Mercato (2012-2014)
- Piti
- Juventino
imo wolalbym bez formy Naniego niz Meneza. Nie dosc ze fejm by sie zgadzal to jeszcze jakby portugalczyk doszedł do formy (a nie jest jeszcze starym pilkarzem) to on w formie bylby z 3x lepszy od Meneza. Poza tym podoba mi sie pomysł sciągania takich "upadłych" pro piłkarzy jeszcze nie starej daty, ktorych mozna wyciągać za grosze bo jest szansa ze w koncu wystrzelą
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Rubinho dostaje wiec raczej to nie działa u nas i bardzo dobrze. Taka dyskryminacja to zal.plCastiel pisze:Pytanie z innej beczki tak mi się jakoś skojarzyło z tym utytułowanym Padoinem![]()
Kiedyś był taki przepis w Anglii (może nadal obowiązuje) że zawodnik drużyny wygrywającej ligę musiał mieć rozegranych minimum 10 meczy by dostać na koniec medal. Jak jest w Serie A?
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Menez coraz bliżej Juve. Coraz częściej nawet francuskie media (choćby l'Equipe) informują o osiągniętym porozumieniu, zarówno z zawodnikiem, jak i klubem.
Moim zdaniem byłoby to bardzo dobre posunięcie, bo szukamy dobrego, młodego piłkarza na skrzydło, a Francuz spełnia te warunki. Do tego zapłacilibyśmy za niego raptem ok. 3 mln €, więc naprawdę się opłaca. Sam skrzydłowy jest rzekomo przekonany, by się do nas przenieść (ma na uwadze przede wszystkim zbliżające się MŚ) i mieliśmy rzekomo pokonać "konkurencję" w postaci interu czy też innych kebabów.
Niestety wiele wskazuje również na to, że pożegnamy Vucinicia. Sympatyczny z niego gość, ale gra dobrze i biega tylko wtedy, gdy ma na to ochotę. Menez jak dla mnie jest piłkarzem lepszym (i młodszym). Zresztą Czarnogórcowi przestaje się podobać rola rezerwowego, a nie ma żadnych szans na wygryzienie ze składu Teveza czy też Llorente, na skrzydło z kolei kompletnie się nie nadaje. Piłkarzem interesuje się ManU i coraz częściej wspomina się także o wymianie na Naniego, choć to scenariusz niekoniecznie na styczeń.
Moim zdaniem byłoby to bardzo dobre posunięcie, bo szukamy dobrego, młodego piłkarza na skrzydło, a Francuz spełnia te warunki. Do tego zapłacilibyśmy za niego raptem ok. 3 mln €, więc naprawdę się opłaca. Sam skrzydłowy jest rzekomo przekonany, by się do nas przenieść (ma na uwadze przede wszystkim zbliżające się MŚ) i mieliśmy rzekomo pokonać "konkurencję" w postaci interu czy też innych kebabów.
Niestety wiele wskazuje również na to, że pożegnamy Vucinicia. Sympatyczny z niego gość, ale gra dobrze i biega tylko wtedy, gdy ma na to ochotę. Menez jak dla mnie jest piłkarzem lepszym (i młodszym). Zresztą Czarnogórcowi przestaje się podobać rola rezerwowego, a nie ma żadnych szans na wygryzienie ze składu Teveza czy też Llorente, na skrzydło z kolei kompletnie się nie nadaje. Piłkarzem interesuje się ManU i coraz częściej wspomina się także o wymianie na Naniego, choć to scenariusz niekoniecznie na styczeń.
O menezie też słyszałem, że jest z nami dogadamy i kwestia pozostaje tylko porozumienie miedzy PSG a Juve, ważne jest to, żeby Marotta style wynegocjował jak najmniejszą cenę jesli możemy mieć go za darmo w lato.mrozzi pisze:Menez coraz bliżej Juve. Coraz częściej nawet francuskie media (choćby l'Equipe) informują o osiągniętym porozumieniu, zarówno z zawodnikiem, jak i klubem.
Co do Mirasa to jakoś pewne jest, że mu rola rezerwy mu się nie podoba. Ale czy odejdzie w tę zimę? Jakby się jakiś deal udało z ManU zrobić to nic tylko się cieszyć, ale 4 napastników?Conte by się z tym pogodził? Antek chyba się czuje spokojnie jak ma tych 5 pięciu.
Mnie tam to cieszy, Menez za ok 3mln w styczniu, Vicnica zgonić za te 10 mln, jakościowo nie tracimy ( a nawet zyskujemy ), finansowo też na +mrozzi pisze:Menez coraz bliżej Juve. Coraz częściej nawet francuskie media (choćby l'Equipe) informują o osiągniętym porozumieniu, zarówno z zawodnikiem, jak i klubem.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- daroo89
- Juventino
Nie do końca zgodziłbym się, że Miras kompletnie nie nadaje się na skrzydło. W 1 sezonie Conte, gdy często graliśmy 4-3-3 ze Szwagrem na lewym skrzydle to ten prezentował się całkiem nieźle. Gdybyśmy jednak na dłużej mieli wrócić do tego ustawienia to z pewnością na lewym skrzydle grałby Tevez, który dużo pomaga w defensywie. Ja mimo pewnego sentymentu do Czarnogórca, pogoniłbym go z Turynu. Najbliższe 2 okienka transferowe to może być ostatnia okazja do zarobienia niezłych pieniędzy za niego.mrozzi pisze: Zresztą Czarnogórcowi przestaje się podobać rola rezerwowego, a nie ma żadnych szans na wygryzienie ze składu Teveza czy też Llorente, na skrzydło z kolei kompletnie się nie nadaje. Piłkarzem interesuje się ManU i coraz częściej wspomina się także o wymianie na Naniego, choć to scenariusz niekoniecznie na styczeń.
Co do Meneza to jestem zdecydowanie na tak. Kwota potencjalnego transferu niewielka, ryzyko również. Zawodnik ograny w serie A, gdyby się u nas odnalazł to może nam sporo zaoferować.
- Castiel
- Juventino
Aż boli głowa jak człowiek pomyśli, że taki gracz jak Mirek był naszym najlepszym napastnikiem. Za czasów Lippiego i Capello to byłby jeden wielki żart.
Oby udało się go opchnąć, a potem Giovinco by doprowadzić ten nieszczęsny atak do jakiejś właściwej postaci.
Oby udało się go opchnąć, a potem Giovinco by doprowadzić ten nieszczęsny atak do jakiejś właściwej postaci.
- ewerthon
- Juventino
ale Tevez w United i City odpierniczał różne cyrki, a Menez nic takiego nie robi. Czasem po prostu sprawia wrażenie jakby mu nie zależało - wypisz wymaluj Vucinić.fazzi pisze:O Teveza też było sranie w gacie i jakoś nie widać z nim żadnych problemów.ewerthon pisze:Dla mnie Menez to trochę taka młodsza wersja Vucinicia. Niestety głównie z charakteru. Już w Romie mówiło się o jego humorach, w PSG jest tak samo. Nie jestem przekonany do tego transferu.
Aha i myślę, że jest młodszą i lepszą wersją Vucinica ( dynamiczniejszą przed wszystkim )
i to dwa sezony! Rok temu Miras miał z miejsca pierwszy skład, a teraz musi odchodzić przez lepszą konkurencje. Atak mamy chyba najlepszy od sezonu 2008/2009, ale przecież zahor oczywiście powie, że stoimy w miejscu i nie rozwijamy się.Castiel pisze:Aż boli głowa jak człowiek pomyśli, że taki gracz jak Mirek był naszym najlepszym napastnikiem.
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2013, 16:36 przez ewerthon, łącznie zmieniany 3 razy.
- Wojtek
- Juventino
To byłoby coś! Menez za 3mln a Mirasa opchnąć za min. 8-10mln i git. Aczkolwiek trochę bedzie mi go szkoda, no ale jeśli w takim klubie jak Juve gra się na pół gwizdka to nie można zyskać zaufania kibiców i klubu. Oby do tych dwóch transakcji doszło
ps. W przypadku transferu Menez bedzie mógł nas reprezentować w LE?

ps. W przypadku transferu Menez bedzie mógł nas reprezentować w LE?
- Kucharius1
- Juventino
Za czasów Capello Mirko był mega talentem i każdy klub go chciałCastiel pisze:Aż boli głowa jak człowiek pomyśli, że taki gracz jak Mirek był naszym najlepszym napastnikiem. Za czasów Lippiego i Capello to byłby jeden wielki żart.

- ra1212
- Juventino
Kucharius1 pisze:
Za czasów Capello Mirko był mega talentem i każdy klub go chciał
Pamiętam artykuł w piłce nożnej jeszcze jak grał w Lecce gdzie był porównywany do Ibry z racji pochodzenia bałkańskiego... Czas pokazał, że znacznie na wyrost ale nie można mu bądź co bądź odmówić tego ze był ważny w powrocie na szczyt serie a...
Ale teraz już nie jest potrzebny i młodszy też nie będzie... To chyba ostatnia chwila by go pożegnać i coś za niego dostać ale szacunek mu się należy
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ja mam jeszcze małą nadzieję, że Mirek nie strzela fochów i ta jego neverending kontuzja nie zasłania faktu, że już jest pozamiatane. Napastnik z jego medżik taczem zawsze mógłby się przydać, a kasy i tak zbyt dużej nie zgarniemy. Właściwie może się okazać, że potencjalni kupcy wcale się tak nie palą do wykładania kasy na stół dopóki cena nie osiągnie śmieszno-strasznego pułapu. Nie żartujmy z jakimiś Manchesterami...
- blackadder
- Juventino
Niestety ale Mirko ma problemy z powrotem do pierwszej jedenastki, a Tevez i Llorente cały czas robią postępy. Będzie mu coraz trudniej, a jego zarobki nie są małe. Jeśli pojawi się stosowna oferta to trzeba ją przyjąć.