Mercato (2012-2014)
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Żeby było śmieszniej ten scenariusz wygląda całkiem realnie; nie sądzę, by nasi włodarze przejmowali się faktem, że ten chłopina ma z naszymi na pieńku. W Anglii sobie nie radzi, a Tottenham (mimo faktu sprzedaży Bale'a) zdaje się nie mieć kasy... Lubię Mirka, ale w sumie prędzej czy później (raczej prędzej) można się było spodziewać.annihilator1988 pisze:Lichy by go ####, prawdopodobnie byłby też regularnie gwałcony![]()
Choć z drugiej strony Tevez pomógłby zrobić z niego człowieka
- blackadder
- Juventino
Serio? Jeszcze niedawno mieliśmy Juventus złożony wyłącznie z ciężko pracujących zawodników, który "nie sposób było wzmocnić", który bardzo pracowicie walił głową w mur. Choć Matriego, który "świetnie wypełniał polecenia trenera", zastąpili lepsi, nadal jedziemy do Danii pewni siebie a wracamy z podkulonym ogonem.annihilator1988 pisze:Wymień 4 zawodników, którzy pomogliby Kolumbijczykowi w regularnym zdobywaniu bramek. Nie ma co osądzać zawodnika po statystykach w takim klubie, jak Cagilari. Z tego co pamiętam Pepe nie powalał statami w Udine, a już po pierwszym roku zdobył przychylność swoim zaangażowaniem w grę. Mi taki typ zawodnika w pełni odpowiada.pumex pisze:Ibarbo - 86 spotkań w Serie A, 11 golimeda11 pisze:Ibarbo w kontekście odejścia jednego z napastników byłby bardzo dobą opcją za 6-8 mln.
A ten Pepe to u nas zaczął powalać statami? Bo według mnie to ten facet siedzi w Juve bo robi szatnię, a ze sportowego punktu widzenia to leniwy Vucinić daje zespołowi więcej. Pracowity jest, ale lepiej mądrze stać niż głupio biegać.
Dlatego też niezbyt podoba mi się pomysł z Nainggolanem. Nie wiem ile mamy za niego dać, ale 16 mln na piątego pomocnika, dla klubu których przedstawiciele żalą się na brak pieniędzy przy okazji rozmowy o europejskiej czołówce, to 2 razy za dużo. No chyba że Pirlo odchodzi, a świetnego pod bramką przeciwnika Pogbę cofniemy jak najbardziej się da żeby Radija mógł się wykazać.
Kupmy Jorginho i na zimę wystarczy. W lecie skrzydłowy/ofensywny pomocnik wysokich lotów i może będąc w trzecim koszyku przy losowaniu grup LM uda się wyjść z grupy.

- pablo1503
- Juventino
Tak, ale ciekawe ile musielibyśmy dopłacić, żeby definitywnie pozyskać tego Lamelę. Umiejętności ma ponad przeciętne, ale jak już koledzy wspomnieli - z jego głową nie najlepiej.
Mimo wszystko jestem za tym transferem. Nie można mieć w składzie same pipki, które nie mają nic do powiedzenia. Zresztą, jak będą sukcesy, to nie będzie złej atmosfery.
Mimo wszystko jestem za tym transferem. Nie można mieć w składzie same pipki, które nie mają nic do powiedzenia. Zresztą, jak będą sukcesy, to nie będzie złej atmosfery.

- Kiper69
- Juventino
http://krotkapilka.pl/artykul,11_do_wzi ... cznia,1573 Kogo z tej jedenastki wiedzielibyscie w koszulce Juve w styczniu lub w czerwcu ?
Ja osobiscie nie pogardzilbym Menezem, oraz Montoya wydaje sie byc fajna opcja, przy przejsciu na 4-3-3 bylby to idealny zmiennik na prawa dla Lichsteinera. Wszyscy ofc za free.
Ja osobiscie nie pogardzilbym Menezem, oraz Montoya wydaje sie byc fajna opcja, przy przejsciu na 4-3-3 bylby to idealny zmiennik na prawa dla Lichsteinera. Wszyscy ofc za free.

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Ale że za wartego jakieś 15 mln 30-letniego Vucinića chcą dać nam kasę i 21-letniego Lamelę, za którego rok temu dali 30 mln?! Argentyńczyk ma ze sobą problemy, ale ma także nieprzeciętne umiejętności, jest młody i gra na prawym skrzydle, na które nie mamy piłkarzy. Świetnie pasuje stylem gry do Teveza i moglibyśmy z nim grać takie 3-4-2-1: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pogba, Asamoah - Lamela, Tevez - Llorente. Ciężar gry, rozgrywania piłki przyniósłby się wtedy bardziej w stronę bramki rywali. Chętnie zobaczyłbym go też na prawym skrzydle w 4-3-3. Tylko pytanie czy Giovinco po lewej stronie faktycznie nagle zacząłby grać lepiej w takiej taktyce.mrozzi pisze:http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... nic-169708
Ponoć prowadzimy negocjacje w sprawie sprzedaży Vucinicia do Tottenhamu. Chcemy 12 mln, Anglicy z kolei woleliby część tych pieniędzy oddać w postaci jednego ze swoich graczy. Mowa tu o... Lameli. :rotfl: Koleś ma ogromny potencjał niewątpliwie, ale biorąc pod uwagę jego relacje z naszymi kibicami oraz piłkarzami...![]()
Być może dlatego nie ma go wśród powołanych (mimo wszystko zaskakujące i jasno wskazujące na rychłe pożegnania ze Szwagrem).
- Il Fenomeno
- Juventino
Rami nie ponoć zaklepany, tylko trenuje już z Milanem od chyba 2 miesięcy, a ostatnio zagrał w jakimś sparingu. D'Ambrosio, Honda, Rami, Naingollan, po kontuzji wrócił Faraon z De Sciglio. Ciekawie, ale na ławce trenerskiej dalej komik. Nie wiem natomiast dlaczego piszesz, że przyjście Hernanesa jest dużo prawdopodobne. Ma podpisać na dniach nową umowę z Lazio.annihilator1988 pisze: Tak, tyle, że Milan ma plan na odrodzenie, co daje plusa drużynie z Mediolanu. Hernanes (duże prawdopodobieństwo), Honda (jest), Rami (ponoć jest już zaklepany), D'Ambrosio (duże prawdopodobieństwo)

- annihilator1988
- Juventino
A ja czytałem niedawno, że właśnie Milan ma skorzystać z tego, że są problemy z przedłużeniem umowy.Il Fenomeno pisze:Nie wiem natomiast dlaczego piszesz, że przyjście Hernanesa jest dużo prawdopodobne. Ma podpisać na dniach nową umowę z Lazio.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Eric6666
- Juventino
Crunny pisze:Ale że za wartego jakieś 15 mln 30-letniego Vucinića chcą dać nam kasę i 21-letniego Lamelę, za którego rok temu dali 30 mln?! Argentyńczyk ma ze sobą problemy, ale ma także nieprzeciętne umiejętności, jest młody i gra na prawym skrzydle, na które nie mamy piłkarzy. Świetnie pasuje stylem gry do Teveza i moglibyśmy z nim grać takie 3-4-2-1: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pogba, Asamoah - Lamela, Tevez - Llorente. Ciężar gry, rozgrywania piłki przyniósłby się wtedy bardziej w stronę bramki rywali. Chętnie zobaczyłbym go też na prawym skrzydle w 4-3-3. Tylko pytanie czy Giovinco po lewej stronie faktycznie nagle zacząłby grać lepiej w takiej taktyce.mrozzi pisze:http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... nic-169708
Ponoć prowadzimy negocjacje w sprawie sprzedaży Vucinicia do Tottenhamu. Chcemy 12 mln, Anglicy z kolei woleliby część tych pieniędzy oddać w postaci jednego ze swoich graczy. Mowa tu o... Lameli. :rotfl: Koleś ma ogromny potencjał niewątpliwie, ale biorąc pod uwagę jego relacje z naszymi kibicami oraz piłkarzami...![]()
Być może dlatego nie ma go wśród powołanych (mimo wszystko zaskakujące i jasno wskazujące na rychłe pożegnania ze Szwagrem).
Lamela jeżeli odejdzie ze Spurs będzie największym niewypałem ostatnich lat. 30 mln za zawodnika, który nic....nic nie pokazuje ( w Romie jakoś nie przemawiał do mnie bardzo ).
Osobiście wolałbym kasę za Mirko i staranie się o lewego obrońcą ( Santon ). No, ale kasa + Lamela

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- @D@$
- Juventino
Ja tam nie wierzę, że którykolwiek napastnik odszedł zimą. Nareszcie mamy spokój z przodu, nie po to by ratować się Anelką czy Borriello zimą. No bo kogo się spodziewacie w zamian? Przyjdzie Gilardino te będzie płacz a na wyższy poziom bym nie liczył (ale też nic do Alberto nie mam). Jak już to ktoś z młodych by wrócił a to też ryzyko, choć LE to dobry memonet do nie tylko próbowania schematów, ale i zawodników. Tyle, że jak taki Berradi czy Gabbiadini się nie sprawdzi, to trzeba będzie szukać znowu kogoś latem.
A tak już realnie, jak ktoś odejdzie zimą, to pewnie tylko Motta.
Na tego Belga z Cagliari nigdy się nie napalałem. Nigdy mnie jakoś nie zachwycił (może złe mecze oglądam), dla mnie zbędny, zwłaszcza za taką kasę. Ale o Asamoah też tak myślałem i się myliłem
A tak już realnie, jak ktoś odejdzie zimą, to pewnie tylko Motta.
Skoro sobie nie radzi w takim klubie, to czemu miałby się wybić w Juventusie?annihilator1988 pisze:Nie ma co osądzać zawodnika po statystykach w takim klubie, jak Cagilari. Z tego co pamiętam Pepe nie powalał statami w Udine, a już po pierwszym roku zdobył przychylność swoim zaangażowaniem w grę. Mi taki typ zawodnika w pełni odpowiada.
Na tego Belga z Cagliari nigdy się nie napalałem. Nigdy mnie jakoś nie zachwycił (może złe mecze oglądam), dla mnie zbędny, zwłaszcza za taką kasę. Ale o Asamoah też tak myślałem i się myliłem
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Radja się powoli wymyka, ponoć jutro ma dojść do spotkania łysego i Cellino, Milan ma zaproponować 6,5 mln za połówkę i darmowe wypożyczenie Cristante. I niech go biorą, co prawda widziałbym gościa w Juve, ale są ważniejsze pozycje do obsadzenia.
- Arbuzini
- Juventino
Nainggolan to nie to czego szukamy. Jeśli miałby być zmiennikiem, czy zawodnikiem do rotacji to pod względem sportowym nie mam mu nic do zarzucenia, ale środek pomocy to nasza najlepiej obsadzona pozycja i to nie w zawodników o takich cechach powinniśmy celować.
Natomiast bardzo podoba mi się pomysł z Ibarbo oraz Murru. W lecie za ten duet nie powinniśmy zapłacić więcej niż 3-5 mln E. Oczywiście nie rozważam Kolumbijczyka jako fundamentalnego wzmocnienia, ale mam dobre wspomnienia po Gacku i Pepe (tym grającym). Ibarbo to właśnie zawodnik w tym stylu, choć wyróżniają go również warunki fizyczne oraz lepsza technika.
Natomiast bardzo podoba mi się pomysł z Ibarbo oraz Murru. W lecie za ten duet nie powinniśmy zapłacić więcej niż 3-5 mln E. Oczywiście nie rozważam Kolumbijczyka jako fundamentalnego wzmocnienia, ale mam dobre wspomnienia po Gacku i Pepe (tym grającym). Ibarbo to właśnie zawodnik w tym stylu, choć wyróżniają go również warunki fizyczne oraz lepsza technika.
- jakku1
- Juventino
Podobno Torino jest zainteresowane Giovinco. Poki co wiekszych konkretow nie ma, ale mowiac szczerze, nie zdziwilbym sie. Wiele wskazuje na to, ze oprocz Vucinicia, ktory jest laczony z Tottenhamem, byc moze z Turynem pozegna sie takze Seba. Nie jest powiedziane, ze co prawda zima, ale mamy jeszcze przeciez przed soba letnie mercato, ktore przypuszczalnie bedzie obfitowalo w wieksze zmiany w druzynie. Co do reszty:
1. Podobno tez zlozylismy zapytanie w sprawie Cerciego.
2. Tak jak pisal Mrozzi, ostatnio sporo mowilo sie o Lameli (i Vuciniciu), a Tottenham rzekomo chcialby (?) nam wypozyczyc Argentynczyka na pol roku. Chlopak ma hiszpanski pasport, wiec nie musimy sie martwic o miejsce dla pilkarzy spoza UE.
3. Na dniach powinnismy zlozyc oferte w sprawie Nainggolana. Belg obecnie rozwaza oferte Milanu, ale plotki glosza, ze wcale nie jest strasznie przekonany do tego, aby dolaczyc do druzyny Allegriego.
4. O Menezie cisza. Ostatnie plotki mowily o tym, ze mamy go zaklepac zima za 3m euro, ale to bylo kilka dni temu.
5. Faktycznie jestesmy mocno zainteresowani Jorginho, ale zaczniemy cos dzialac wtedy kiedy nic nie wyjdzie z transferu Nainggolana. Poza tym, o Jorginho mowi sie raczej w kontekscie lata.
Jesli opchniemy Vucinicia i Giovinco teraz, co jest jednak bardzo malo prawdopodobne, to bedzie to mimo slow Marotty i Agnellego dosc pracowite okienko. Mowi sie jeszcze bowiem o odejsciu Motty, De Ceglie/Peluso, Bouya, a to juz 5 zawodnikow. Jesli opusci nas 3 (co jest juz prawdopodobne) to bedziemy zmuszeni zakontraktowac rowniez 2 albo 3 pilkarzy.
Zobaczymy, moim zdaniem, mozemy sie spodziewac w tym oknie jakiejs niespodzianki. Nie rozbijemy banku wydajac na kogos 30 baniek, ale albo sprowadzimy na zasadzie wypozyczenia z opcja wykupu kogos naprawde ciekawego, albo pozyskamy jakies grubsze nazwisko z Serie A.
1. Podobno tez zlozylismy zapytanie w sprawie Cerciego.
2. Tak jak pisal Mrozzi, ostatnio sporo mowilo sie o Lameli (i Vuciniciu), a Tottenham rzekomo chcialby (?) nam wypozyczyc Argentynczyka na pol roku. Chlopak ma hiszpanski pasport, wiec nie musimy sie martwic o miejsce dla pilkarzy spoza UE.
3. Na dniach powinnismy zlozyc oferte w sprawie Nainggolana. Belg obecnie rozwaza oferte Milanu, ale plotki glosza, ze wcale nie jest strasznie przekonany do tego, aby dolaczyc do druzyny Allegriego.
4. O Menezie cisza. Ostatnie plotki mowily o tym, ze mamy go zaklepac zima za 3m euro, ale to bylo kilka dni temu.
5. Faktycznie jestesmy mocno zainteresowani Jorginho, ale zaczniemy cos dzialac wtedy kiedy nic nie wyjdzie z transferu Nainggolana. Poza tym, o Jorginho mowi sie raczej w kontekscie lata.
Jesli opchniemy Vucinicia i Giovinco teraz, co jest jednak bardzo malo prawdopodobne, to bedzie to mimo slow Marotty i Agnellego dosc pracowite okienko. Mowi sie jeszcze bowiem o odejsciu Motty, De Ceglie/Peluso, Bouya, a to juz 5 zawodnikow. Jesli opusci nas 3 (co jest juz prawdopodobne) to bedziemy zmuszeni zakontraktowac rowniez 2 albo 3 pilkarzy.
Zobaczymy, moim zdaniem, mozemy sie spodziewac w tym oknie jakiejs niespodzianki. Nie rozbijemy banku wydajac na kogos 30 baniek, ale albo sprowadzimy na zasadzie wypozyczenia z opcja wykupu kogos naprawde ciekawego, albo pozyskamy jakies grubsze nazwisko z Serie A.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Dobry Mudżyn
- Juventino
Ladnie sie to Toro wzmacnia. Chca Nocerino, chca Giovinco. Czyzby marzyla im sie Liga Europy ?
Mam nadzieje, ze Nainggolan do nas nie przejdzie. Mamy dosc przecinakow. Za to dalbym sie posiekac za Jorginho.

Mam nadzieje, ze Nainggolan do nas nie przejdzie. Mamy dosc przecinakow. Za to dalbym sie posiekac za Jorginho.

BESTER MANN, BESTEEER !

Prosty, dobry i tani pomysł na styczeń:
1. Lazio chce Quagliarellę, więc zamienić go na Lulicia z dopłatą 7 mln (Q liczony za 8, Lulić za 15).
2. De Ceglie wypożyczyć do końca sezonu (w zimie i tak nikt nie będzie chciał płacić za definitywny transfer).
3. Na 5. napastnika wypożyczyć Borriello. Destro się wyleczył, więc Roma odda go za darmo do końca sezonu. Marco świetnie nadawałby się na zmiennika Llorente, schematy już zna.
Wydane 7 mln; odpadają pensje Q i PDC [(2,1 + 1,3) / 2 = 1,7 mln] dochodzą pensje Lulicia i Borriello [(1,8 + 4) / 2 = 1,85 mln].
1. Lazio chce Quagliarellę, więc zamienić go na Lulicia z dopłatą 7 mln (Q liczony za 8, Lulić za 15).
2. De Ceglie wypożyczyć do końca sezonu (w zimie i tak nikt nie będzie chciał płacić za definitywny transfer).
3. Na 5. napastnika wypożyczyć Borriello. Destro się wyleczył, więc Roma odda go za darmo do końca sezonu. Marco świetnie nadawałby się na zmiennika Llorente, schematy już zna.
Wydane 7 mln; odpadają pensje Q i PDC [(2,1 + 1,3) / 2 = 1,7 mln] dochodzą pensje Lulicia i Borriello [(1,8 + 4) / 2 = 1,85 mln].
- ewerthon
- Juventino
Już widzę komentarze na JP "Conte out! Won ze swoimi pupilkami!!111", "Miernota podaj się do dymisji!! Nie dla szrotu z Sampdorii w Juve!!11!1".alina pisze: 3. Na 5. napastnika wypożyczyć Borriello.
Trzeba się starać o pozbycie się Giovinco lub Vucinicia już teraz. Bo latem nie będzie jak zwykle czasu na wszystkich.