Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2013, 17:19

ewerthon pisze:Atak mamy chyba najlepszy od sezonu 2008/2009, ale przecież zahor oczywiście powie, że stoimy w miejscu i nie rozwijamy się.
Widziałem ten progres w meczach Ligi Mistrzów - faktycznie ten sezon i poprzedni to jak niebo a ziemia. Klawo że poziom ataku jest wreszcie przyzwoity, problem tylko że większość zespołu to piłkarze leciwi, którzy z roku na roku raczej się zwijają niż rozwijają. Masz oczywiście prawo uważać ze jest inaczej, że jak nie za rok, to najpóźniej za dwa pozamiatamy w Europie, ja jednak mimo wszystko nie postawię większej forsy na triumf Juventusu w Lidze Mistrzów 2014/15.
raxxxon11 pisze:jakby przyszedl contreao z di maria to bylaby rewelacja :) a w sumie sa na wylocie i ograni w LM a takich graczy nam trzeba
O ile co do Coentrao mogę się ewentualnie zgodzić, chociaż "na wylocie" to chyba jednak za mocne sformułowanie, o tyle Di Maria?? Z tego co mi wiadomo, rozgrywa najlepszy sezon w karierze.
fazzi pisze: Rozgrywał dopóki Bale się nie wprowadził na dobre.
Uważasz że dla takiego klubu jak Real Madryt, trzech klasowych piłkarzy na dwie, bardzo ważne pozycje to nadmiar?
fazzi pisze: Nie ważne co ja uważam, odniosłeś się do stwierdzenia "na wylocie", a skoro Di Maria nie jest zadowolony ze swojej pozycji w drużynie ( bo jest rezerwowym, mimo iż był w życiowej formie jak napisałeś), to dość prawdopodobne, iż jest na wylocie, zwłaszcza biorąc pod uwagę mundial w przyszłym roku.
Powiem tak - będę baaaaardzo zdziwiony, jeżeli Di Maria faktycznie odejdzie gdziekolwiek zimą. Dość długo wychodził w pierwszym składzie co mecz, teraz faktycznie rzadziej się to zdarza, ale nie przesadzajmy, jego sytuacja nie jest też tragiczna. Wydaje mi się że to bardziej spekulacje dziennikarzy Marki niż wola samego zawodnika.
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2013, 20:46 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2013, 19:35

zahor pisze: o tyle Di Maria?? Z tego co mi wiadomo, rozgrywa najlepszy sezon w karierze.
Rozgrywał dopóki Bale się nie wprowadził na dobre.
zahor pisze:Uważasz że dla takiego klubu jak Real Madryt, trzech klasowych piłkarzy na dwie, bardzo ważne pozycje to nadmiar?
Nie ważne co ja uważam, odniosłeś się do stwierdzenia "na wylocie", a skoro Di Maria nie jest zadowolony ze swojej pozycji w drużynie ( bo jest rezerwowym, mimo iż był w życiowej formie jak napisałeś), to dość prawdopodobne, iż jest na wylocie, zwłaszcza biorąc pod uwagę mundial w przyszłym roku.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2013, 11:18

Nie miałem pojęcia, że w Cagilari jest, aż tak źle. Takie słowa ze strony Prezydenta? Szkoda ich :roll: Podobno Milan pracuje nad sprzedażą Nocerino i naturalnym wydaje się, że Belg oceni wyżej ofertę z Mediolanu, a niżeli z Turynu. Jeżeli doniesienia o możliwym odejściu Vucinicia się potwierdzą, to może Giuseppe powinien postarać się o Ibarbo. Słyszałem, że stylem gry przypomina Teveza, czyli jest pierwszym obrońcą. W dodatku ponoć potrafi grać na skrzydle, co pozwala myśleć o przechodzeniu na 4-3-3, a i byłby tańszy w utrzymaniu, a niżeli Nani.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2013, 12:16

Jeśli kupimy jakiegos Ibarbo kosztem Meneza czy Naniego to chyba umrę z bólu :doh: Ja bym sie wycofal z walki o Nainggolana, niech kluby z Mediolanu toczą o niego batalię poza tym nie jest on nam jakoś strasznie potrzebny a Milanowi moze sie przydać w LM. Ja bym z Cagliari wziął tylko tego lewego obrońcę Murru i kazał pakować walizki Didżejowi juz w styczniu aby mu zwolnił miejsce.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2013, 12:17

No nie wiem czy tak na pewno wybierze Mediolan. Juventus wydaje się być teraz półkę wyżej niż cała reszta stawki, a Conte to prawdziwy magnes na ambitnych piłkarzy. Jeśli Antek gadał z Nainggolanem i powiedział mu, że go chce u siebie, to może Radja preferuje Turyn?

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2013, 12:23

Co do Ibarbo nie jestem jakoś przekonany, ale Murru i indonezyjski Belg to łakome kąski i Marotta powinien o nich powalczyć.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2013, 13:06

Ibarbo w kontekście odejścia jednego z napastników byłby bardzo dobą opcją za 6-8 mln. Kawał silnego chłopa - harujący jak wół na całej długości boiska, świetnie się zastawiający i przedkładający interes drużyny ponad swój. Conte takich uwielbia. Do tego jest jeszcze w takim wieku, że może zaliczyć skok półkę wyżej więc za te kilka baniek jako uzupełnienie składu jest idealnym wyjściem.

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2013, 13:25

annihilator1988 pisze:Podobno Milan pracuje nad sprzedażą Nocerino i naturalnym wydaje się, że Belg oceni wyżej ofertę z Mediolanu, a niżeli z Turynu.
Mogę wiedzieć dlaczego tak sądzisz?

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2013, 13:35

szczypek pisze:
annihilator1988 pisze:Podobno Milan pracuje nad sprzedażą Nocerino i naturalnym wydaje się, że Belg oceni wyżej ofertę z Mediolanu, a niżeli z Turynu.
Zapewne dlatego, że tam by więcej pograł, u nas konkurencja w środku jest większa i silniejsza. Oraz powód czysto sportowy: mógłby zagrać w LM, a nie w marnej LE.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2013, 13:37

meda11 pisze:Ibarbo w kontekście odejścia jednego z napastników byłby bardzo dobą opcją za 6-8 mln.
Ibarbo - 86 spotkań w Serie A, 11 goli

Fajnie, że koleś lubi sobie wypruć żyły na rzecz swojej drużyny, ale powyższa statystyka powinna eliminować go na wstępie. Kiedy słyszę, że za takiego "napastnika" (trudno nazwać napastnikiem kogoś, kto strzela bramkę raz na osiem występów) trzeba zapłacić dość konkretne pieniądze, to spluwam na ziemię, rozcieram ślinę butem i zaklinam, żeby ten cały Ibarbo nie miał z nami nic wspólnego

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2013, 13:39

Mehehehe pisze:
szczypek pisze:
Zapewne dlatego, że tam by więcej pograł, u nas konkurencja w środku jest większa i silniejsza. Oraz powód czysto sportowy: mógłby zagrać w LM, a nie w marnej LE.
To akurat marny powód, bo aż tak krótkowzroczny to chyba Belg nie jest. Przecież w przyszłym sezonie to u nas pogra w LM, a z Milanem może w tej marnej LE. Obecnie LM w Milanie to zapewne 2 mecze i po frytkach.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2013, 13:43

Mehehehe pisze:Zapewne dlatego, że tam by więcej pograł, u nas konkurencja w środku jest większa i silniejsza.
Czyli powie sobie, "jestem za słaby na Juventus"? Wydaje mi się, że to waleczny, ambitny chłop, swoje sobie wywalczy.
Mehehehe pisze:Oraz powód czysto sportowy: mógłby zagrać w LM, a nie w marnej LE.
Przez pół roku, a następny rok nie grać w ogóle w europejskich pucharach? Rzeczywiście, dobry powód.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2013, 13:44

fazzi pisze:
Mehehehe pisze:
szczypek pisze: Mogę wiedzieć dlaczego tak sądzisz?
To akurat marny powód, bo aż tak krótkowzroczny to chyba Belg nie jest. Przecież w przyszłym sezonie to u nas pogra w LM, a z Milanem może w tej marnej LE. Obecnie LM w Milanie to zapewne 2 mecze i po frytkach.
Tak, tyle, że Milan ma plan na odrodzenie, co daje plusa drużynie z Mediolanu. Hernanes (duże prawdopodobieństwo), Honda (jest), Rami (ponoć jest już zaklepany), D'Ambrosio (duże prawdopodobieństwo)
pumex pisze:
meda11 pisze:Ibarbo w kontekście odejścia jednego z napastników byłby bardzo dobą opcją za 6-8 mln.
Ibarbo - 86 spotkań w Serie A, 11 goli
Wymień 4 zawodników, którzy pomogliby Kolumbijczykowi w regularnym zdobywaniu bramek. Nie ma co osądzać zawodnika po statystykach w takim klubie, jak Cagilari. Z tego co pamiętam Pepe nie powalał statami w Udine, a już po pierwszym roku zdobył przychylność swoim zaangażowaniem w grę. Mi taki typ zawodnika w pełni odpowiada.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2013, 13:55

http://www.tuttojuve.com/calciomercato/ ... nic-169708

Ponoć prowadzimy negocjacje w sprawie sprzedaży Vucinicia do Tottenhamu. Chcemy 12 mln, Anglicy z kolei woleliby część tych pieniędzy oddać w postaci jednego ze swoich graczy. Mowa tu o... Lameli. :rotfl: Koleś ma ogromny potencjał niewątpliwie, ale biorąc pod uwagę jego relacje z naszymi kibicami oraz piłkarzami... :smile:

Być może dlatego nie ma go wśród powołanych (mimo wszystko zaskakujące i jasno wskazujące na rychłe pożegnania ze Szwagrem).

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2013, 14:06

mrozzi pisze: Mowa tu o... Lameli. :rotfl: Koleś ma ogromny potencjał niewątpliwie, ale biorąc pod uwagę jego relacje z naszymi kibicami oraz piłkarzami... :smile: Być może dlatego nie ma go wśród powołanych (mimo wszystko zaskakujące i jasno wskazujące na rychłe pożegnania ze Szwagrem).
Lichy by go ####, prawdopodobnie byłby też regularnie gwałcony :D
Choć z drugiej strony Tevez pomógłby zrobić z niego człowieka :think:

Zablokowany