LM 13/14 (gr. B) [6]: Galatasaray 1-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:41

Warunki były takie same dla obu zespołów.Mecz o wielką stawkę na poziomie naszej ekstraklasy.Bałem się całą drugą połowę że to się tak skończy.Teraz trzeba wziąć to na klatę i dalej grać swoje.Jeśli nasi będą mówić po meczu o warunkach to będzie słabe z naszej strony. Kto wie,może to wyjdzie nam to na dobre.Mamy znacznie większe szanse na wygranie Europa League niż Ligi Mistrzów.Kwestia ambicji naszego trenera oraz motywacji zawodników.

Najbardziej irytuje że pogrążył nas były zawodnik Interu oraz fakt że taki fajtłapa w Europie Mancini gra dalej.

W meczu ligowym oczekuję jasnego sygnału dla reszty ligi - Odpadliśmy z LM , jesteśmy wkurzeni, teraz będziemy zapieprzać jeszcze bardziej aby zdominować Serie A.

Galatasaray życzę Bayerny Monachium.

Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:43

mephisto pisze:
Hoffman pisze:
mephisto pisze:
Nie, zostawmy go i męczmy się z Nordsjaellandem, Kopenhagą i Galatą, której siłę pokazał Real nawet grając w 10 :dance: Zastanówcie się, czy chcecie zobaczyć w najbliższych latach jakiś sukces w Europie ;). Conte - dobry trener na Serie A, ale nam potrzeba kogoś z trenerskiego topu nawet bardziej niż skrzydłowych.
Wyrzućmy go i męczmy się z Livorno, Sieną i Sassuolo.
Tak nisko cenisz Cesare Prandellego, którego zaproponowałem? Może uważasz, że świetny występ na Euro 2012 to był przypadek :D?
Grał w większości zawodnikami Juve i naszym systemem, który odkurzył Conte i zawodników wprowadził również na wyższy poziom.

@down

Ten obrazek mówi wszystko.
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2013, 16:47 przez Hoffman, łącznie zmieniany 1 raz.

charles

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:43

Obrazek

jasne o awans graliśmy w 6 meczach i sami jesteśmy sobie winni tej sytuacji jaka miła miejsce przed tym szóstym meczem ale stan murawy i jej nie równe przygotowanie to "lekka" kpina.

Podania naszych grajków w poprzek boiska były żenujące, znów brak szczęście :!: .

LE to będzie popis naszego drugiego składu myślę tu o Padoinach, Peluso czy Kuczerach

:angry:
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2013, 16:46 przez charles, łącznie zmieniany 2 razy.

DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:44

Wszyscy "lejący" na LE mają zdecydowanie za wysokie ego. Chelsea jako triumfator LM grali w LE i obciachem to dla nich nie było (może to jednak oni mają owe ego za niskie?). Ba, wygrali te rozgrywki. Final LE jest na Juventus Stadium. Zagrać w nim i wygrać jest naszym OBOWIĄZKIEM!

LM można podsumować bardzo krótko - tylko i wyłącznie sami jesteśmy sobie winni takiego obrotu sprawy. Usprawiedliwianie się symulacją Ronaldo, kiepską murawą dzisiaj etc. jest iście żałosne i nie na miejscu.

FORZA JUVE!

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:45

Przed meczem Conte powiedział że nie będą grali na remis, dobre sobie. Teraz powinienem powiedzieć, a nie mówiłem co do 352 że nadaję się tylko na słabą SerieA ale jakoś nie czuję się szczęśliwy z tego powodu że miałem rację. Zachowali się jak ostatni frajerzy i pewnie w komentarzach pomeczowych dalej będą to kontynuować zrzucając winę na boisko, a nie na siebie. Może to i lepiej że odpadliśmy bo wygrywając jeden mecz resztę remisując i awansując samo w sobie jest trochę żenującego już nie mówię o tym że pewnie znów dostalibyśmy bęcki od jakiegoś Bayernu, Barcelony, City czy innej solidnej ekipy. Jeżeli Conte nie zacznie stawiać na inną taktyke i Marotta nie sprawi mu skrzydłowych to dalej będziemy oglądać taki Juventus, czyli wygrywający w słabej włoskiej lidze i męczący się w LM.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:46

Kapitalnie zrobił to Sneijder: dwóch obrońców, ostry kąt i Buffon, a uderzenie po dalszym słupku znakomite.

Szkoda, że odpadamy. Można gdybać, co by było na lepszym boisku, ale to szukanie usprawiedliwienia. Odbiły się wcześniejsze niewykorzystane mecze.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:47

Hoffman pisze:
mephisto pisze:
D-Rose pisze:Wypieprzmy Conte wezmy Del Neriego albo Ranieriego :prochno:
Nie, zostawmy go i męczmy się z Nordsjaellandem, Kopenhagą i Galatą, której siłę pokazał Real nawet grając w 10 :dance: Zastanówcie się, czy chcecie zobaczyć w najbliższych latach jakiś sukces w Europie ;). Conte - dobry trener na Serie A, ale nam potrzeba kogoś z trenerskiego topu nawet bardziej niż skrzydłowych.
Wyrzućmy go i męczmy się z Livorno, Sieną i Sassuolo.
Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Niby Conte kocha ten klub, ale kiedyś podobnego wyboru musieli dokonać w Mediolanie i wywalić Manciniego, który świetnie radził sobie w Serie A, a słabo w Europie. To że w zeszłym roku męczyliśmy się na wyjeździe z Nordsjeland, a potem u siebie z Szachtarem, a w tym historia się powtórzyła z Kopenhagą i Galatasaray to już chyba nie przypadek. Jednak w tym roku mieliśmy jeszcze w grupie silniejszą drużynę niż Chelsea i w ostatnim meczu był duża losowość.

Za rok znowu z trzeciego koszyka trafimy do jakiejś grupy z Borussią, Benficą i Viktorią Pilzno i co, znowu powtórka i tracimy punkty z najsłabszą drużyną w grupie? Coś trzeba zmienić, tylko pytanie co: trenera, taktykę czy piłkarzy?
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2013, 16:49 przez Crunny, łącznie zmieniany 1 raz.

Kejker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:48

Beka z tłumaczenia się warunkami. Przecież Juventus był w o wiele korzystniejszej sytuacji, tutaj właściwie Włosi nie musieli robić NIC poza wykopywaniem piłki do przodu. To już prędzej Galata mogłaby mieć pretensję...

Boss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:48

Greger pisze:Skończcie pojazdy po Pogbie. Od dawna wiadomo, że Murzyni mają mózg rozwinięty na poziomie małp. Słabo wytresowany jeszcze osobnik, bo młody. To tak jakby łajać szczeniaka za to, że się zsikał na dywan...
Ta teoria to objaw miłosierdzia :?: :prochno:

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:49

Danielpiero przepraszam, źle przeczytałem.

Charles :ok: od razu rzuciło mi się to w oczy. Turcy wiedzieli już przecież na jakich połowach kto będzie grał i przez ile więc przykombinowali.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:49

alina pisze:
Jacky pisze:Bonucci w kolejnym meczu dal pupki... no coz - ItalJuve nawjazniejsze :bravo:
Bramkę bardziej 'zrobił' Chiellini. Jakby stał tam gdzie miał stać, to Bonucci nie musiałby go asekurować.
Dlaczego bardziej? Fakt faktem Kielon byl spozniony, ale stempel na tej akcji przybil Bonuc puszczajac pilke pomiedzy nogami.
deszczowy pisze:Szkoda tych 20 baniek.
Ile do kupy hajsu jest za wygranie LE+CI+SuperPuchar EU? Wydaje mi sie, ze jest ta kwota do odrobieniai w sumie byloby to ich psim obowiazkiem - dobrze wykonywac swoja PRACE.
Antek666 pisze:
mibor pisze:Brudasy Turasy itp Panowie...
To ich wina ze spadl snieg i delegat UEFA pozwolił na grę?Wiem że teraz będą żale na Turków, ale to naprawde nasza wina zawalilismy mecz z Kopenhaga a w LM nie ma sentymentów gra toczy się o gruba kase i wygrywaja skuteczniejsi...
Tak,ale poza wczorajszym odśnieżaniem w trzech chłopa drewniano-stalowymi łopatkami olali te boisko i dopiero dziś około południa wzięli się za ponowne odśnieżanie! :/

Nie mogli wczoraj już skołować sobie dobrego sprzętu? Odśnieżyć boisko,przykryć czymś na noc,odkryć pol godziny przed meczem i gramy na BOISKU w PIŁKĘ NOŻNĄ,a nie na kartoflisku w kopaninę.

Krowie pastwisko obsrane krowimi plackami lepiej nadaje się do gry :/

Ludzie jadący po naszych piłkarzach za niedokladnosc itp itd są chorzy psychicznie :ok:
Po czesci masz racje, ze nalezalo sie zatroszczyc o boisko jak nalezy, no ale... chorzy psychicznie? Czlowieku, a czy Juventus mial do rozgrania w LM tylko ten jeden wczorajszy/dzisiejszy mecz z Galata, czy wszystkie duzyny mialy po tyle samo meczy do rozegrania?

Dobra, nie chce mi sie juz czytac reszty stron tego tematu, bo cokolwiek, ktokolwiek tu nie napisze, to i tak nic to nie zmieni. Juve poza LM, LE pewnie oleja.
Bez odbioru.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:51

Sorek21 pisze: Galatasaray życzę Bayerny Monachium.
Nie ważne na kogo trafią i tak przegrają w dwumeczu z 5 do 0 ;)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:53

Ja doskonale rozumiem pomeczową frustrację, pewnie część winy za odpadnięcie z LM jest po stronie Conte, ale żeby żądać jego zwolnienia? Albo ktoś od 15:30 wypił zbyt dużo alkoholu, albo powinien po niego sięgnąć, pójść spać i obudzić się jutro.

Obrazek
ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:54

To się musiało kiedyś tak skończyć. W tamtym roku traciliśmy punkty w głupi sposób, w tym również. Nie można zwalać winy na pogodę w ostatnim meczu. To będzie wielka nauczka dla Conte i mam nadzieję, że z tej lekcji coś wyniesie.

Straciliśmy kupę pieniędzy, jestem ciekaw jak zachowa się zarząd, bo to, że Conte powinien zostać jest dla mnie jasne.

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:55

Kąte jest beeee :( To przez niego nie jesteśmy w 1/8!!! Hiddink przybywaj do restauracji i czem prędzej podpisuj umowę z nami!! O, albo po MŚ wielki powrót Fabio Capello !! To trener z topu, za niego niezwykle widowiskowo graliśmy, szczególnie w 1/8 z Werderem - nasz najlepszy piłkarz wtedy to Wiese był!

Zablokowany