Boks
- dav3d
- Juventino
Dokładnie... Myślę, że Froch byłby w stanie jako jeden z nielicznych na świecie przetrwać 12 rund z Kazachem w ringu. Przetrwać to chyba najodpowiedniejsze słowo, bo ani na punkty ani tym bardziej przed czasem wygranej Cobry nie widzę... Gienek wydaje się nieco szybszy, lubi się wdać w bójkę,by za chwilę przejść do technicznego boksowania lewym prostym (to najbardziej mi się w nim podoba- techniczny boks, a za chwilę idzie na wymianę bomba za bombę i za chwilę znów powrót do technicznego boksowania. coś pięknego), ma mocną szczenę. To mogłaby być jeszcze większa <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> niż wczorajsza batalia Froch-Groves!yanquez pisze:Jeszcze wczoraj myślałem, że Froch by sobie poradził, ale dzisiaj...dav3d pisze:Golowkin-Froch? Co Wy na to Panowie?![]()
O ile GGG przeskoczy kategorię wyżej.
Froch ma już swoje lata, więcej zbiera na mordę niż oddaje (jako jeden z nielicznych z czołówki). Jego styl robi swoje, ringowe wojny prędzej czy później odcisną na nim piętno. Zresztą było widać to wczoraj, Groves okazał się znaaaaaacznie cięższym rywalem niż większość przewidywała.
topboxing.pl zapraszam 

- Bruce Badura
- Juventino
Niech sobie bije jak tylko szybko potrafi. Te ciosy nie mają wystarczająco dużej mocy, aby zaskoczyć któregokolwiek z obecnych mistrzów cruiser. Każdy z nich kończy Pawełka przed czasem. W ogóle strach pomyśleć co zrobiłby z nim dajmy na to Lebedev.yanquez pisze:No właśnie nie chciałem pisać "przeciętny" i szukałem odpowiedniego słowa... Z szybkością przesadzasz trochę. Kołodziej ma bardzo szybki lewy prosty, a dodatkowo podręcznikowo bije lewy-lewy-prawy (krzyżowy). Oczywiście na tym kończą się jego zalety w ataku.Bruce Badura pisze:Harnaś dobry w ataku? Nic dalszego od prawdy. On jest wolny jak ketchup, bije obszerne sierpy, długie i dramatycznie wolne proste.yanquez pisze:Kołodziej pokazał to co zwyle - dobry atak i fatalną obronę.Jeszcze wczoraj myślałem, że Froch by sobie poradził, ale dzisiaj...dav3d pisze:Golowkin-Froch? Co Wy na to Panowie?![]()
O ile GGG przeskoczy kategorię wyżej.
- dav3d
- Juventino
Kołodziej gdy rywal przypuszcza mocniejszy i śmielszy atak gubi się w obronie i nie wie co ze sobą zrobić. Kolejny po Wawrzyku do odstrzału i tyle. Samym lewym prostym, jakikolwiek <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> by on nie był, walki nie wygra...
topboxing.pl zapraszam 

- dav3d
- Juventino
Kolejne nokauty Stevensona i Kowaliewa, Wach odmówił walki z Jenningsem na HBO w styczniu, Szpila na fb i twiterze zgłasza swoją kandydaturę. Trochę się działo w ten weekend 

topboxing.pl zapraszam 

- Bruce Badura
- Juventino
Chisora również wygrywa przed czasem.
Stevenson zanotował już 3 z rzędu nokaut na zawodniku ze ścisłej światowej czołowki wagi półciężkiej. Jestem ciekaw z kim teraz zawalczy. Osobiście to najbardziej chciałbym obejrzeć jego rewanż z Chadem Dawsonem, ale potyczki z Hopkinsem czy Kovalievem byłyby także bardzo interesujące.
A Saleta najlepiej chyba podsumował Szpilę-kogo by nie zobaczył w telewizji to chce z nim walczyć. A ten cały Jennings to prócz długich rąk ma niewiele atutów.
Stevenson zanotował już 3 z rzędu nokaut na zawodniku ze ścisłej światowej czołowki wagi półciężkiej. Jestem ciekaw z kim teraz zawalczy. Osobiście to najbardziej chciałbym obejrzeć jego rewanż z Chadem Dawsonem, ale potyczki z Hopkinsem czy Kovalievem byłyby także bardzo interesujące.
A Saleta najlepiej chyba podsumował Szpilę-kogo by nie zobaczył w telewizji to chce z nim walczyć. A ten cały Jennings to prócz długich rąk ma niewiele atutów.
- Kucharius1
- Juventino
Jennings to przeciętny bokser, ale jest wysoko w rankingach, więc walka była by bardzo opłacalna dla Szpilki, pod warunkiem że by ją wygrał. Uważam że jest na to spora szansa.Bruce Badura pisze:Chisora również wygrywa przed czasem.
- dav3d
- Juventino
Ja generalnie Szpilki z bokserami szeroko pojętej czołówki po prostu nie widzę... Poza tym szczerze wątpię, żeby Wasilewski puścił Szpilkę na Jenningsa. Skończy się na medialnym szumie tak jak to niedawno było głośno o walkach z Furym czy Chisorą.Kucharius1 pisze:Jennings to przeciętny bokser, ale jest wysoko w rankingach, więc walka była by bardzo opłacalna dla Szpilki, pod warunkiem że by ją wygrał. Uważam że jest na to spora szansa.Bruce Badura pisze:Chisora również wygrywa przed czasem.
topboxing.pl zapraszam 

- Bruce Badura
- Juventino
Diablo wygrywa z Fragomenim przez TKO. Inny scenariusz nie wchodził w grę. Ciekawe jaki będzie jego następny ruch. Już widać, że nie spieszno mu do jakiejkolwiek unifikacji, dlatego prawsopodobny jest skok do HW i pojedynek z Albertem Sosnowskim.
Wygrał również Fonfara i jest jedynką rankingową do Hopkinsa. A podobno już podpisano kontrakt na walke Szpilka - Jennings. Bedzie sie dzialo!:-)
Przeczytalem gdzies ze ten caly Jennings kariere amatorska zaczal dopiero w wieku 24 lat, a po stoczeniu az 22 walk z czego 5 przegral podpisal zawodowy kontrakt. Nie walczyl tak naprawde z nikim powaznym. Wszyscy sie zachwycali jak odprawil bylego championa WBO Liakchovicza, a prawda jest taka ze Bialorusin to juz wrak boksera i wlasciwie nie powinien byl byv dopuszczony do walki. Mozna zobaczyc na youtubie co zrobil z nim kilka miesiecy pozniej Wilder-o malo go nie zabil.
Dla porownania Szpilka stoczyl na amatorce 120 walk.
Wygrał również Fonfara i jest jedynką rankingową do Hopkinsa. A podobno już podpisano kontrakt na walke Szpilka - Jennings. Bedzie sie dzialo!:-)
Przeczytalem gdzies ze ten caly Jennings kariere amatorska zaczal dopiero w wieku 24 lat, a po stoczeniu az 22 walk z czego 5 przegral podpisal zawodowy kontrakt. Nie walczyl tak naprawde z nikim powaznym. Wszyscy sie zachwycali jak odprawil bylego championa WBO Liakchovicza, a prawda jest taka ze Bialorusin to juz wrak boksera i wlasciwie nie powinien byl byv dopuszczony do walki. Mozna zobaczyc na youtubie co zrobil z nim kilka miesiecy pozniej Wilder-o malo go nie zabil.
Dla porownania Szpilka stoczyl na amatorce 120 walk.
- dav3d
- Juventino
Jennings jest wymieniany jako jeden z czołowych pięściarzy zaplecza HW. Szpilkę też na pewno można wymieniać w tym gronie. Walka na pewno ciekawa- dwóch niepokonanych młodych ciężkich, żaden na dobrą sprawę nie został jeszcze sprawdzony. Jest wiele niewiadomych w boksie jednego i drugiego. Jennings ma cholernie długi zasięg ramion (201 albo 203cm), więc ma w tym elemencie ogromną przewagę. Można Szpilki nie lubić, ale jednego odmówić mu nie można. Jakby dostał propozycję, wyszedłby do Władka, nawet jutro. Poczekamy zobaczymy jak rozegra sprawę walki z Jenningsem pan Wasilewski.
topboxing.pl zapraszam 

- Bruce Badura
- Juventino
Czy mozna Bryanta uznac za mlodego? Ona ma juz 29 lat, za chwilę 30. Zasięg ramion to on ma, wg. boxrec.com, az 213 cm, czyli prawie tyle co Kliczkowie, a wszystko przy wzroście 188 cm.
- dav3d
- Juventino
Price'a też uznawali za młodego, a trzydziestkę na karku też maBruce Badura pisze:Czy mozna Bryanta uznac za mlodego? Ona ma juz 29 lat, za chwilę 30. Zasięg ramion to on ma, wg. boxrec.com, az 213 cm, czyli prawie tyle co Kliczkowie, a wszystko przy wzroście 188 cm.

topboxing.pl zapraszam 

- Kucharius1
- Juventino
Problem solved
Broner dostał piękny łomot od Maidana
To była cudowna noc 

Broner dostał piękny łomot od Maidana

- dav3d
- Juventino
Ta małpa w końcu dostała to na co zasłużyła, czyli solidny łomot! Samozwańczy następca Floyda, taaa.... 
No i brawa dla Kołodzieja!!!!!!! To się nazywa ambitna postawa!!

No i brawa dla Kołodzieja!!!!!!! To się nazywa ambitna postawa!!
topboxing.pl zapraszam 

- Kucharius1
- Juventino
I ta symulka Bronera rodem z Barcelony
A zapowiadał że może utłuc Maidanę na śmierć
Było by odwrotnie gdyby tylko zamienić rękawice na te z MMA 

- Bruce Badura
- Juventino
Jakie były kursy na Maidanę?
Niestety nie widziałem tej walki. Widziałem tylko jedną z udziałem Chińczyka - z Amirem Khanem i wiem, że to kawał twardego skurczybyka. Dlatego śmieszne wydawało mi się wskazywanie zdecydowanego faworyta w osobie Bronera, który miał ostatnio problemy z rozbitym już Malginaggim i nie mógł mu zrobić krzywdy.
Niestety nie widziałem tej walki. Widziałem tylko jedną z udziałem Chińczyka - z Amirem Khanem i wiem, że to kawał twardego skurczybyka. Dlatego śmieszne wydawało mi się wskazywanie zdecydowanego faworyta w osobie Bronera, który miał ostatnio problemy z rozbitym już Malginaggim i nie mógł mu zrobić krzywdy.
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2013, 13:57 przez Bruce Badura, łącznie zmieniany 1 raz.