Liga Mistrzów 2013/14

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 22:44

Co by nie mówić to jak za starych lat tylko Milan będzie bronił honoru cieniutkiej Serie A. Milan nawet w takim dołku potrafi z grupy wyjść, zawsze potrafił - to jest mentalność, której Juventus w LM nigdy poza jednym okresem w latach 90 nie miał, a finału na OT nie liczę, bo tam na farcie z grupy wyszliśmy.
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2013, 22:44 przez Gotti, łącznie zmieniany 1 raz.

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 22:44

Najsłabsza drużyna z Serie A jako jedyna awansowała dalej :roll: . Chociaż nie lubię śmieciarzy to jednak pokazali charakter i byli bliscy awansu. Za pewną sensacje można uznać odpadnięcie Porto i trochę mniej Basel. Ale to jednak do nas należy "zaszczytne" miano wtopy fazy grupowej.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 22:45

Już po końcowym gwizdku ostatniego meczu grupowego tej Ligi Mistrzów, więc już wiadomo, że smiało możemy nazwać się największymi frajerami tej edycji rozgrywek, oklaski! :bravo:

#AllegriOut
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 22:46

Szikit pisze:Napoli zagrało jak frajerzy.
Kim jest więc Juventus? :think:
Arsenal postawił autobus w końcówce, więc nie dziwota, że Neapolitańczycy nie mogli swobodnie rozgrywać piłki pod polem karnym Arsenalu. Mimo całej niechęci do tego klubu, to zasłużyli na ten awans, jak mało kto.
Ciekaw jestem, jak wyglądałby Juventus, gdyby zamiast teoretycznie 2 ciężkich meczów, miał ich rozegrać co najmniej 4. :whistle:
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2013, 22:47 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 22:47

Szkoda mi Napoli. Nawiązali wyrównaną walkę z liderem PL i wicemistrzem Europy. Zabrakło im dosłownie JEDNEJ bramki do awansu. Z innej grypy z pewnością by awansowali. Wygrywali z Arsenalem, Barussia, Marsylią. Brawa :bravo: A my... :oops: Zdołaliśmy wygrać u siebie z duńskim ogórkiem. To tyle. Trudno będzie się po tym pozbierać...

Tengen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 22:49

To pewnie żaden wyznacznik, ale słysząc znowu echa dyskusji o naszym ustawieniu zerknąłem na to jak grały wszystkie ekipy w tej kolejce LM. Co mnie uderzyło to to, że tylko my graliśmy trójką w obronie.

Milan i Napoli to chyba zwycięzca i ofiara koszyków, w których były :whistle:

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 22:49

Prezydent Komorowski wstrzymał decycję o ogłoszeniu żałoby narodowej ponieważ niemiecka Borussia Dortmund jednak awansowała do fazy pucharowej LM.

Katowania polską Borussią ciąg dalszy.

vero1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 22:50

A mi wcale nie szkoda Napoli. Jakby się przykładali do gry w LE i zbierali punkty do rankingu zamiast dostawać baty od Pilzna to by może nie trafili do grupy śmierci. Po odpadnięciu Juve było im podobno bardzo wesoło ciekawe czy teraz jest im do śmiechu? ;> Zabawny jest fakt, że teoretycznie grający największą nędzę z całej trójki włoskich drużyn Milan będzie jedynym przedstawicielem Calcio w 1/8 LM.

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 22:51

Napoli to miało grupę śmierci, w której zdobyli 12 punktów czyli więcej niż my. Także mordka kapcie.
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2013, 22:52 przez Bruce Badura, łącznie zmieniany 1 raz.

Asus3

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 22:51

Głupkowata Borussia, a było tak pięknie w tej grupie.

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 22:53

Napoli bynajmniej odpada z podniesiona wysoko głową przegrali ten awans samobujcza bramka Zunigi w mecz z Borussia u siebie. Milane jedyny przedstawiciel serie A w 1/8 żal, żal, żal. Prorokiem nie jestem ale z taka gra odpadna bez względu na kogo trafia w losowaniu...

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 22:58

No i co w sumie dobrze, Neapol nie zarobi kasy, a udowodnił, że SerieA nie jest tak beznadziejna, tylko jej lider dał totalnie d...będziemy katowani BVB, ale kto by na to zważał gdybyśmy awansowali. Arsenal tak sobie. W II nie kontrolowali już tego meczu. Tym bardziej nie chce słyszeć o odpuszczaniu, czuję że Napoli jak kogoś kupi i Fiorentina tego NIE zrobią, jeśli chodzi o LE.
Boże Antek, ogarnij grę w Europie, przecież pocisnęliśmy im 3:0, a po 2 wyszło też, to nie dotyczy dzisiejszego meczu, tylko wcześniejszych, kim jest Pirlo dla Juventusu.
Swider10 pisze: bynajmniej
Sorry, przynajmniej.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 23:24

Właśnie ta bramka Zunigi w pierwszym meczu,już wtedy pomyślałem,że może decydować o awansie,mieli wtedy Borussie jak na patelni,ale włoskie drużyny już tak mają,że liczy się przedewszystkim wygrana.Mimo wszystko szkoda ich trochę,pokazali jednak charakter.Wierzyłem,że jednak 2 włoskie przejdą dalej,po odpadnięciu Juve,wierzyłem,że a nóż się uda i Napoli strzeli te 3 brameczki.Milan jako jedyny przedstawiciel serie a w 1/8 to chyba trochę mało.Jednak jest trochę prawdy w tym,że serie a,to nie ta sama liga co jeszcze kilka lat wcześniej.No cóż będą teraz 4 ekipy z serie a w LE i mam nadzieję,że jak to mówią niektórzy puchar pocieszenia zostanie w Italii.

Asus3

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2013, 00:26

Milan ma takie kosy w losowaniu, że potrzeba chyba cudu.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2013, 10:22

niekoniecznie, jest 2 miesiące na zbudowanie formy, może pamiętasz chelsea kilka lat temu gdy ich wylosowaliśmy i niemal wszyscy cieszyli się jak dzieci bo grali na jesieni piach... na wiosnę wszystko może się zdarzyć, spokojnie mogą pocisnąć każdego poza realem i bayernem wg mnie ;]

ale ja nie o tym chciałem - znów sędziowie dali taką kaszanę, że szkoda gadać, ciągle nie mogę pojąć jak można puścić gola z takiego spalonego jaki miał miejsce przy drugim golu schalke albo golu dla marsylii... skandal, za takie coś na b klasie kibice by spałowali sędziego kijami z pobliskich krzaków a wielka uefa pewnie ich nawet nie zawiesi i nie odsunie od meczów na wiosnę... już nie będę mówił o innych jak kontrowersyjne czerwone kartki czy karne oraz jak skandaliczne było dopuszczenie boiska w Stambule bo te dwa gole mówią wszystko o poziomie sędziowania w LM, dno, a raczej bagno... wygrywanie w takich warunkach i przy takich sędziach nie przynosi radości ;]

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Zablokowany