Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Biser

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2013, 10:42

http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=267753

Menez u nas! Szkoda trochę, że nie zobaczymy go już w styczniu. Cieszy za to, że kolejny dobry grajek za darmo. Mam nadzieje, że będzie to udany transfer.

KRZYCZ TRYBSON!
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2013, 11:14

Mate.G pisze: 35-40mln za Argentyńczyka to moim zdaniem rozsądna cena i możliwe jest wyciągnięcie go za taką kasę z RM.
Za Oezila, który również był "na wylocie", skłócony z prezesem, Real zainkasował 50 baniek. Nie widzę żadnego powodu, dla którego za Argentyńczyka miałby krzyknąć mniej. Żaden argument, który miałby mnie do tego przekonać, póki co nie padł, bo wszyscy piszą "jest na wylocie, więc bierzemy go za (i tutaj pada jakaś absurdalnie niska kwota)".

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2013, 11:27

zahor pisze:
Mate.G pisze:35-40mln za Argentyńczyka to moim zdaniem rozsądna cena i możliwe jest wyciągnięcie go za taką kasę z RM.
Za Oezila, który również był "na wylocie", skłócony z prezesem, Real zainkasował 50 baniek. Nie widzę żadnego powodu, dla którego za Argentyńczyka miałby krzyknąć mniej. Żaden argument, który miałby mnie do tego przekonać, póki co nie padł, bo wszyscy piszą "jest na wylocie, więc bierzemy go za (i tutaj pada jakaś absurdalnie niska kwota)".
Ja już nie miałem siły tłumaczyć. Graty, zahorze :ok:
http://www.juvepoland.com/news.php?id=27553 radzę przeczytać do końca.

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2013, 11:31

Jest jeden powód - wtedy gdy sprzedawali Ozila kupowali Bale'a za 90-100. Teraz (latem) być może nie szykują takiego transferu.
Tak czy siak dyskusja czy Di Maria będzie kosztował 40 mln czy "tylko" 25-30 mln € nie ma sensu. I tak tyle nie wydamy.
Chyba każdy się zgodzi, że transfer napastnika był bardziej palący a i tak 2-3 sezonu czekaliśmy na okazję w postaci Teveza za dychę, olewając Joveticiów, Higuainaów czy Sanchezów i chyba dobrze zrobiliśmy.

Zaklepanie Meneza na lato to już będzie dobrze. Oczywiście rozgrywający na ławkę by się przydał i miło byłoby cos porobić z naszymi "wingbackami", najlepiej wymienić Islę na lepszy model, ale pewnie to dopiero latem.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2013, 12:59

Jest tak wiele czynników odpowiadających za cenę, że każdy może mieć trochę racji.

Jak będzie w lato tego nie wiemy, wolałbym jednak, żeby skupić się na istniejących potrzebach. Brak nam zastępcy dla Pirlo, brak nam LO z prawdziwego zdarzenia. Di Maria to może hit transferowy po świetnym sezonie w LM, jeśli ktoś wierzy w to, że odpadając będziemy się chcieli odkuć na transferach to chyba, żyje w nierealnym świecie.

Marotta uwielbiam transfery za zero, promocje oraz graczy do 20 mln max, a gdzie tam Di Maria, który na dzień dzisiejszy nawet za dwa razy tyle by nie został puszczony z Realu. Real to nie sklep, to klub piłkarski.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2013, 13:08

Zastanawia mnie jak miałaby wyglądać ta trójka z przodu.
Tevez/???? - Llorente/???? - Menez/Berardi?
Kolejna życiowa szansa dla Giovinco na skrzydle? Nie ma też naturalnego zmiennika dla Llorente. Vucinic i Quagliarella mieliby zrobić miejsce komuś na środek?
Co do Di Marii to jest to świetny zawodnik, ale 30 mln to chyba absolutne minimum jakie trzeba za niego zapłacić, a skoro będzie już Menez na lewe skrzydło a Berardi to talent wart zbadania w wielkim klubie, to what's the point?
Dla mnie niestety 4-3-3 z Pirlo w środku pola jest jakieś dziwne. W tej taktyce rozgrywającego widziałbym znacznie wyżej, ale to tylko moje odczucie.

Obrazek
LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2013, 13:34

Mnie osobiście intryguje jeszcze jeden pomysł co do ustawienia, powiedzmy kupujemy tego Meneza, przychodzi Berardi, o Di Marii nie wspomniam nawet, bo to dla mnie abstrakcja, że ktoś taki m mógłby nas zasilić.
Odniosę się do kolegi wyżej odnośnie miejsca rozgrywającego w ustawieniu 4-3-3. Zaznaczam odrazu, ze to tylko moje wymysły, może Conte planuje grać to ustawienie na dwa warianty.
1. Pirlo na boisku, czyli gramy względnie jak zwykle, Tevez lewy atak, Menez prawy, LL w środku.
2. Drugi wariant to o czym chciałbym napisać, taki luźny pomysł, Pirlo nie gra ( wiadomo jakoś na tę chwilę trzeba się przygotować). Wtedy gramy 4-3-3 ale z fałszywą 9, czyli Tevezem. W pomocy graja Pogba Vidal Marchisio (losowo wypisałem niekoniecznie w takiej konfiguracji). I wiadomo skrzydła Menez/Pepe, Giovinco/???

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2013, 14:02

zahor pisze:
Mate.G pisze: 35-40mln za Argentyńczyka to moim zdaniem rozsądna cena i możliwe jest wyciągnięcie go za taką kasę z RM.
No dobra, poczekamy na rozwój sytuacji. Bo jak na moje oko to w przyszłym okienku Di Maria opuści RM. Pytanie za jaką kwotę.

Jednak z tego co słyszałem bzdurą jest to, że Ozil był na wylocie.
Arsenal po prostu mocno naciskał. RM miał wielki transfer Bale więc postanowili sprzedać.
Tutaj wywiad z sierpnia
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=47325
Pozatym Ozil był podstawowym graczem w minionym sezonie.
A Di Maria jest zmiennikiem. Bale gra w podstawie.

Jak Di Maria pójdzie za taką kwotę jak Ozil to jedynie do szejków. 50 mln za takiego gracza to lekko przepłacona oferta jak dla mnie ;) Biorąc pod uwagę jego pozycje w zespole. Może i nawet sam zawodnik będzie nalegał na transfer.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2013, 14:42

Tyle postów o transferze do którego nie dojdzie :prochno: Marotta nie wydal jeszcze nigdy ponad 20 mln, a do tego dochodzą mniejsze wpływy z LM w tym roku ( niedawno niektórzy panikowali i rozsprzedawali skład ).
Ja osobiście liczę na Coentrao w lato ( choć przyznam, że jakoś w to nie wierzę :prochno: ) ew. Kolarov. Do tego Menez, Berardi i być może Jorginho. Skład byłby kompletny, bez większych braków.
Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2013, 14:49 przez Marat87, łącznie zmieniany 1 raz.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2013, 14:45

@D@$ pisze:Jest jeden powód - wtedy gdy sprzedawali Ozila kupowali Bale'a za 90-100. Teraz (latem) być może nie szykują takiego transferu.
Ale to czekaj, sugerujesz że cena podyktowana jest tym, czy klub sprzedający piłkarza potrzebuje forsy czy nie? W sensie, że mogą sprzedać za 50, ale puszczą za 30, bo nie mają pomysłu co z tymi dodatkowymi 20 mają latem zrobić? Jeżeli już, jakaś zależność istnieje, to raczej odwrotna. Skłonny byłbym uwierzyć prędzej w teorię, że w normalnych okolicznościach Real krzyczałby za Niemca 60, ale ponieważ potrzebowali szybko gotówki, skłonni byli się zgodzić na 50.
@D@$ pisze: Tak czy siak dyskusja czy Di Maria będzie kosztował 40 mln czy "tylko" 25-30 mln € nie ma sensu. I tak tyle nie wydamy.
Co prawda to prawda, zwłaszcza wobec odpadnięcia z LM.
Mate.G pisze: Jednak z tego co słyszałem bzdurą jest to, że Ozil był na wylocie.
Arsenal po prostu mocno naciskał. RM miał wielki transfer Bale więc postanowili sprzedać.
Tutaj wywiad z sierpnia
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=47325
Pozatym Ozil był podstawowym graczem w minionym sezonie.
Poczytaj późniejsze wywiady, jak ojciec Oezila obsmarowywał Pereza i na odwrót. To nie było dżentelmeńskie rozstanie.
Mate.G pisze: Jak Di Maria pójdzie za taką kwotę jak Ozil to jedynie do szejków. 50 mln za takiego gracza to lekko przepłacona oferta jak dla mnie ;) Biorąc pod uwagę jego pozycje w zespole. Może i nawet sam zawodnik będzie nalegał na transfer.
Widzisz, to jest takie myślenie zaściankowe, właściwe niestety dla obecnego Juventusu. Jeżeli mowa o piłkarzach z naprawdę wysokiej półki, których chętnie widziałby u siebie niejeden czołowy klub europejski, to nie działa to w ten sposób. Płaci się tyle, ile zawodnik jest wart, bo jak nie to zaraz przyjdzie ktoś inny i go podkupi, zamiast bawić się i negocjować rabaty. Oczywiście zdarzają się wyjątki, ale tego typu marottowe sztuczki sprawdzają się raczej wtedy, kiedy nikt z naprawdę grubym portfelem nie jest poważnie zainteresowany (albo piłkarza nie interesuje).

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2013, 18:02

Di Maria świetny zawodnik sprawdził by sie w każdym klubie jak odejdzie to rożnie silnego klubu i bogatego jak real nam jeszcze brakuje do najlepszych . Powinniśmy sie skopiąc na zawodnikach perspektywicznych i 15-20 milionów więcej nie wydawać na jednego zawodnika . zwłaszcza ze na razie finał LM nam nie grozi i przypływ gotówki od szejków tez .
Juan Cuadrado ciezko bedzie ale zawodnik pasujący conte na prawa stronę ograny i sprawdzony na pewnym poziomie i naszym podwórku powiniemy o niego powalczyć . brakuje nam skrzydłowych Pepe isla to złom czy cegła albo Padoin . mamy w kadrze zawodników co juz sa długo i nic nie dali na poziomie lm trzeba ich sie pozbywać i wprowadzic nowych .

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2013, 23:36

Fajnie tylko Cuadrado to w obronie słabiak. W sumie to zawsze jest coś za coś.

Dydux666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2014, 11:47

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2014, 11:57

Właśnie przeczytałem i chciałem się zapytać czy ktoś coś wie o nim? Czy to tylko tani zabieg agenta czy kogoś tam, aby podbić ofertę np Wisły?

Dydux666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2014, 12:18

Kamex22 pisze:

Właśnie przeczytałem i chciałem się zapytać czy ktoś coś wie o nim? Czy to tylko tani zabieg agenta czy kogoś tam, aby podbić ofertę np Wisły?
Wiem tyle, że takie ploty już dawno były, pamiętam podobne z lata tylko było wtedy dużo mowy o tym, że jeszcze nie ma kontraktu bo jest za młody.

Zablokowany