Serie A 13/14 (16): JUVENTUS 4-0 Sassuolo
- @D@$
- Juventino
Mnie tam bardziej dziwiły komentarze po mistrzostwach U-20 gdzie podobno Pogba wymiatał jako rozgrywający. Ja tych zawodów nie oglądałem, więc za bardzo się nie chciałem wypowiadać, natomiast w serie a to on nigdy nie wymiatał na tej pozycji. Mógłby być świetny jako def. pomocnik typu Makalele, jako b2b też daje radę, ale rozgrywającym to on pewnie nigdy nie będzie.alina pisze:Biorę to pod uwagę. Dziwi mnie po prostu jak szybko przeszliśmy od "idealny vice-Pirlo" (dużo, dużo osób chwaliło go za grę tam i za dobre piłki za linię obrony), przez "radzi sobie" do "tylko w wyjątkowych przypadkach".zahor pisze:Można się zastanawiać na ile kaszaniasta gra Francuza jest spowodowana nietypową dla niego pozycją, a na ile obniżką formy. Należy pamiętać, że tuż przed kontuzją Pirlo Pogba występując w swojej normalnej roli też nie robił szału.alina pisze:Mnie najbardziej dziwi degresja Pogby na tej pozycji. Przecież w zeszłym sezonie w tych 2-3 meczach wyglądał tam całkiem fajnie i chyba wszyscy myśleli, że z czasem będzie nie tyle dawał radę, co brylował.
Ja tam byłem w szoku że w pod newsem o Zazie nie było komentarzy by zimą go wymienić na Giovinco lub Vucinicia.alina pisze:Czy to się kiedyś skończy?Lucas87 pisze:Nie wiem, czy nie wolałbym kolesi z Primki na ich miejscu...
Asamoah do środka? Conte chyba wchodiz na jp... No ciekawy jestem, nie powiem.
Eh, nawet jak wygramy 6:0, to plamy z LM to nie zmieni

- Arbuzini
- Juventino
Przecież Pogba najsłabiej czyta grę z całego naszego kwartetu MVPP więc żaden tam z niego defensywny pomocnik. Być może ta sama cecha nie pozwala mu być wyróżniającym się rozgrywającym na poziomie wyższym niż mistrzostwa U20. Jego szczególne atuty to umiejętności głównie ofensywne i doskonałe wykorzystanie warunków danych przez bozię.
- Antek666
- Juventino
Narzekania transferowe i swoje złote myśli rodem z FM' zamieszczamy w temacie o mercato ziąLucas87 pisze:plepleple

Też nie rozumiem. Bolą mnie oczy bo oglądam Padoinów i serducho bo lubię Martina.Z obecnej kadry zdecydowanie najbardziej niedoceniony zawodnik.Podczas gdy inni mają aż nadmiar szans,ech.Sorek21 pisze:Nie rozumiem czemu Caceres został zaszufladkowany na pozycję vice Barzagli i mało gra podczas gdy nie ma Lichsteinera to grają Isla lub Padoin od których Urugwajczyk jest o klasę lepszy.
Daj spokój.Idąc tym tropem to nigdy nie "zmienią" tej plamy z LM. Moim zdaniem na to mamy czas...do maja.@D@$ pisze:Eh, nawet jak wygramy 6:0, to plamy z LM to nie zmieni
Szkoda,że nie zagra Berardi,z jednej strony powinienem się niby cieszyć,że nie zagra najlepszy zawodnik rywala ale nasz on ci jest i byłem ciekaw jak się pokażę na JS.
Liczę na dobrzy występ Maronne.
Bo wymiatał. No ale trzeba wziąć pod uwagę niższy poziom. Ogbonna ponoć w Serie B strasznie woził piłkę, ale od razu to tłumaczono tym, że zbyt odstaje poziomem.@D@$ pisze:Mnie tam bardziej dziwiły komentarze po mistrzostwach U-20 gdzie podobno Pogba wymiatał jako rozgrywający.
Wiesz, Zaza to chociaż już poziom Serie A. Spora część młodziaków z primki skończy w 3. lidze. 90% nie przeskoczy poziomu Parmy. Takie są realia. W UK 70% 16-latków ze szkółek klubów Premiership nie zostaje w ogóle profesjonalnymi piłkarzami.@D@$ pisze:Ja tam byłem w szoku że w pod newsem o Zazie nie było komentarzy by zimą go wymienić na Giovinco lub Vucinicia.alina pisze:Czy to się kiedyś skończy?Lucas87 pisze:Nie wiem, czy nie wolałbym kolesi z Primki na ich miejscu...
- Myzarel
- Juventino
Dopisać 3 punkty i jechać dalej, odskoczyć reszcie na tyle punktów by wiosną nie olać LE (jestem naiwny prawda?
)

szykują się zakazy stadionowesebinho86 pisze:Na meczu Naszych będzie wspierać spora liczba ,,bambini" w liczbie 9000

Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2013, 12:00 przez Myzarel, łącznie zmieniany 2 razy.
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- Sebkovič
- Juventino
Jesteś optymistąMyzarel pisze: (jestem naiwny prawda?)

JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE!
Seba :roll:

Seba :roll:
- HugoZDolinyPomaranczy
- Juventino
Nie jesteś wcale naiwny a właśnie dobrze piszeszMyzarel pisze:Dopisać 3 punkty i jechać dalej, odskoczyć reszcie na tyle punktów by wiosną nie olać LE (jestem naiwny prawda?)
szykują się zakazy stadionowesebinho86 pisze:Na meczu Naszych będzie wspierać spora liczba ,,bambini" w liczbie 9000

"Poglądy są jak dupa, każdy jakieś ma, ale po co od razu pokazywać..."
- MVP
- Juventino
Nie zgodzę sie do końca. Nikt nie może zaprzeczyć, że Pogba nie posiada walorów defensywnych, ale faktycznie chłopina nie czuje się na regiście. Myślę, że on właśnie gra teraz takiego typowego defensywnego pomocnika bo na pewno nie wygląda na rozgrywającego.Nie wiem czy to wynika z tego że Antoś widzi iż Pogba sobie nie radzi na tej pozycji i po prostu nasz mudżynek nie ogarnia kompletnie lub schematów lub też presji, bo pamiętajmy że to nadal bardzo młody chłop, a ma zastępować takiego Pirlo (!). Nie jest to łatwe zadanie i wydaje mi się że francuz czasami gra po prostu bardzo asekurancko bojąc się popełnić błąd, bo każdy chyba z nas ma świadomość, że regista może jednym głupim zagraniem wyłożyć na tacy gola dla przeciwnika. Nadal kupy jakiejś w obronie nie robi i w defensywie ustawia się poprawnie. Problemem jest to że nie ma pojęcia jak szukać gry i piłki będąc cofniętym playmakerem. To urodzony b2b, który musi dostać gałę w odpowiednim miejscu przed polem karnym rywala lub w, wtedy błyszczy. Do tego ma ciągotki do gry na skrzydłach, co widać jak schodzi na boki nawet jak gra na obecnej pozycji ( co nie jest jakoś pożądane ). Starych nawyków się nie pozbędziesz tak łatwo. Zresztą w reprze żabojadów U20 grał nieco innego cofnietego rozgrywającego. Zespół nie był aż tak pod pozycję registy ustawiony jak Juve, trójkolorowi dużo grali skrzydłami, a Pogba pracował multum w defensywie i przytrzymywał piłkę, holował, na co mógł sobie pozwolić na poziomie U20, bo jakiś genialnych podań z jego strony nie pamiętam. Bo chłop zauważcie potrafi zagrać, ale nie z głebi pola. Zwykle gdzieś z bocznego sektoru lub z 30 metru. Na 10 m przed linią połowy boiska to on nie widzi chyba nic prócz najbliższego kolegi.Arbuzini pisze:Przecież Pogba najsłabiej czyta grę z całego naszego kwartetu MVPP więc żaden tam z niego defensywny pomocnik. Być może ta sama cecha nie pozwala mu być wyróżniającym się rozgrywającym na poziomie wyższym niż mistrzostwa U20. Jego szczególne atuty to umiejętności głównie ofensywne i doskonałe wykorzystanie warunków danych przez bozię.
Co do samego spotkania - nasz kochany duet PP i Iśia mogą budzić wątpliwości, ale z takimi rywalami jakos nigdy nie zawodzili. Muszą grać jak chcemy ich sprzedać, prawda?

- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Mam nadzieję, że będzie pogrom z naszej strony.
Liczę na kapitalne widowisko i jakieś 4:0 !

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Widzę, że połowa jeszcze rozpamiętuje odpadnięcie LM a tu za parę godz. trzeba zdobyć 3 pkt.
Rywal jak rywal. Co tu dużo mówić. Zaczęli jak Pescara w tamtym sezonie ale w porę się nawet ogarnęli. Najbardziej zaimponowali mi remisami z romą i napoli. Kolejny podtekst to nasi zawodnicy, mam nadzieję, że nam nie zaszkodzą.
Mecz, który absolutnie mamy obowiązek wygrać. Nie ma tu mowy o jakiś podciętych skrzydłach po ostatniej wtopie, wręcz przeciwnie, sportową złością powinniśmy ich zmieść.
Trzeba też pamiętać o tym, że roma gra z milanem a napoli z interem.
Co do składu, mam nadzieję, że jednak Padoin zagra w środku, nie będzie tak raził swoją nieporadnością jak na boku.
Rywal jak rywal. Co tu dużo mówić. Zaczęli jak Pescara w tamtym sezonie ale w porę się nawet ogarnęli. Najbardziej zaimponowali mi remisami z romą i napoli. Kolejny podtekst to nasi zawodnicy, mam nadzieję, że nam nie zaszkodzą.
Mecz, który absolutnie mamy obowiązek wygrać. Nie ma tu mowy o jakiś podciętych skrzydłach po ostatniej wtopie, wręcz przeciwnie, sportową złością powinniśmy ich zmieść.
Trzeba też pamiętać o tym, że roma gra z milanem a napoli z interem.
Co do składu, mam nadzieję, że jednak Padoin zagra w środku, nie będzie tak raził swoją nieporadnością jak na boku.

- annihilator1988
- Juventino
Szczególnie, że istnieje ryzyko Padoina. Według niektórych ma bardziej ofensywne usposobienie, a niżeli Asa, bo x% podań ma w przód, x% w tył, tylko, że zapominają dodać w jakiej strefie są one wykonywane. Nie odnoszą się też do podwajania byłego piłkarza Udine, co ma wpływ na statySila Spokoju pisze:Mam nadzieję, że będzie pogrom z naszej strony.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Mam nadzieję, że Juventus zmiecie dzisiaj rywala. Chcę zobaczyć sportową złość, imponującą grę i wynik. Leję na LE - pucharek, w którym nawet się zarobić nie da. Nawet wygrana nie zrekompensowałaby nam odpadnięcia z LM. Zresztą kilka wymagających rywali i tak będzie tam grało, więc znając nastawienie naszych do europejskich pucharów...
Jak dla mnie powinniśmy się w 100% skupić na Scudetto. Przy braku LM to absolutny priorytet na ten sezon, warto by było także dorzucić ten 10. CI, by móc sobie w przyszłym doszyć 2 gwiazdki - złotą i srebrną.
Szkoda, że nie zagra Berardi, mimo wszystko chciałbym zobaczyć, jakby się prezentował na tle naszych obrońców. Ciekaw też jestem postawy Zazy i Marrone.
Liczę na co najmniej jedną brameczkę Teveza i Llorente.
3 punkty muszą być absolutnie + liczymy jutro na Milan i dziś na... inter (choć kibicować im nie zamierzam).

Jak dla mnie powinniśmy się w 100% skupić na Scudetto. Przy braku LM to absolutny priorytet na ten sezon, warto by było także dorzucić ten 10. CI, by móc sobie w przyszłym doszyć 2 gwiazdki - złotą i srebrną.
Szkoda, że nie zagra Berardi, mimo wszystko chciałbym zobaczyć, jakby się prezentował na tle naszych obrońców. Ciekaw też jestem postawy Zazy i Marrone.
Liczę na co najmniej jedną brameczkę Teveza i Llorente.
3 punkty muszą być absolutnie + liczymy jutro na Milan i dziś na... inter (choć kibicować im nie zamierzam).
Widzę, że na głowie stajesz, żeby te liczby jakoś obalić. Przypomnę może o co chodzi, bo widzę, że nie do końca pamiętasz o co chodziło w tamtej dyskusji. Pojawiła się teza, że Padoin podaje 90% podań w tył. Ja udowodniłem, że tylko 40%. Koniec dyskusji. Asamoah był pokazany tylko dla porównania.annihilator1988 pisze:istnieje ryzyko Padoina. Według niektórych ma bardziej ofensywne usposobienie, a niżeli Asa, bo x% podań ma w przód, x% w tył, tylko, że zapominają dodać w jakiej strefie są one wykonywane. Nie odnoszą się też do podwajania byłego piłkarza Udine, co ma wpływ na staty
Byli tu już tacy geniusze, którzy po moich postach broniących Aquilaniego wnioskowali, że uważam, że jest lepszy od Pirlo (LOL). Chcesz dołączyć do tego klubu?
- annihilator1988
- Juventino
Nie, dziękujęalina pisze:Byli tu już tacy geniusze, którzy po moich postach broniących Aquilaniego wnioskowali, że uważam, że jest lepszy od Pirlo (LOL). Chcesz dołączyć do tego klubu?

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG