Polityka

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2013, 13:02

Nie wiem w ogóle, dlaczego UE rozważała/rozważa podpisywanie czegokolwiek z tak dzikim krajem jak Ukraina. Oni się nie nadają do żadnej Unii. Są 100 lat za murzynami, skorumpowani gorzej od Bułgarii, Rumunii i Rosji razem wziętych. Wschód jest maksymalnie prorosyjski, a zachód to skrajni nacjonaliści, więc jak w ogóle można rozważać członkostwo tego "prawie" azjatyckiego kraju w Unii? Swoją niepodległość za którą mordowali cywilów na Wołyniu mają raptem 25 lat. Niepodległosć o którą tak "bardzo" całe wieki walczyli, wiec niech skisną w tym dzikim kraju i nie pchają się do cywilizowanej EU.

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2013, 14:16

Gotti pisze:Nie wiem w ogóle, dlaczego UE rozważała/rozważa podpisywanie czegokolwiek z tak dzikim krajem jak Ukraina. Oni się nie nadają do żadnej Unii. Są 100 lat za murzynami, skorumpowani gorzej od Bułgarii, Rumunii i Rosji razem wziętych.
To samo można było powiedzieć o Polsce dekadę temu. Weszliśmy do UE. Postęp jest duży, widoczny gołym okiem, zrobiliśmy krok do przodu dzięki funduszom europejskim.
Ja też nie chciałbym w UE Ukrainy, bo jest to duży kraj, zaleją zachodnie rynki pracy i będzie kiszka. To samo dotyczy Turcji. Tylko nie wiem, czy da się tego uniknąć.

Wejście do Unii to nie takie hop siup. Muszą najpierw tego chcieć i oczywiście spełnić określone z góry warunki, a to trochę potrwa.
Ostatnio zmieniony 05 grudnia 2013, 14:56 przez Bruce Badura, łącznie zmieniany 1 raz.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2013, 14:51

Zanim Ukraina spełni jakieś warunki by wejść do UE to UE już nie będzie także nie ma się co szczypać. Zresztą i tak po kilku latach w UE byliby bankrutami i wtedy znów pospolite ruszenie - wszyscy chcieliby wyjść.

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2013, 15:27

To samo można było powiedzieć o Polsce dekadę temu.
Zdecydowanie nie. Polska dekadę temu i tak była 100 lat przed Ukrainą, a tej korupcji to nawet namiastki w Polsce nie mieliśmy.
To samo dotyczy Turcji.
Akurat Turcja jest krajem rozwijającym się w ogromnym tempie, więc nie należy ich porównywać do Ukrainy, ale z drugiej strony Turcja to Azja, więc...

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2013, 12:27

Więc, oto mamy - kolejny pasjonujący temat.
http://niezalezna.pl/49177-terlikowski- ... ona-dzieci

Jak zwykle, komentarze pod artykułem, dają do myślenia w równym stopniu - co sam artykuł
:twisted:

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2013, 12:46

Nie interesowałem się nigdy specjalnie Mandelą, ale jedno wiem na pewno. Jest on odpowiedzialny za zrujnowanie gospodarki RPA i ogólnie całego kraju oraz dramatyczne zwiększenie zachorowań na AIDS.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2013, 15:18

Gotti pisze:Nie interesowałem się nigdy specjalnie Mandelą, ale jedno wiem na pewno. Jest on odpowiedzialny za zrujnowanie gospodarki RPA i ogólnie całego kraju oraz dramatyczne zwiększenie zachorowań na AIDS.
Sam chodził i zarażał czy może wstrzykiwał noworodkom? :P

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2013, 15:35

Jego polityka się do tego przyczyniła, a raczej jakikolwiek jej brak w stosunku do problemu AIDS - tak w skrócie.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2013, 15:42

A jakieś dane na to masz? Bo ja mogę, tak w skrócie, powiedzieć, że polityka Piotra I przyczyniła się do spadku korupcji, kiedy kazał wieszać tych urzędników, którzy ukradli więcej, niż wartość sznura.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2013, 16:07

A co mogl zrobic z AlDS? Jak wiadomo tego sie nie leczy tylko zapobiega. Zakaz wspolzycia? Darmowe prezerwatywy?

grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2013, 16:30

Jak zwykle, komentarze pod artykułem, dają do myślenia w równym stopniu - co sam artykuł
Mnie bardziej zainteresowaly tagi do tego aktykulu, a w zasadzie ich kolejnosc, if you know what I mean ;-)

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2013, 17:54

Nie mam żadnych danych, a raczej nie chce mi się ich szukać. Mandela nie był takim dobrym człowiekiem jak wam się wszystkim wydaje.
To był czarny rasista, który zniszczył swoją osobą całą gospodarkę kraju. Gdyby nie Mandela, RPA mogło by dziś wyglądać porównywalnie do takiej Kanady jeśli chodzi o gospodarkę.

Co on takiego dobrego zrobił ja się pytam? Doprowadził do równości ras w RPA? Obecnie w RPA nie można wyjść na ulicę, bo dostaniesz kosę w plecy i cię okradną. Kobiety są tam gwałcone w biały dzień i o to walczył Mandela?
Czarni nie są przystosowani do życia w cywilizowanym społeczeństwie tak było jest i mam nadzieję, że nie będzie. Mogę brzmieć jak rasista, bo może nim trochę jestem. Mogę mieć bez problemu czarnego kolegę itd czy nawet przyjaciela, ale chodzi mi o ogół czarnych, którzy jedyne co umieją to niszczyć to co biali zbudowali(Detroit, RPA dla przykładu).

Mandela jest gloryfikowany i ta cała propaganda wokół jego osoby zawsze mnie raziła. Wiem, ze większość się z moim zdaniem nie zgodzi, ale cóż, każdy myśli na swój sposób.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2013, 00:18

Niby tak, ale to wlasnie rasizm bialych wzgledem czarnych zaszufladkowal ich w swiecie lekko zacofanych i zdemoralizowanym. Czarny zawsze byl gorszy, czarny mial robic to czego bialemu sie nie chce. Kultura czarnych byla kreowana przez bialych poprzez uniemozliwianie im edukacji czy np dostepu do pewnych sfer zycia i tak trwa do dzis z tą roznicą ze czarni sami sobie robia teraz krzywde ( detroit, ghetta, RPA) bo tak im wpajano przez stulecia.

Czarna rasa ludzi wydaje mi sie osobiscie bardziej zaawansowaną rasa bialych. Mniej chorują , przede wszystkim na nowotwory, są silniejsi fizycznie, szybciej biegaja wyzej skaczą, patrzac tak czysto ewolucyjnie sa silniejsi od bialych. Biala rasa miala przewage tą iz cywilizacje ich rozwijaly sie w strefie umierkowanej co pozwolilo na szybki rozwoj cywilizacj(miasta, wynalazki, infrastruktura), a czarni w niektorych miejscach na swiecie do dzis musza walczyc o przetrwanie co napedza ich czysto ewolucyjnie.

Obrazek
Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2013, 00:45

Cabrini_idol pisze:Czarna rasa ludzi wydaje mi sie osobiscie bardziej zaawansowaną rasa bialych. Mniej chorują , przede wszystkim na nowotwory, są silniejsi fizycznie, szybciej biegaja wyzej skaczą, patrzac tak czysto ewolucyjnie sa silniejsi od bialych
a i maja dluzsze te no...fallusy

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2013, 01:22

Od czasu badań rekrutów w czasie I wojny światowej, badania stale pokazują, że rasa biała osiąga wyniki średnio o 20 punktów wyższe niż rasa czarna. Różnica ta utrzymuje się pomimo obserwowanego stopniowego wzrostu inteligencji i konieczności ponownego skalowania testów. Jednocześnie nowsze badania pokazują, że przedstawiciele rasy żółtej średnio mają przewagę 8 punktów nad rasą białą[1].

Powyższe wyniki nie rozróżniają co jest spowodowane przez geny, a co przez odmienną kulturę. W opublikowanej przez Arthura R. Jensena i J. Philippe'a Rushtona pracy, autorzy odkryli, że międzyrasowe różnice w inteligencji są widoczne w wieku trzech lat, a także wśród dzieci, które zostały adoptowane w okresie niemowlęcym. Tym samym wykluczyli oni silny wpływ środowiska na kwestię inteligencji. Inteligencja jest skorelowana z rozmiarem mózgu, który z kolei jest w dużym stopniu dziedziczny. Badanie ujawnia dwa allele genu ASPM wpływające na rozmiar i pracę mózgu. Mają one około 5800 lat i po raz pierwszy pojawiły się na Bliskim Wschodzie[2].
Temat tabu. Każdy kto o tym wspomni jest rasistą, ale takie są fakty.
Na Harvardzie większość studentów to obecnie Azjaci i biali, a czarnych tam praktycznie nie ma.

ODPOWIEDZ