Serie A 13/14 (16): JUVENTUS 4-0 Sassuolo

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2013, 20:25

Sila Spokoju pisze:Czy was też tak denerwował Isla ?
Nie, ale mnie denerwował Fabio 'uderzam z każdej pozycji' Quagliarella, która darł mordę na każdego, kto mu nie podał. Swój mecz podsumował fenomenalną wrzutką w 92 minucie.
Szkoda podania Padoina do Llorente.
Tevez :bravo: :bravo: :bravo:

Obrazek
Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2013, 20:26

Mecz należał do miłych i przyjemnych, fajnie Asa, miło że Tevez się rozstrzelał, za to na minus dla mnie Isla, mimo dobrych podań to jego gra mnie jakoś denerwuje, no i Padoin - tutaj akurat za brak dobrych podań.
pablo1503 pisze: Nie, ale mnie denerwował Fabio 'uderzam z każdej pozycji' Quagliarella, która darł mordę na każdego, kto mu nie podał. Swój mecz podsumował fenomenalną wrzutką w 92 minucie.
Dziwne, że jeszcze do tego nie przywykłeś, ja z żoną przy jego wejściu już wiemy, że będziemy mieli dobrą komedię ;p
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2013, 20:28 przez Hoffman, łącznie zmieniany 1 raz.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2013, 20:28

Peluso bramka i pare bardzo ciekawych wejsc w ataku na duzy plus juz kojelny raz, tylko ta jego agresja w odbiorze. Asa i Vidal bardzo dobre zawody. Nie wiem czemy marnujemy Ghańczyka na flance skoro w środku pokazuje swoja prawdziwa wartosc. Trace cierpliwosc co do Isli.. Padoin na liste transferowa..
Ps: kiedy dokladnie mecz w Pucharze Włoch?
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2013, 20:29 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 3 razy.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2013, 20:28

Hoffman pisze:Mecz należał do miłych i przyjemnych, fajnie Asa, miło że Tevez się rozstrzelał, za to na minus dla mnie Isla, mimo dobrych podań to jego gra mnie jakoś denerwuje, no i Padoin - tutaj akurat za brak dobrych podań.
Podstawowa rzecz, jaką powinien wykazać się pomocnik. Ciekawa logika: minus dla Isli za asystę i kilka penetrujących dograń, oraz 0 ocena dla Padoina, który obsrał się przy akcji z Llorente :ok:
Paweljuve2006 pisze:Pesulo bramka
Że kto ? :shock:

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2013, 20:29

annihilator1988 pisze:
Hoffman pisze:Mecz należał do miłych i przyjemnych, fajnie Asa, miło że Tevez się rozstrzelał, za to na minus dla mnie Isla, mimo dobrych podań to jego gra mnie jakoś denerwuje, no i Padoin - tutaj akurat za brak dobrych podań.
Podstawowa rzecz, jaką powinien wykazać się pomocnik. Ciekawa logika: minus dla Isli za asystę i kilka penetrujących dograń, oraz 0 ocena dla Padoina, który obsrał się przy akcji z Llorente :ok:
Chodzi mi o brak boiskowej inteligencji u niego, cały czas mam wrażenie, że jest w ciężkim szoku, dlatego napisałem, że jego gra mnie denerwuje, a nie że grał źle.

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2013, 20:30

Paweljuve2006 pisze:Ps: kiedy dokladnie mecz w Pucharze Włoch?
Środa, 21:00.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2013, 20:31

W chwili obecnej, nic by mnie bardziej nie ucieszyło niż hat-trick Teveza :smile: No myślę, że tym oto sposobem zamknął jadaczki - nielicznym niedowiarkom :!: Asamoah udowodnił, na ile go stać - na jego nominalnej pozycji...W mojej ocenie, w dniu dzisiejszym Isla - mniej irytujący niż zwykle, Peluso fajny meczyk. Tylko niepotrzebnie Leo - zaczął się bawić piłką, a w ogóle nasi w drugiej połowie lekko odpuścili. No nasi dzisiejsi rywale - niezwykle przyjemny zespół: Odebrali punkty największym rywalom w walce o Scudetto, natomiast Juve poradziło sobie łatwo, lekko i przyjemnie :bravo: Typowy mecz na przełamanie. Poślizgnięcie Llorente na koniec chyba nie miało znaczenia, bowiem Padoin nie zagrał tej piłki zbyt precyzyjnie...Teraz zobaczymy, jak się Napoli - podniesie po odpadnięciu z Champions League. My zrobiliśmy swoje i całe szczęście :ok:

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2013, 20:34

pablo1503 pisze:
Sila Spokoju pisze:Czy was też tak denerwował Isla ?
Nie, ale mnie denerwował Fabio 'uderzam z każdej pozycji' Quagliarella,

Wiesz co, to była moja druga myśl, ale odpuściłem, aby znowu nie zostać uznanym za hejtera :prochno: :prochno:

Obrazek
mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2013, 20:35

Podanie Padoina do LL :shock:
Dobrze ktoś napisał, że Peluso nadrabia serduchem.Gigi śrubuje swój prywatnt rekord. Kolejne 0 z tyłu cieszy nawet z Sassuolo.
Apache z hatrickiem, myśle że doda mu to jeszcze więcej pewności.

Juve, storia di un grande amore
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2013, 20:36

Hoffman pisze:Chodzi mi o brak boiskowej inteligencji u niego, cały czas mam wrażenie, że jest w ciężkim szoku, dlatego napisałem, że jego gra mnie denerwuje, a nie że grał źle.
Widać, że nie doszedł do siebie po kontuzji, ale nie można powiedzieć, że nie gra inteligentnie. Zwalnia akcje gdy jest to konieczne, stara się też przyspieszyć grę, gdy widzi taką opcję, nie wchodzi w dryblingi, choć czasem mógłby, stara się jednak cały czas być pod grą. I wyżej cenię takie zachowanie, a niżeli krycie sędziego, tak jak to robił w pewnej chwili Padoin

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2013, 20:41

Łatwa i dość wysoka wygrana - tak trzeba grać z "ogórkami". Oczywiście Tevez graczem meczu, podobała mi się też gra Asamoaha. A co do Isli - asystę zaliczył (powinien dwie, gdyby Asa trafił do pustej bramki), ale sam też nie wykorzystał świetnej okazji a i zdarzało mu się gubić piłkę, czyli szału nie było, ale źle też nie.

Teraz niech Milan urwie punkty Romie i przewaga Juve na graczami ze stolicy Włoch nieco wzrośnie.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Hołek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2013, 20:55

Tevez trzeci mecz dośrodkowuje i już zaliczył dwie asysty.Może to on powinien na stałe zająć się dośrodkowaniami z rożnych/wolnych? :think:

Dla mnie zawodnikiem meczu(oprócz Teveza) był jose manuel pereira de asis paparesta Asamoahu. Chłop pokazał jak wiele nie pokazuje biegając od bramki do bramki.

Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2013, 21:06

Asa mógł nawet hat tricka dzisiaj mieć :prochno:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2013, 21:31

pablo1503 pisze: Zadziwia mnie Asamoah. Zastanawiam się co mu przeszkadza tak grać na lewej pomocy. :think: Drybling? ma. Szybkość? również ma. Tutaj wchodzi w pole karne, jak w masło, a na skrzydle ma problem(nie zawsze rzecz jasna) z przejściem jednego obrońcy. Może to kwestia pewności siebie? Nie wiem.
Mam pewna teroie na ten temat.
Grajac na lewej stronie Asa ma mniej opcji do wyboru, jest wtedy mega przewidywalny, tym bardziej, że jest lewonożny. Wybiera prawie tylko 3 opcje: wrzutka , drybling od lewej strony, cofać do tyłu. No a grając na środku robi co chce. O wiele wiecej możliwości

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2013, 21:44

Antichrist o Tevezie pisze:Może powalczyć z Rossim o koronę króla strzelców w tym sezonie. :)
Na razie, po 16 kolejkach ma 10 goli, niezła statystyka, jednak sądzę, że zazwyczaj Tevez ma nadmiar zadań defensywnych, żeby skutecznie bić się o tytuł najlepszego strzelca Serie A.

Niby to pierwszy mecz Asamoah w naszych barwach, w pełnym wymiarze czasowym na pozycji śr. pomocnika, ale trudno po takim jego występie nie stwierdzić, że wywalenie 15-20 mln na Nainggolana będzie dziwacznym posunięciem. Kwadrat do środka, natomiast za tę kasę należy sprowadzić kogoś na lewą flankę. Kogoś, kto będzie robił różnicę.

Obrazek
Zablokowany