Mercato (2012-2014)
- kamil cierniak
- Juventino
zahor pisze:Ja apeluję z kolei, żebyś nauczył się pisać po polsku. Bardzo bym chciał odpowiedzieć na ten komentarz, skoro był skierowany do mnie, ale niestety nie jestem w stanie, bo nic a nic z niego nie zrozumiałem. Coś o Borussii, o Buffonie, o taktycekamil cierniak pisze: Apeluje o to do was... Ksiądz Natanek
Typowe, nie odpowiadasz tylko piszesz jaki to Ty wyedukowany... gratulacje, pewnie skończyłeś magistra o jakimś profilu humanistycznym i siedzisz na garnuszku mamy... mądry zwycięzca życia

Dlaczego płaczecie koniec transferów itp. Juventus ma pieniądze tylko nie jest rozrzutne, dlatego nawet jak byśmy wygrali CL to za grubą kasę nikogo byśmy nie kupili.
Co lepsze Tevez w Juve czy Higuain w Napoli? Teveza mamy za 9 mln Higuain kilka razy droższy był.
- mateo369
- Juventino
Z ciekawości się wtrącę. Wyrwałeś z kontekstu jedno zdanie omijając "drobny" szczegół - 70-80 mln za Pogbę. Jeśli dysponowalibyśmy taką kasą, to na Twoje pytanie odpowiedź jest banalna, bo młodego Włocha, będąc cholernie rozrzutnym wyciągnęlibyśmy za max. 40-50 mln. Łatwo obliczyć, że jeszcze by nam sporo zostało. Sam zawodnik i jego pensja też nie byłaby dla nas raczej problemem.zahor pisze:Spytam z ciekawości - jak Twoim zdaniem mogłoby wyglądać sprowadzenie do Turynu Verrattiego?annihilator1988 pisze:sprowadzeniu w jego miejsca Nainggolana oraz Verrattiego.
PS. Też jestem za tym, aby nie cytować 10 stron w swoim poście jeśli chcemy odnieść tylko do konkretnej sprawy, ale urywanie zdania to przeginanie w drugą stronę.
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2013, 13:39 przez mateo369, łącznie zmieniany 2 razy.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Verratti? Jedyna szansa, a raczej cień szansy, widzę w tym, że szejki się uprą na Pogbę. Jeżeli władze Juve będą się trzymać twardo i zażyczą sobie młodego Włocha, to może się udać. Inna sprawa, że jak Pogba będzie chciał odejść i Raiola będzie tego chciał, to gówno z twardej postawy może wyjść.
Tak czy siak, to jest nadal tylko cień szansy, więc lepiej sobie wybić Verrattiego z głowy.
Co do ew. transferu Pogby w tym sezonie. Czy Juventus aż tak źle stoi z kasą, że musi robić wyprzedaże jak Milan? A sam Paul chyba wie ( a Raiola tez doskonale zdaje sobie z tego sprawę ), że w tym momencie jego kariery, zostanie Juventusie jest najlepszym wyjściem. Pójdzie do szejkowego klubu, naszpikowanego gwiazdami, przyjdą słabsze mecze - jak te ostatnie - i ze skladu wygryzie go inny drogi grajek, który siedzi na ławce.
Niech zostanie i niech się rozwija. Jak tak trochę popatrzyłem na te młodzieżowe mistrzostwa z tego roku, to właśnie Pogba był najbardziej dojrzałym graczem, byli inni, bardziej efektowni, ale on imponował największym spokojem. Serie A to najlepsza szkoła dla niego, jeszcze trochę tu pogra.
Berardi? Sassuolo jest jeden punkt nad strefa spadkową. Sassuolo zaczęło grać lepiej zaraz po powrocie młodego napastnika. Jest to być może ich najlepszy gracz. I oddadzą go w zimę Juventusowi, żeby sobie pograł z Padoinem czy innym Motta w LE. A potem siedział na ławie w Serie A - bo na samą ligę, Juventus ma dostatecznie dobry skład. Zresztą on chyba woli skrzydło w 4-3-3, niż cofniętego napastnika w 3-5-2. Dajcie spokój, nie ma szans na ten transfer. Najwcześniej latem.
Tak czy siak, to jest nadal tylko cień szansy, więc lepiej sobie wybić Verrattiego z głowy.
Co do ew. transferu Pogby w tym sezonie. Czy Juventus aż tak źle stoi z kasą, że musi robić wyprzedaże jak Milan? A sam Paul chyba wie ( a Raiola tez doskonale zdaje sobie z tego sprawę ), że w tym momencie jego kariery, zostanie Juventusie jest najlepszym wyjściem. Pójdzie do szejkowego klubu, naszpikowanego gwiazdami, przyjdą słabsze mecze - jak te ostatnie - i ze skladu wygryzie go inny drogi grajek, który siedzi na ławce.
Niech zostanie i niech się rozwija. Jak tak trochę popatrzyłem na te młodzieżowe mistrzostwa z tego roku, to właśnie Pogba był najbardziej dojrzałym graczem, byli inni, bardziej efektowni, ale on imponował największym spokojem. Serie A to najlepsza szkoła dla niego, jeszcze trochę tu pogra.
Berardi? Sassuolo jest jeden punkt nad strefa spadkową. Sassuolo zaczęło grać lepiej zaraz po powrocie młodego napastnika. Jest to być może ich najlepszy gracz. I oddadzą go w zimę Juventusowi, żeby sobie pograł z Padoinem czy innym Motta w LE. A potem siedział na ławie w Serie A - bo na samą ligę, Juventus ma dostatecznie dobry skład. Zresztą on chyba woli skrzydło w 4-3-3, niż cofniętego napastnika w 3-5-2. Dajcie spokój, nie ma szans na ten transfer. Najwcześniej latem.
A ty widzę skończyłeś psychologie.Typowe, nie odpowiadasz tylko piszesz jaki to Ty wyedukowany... gratulacje, pewnie skończyłeś magistra o jakimś profilu humanistycznym i siedzisz na garnuszku mamy... mądry zwycięzca życia
- Il Fenomeno
- Juventino
Ty również ominąłes "drobny" szczegół. Verratti gra w PSG, a nie w Udinese, czy Werderze Brema. Gra to też mało powiedziane - ma tam silną pozycję w zespole. Nawet bardzo. Na właścicielu PSG pieniądze wrażenia nie robią. Nie zaświecą mu się $ w oczach, gdy zobaczy 50 milionów przy stole, nie zaświecą nawet gdy zobaczy całe 70, lecz odpowie po prostu: nie dzięki, Marco jest nie na sprzedaż. Jedynymi szansami są: 1) Marco zacznie grać jak Matteo Paro i PSG przestanie być potrzebny, na co się nie zanosi; 2) właściciel PSG tak bardzo zapragnie mieć jakąś francuką gwiazdę (Pogbę), że w całym tym szaleństwie potraci rozum i odda ważne ogniwo swojego zespołu.mateo369 pisze:Z ciekawości się wtrącę. Wyrwałeś z kontekstu jedno zdanie omijając "drobny" szczegół - 70-80 mln za Pogbę. Jeśli dysponowalibyśmy taką kasą, to na Twoje pytanie odpowiedź jest banalna, bo młodego Włocha, będąc cholernie rozrzutnym wyciągnęlibyśmy za max. 40-50 mln. Łatwo obliczyć, że jeszcze by nam sporo zostało. Sam zawodnik i jego pensja też nie byłaby dla nas raczej problemem.

- Arbuzini
- Juventino
Woli, nie woli - w obu rolach by się nam przydał. Jednak faktycznie najprawdopodobniej większe profity będziemy mieli, jak dogra sezon w obecnym klubie, gdzie ma zapewnioną możliwość rozwoju.Marat87 pisze:Zresztą on (Berardi - dop. Arbuzini) chyba woli skrzydło w 4-3-3, niż cofniętego napastnika w 3-5-2. Dajcie spokój, nie ma szans na ten transfer. Najwcześniej latem.
- zahor
- Juventino
Eeee, jak Ci to powiedzieć, mylisz się i to dość grubo. A odpowiedzieć nie jestem w stanie, bo nie zrozumiałem wypowiedzi. Pisałem o piłkarzach odchodzących do mocniejszych i bogatszych klubów, Ty zarzuciłeś mnie jakimś zlepkiem dziwnych zdań, naprawdę nie byłem w stanie się do tego ustosunkować.kamil cierniak pisze: gratulacje, pewnie skończyłeś magistra o jakimś profilu humanistycznym i siedzisz na garnuszku mamy... mądry zwycięzca życia![]()
Koledzy już odpisali. Nic nie pominąłem, po prostu nie ma znaczenia czy będziemy mieli do dyspozycji 15 czy 150 milionów na mercato. Myślę że nie pomylę się, jeżeli napiszę że Verratti jest w PSG piłkarzem nie mniej ważnym, niż Cavani. A teraz sobie pomyśl jakie szanse mamy na sprowadzenie Urugwajczyka latem tego roku. Kupić Włocha za gotówkę będzie nam równie łatwo.mateo369 pisze: Z ciekawości się wtrącę. Wyrwałeś z kontekstu jedno zdanie omijając "drobny" szczegół - 70-80 mln za Pogbę. Jeśli dysponowalibyśmy taką kasą, to na Twoje pytanie odpowiedź jest banalna, bo młodego Włocha, będąc cholernie rozrzutnym wyciągnęlibyśmy za max. 40-50 mln. Łatwo obliczyć, że jeszcze by nam sporo zostało. Sam zawodnik i jego pensja też nie byłaby dla nas raczej problemem.
- Kucharius1
- Juventino
Trzeba sobie zadać jedno ważne pytanie. Czy obecna generacja piłkarzy w Juve, ma takie umiejętności/formę by rok rocznie bić się o triumf w LM ?
Moim zdaniem można zachować pewien trzon naszego składu, a pozostałych powoli zastępować piłkarzami młodymi z dłuższą perspektywą.
Pozyskanie Teveza było świetnym, ale nieco doraźnym ruchem. Wielu zawodnikom kończy się termin ważności, więc postępując tak dalej nigdy nie zrobimy kroku w przód.
Nawet wymieniając skrzydła, wydaje mi się że stać nas , co najwyżej na jednorazowy wystrzał jak Chelsea, a przecież wszystkim marzą się emocje niemal do samego końca, rok w rok. Jest to też ambicją zarządu, co często podkreślają ( że nie chcą iść drogą Interu ).
Mimo to, przyszłość rysuje się dla nas w wesołych barwach. Mamy kompetentnych dyrektorów , gdzie jeden z nich ma głowę do interesów, a drugi dobre oko do wyszukiwania młodych. Jest z nami prezes kochający klub, i ambitny trener który ciągle się uczy ( Kloop też zawalił pierwsze dwa sezony w Europie).
Czy Pogba odejdzie ? Mnie też to zastanawia. Jeżeli uczynimy go centralną postacią naszego przyszłościowego projektu, mogło by go to przekonać do pozostania na lata.
Dlatego nie wiem czy jest sens inwestycji typu Nani czy nawet Radja, ponieważ do bycia maszynką do wygrywania w Europie nie brakuje nam jeden puzzel.
Liczę więc na Murru i Jorginho w lato, powrót Berardiego i Manolo. Rugani i Masi niech zaliczą dalszy progres i będę zadowolony
Po cichu liczę też na jedną super niespodziankę jak mój ulubiony Muniain 
Moim zdaniem można zachować pewien trzon naszego składu, a pozostałych powoli zastępować piłkarzami młodymi z dłuższą perspektywą.
Pozyskanie Teveza było świetnym, ale nieco doraźnym ruchem. Wielu zawodnikom kończy się termin ważności, więc postępując tak dalej nigdy nie zrobimy kroku w przód.
Nawet wymieniając skrzydła, wydaje mi się że stać nas , co najwyżej na jednorazowy wystrzał jak Chelsea, a przecież wszystkim marzą się emocje niemal do samego końca, rok w rok. Jest to też ambicją zarządu, co często podkreślają ( że nie chcą iść drogą Interu ).
Mimo to, przyszłość rysuje się dla nas w wesołych barwach. Mamy kompetentnych dyrektorów , gdzie jeden z nich ma głowę do interesów, a drugi dobre oko do wyszukiwania młodych. Jest z nami prezes kochający klub, i ambitny trener który ciągle się uczy ( Kloop też zawalił pierwsze dwa sezony w Europie).
Czy Pogba odejdzie ? Mnie też to zastanawia. Jeżeli uczynimy go centralną postacią naszego przyszłościowego projektu, mogło by go to przekonać do pozostania na lata.
Dlatego nie wiem czy jest sens inwestycji typu Nani czy nawet Radja, ponieważ do bycia maszynką do wygrywania w Europie nie brakuje nam jeden puzzel.
Liczę więc na Murru i Jorginho w lato, powrót Berardiego i Manolo. Rugani i Masi niech zaliczą dalszy progres i będę zadowolony

- Eric6666
- Juventino
Aaa nie wyszliśmy z grupy LM wszyscy out!! :rotfl:
Prawda jest taka, że mamy jeden z najsilniejszych zespołów w Europie, rok temu na tym etapie pamiętam była mowa, że my i Barcelona ( albo Bayern nie pamiętam) gramy najładniejszą piłkę ( czy tam na etapie po Celticu ) i jesteśmy faworytami do wygrania LM.
W tym roku? Prawda jest taka, że Juventus ma moim zdaniem dalej mentalność jak przed Conte w LM. Grając z Realem graliśmy jak równy z równym ( dla mnie byliśmy lepsi ), ale sytuacja z Chiellinim x2 wypaczyła pierwszy wynik, w drugim to już szkoda gadać, przez co straciliśmy bramki. Z przeciwnikami słabszymi wygląda to tak jakby brakowało tego zęba w grze.
3-5-2 w Serie A sprawdza się wyśmienicie ( sprawdź wyniki ), w LM już nie tak dobrze. Przypadkiem było, że akurat dwa razy graliśmy z Realem czwórką w obronie i wtedy pokazaliśmy się z najlepszej strony? nie sądze
LM ma to do siebie, że jest nieprzewidywalna, a największą rolę, ciągle moim zdaniem, spełniają wiekowi i doświadczeni zawodnicy. U nas mieliśmy tylko Buffona, Pirlo i Teveza z jako takim ograniem w takich rozgrywkach. Czy potrzeba więcej wiekowych zawodników? Wystarczy, że za rok większość naszych zawodników ( + trener ) będzie już miała 3 sezon z kolei w tych rozgrywkach i pamiątkę poprzedniego niewypału.
Liczę na ogranie się w LE, gdzie pogramy z zespołami z całego kontynentu, a co na pewno się przyda.
Berardi mimo wszystko przydałby się (j.w.) do ogrania, jeżeli jesteśmy faworytami
tych rozgrywek to właśnie tacy zawodnicy mogliby być uzupełnieniem składu, a za rok nie trzęśli by się jak osika w LM.
Ale nie oszukujmy się. Brak LM, brak transferów. Tak to będzie pewnie wyglądało
a taki Berardi i Jorginho mogliby być strzałem w 10!
Prawda jest taka, że mamy jeden z najsilniejszych zespołów w Europie, rok temu na tym etapie pamiętam była mowa, że my i Barcelona ( albo Bayern nie pamiętam) gramy najładniejszą piłkę ( czy tam na etapie po Celticu ) i jesteśmy faworytami do wygrania LM.
W tym roku? Prawda jest taka, że Juventus ma moim zdaniem dalej mentalność jak przed Conte w LM. Grając z Realem graliśmy jak równy z równym ( dla mnie byliśmy lepsi ), ale sytuacja z Chiellinim x2 wypaczyła pierwszy wynik, w drugim to już szkoda gadać, przez co straciliśmy bramki. Z przeciwnikami słabszymi wygląda to tak jakby brakowało tego zęba w grze.
3-5-2 w Serie A sprawdza się wyśmienicie ( sprawdź wyniki ), w LM już nie tak dobrze. Przypadkiem było, że akurat dwa razy graliśmy z Realem czwórką w obronie i wtedy pokazaliśmy się z najlepszej strony? nie sądze

LM ma to do siebie, że jest nieprzewidywalna, a największą rolę, ciągle moim zdaniem, spełniają wiekowi i doświadczeni zawodnicy. U nas mieliśmy tylko Buffona, Pirlo i Teveza z jako takim ograniem w takich rozgrywkach. Czy potrzeba więcej wiekowych zawodników? Wystarczy, że za rok większość naszych zawodników ( + trener ) będzie już miała 3 sezon z kolei w tych rozgrywkach i pamiątkę poprzedniego niewypału.
Liczę na ogranie się w LE, gdzie pogramy z zespołami z całego kontynentu, a co na pewno się przyda.
Berardi mimo wszystko przydałby się (j.w.) do ogrania, jeżeli jesteśmy faworytami
Ale nie oszukujmy się. Brak LM, brak transferów. Tak to będzie pewnie wyglądało

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- Castiel
- Juventino
Z Pogby nie zrobią centralnej postaci bo Pirlo się obrazi :snooty:
Zobaczymy co się z nim stanie po sezonie bo jeśli np zdecyduje się odejść to mamy nóż na gardle. Musimy wtedy albo całkowicie zmienić ustawienie albo zdobyć górę złota na Verratiego.
Wiele to u nas zmieniać nie trzeba. Z obecnych graczy to pozbyłbym się De Ceglie, Peluso, Motty, Padoina, Isli, a z napastników zostawiłbym tylko Teveza i Llorente.
Oczywiście tylu zmian w jednym okienku chyba drugi raz się nie da zrobić. Ja bym na prawdę wolał zaryzykować z młodzikami typu Berardi/Gabbiadini niż liczyć na to, że Mirasowi się zechce albo że Giovinco przestanie się ciągle odbijać od przeciwników. Przydałoby się nam 2 dobrych skrzydłowych na obie strony i tu można trochę pokombinować bo za tych niechcianych zawodników coś tam możemy zyskać, coś zarobić.
A co do Nainnggolana, który miał być pewniakiem w przypadku awansu do dalszej fazy LM - wiadomo nic już pewnie z tego nie będzie za to możemy ściągnąć za darmo Fernando z Porto czy kogoś tam jeszcze. Zdaje się, że teraz taka darmowa opcja jest bardziej prawdopodobna.
Trzeba rzucić wszystkie siły na Serie A kosztem nawet całej reszty bo nie możemy sobie pozwolić na kolejny blamaż. Ligę nie ma bata - musimy wygrać.
Zobaczymy co się z nim stanie po sezonie bo jeśli np zdecyduje się odejść to mamy nóż na gardle. Musimy wtedy albo całkowicie zmienić ustawienie albo zdobyć górę złota na Verratiego.
Wiele to u nas zmieniać nie trzeba. Z obecnych graczy to pozbyłbym się De Ceglie, Peluso, Motty, Padoina, Isli, a z napastników zostawiłbym tylko Teveza i Llorente.
Oczywiście tylu zmian w jednym okienku chyba drugi raz się nie da zrobić. Ja bym na prawdę wolał zaryzykować z młodzikami typu Berardi/Gabbiadini niż liczyć na to, że Mirasowi się zechce albo że Giovinco przestanie się ciągle odbijać od przeciwników. Przydałoby się nam 2 dobrych skrzydłowych na obie strony i tu można trochę pokombinować bo za tych niechcianych zawodników coś tam możemy zyskać, coś zarobić.
A co do Nainnggolana, który miał być pewniakiem w przypadku awansu do dalszej fazy LM - wiadomo nic już pewnie z tego nie będzie za to możemy ściągnąć za darmo Fernando z Porto czy kogoś tam jeszcze. Zdaje się, że teraz taka darmowa opcja jest bardziej prawdopodobna.
Trzeba rzucić wszystkie siły na Serie A kosztem nawet całej reszty bo nie możemy sobie pozwolić na kolejny blamaż. Ligę nie ma bata - musimy wygrać.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
A mnie się wydaje, że nie zrobią w tej chwili z Pogby centralnej postaci projektu, bo jest po prostu na to za słaby. Zbyt duże wahania formy. Jeszcze trochę musi pograć, trochę się nauczyć, trochę dorosnąć.Castiel pisze:Z Pogby nie zrobią centralnej postaci bo Pirlo się obrazi :snooty:
I z tym Verrattim znowu... Na tej stronie jest już o nim pisane, ale widze jak grochem o ścianę. Po co szejkom góra kasy? Juventus może dawać, 20, może dawać 40 albo i 60. Na nich to nie zrobi wrażenia.
Czy tak trudno zrozumieć, że Marco się sprawdza w PSG, gra dużo i nie grzeje ławy ( choć były nadzieje, że przy nowym trenerze nie pogra ). Chwalą go, gość osiągnął to wszystko w tak młodym wieku, więc z roku na rok może być tylko lepiej. To nie jest Milan, który sprzedaje gwiazdy żeby wyrównać budżet. To nie Fiorentina, Napoli i Roma, które to zespoły sprzedają gwiazdy, żeby kupić kilku graczy i wyrównać poziom kadry.
Jak Verratti będzie dla PSG ważnym czynnikiem projektu ( a w tej chwili jest ), to nie jest do wyjęcia za żadną kasę. Koniec, kropka. Przestańcie powtarzać jak mantrę, że gość jest do wyciągnięcia jak się sypnie odpowiednio dużą sumę.
- Castiel
- Juventino
Ale tam też nie siedzą durnie i liczyć umieją. Jak już Real się nauczył i sprzedał Higuaina za tyle ile chciał to czemu PSG miałoby się zadowalać byle czym? Można tak odbijać piłeczkę i mówić, że jak ktoś ma władzę to chce jej więcej, jak ma kasę to też chce jej więcej.
Podejrzewam, że będziemy ciągnąć z Pirlo dotąd aż ten całkiem już się nie rozsypie.
Podejrzewam, że będziemy ciągnąć z Pirlo dotąd aż ten całkiem już się nie rozsypie.
- zahor
- Juventino
Obawiam się że nieco się rozpędziłeś. Odpowiedź na pierwsze pytanie brzmi NIE - w Europie są tylko trzy zespoły, które rok w rok liczą się do samego końca w walce o tytuł. To Real, Bayern i Barcelona. Nie muszę chyba tłumaczyć że Juventus odstaje od nich wyraźnie. Dalej, w drugim szeregu są kluby, które grają zrywami. Potrafią błysnąć, wejść do finału i nawet go wygrać, ale nie są w stanie dokonywać tego z taką regularnością jak tamta trójka, rekord Barcelony w postaci sześciu półfinałów z rzędu raczej im nie grozi. Mam tutaj na myśli ekipy takie jak BVB, Chelsea czy Man Utd. Jeszcze inna grupa zespołów to drużyny takie jak FC Porto czy (przynajmniej do poprzedniego sezonu) Arsenal - poniżej pewnego poziomu raczej nie schodzą, ale też wyżej niż w ćwierćfinale nie należy się ich spodziewać.Kucharius1 pisze:Trzeba sobie zadać jedno ważne pytanie. Czy obecna generacja piłkarzy w Juve, ma takie umiejętności/formę by rok rocznie bić się o triumf w LM ?
[...]
Piszesz że zarząd nie chce iść drogą Interu, woli stabilizację, pewne wyniki rok w rok. Wszystko super, tylko że trzeba sobie zdać sprawę z tego, że to nie będzie stabilizacja a la Barcelona, tylko raczej a la Arsenal 2007-2013. A zatem warto się zastanowić dwa razy - może jednak warto pójść ścieżką mniej pewną, postawić na kilka transferów obarczonych większym ryzykiem, zamiast kupować ligowców w kwiecie wieku za 15 baniek, zagrać kilka razy va banque, zadłużyć się i spróbować chociaż raz włączyć się do walki o pełną pulę? Bo prawdę mówiąc, wygrywanie coraz słabszej Serie A przez najbliższe 5 lat i docieranie, zależnie od szczęścia, do 1/4 czy 1/8 w LM dla mnie wygląda niezbyt kusząco.
Oczywiście, dlatego jak będą w PSG potrzebować 50 milionów, to zamiast sprzedawać kluczowego zawodnika, zrobią jeden przelew z konta właściciela klubu, który tego nawet nie odczuje.Castiel pisze:Ale tam też nie siedzą durnie i liczyć umieją.
Nie wiem jak jest w teorii, natomiast w praktyce nie słyszałem jeszcze o takim przypadku, żeby jakiś transfer PSG/Chelsea/City/Monaco nie doszedł do skutku z powodu FFP. A nawet gdyby hipotetycznie zaczęło to skutecznie działać, to jest w PSG cała masa innych graczy do sprzedania, Verratti w kolejce jest jednym z ostatnich.Castiel pisze:Przypomnijcie mi jak to jest z tym finansowym fair play bo nie pamiętam. Właściciel klubu może sobie ot tak rzucić im na stół 100 mln i robta co chce ta?
Czy nie miało być tak, że można wydać ile się zarobi?
Ostatnio zmieniony 12 grudnia 2013, 15:57 przez zahor, łącznie zmieniany 3 razy.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Drugie i trzecie ligi są pełne piłkarzy, którzy kiedyś mogli być tylko lepsi 8) ale zgadzam się, że Verratti nie zmieni klubu, bo nie ma nawet cienia powodu.Marat87 pisze:gość osiągnął to wszystko w tak młodym wieku, więc z roku na rok może być tylko lepiej