Mercato (2012-2014)
- @D@$
- Juventino
Tylko czy nie za szybko Mirko jest nazywany 5 napastnikiem? Sezon zaczął w podstawie a co najmniej walczył o miejsce z Hiszpanem (obstawiam, że Fernando nie grał na początku, bo się długo adaptował). Doznał kontuzji, to nie dziwota, że stracił miejsce, teraz wprawdzie niewiele wiemy o jego formie fizycznej, ale skoro ostatnio nie był na ławce to zgaduję, że nie wszystko z jego zdrowiem było dobrze.Marat87 pisze:Ale tu nie ma co wybrzydzać, jak tylko pojawi się oferta rzędu 10 milionów za Mirko, to trzeba ja z pocałowaniem ręki przyjąć, bo w lato to może być różnie z jego sprzedażą.
Ile zresztą tych meczy w zeszłym sezonie zagrał piąty napastnik ( Bendtner, potem Anelka )? Nie za dużo.
Vargasa bardzo chciałem przed pierwszym sezonem Conte. Ale po tym jak się później posypał, to dobrze się stało, a te 15 mln trzeba by było wtedy wydać.Kimal pisze:To interesująco mogli by wyglądać. Diego, Vargas, Menez, pozostali nie uważam zeby mogli podnieść poziom gry naszego zespołu, lub dać odpowiednia konurenję dla zawodników podstawowych.
Teraz to już za późno. A tematu Diego t nawet nie chcę zaczynać.
Zieliński? Czemu nie, najlepiej go od razu zostawić w Udinese, kupić pół karty, czy cośArbuzini pisze:Jak dla mnie w pierwszej kolejności Menez. Zaraz potem Zieliński i Murru żeby zasilić naszą kuźnię talentów z-których-kiedyś-coś-może-będzie.

Dobra, może lekko pojechałem, ale też nie przekręcaj. Ogólnie dobrze im się to ułożyło, Higuain+Ozil i mieli na Bale'a. A z Ozilem to moglo być tak, że postawili sprawę jasno: albo sprzedają za grubą kasę, albo w ogóle. Z resztą sam nie wiem co o tym myśleć, Arsenal który wydaje 50 mln, to nie częsta sytuacja.zahor pisze:Ale to czekaj, sugerujesz że cena podyktowana jest tym, czy klub sprzedający piłkarza potrzebuje forsy czy nie? W sensie, że mogą sprzedać za 50, ale puszczą za 30, bo nie mają pomysłu co z tymi dodatkowymi 20 mają latem zrobić? Jeżeli już, jakaś zależność istnieje, to raczej odwrotna. Skłonny byłbym uwierzyć prędzej w teorię, że w normalnych okolicznościach Real krzyczałby za Niemca 60, ale ponieważ potrzebowali szybko gotówki, skłonni byli się zgodzić na 50.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... oni-171102
Dziennikarze mediolańskiej Gazzetta twierdzą, że Pogba jest celem nr 1 Arabów (czyt. PSG) w letnim okienku transferowym. Marotta chce jak najszybciej przedłużyć kontrakt z Francuzem, ale nie zmienia to faktu, że i tak piekielnie ciężko będzie go zatrzymać na kolejny sezon. My mamy mu zaoferować 4 mln € (co i tak bardzo wiele jak dla 20-letniego piłkarza, abstrahując nawet od naszych możliwości finansowych), podczas gdy szejki aż... 7. :shock: Są rzekomo w stanie zaoferować za kartę 55 mln, co oczywiście byłoby gratką dla naszego zarządu i raczej nie bylibyśmy się w stanie oprzeć.
To póki co ploty, ale fakt faktem PSG stać na taki wydatek, więc jestem w stanie w nie uwierzyć. Przypomnijcie sobie ich upór przy próbach ściągnięcia Cavaniego. Moim zdaniem, niestety (niestety, bo samego piłkarza uwielbiam) długo go już nie utrzymamy, chyba że on sam świetnie się u nas czuje i stwierdzi, że to idealne miejsce do dalszego rozwoju (co zresztą cały czas się potwierdza - głęboka ławka ManU -> ławka Juve -> pierwszy skład Juve (ogromne zaufanie) -> MVP młodzieżowych mistrzostw -> dorosła reprezentacja Francji). Nie łudziłbym się jednak. Nasi powinni wyciągnąć od Francuzów tak wiele, jak się tylko da. Żadnych negocjacji, wszystko na naszych warunkach. W końcu to im zależy na kupnie. Pieniędzy u nich nie brakuje, więc możemy poszaleć. Marotta powinien ustalić jakąś ogromną kwotę odstępnego (coś jak De Lamentis w Napoli w przypadku Urugwajczyka), np. 70 mln €. A co, niech bulą. Skoro taki Bale poszedł do Realu za ponad 100... Obawiam się jednak, że nasz transferowy guru będzie liczył na dobre relacji na linii Pogba - klub/Conte i nie zdecyduje się na taki krok.
Pogby byłoby cholernie szkoda. Przy takim tempie rozwoju ma ogromne szanse, być już niebawem zdobyć Złotą Piłkę. Jest ogromną wartością dodaną dla naszego zespołu, ale z drugiej strony za tak ogromne fundusze moglibyśmy sprowadzić 2 graczy z absolutnego światowego topu, już w pełni oszlifowanych i w pełni skompletować skład. Nie zapominajmy o Verrattim, który mógłby stanowić kartę przetargową (myślę jedyny sposób, by Włocha wyciągnąć), a Pirlo coraz starszy...
Dziennikarze mediolańskiej Gazzetta twierdzą, że Pogba jest celem nr 1 Arabów (czyt. PSG) w letnim okienku transferowym. Marotta chce jak najszybciej przedłużyć kontrakt z Francuzem, ale nie zmienia to faktu, że i tak piekielnie ciężko będzie go zatrzymać na kolejny sezon. My mamy mu zaoferować 4 mln € (co i tak bardzo wiele jak dla 20-letniego piłkarza, abstrahując nawet od naszych możliwości finansowych), podczas gdy szejki aż... 7. :shock: Są rzekomo w stanie zaoferować za kartę 55 mln, co oczywiście byłoby gratką dla naszego zarządu i raczej nie bylibyśmy się w stanie oprzeć.
To póki co ploty, ale fakt faktem PSG stać na taki wydatek, więc jestem w stanie w nie uwierzyć. Przypomnijcie sobie ich upór przy próbach ściągnięcia Cavaniego. Moim zdaniem, niestety (niestety, bo samego piłkarza uwielbiam) długo go już nie utrzymamy, chyba że on sam świetnie się u nas czuje i stwierdzi, że to idealne miejsce do dalszego rozwoju (co zresztą cały czas się potwierdza - głęboka ławka ManU -> ławka Juve -> pierwszy skład Juve (ogromne zaufanie) -> MVP młodzieżowych mistrzostw -> dorosła reprezentacja Francji). Nie łudziłbym się jednak. Nasi powinni wyciągnąć od Francuzów tak wiele, jak się tylko da. Żadnych negocjacji, wszystko na naszych warunkach. W końcu to im zależy na kupnie. Pieniędzy u nich nie brakuje, więc możemy poszaleć. Marotta powinien ustalić jakąś ogromną kwotę odstępnego (coś jak De Lamentis w Napoli w przypadku Urugwajczyka), np. 70 mln €. A co, niech bulą. Skoro taki Bale poszedł do Realu za ponad 100... Obawiam się jednak, że nasz transferowy guru będzie liczył na dobre relacji na linii Pogba - klub/Conte i nie zdecyduje się na taki krok.
Pogby byłoby cholernie szkoda. Przy takim tempie rozwoju ma ogromne szanse, być już niebawem zdobyć Złotą Piłkę. Jest ogromną wartością dodaną dla naszego zespołu, ale z drugiej strony za tak ogromne fundusze moglibyśmy sprowadzić 2 graczy z absolutnego światowego topu, już w pełni oszlifowanych i w pełni skompletować skład. Nie zapominajmy o Verrattim, który mógłby stanowić kartę przetargową (myślę jedyny sposób, by Włocha wyciągnąć), a Pirlo coraz starszy...

- Cabrini_idol
- Juventino
Będę płakał, takiego diamentu nie mieliśmy od czasów młodego Del Piero, nie chcę aby Juve się go pozbyło nawet za 70 mln. Wiem, ze racjonalnie myslac to 70 mln on wart jeszcze nie jest, no wlasnie.. jeszcze. ALe ja chcialbym aby on stanowil o sile druzyny wraz z Vidalem w srodku pola przez najblizsze chociaz 4 lata. Będę plakał. I nie zrekompensuje mi to kupno Contreao czy jak on tam ma oraz powiedzmy Di Marii.
Oczywiscie jesli tylko Pogba bedzie wyrazal swoje zdanie iz chce nadal nosic koszulke Juve to nie powinni go sprzedawac nawet za te 55 czy 70 mln, ale jesli sam zdecyduje sie na powrot do ojczyzny to nie powinnismy robic problemu, bo tak czy siak odejdzie a my mozemy nie zarobic nic na nim tak jak Borussia na Lewandowskim.
Oczywiscie jesli tylko Pogba bedzie wyrazal swoje zdanie iz chce nadal nosic koszulke Juve to nie powinni go sprzedawac nawet za te 55 czy 70 mln, ale jesli sam zdecyduje sie na powrot do ojczyzny to nie powinnismy robic problemu, bo tak czy siak odejdzie a my mozemy nie zarobic nic na nim tak jak Borussia na Lewandowskim.

- pumex
- Juventino
Liczę, że słysząc taką kwotę Agnelli i Marotta zaśmieją się Szejkom prosto w facjatę. Ja naprawdę jestem daleki od wyceniania naszych zawodników na Bóg wie ile, ale co to w dzisiejszych futbolowych czasach jest 55mln? Kogo da się za to kupić? Jednego światowej klasy zawodnika, któremu trzeba będzie bulić 7-8 milionów pensji rocznie. Co to dla nas za interes? Mało znaczący w świecie futbolu Pastore kosztował 42mln, podobnie było z Lucasem Mourą. Jak oni się mają do Pogby? Nijak!mrozzi pisze:Są rzekomo w stanie zaoferować za kartę 55 mln
70 baniek lub deal podobny do tego, który zrobił Inter puszczając Ibrę do Barcy (40 baniek + Eto'o) - w przełożeniu na nasze: 40mln + Verratti.
Ważne, by, tak jak pisze Mrozzi, nie wdawać się w negocjacje tylko twardo przy swoim. Chęć sprowadzenia Pogby powinna być problemem PSG, nie naszym.

- bramek
- Juventino
Akutalnie to Pogba pod względem sportowym nie jest wart 50 mln. Po paru super meczach trochę osiadł, ale to normalne w tak młodym wieku. Jednak patrząc na całokształt i wartość marketingową PP, to łącznie oscyluje nawet w podobnych granicach co Bale.
- rufi8
- Juventino
No trudno, pewnych rzeczy nie przeskoczymy. Już widzę reakcję Agnellego na samą myśl o tej kasie
http://wdcs.fanzindipol.pl/pics/TOSStos.jpg
Grunt to odpowiednio zainwestować te pieniądze
http://wdcs.fanzindipol.pl/pics/TOSStos.jpg
Grunt to odpowiednio zainwestować te pieniądze
- Szilgu
- Juventino
Tyle razy była już informacja o zainteresowaniu Francuzem i nagle po tej plotce wszyscy płaczą. Spokojnie, jeszcze kilka razy podadzą informacje o ofercie Paryżan. Do końca sezonu jeszcze długo i wiele może się zmienić.
Co do kwoty transferu to zgadzam się z Pumeksem. To nie my chcemy go sprzedać. Z tego co nam wiadomo, nie ma też niesamowitej presji ze strony Pogby. Więc niech Araby przepłacają. Przypadek Cavaniego był podobny, więc spodziewam się co najmniej takiej samej kwoty (a nawet wyższej).
Co do kwoty transferu to zgadzam się z Pumeksem. To nie my chcemy go sprzedać. Z tego co nam wiadomo, nie ma też niesamowitej presji ze strony Pogby. Więc niech Araby przepłacają. Przypadek Cavaniego był podobny, więc spodziewam się co najmniej takiej samej kwoty (a nawet wyższej).
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Wszyscy też wiemy kto jest jego agentem. Ten transfer nie mógłby być zwykłym transferem, to musiałoby być z rozmachem.
Co mnie ciekawi to to, co nasi zrobiliby dostając nawet i te 55 mln. Czy zainwestowanie powiedzmy 30 mln w jednego zawodnika nadal pozostałoby w sferze "nie do zrealizowania" czy mogłoby się rzeczywiście wydarzyć. Ale pieprzyć moją ciekawość, lepiej będzie jeśli Pogba z nami zostanie (no chyba, że "w zamian" przyjdą Nainggolan i Verratti).
Co mnie ciekawi to to, co nasi zrobiliby dostając nawet i te 55 mln. Czy zainwestowanie powiedzmy 30 mln w jednego zawodnika nadal pozostałoby w sferze "nie do zrealizowania" czy mogłoby się rzeczywiście wydarzyć. Ale pieprzyć moją ciekawość, lepiej będzie jeśli Pogba z nami zostanie (no chyba, że "w zamian" przyjdą Nainggolan i Verratti).
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Przecież cały czas nas stać na 30 milionów za jednego zawodnika, tylko że Conte woli dostać np. Ogbonne za kilkanaście milionów na ławkęszczypek pisze:Co mnie ciekawi to to, co nasi zrobiliby dostając nawet i te 55 mln. Czy zainwestowanie powiedzmy 30 mln w jednego zawodnika nadal pozostałoby w sferze "nie do zrealizowania" czy mogłoby się rzeczywiście wydarzyć.

pumex pisze:70 baniek lub deal podobny do tego, który zrobił Inter puszczając Ibrę do Barcy (40 baniek + Eto'o) - w przełożeniu na nasze: 40mln + Verratti.

Choć ja mam nadzieję, że sam Pogba będzie chciał u nas zostać, chociaż na jeszcze jeden sezon. A co do jego agenta, to z jego wypowiedzi wynikało raczej, że jego przyszłość jest w Juve. Zresztą teraz chcą dać 55mln, ale jeśli go utrzymamy i zagra świetny kolejny sezon to i z 80 za niego nam dadzą.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Broń Boże nie stawiam Mirasa na piątym miejscu, ja w ogóle nie klasyfikuje tak napastników Juventusu ( a jak nawet, to prędzej jest tam Giovinco, który po świetnym występie z drugoligowcem nie powąchał murawy w następnym meczu, tylko wszedł jak zwykle Eta Beta ).@D@$ pisze:Tylko czy nie za szybko Mirko jest nazywany 5 napastnikiem? Sezon zaczął w podstawie a co najmniej walczył o miejsce z Hiszpanem (obstawiam, że Fernando nie grał na początku, bo się długo adaptował). Doznał kontuzji, to nie dziwota, że stracił miejsce, teraz wprawdzie niewiele wiemy o jego formie fizycznej, ale skoro ostatnio nie był na ławce to zgaduję, że nie wszystko z jego zdrowiem było dobrze.Marat87 pisze:Ale tu nie ma co wybrzydzać, jak tylko pojawi się oferta rzędu 10 milionów za Mirko, to trzeba ja z pocałowaniem ręki przyjąć, bo w lato to może być różnie z jego sprzedażą.
Ile zresztą tych meczy w zeszłym sezonie zagrał piąty napastnik ( Bendtner, potem Anelka )? Nie za dużo.
Natomiast niektórzy podają taki kontrargument - Conte lubi mieć pięciu napastników. Tyle, że w poprzednim sezonie ani Anelka, ani Bendtner za dużo nie pograli.
Po prostu, jak przyjdzie w zimę dobra oferta, to trzeba przyjąć i tyle, bo nie jest powiedziane, że latem dalej ktoś go będzie chciał za go tą samą sumę.
- dp10
- Juventino
Nie sądzę aby PSG oddało nam Verattiego dopłacając kwoty o których wszyscy piszą czyli od 30-40...Włoch + 15 baniek zainwestowane w Belga c Cagliari i bym przełknął stratę Pogbyfazzi pisze:pumex pisze:70 baniek lub deal podobny do tego, który zrobił Inter puszczając Ibrę do Barcy (40 baniek + Eto'o) - w przełożeniu na nasze: 40mln + Verratti.![]()
Choć ja mam nadzieję, że sam Pogba będzie chciał u nas zostać, chociaż na jeszcze jeden sezon. A co do jego agenta, to z jego wypowiedzi wynikało raczej, że jego przyszłość jest w Juve. Zresztą teraz chcą dać 55mln, ale jeśli go utrzymamy i zagra świetny kolejny sezon to i z 80 za niego nam dadzą.

przy grze np w zestawieniu 4-3-3 pomoc z Verattim w środku obstawionym dwoma wojownikami Vidalem i Rają również wygląda bosko.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Jeśli Pogba miałby odejść to tylko jak kiedyś Zidane, że całą kasę inwestujemy w 2-3 nowych zawodników, uzupełniając wszystkie braki w zespole i dziurę po Francuzie. Jeśli Conte chciałby faktycznie przejść na 4-3-3 to potrzebowalibyśmy aż 3 zawodników: 2 skrzydłowych, lewego obrońcy, bo do środka wróciłby Asamoah. Za te 55 mln można by faktycznie poszukać okazji i obsadzić 3 brakujące nam pozycje w 4-3-3, bo to wychodzi średnio po ponad 18 mln na jednego zawodnika, a jak wiemy Marotta potrafi wyszukiwać okazje.
Najlepiej byłoby zostawić Francuza jeszcze na rok-dwa, przedłużyć z nim kontrakt na 5 lat i żeby się zgodził, to powiedzieć mu, że jak będzie chciał, to klub zgodzi się na jego transfer do klubu, który da za niego najwięcej. To powoli staje się tak głośne i medialne nazwisko, że nic tylko rzucić na rynek, żeby się licytowały PSG, Chelsea, City, Monaco i inne. Kiedyś wierzyłem, że Pogba u nas zostanie na długo, ale ostatnio straciłem nadzieję i wydaje mi się, że nawet jakbyśmy w przyszłym roku zdobyli LM, to i tak chciałby odejść do jakiegoś Realu czy gdzieś, gdzie dadzą mu 2 razy wyższą pensję.
Najlepiej byłoby zostawić Francuza jeszcze na rok-dwa, przedłużyć z nim kontrakt na 5 lat i żeby się zgodził, to powiedzieć mu, że jak będzie chciał, to klub zgodzi się na jego transfer do klubu, który da za niego najwięcej. To powoli staje się tak głośne i medialne nazwisko, że nic tylko rzucić na rynek, żeby się licytowały PSG, Chelsea, City, Monaco i inne. Kiedyś wierzyłem, że Pogba u nas zostanie na długo, ale ostatnio straciłem nadzieję i wydaje mi się, że nawet jakbyśmy w przyszłym roku zdobyli LM, to i tak chciałby odejść do jakiegoś Realu czy gdzieś, gdzie dadzą mu 2 razy wyższą pensję.
- Lucas87
- Juventino
Tylko jakie osiągnięcia miał na koncie Zidane w barwach Juventusu, gdy w wieku 29 lat - zdecydował się na odejście do Realu Madryt.
Ano miał rozegrane 150 oficjalnych meczów, w tym czasie zdobył dwa Mistrzostwa Italii, Superpuchar Włoch, Superpuchar Europy, oraz Puchar Interkontynentalny. Ponadto dwukrotnie zagrał w finale Ligi Mistrzów.
To wszystko w ciągu 5 lat gry, choć wiadomo, że Zizou odczuwał niedosyt z powodu tych dwóch przegranych finałów (mimo triumfów z Tricolores w MŚ 98 i ME 2000).
Pogba gra w naszym zespole od lipca 2012. Ma 20 lat. Zdobył z nami, Mistrza Italii i Superpuchar. Należy się liczyć z jego sprzedażą, lecz wiadomo, że powinno się o tym pomyśleć, najwcześniej za dwa, trzy sezony. W Juventusie wszyscy wiedzą o tym, że zbliża się Mundial (za dwa lata ME, przed własną publicznością Francja - zechce walczyć o zwycięstwo możliwe, że z Pogbą w roli głównej). Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, za kilka lat, suma ewentualnego transferu, uzyskana za Pogbę, może przewyższyć tą, którą Real zapłacił za Bale. No właśnie pod kilkoma warunkami, np. że nie daj Bóg jakaś wstrętna kontuzja - zahamowała by rozwój zawodnika, bądź woda sodowa uderzy mu do głowy.
Ale nie wybiegając zbyt daleko i optymistycznie w przyszłość, włodarze Juve (jeśli wierzą w przysłowie - lepszy wróbel w garści, niż gołąb na dachu), muszą poważnie zastanowić się nad ofertą z PSG (jeśli taka de facto się pojawi w najbliższych miesiącach).
Podstawowe pytanie brzmi, na co zdecydują się przeznaczyć te 50 lub 60 baniek, otrzymane z transferu
Nie trzeba przypominać, iż pieniądze zarobione na sprzedaży Zizou, ułatwiły sprowadzenie Buffona, Nedveda i Thurama. Ci zawodnicy razem z Alexem stworzyli trzon wielkiego zespołu, na wiele lat. Stało się to mimo, iż Pavel i Lilian nie byli młodzieniaszkami (tylko będącymi w tym samym wieku co Zidane, doświadczonymi i utytuowanymi rutyniarzami).
Nigdy nie ma zatem gwarancji sukcesu, natomiast zawsze istnieje jakieś ryzyko. Czy lepiej postawić na obiecującego gwiazdora (mający ogromny potencjał, lecz np. trudny charakter i mniejsze doświadczenie) czy na zawodników sprawdzonych (lecz np. niewiadomo jak długo będzie on w stanie pograć na wysokim poziomie ze względu na chociażby zaawansowany wiek, lub od dłuższego czasu dany zawodnik pozostaje bez formy itp.)
Jaką drogę wybiorą Agnelli czy Marotta, trudno na dzień dzisiejszy wyrokować. Uważam jednak, że na ewentualny transfer Francuza, jest jeszcze zbyt wcześnie.
Ano miał rozegrane 150 oficjalnych meczów, w tym czasie zdobył dwa Mistrzostwa Italii, Superpuchar Włoch, Superpuchar Europy, oraz Puchar Interkontynentalny. Ponadto dwukrotnie zagrał w finale Ligi Mistrzów.
To wszystko w ciągu 5 lat gry, choć wiadomo, że Zizou odczuwał niedosyt z powodu tych dwóch przegranych finałów (mimo triumfów z Tricolores w MŚ 98 i ME 2000).
Pogba gra w naszym zespole od lipca 2012. Ma 20 lat. Zdobył z nami, Mistrza Italii i Superpuchar. Należy się liczyć z jego sprzedażą, lecz wiadomo, że powinno się o tym pomyśleć, najwcześniej za dwa, trzy sezony. W Juventusie wszyscy wiedzą o tym, że zbliża się Mundial (za dwa lata ME, przed własną publicznością Francja - zechce walczyć o zwycięstwo możliwe, że z Pogbą w roli głównej). Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, za kilka lat, suma ewentualnego transferu, uzyskana za Pogbę, może przewyższyć tą, którą Real zapłacił za Bale. No właśnie pod kilkoma warunkami, np. że nie daj Bóg jakaś wstrętna kontuzja - zahamowała by rozwój zawodnika, bądź woda sodowa uderzy mu do głowy.
Ale nie wybiegając zbyt daleko i optymistycznie w przyszłość, włodarze Juve (jeśli wierzą w przysłowie - lepszy wróbel w garści, niż gołąb na dachu), muszą poważnie zastanowić się nad ofertą z PSG (jeśli taka de facto się pojawi w najbliższych miesiącach).
Podstawowe pytanie brzmi, na co zdecydują się przeznaczyć te 50 lub 60 baniek, otrzymane z transferu

Nie trzeba przypominać, iż pieniądze zarobione na sprzedaży Zizou, ułatwiły sprowadzenie Buffona, Nedveda i Thurama. Ci zawodnicy razem z Alexem stworzyli trzon wielkiego zespołu, na wiele lat. Stało się to mimo, iż Pavel i Lilian nie byli młodzieniaszkami (tylko będącymi w tym samym wieku co Zidane, doświadczonymi i utytuowanymi rutyniarzami).
Nigdy nie ma zatem gwarancji sukcesu, natomiast zawsze istnieje jakieś ryzyko. Czy lepiej postawić na obiecującego gwiazdora (mający ogromny potencjał, lecz np. trudny charakter i mniejsze doświadczenie) czy na zawodników sprawdzonych (lecz np. niewiadomo jak długo będzie on w stanie pograć na wysokim poziomie ze względu na chociażby zaawansowany wiek, lub od dłuższego czasu dany zawodnik pozostaje bez formy itp.)
Jaką drogę wybiorą Agnelli czy Marotta, trudno na dzień dzisiejszy wyrokować. Uważam jednak, że na ewentualny transfer Francuza, jest jeszcze zbyt wcześnie.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- jakku1
- Juventino
Szczerze, to nie wiem, nic nie slychac na ten temat. Ale na pewno znajdzie sie klub w Serie B chetny do wziecia Holendra. Dziwne by to bylo gdyby mial u nas grzac trybuny kolejne pol roku.Castiel pisze:Jest na niego ktoś chętny?jakku1 pisze: Przypuszczam, ze Vucinic, De Ceglie, Motta, Bouy opuszcza nas jeszcze w tym miesiacu.
Sprawa z De Ceglie sie skomplikowala, to juz wiecie z newsa na glownej. Sprawa z Vuciniciem tez. Kraza sluchy, ze Miras wcale nie chce odejsc, a jego agent wygrzewa sie w Miami zamiast siedziec w Europie i walczyc o jakiegos dobrego pracodawce. Niemniej, zainteresowane Vuciniciem sa wciaz angielskie kluby.
Cellino chce podobno za polowke Nainggolana 10m euro, czyli wszystko przebieglo zgodnie z planem cwanego prezesiora Cagliari. Zrobila sie z tej calej opery mydlanej aukcja, a Belgiem dalej zaiteresowane sa prawie wszystkie liczace sie kluby Serie A.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113