LM 13/14 (gr. B) [6]: Galatasaray 1-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:07

zahor pisze:
pumex pisze: Ja dopisuję się do obozu lejących na LE. Będziemy w finale (a znając podejście i mentalność Włochów to nie będziemy) to może mnie to zacznie grzać.
A ja się waham. Przesłaby Milan wyszedł z grupy w zeszłym roku, ma spore szanse i w tym dlatego, że losowany był odpowiednio z pierwszego i drugiego koszyka. Moim zdaniem warto ciułać punkty w rankingu.
zahor dobrze mówi. Punkty w rankingu są ważne.
LordJuve pisze:Hm, do sierpnia przyszłego roku wiele się może zmienić. Przecież w SE bywa tak, że to zwycięzca PE, a nie LM, wygrywa. Tak jak pisałem, byłoby to bardzo pożądane dla nas. Zawsze trochę kasy wpadnie, do tego wizerunkowo byśmy na tym "zarobili". Trzeba kombinować, szukać szans, a nie...
Lord też ma rację i dobrze mówi...

Prosiłbym włoskojęzycznych fanów o jakieś wpisy co tam słychać w Turynie,calych Włoszech i tym pieprzonym(od pieprzu) Stambule... Czy już coś powiedział Conte,Agnelli,Zuliani czy ktokolwiek...

vero1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:08

Cóż, jak się nie potrafi ograć Kopenhagi marnując okazje za okazją, w meczu z Galatą u siebie kopie po czole w defensywie i traci głupie bramki to samemu się prowokuje takie sytuacje jak dzisiaj. Prawda jest tak, że ten mecz powinien być dla Juve meczem o nic a tak będzie teraz tylko zwalanie wszystkiego na złe warunki atmosferyczne i stan murawy(o nich nawet odechciewa się pisać) . Oby w następnym sezonie Juventus zaczął walczyć o wyjście z grupy od 1 kolejki a nie od 4 jak w tym roku i sezon temu.
Mam też nadzieję, że nie olejemy LE bo to zawsze punkty dla nas do rankingu na nadmiar których nie możemy obecnie narzekać a jeśli mamy kadrę by walczyć na 3 frontach to trzeba spróbować. W Serie A i tak nie mamy aż takiej konkurencji by trzeba było oszczędzać siły tylko na potyczki ligowe, dlatego o ile zlewanie tych rozgrywek miało sens za Del Neriego jak byliśmy w dołku, tak teraz należało by przynajmniej spróbować. W tym momencie może to się wydawać śmieszne ale finał na własnym stadionie to zawsze byłoby coś no i jakby nie patrzeć nasi piłkarze mają coś do udowodnienia w Europie po tym co pokazali w LM jak do tej pory.

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:10

Mimo ogromnej wiary w awans.No cóz stało się,ale powinni to utrzymać do końca.Jeden głupi błąd,wielbłąd.Ale trzeba też uczciwie przyznać,że od momentu grożnego strzału Drogby z 57,Galata przeważała i stwarzała groźniejsze sytuacje.Jak dla mnie niezrozumiałe było wybijanie przez Teveza krótkich rzutów rożnych, zamiast walić na aferę pod bramkę.Galata w pierwszej połowie miała po takim rożnym dobrą okazję,pachnącą bramką.W ogóle drużyny włoskie mają chyba jakiś kompleks drużyn tureckich,poprostu nie mają do nich szczęścia,choćby przypomnę tu Milan ,kóry odpadł w takich samych okolicznościach tracąc też 2 gole w ostatnich minutach.Trzeba przynajmniej się pocieszać tym,że może coś się ugra w LE,bo jednak mimo ogromnej wiary, to jednak 1/8 LM w tym roku,to były za wysokie progi jak dla nas.

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:11

zahor pisze:
Winner pisze:Jeszce napisze do tych co rozpamiętują 5 wcześniejszych meczy. Sokoro był 6 i w normalnych warunkach mielibyśmy większe szanse. To tak jakby były 2 mecz w pierwszym nam nie wyszło w drugim warunki jak dzisiaj i też rozpacz ze w pierwszym meczu zawaliliśmy a ten dzisiejszy się nie liczy. Jest ustalona liczba meczy żeby wiedzieć jak dostosować swoją grę gdyby było ich 5 to byśmy zagrali ofensywniej z Realem.
Nie obraź się, ale głupszego tłumaczenia jeszcze w tym temacie nie było mi dane przeczytać. Naprawdę sugerujesz że tutaj była jakakolwiek kalkulacja? Że wszystko było tak obliczone, żeby w ostatnim spotkaniu zagrać na remis? Przypominam że Kopenhaga i tak sprawiła nam bardzo miłą niespodziankę wygrywając z Turkami. Piłkarze Juventusu grając z Realem zakładali, że w razie porażki/remisu do awansu będzie potrzebne zwycięstwo w Turcji. To nie z Królewskimi przegraliśmy drugie miejsce.
Ty mnie nie rozumiesz to był przykład że jakby było 5 meczy to musielibyśmy walczyć z Realem o wygraną za wszelką cenę, trener znając wynik( może nie znał ale w to wątpię) meczu Galaty wiedział że nie musi ryzykować. Mecz z Realem akurat był 4 i to miało tylko pokazać że jednak skoro miało być 6 meczy to wszystkie są ważne i mając pewną liczbę punktów znając terminarz inaczej się ustawia zespół. I dziś gdybyśmy musieli wygrać to nie byłoby najmniejszych szans z taką płytą nawet jakbyśmy wyszli 3 czy 4 napastnikami.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
mephisto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:26

Niestety, ale patrząc pod kątem naszych występów w CL po sezonie pożegnałbym się z Conte, jakkolwiek go uwielbiam za to, że wyciągnał nas z gó*na i zdobył dla nas to, co zdobył, no ale on nie jest trenerem na miarę LM. Ja zaprosiłbym do nas pana Prandellego. Zaraz zostanę ostro zjechany, ale cóż :D

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:27

mephisto pisze:Niestety, ale patrząc pod kątem naszych występów w CL po sezonie pożegnałbym się z Conte, jakkolwiek go uwielbiam za to, że wyciągnał nas z gó*na i zdobył dla nas to, co zdobył, no ale on nie jest trenerem na miarę LM. Ja zaprosiłbym do nas pana Prandellego. Zaraz zostanę ostro zjechany, ale cóż :D
Nie, na takiego trolla się nikt nie nabierze :)

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:28

Wypieprzmy Conte wezmy Del Neriego albo Ranieriego :prochno:

Ja to bym w ogole tez wywalil Agnellego, Marotte i Paraticiego. Niech wróci Gigli i Secco. Oni przynajmniej potrafili wydawac duze pieniądze na piłkarzy(Diego, Melo). Ku chwale wielkiego Juve! Ave! :prochno:

PS: Widze, ze forumowe Kapo na posterunku :lol: :lol:
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2013, 16:31 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
frequenweiche

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:31

szkoda gadać. Piłka po boisku nie chciała się turlać i zarząd nie powinien w ogóle dopuścić do rozegrania meczu na takiej murawie. Założę się, ze jeżeli byłaby to drużyna z Barcelony to po prostu mecz zostałby przełożony/przeniesiony gdzieś indziej. Można mówić, ze boisko było takie same dla wszystkich, ale to nie jest prawdą. Nasza 'atakująca połowa na prawiej stronie i na środku to było istne bagno. Tam piłka w ogóle nie chciała chodzić. Myślę, ze nie był to przypadek.
Gra na takim boisku to jest jedna wielka loteria. Tukrom udało się strzelić gola i to tyle. Koniec naszej tegorocznej przygody z lm. Musimy ale to po prostu musimy wygrać w takim wypadku ligę europy. Gramy na własnym stadionie i tylko w ten sposób jakoś zmażemy plamę. Poza tym oczywiście 32 scudetto i 10 ci.

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:32

mephisto pisze:Niestety, ale patrząc pod kątem naszych występów w CL po sezonie pożegnałbym się z Conte
Conte na pewno nie był konsekwentny, gdyż porzucił pomysł grania czwórka w obronie w LM. Ta seria w lidze bez straconych goli uśpiła jego czujność, wyszliśmy modelowym 3-5-2.

Co tu dużo mówić, gramy bojaźliwie, pierwsze połowy w naszym wykonaniu strasznie niemrawe.
Myślę, że strzelenie gola w pierwszych 20 minutach w Stambule załatwiłoby sprawę, bo później była zadymka i kartoflisko, no ale wiadomo jak wyglądają nasze pierwsze połowy nie od dziś.
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2013, 16:34 przez Ivory, łącznie zmieniany 2 razy.

Danielpiero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:32

bajbek17 pisze:
Danielpiero pisze:co mnie też zdenerwowało to 2 zmiany w końcówce- nie można było Fabio i Gio wpuścić razem??????????????????????????
Akurat zmiany dobre tylko późno bo Tevez sobie bardzo dobrze radził w takich warunkach i lepiej było wpuścić graczy podobnego typu.

.
czy ja pisze że zmiany były złe? Powinno się wpuścić obu na raz, a nie jeden a za 3 minuty drugi bo strata czasu...

mephisto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:33

D-Rose pisze:Wypieprzmy Conte wezmy Del Neriego albo Ranieriego :prochno:
Nie, zostawmy go i męczmy się z Nordsjaellandem, Kopenhagą i Galatą, której siłę pokazał Real nawet grając w 10 :dance: Zastanówcie się, czy chcecie zobaczyć w najbliższych latach jakiś sukces w Europie ;). Conte - dobry trener na Serie A, ale nam potrzeba kogoś z trenerskiego topu nawet bardziej niż skrzydłowych.
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2013, 16:34 przez mephisto, łącznie zmieniany 1 raz.

Tom A Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:34

Powiem tak : o zatrzymanie takich piłkarzy jak Vidal czy Pogba będzie nam coraz trudniej , stajemy się piłkarską prowincją i to nie dlatego, że brakuje nam umiejętności - staliśmy się po prostu najzwyczajnieszymi w świecie FRAJERAMI !!! :angry: których mogą już bić zespoły pokroju Galaty, gdzie przestarzałe gwiazdy dorabiają do emerytury :prochno:
zero polotu, zero pomysłu na zaskoczenie rywala, zero motywacji (jak można zacząć grać na poważnie dopiero od 3 kolejki LM ???)
pozostaje nam czekać na kolejne trafione bądź nie darmowe transfery ... no bo przecież straciliśmy ok 20 mln Euro w porównaniu do poprzedniego sezonu ! Skoro rok temu brakowało kasy na top-playera to co dopiero teraz
(pomijając fakt, że 90 % graczy z najwyższej półki nawet nie pomyśli o Juve w kontekście transferu) extra, nie ma co.... :płaczę:
i co ja mam jutro w pracy powiedzieć kibicom Realu, Barcy, ManU czy Bayernu...? jeszcze jakiś czas temu wierzyli że projekt budowania naprawdę silnej włoskiej ekipy może się powieść...dziś pozostał tylko śmiech na sali
ciężko ostatnio być kibicem Juve, oj ciężko :shock: panie Conte, Marotta i spółko czas się obudzić i wziąć do roboty, ciężkiej roboty

P.S. granie w 'chlewie' redukującym wszystkie atuty Juve w meczu o taką stawkę - takie rzeczy tylko w tym klubie jak widać :bravo: :bravo: :bravo:

jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia, proszę nie ubieraj tego faktu w słowa...
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:34

Kopenhaga- Tevez
Galata- Bonucci i Conte
Real - Chellini
Real 2 - Caceres
Galata 2 - Pogba

Poproszę o gromkie brawa dla powyższych panów.

Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:38

mephisto pisze:
Nie, zostawmy go i męczmy się z Nordsjaellandem, Kopenhagą i Galatą, której siłę pokazał Real nawet grając w 10 :dance: Zastanówcie się, czy chcecie zobaczyć w najbliższych latach jakiś sukces w Europie ;). Conte - dobry trener na Serie A, ale nam potrzeba kogoś z trenerskiego topu nawet bardziej niż skrzydłowych.
Wyrzućmy go i męczmy się z Livorno, Sieną i Sassuolo.

mephisto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2013, 16:40

Hoffman pisze:
mephisto pisze:
Wyrzućmy go i męczmy się z Livorno, Sieną i Sassuolo.
Tak nisko cenisz Cesare Prandellego, którego zaproponowałem? Może uważasz, że świetny występ na Euro 2012 to był przypadek :D?
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2013, 16:41 przez mephisto, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany