Serie A 13/14 (15): Bologna 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2013, 20:10

Eric6666 pisze:Siewier nie po to odskoczyliśmy Romie, by tracić punkty na własne życzenie.
Jak dla mnie to właśnie dzięki temu, że im odskoczyliśmy, możemy teraz pozwolić sobie na słabszy skład i skupić się na LM. Sezon jest długi, a odskoczenie Romie nawet na 6pkt nie uratuje katastrofy, którą byłaby porażka z Galatą.

Idealna sytuacja, żeby jedni odpoczęli, a inni pograli. Inna rzecz, że część tych naszych zmienników dostaje już przed meczem za samo nazwisko i nawet dobry występ ich nie uratuje przed krytyką. Natomiast narzekania na napad Quagliarella - Vucinic już całkowicie nie rozumiem :doh:

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2013, 20:35

Bologna co prawda cieniuje i jest na dnie tabeli, ale nasze skrzydła stanowią zawodnicy, którzy są na poziomie właśnie takiej Bologni. Słabo to wygląda. Niby nie chce Conte męczyć podstawowych graczy przed meczem z Galatą - to rozumiem, ale ci rezerwowi mogliby być choć odrobinę lepsi.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2013, 20:41

Bo nie dogodzisz. Nie dogodzisz... Niektórych pewnie boli to, że w przypadku "wpadki" nie będą mogli się pokazywać na innych portalach albo w szkole będą musieli wysłuchiwać tekstów o złapaniu zadyszki. Conte przez te blisko 2,5 roku pracy udowodnił, że patrzy dalej niż większość domorosłych trenerów i przygotowuje zespół na cały sezon, a nie 6-7 kolejek. Teraz kluczowe spotkanie to to w Stambule. Nic wielkiego się nie stanie jeśli odpuścimy podstawowym graczom w jednym spotkaniu ligowym - tym bardziej patrząc na terminarz nasz i Romy.

Będzie dobrze.

Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2013, 21:07

Siewier pisze: Natomiast narzekania na napad Quagliarella - Vucinic już całkowicie nie rozumiem :doh:
Tu pewnie brniesz do mnie. Nie mam im nic absolutnie do zarzucenia, wymieniłem ich po prostu z racji tego, że są awizowaniu do 1 składu traktując to jako informację.
Z tymi bokami to jest tak, o ile jak nie ma 1 strony a jest druga, to jakoś to idzie, gorzej jak nie ma dwóch. :?
Generalnie to Conte powinien pogonić Marotte żeby kogoś ściągnąć a nie czekać na Pepe jak na Boga, który pozwoli mu kombinować z taktyką bo nie pozwoli. Zwłaszcza, że nie wiadomo kiedy Pirlo wróci.

Ja uważam, że jesteśmy w stanie wygrać z Bologną i zremisować z Galatą, kombinując ze składem. Mówienie, że można przegrać jutro 5-0 ażeby we wtorek zremisować aż nie przystoi. Ja wiem, stawka, ok, ale bądźmy poważni.

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2013, 21:09

Jak ja nie lubię, kiedy Conte mówi w wywiadzie przedmeczowym, że czeka nas mecz z ciężką/ będącą w gazie drużyną i tonuje nastroje. ZAWSZE ma rację. Przed pierwszym meczem z Kopenhagą, przed Galatą, przed sezonem, kiedy dziennikarze dopisywali nam mistrzostwo, w zeszłym sezonie przed Sampdorią. Nawet jeśli wtedy wygrywamy, to psim swędem.
Siewier pisze: Idealna sytuacja, żeby jedni odpoczęli, a inni pograli. Inna rzecz, że część tych naszych zmienników dostaje już przed meczem za samo nazwisko i nawet dobry występ ich nie uratuje przed krytyką. Natomiast narzekania na napad Quagliarella - Vucinic już całkowicie nie rozumiem :doh:
:ok:

Ja zdaję sobie sprawę, że niektórym forumowym ekspertom jest to solą w oku, ale wszyscy piłkarze regularnie zabierani na mecze przez Tonio (poza Rubinho) mają do odegrania jakąś rolę w sezonie. Niektórzy dostaną 200 minut, taki Motta będzie szczęśliwy z setką. Wielu z nich też ma wejść i pokazać się z co najmniej solidnej strony, kiedy ważni zawodnicy będą odpoczywać przed meczami o wszystko.
I kiedy oni mają odpoczywać, jeśli nie przed meczem zapewniającym klubowi jako taką płynność finansową i ciągłość rankingową? W dodatku z solidną, mającą dobrego trenera, ale jednak siedemnastą drużyną w lidze? Taki Peluso, jeśli zapowiedzi się potwierdzą, to zdaje się debiutuje w tym sezonie.

Też trochę nie chwytam numeru z narzekaniami na Padoina :think: To znaczy tak - on wyraźnie gra tak, jak trener każe. Oczekujecie, że nagle będzie próbował kiwek przy linii, łamanek formacji i wejść w pole karne przez 3 rywali? To wtedy trener go odsunie od składu i cała praca życia pójdzie się %&$(#
Jeśli już do kogoś mieć wąty to do Antonio. Chciał takiego zawodnika? Chciał. Daje mu często grać? Daje. Każe mu grać po najmniejszej linii oporu i niezbyt efektownie? Każe.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2013, 21:38

SKAr7 pisze:Też trochę nie chwytam numeru z narzekaniami na Padoina :think: To znaczy tak - on wyraźnie gra tak, jak trener każe. Oczekujecie, że nagle będzie próbował kiwek przy linii, łamanek formacji i wejść w pole karne przez 3 rywali? To wtedy trener go odsunie od składu i cała praca życia pójdzie się %&$(#Jeśli już do kogoś mieć wąty to do Antonio. Chciał takiego zawodnika? Chciał. Daje mu często grać? Daje. Każe mu grać po najmniejszej linii oporu i niezbyt efektownie? Każe.
Tylko, że wytyczne trenera nie zabraniają wykazania się kreatywnością, np., gdy spóźniony obrońca próbuje odebrać piłkę na pełnej szybkości. Padoina broni niska pensja, choć i tam mam nadzieje, że latem zastąpi go inny gracz Seria A, bo są lepsi od niego, grający za te same pieniądze, za których przy korzystnych okolicznościach Juventus nie musiałby płacić więcej niż 5 mln euro. Dodam też, że wolałbym widzieć Peluso i Cegłę w jednym składzie, bo oni przynajmniej potrafią dograć groźną piłkę w pole karne. Tymczasem szykuje się oglądanie Padoina, który woli uciekać przed futbolówką, a niżeli wziąć udział w konstruktywnym rozegraniu akcji. Przypomnijcie sobie mecze, w których Włoch wolał biernie stać przy podwajanym Vidalu, szukającym partnera do odegrania.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2013, 21:58

annihilator1988 pisze:Tylko, że wytyczne trenera nie zabraniają wykazania się kreatywnością...
Skąd Ty niby to wiesz? Bywasz na treningach i odprawach? Padoin powyżej pewnego poziomu nie podskoczy - sam nawet o tym mówił w trakcie przedsezonowych przygotowań kiedy to stwierdził, że on a inni to inny level i rozumie po co jest w tym klubie. Gość przede wszystkim asekuruje takiego Vidala i nie opuszcza swojej "zony" + raz na ruski rok spróbuje wrzucić coś w pole karne/wymusza faul bliżej pola karnego przeciwnika. A Ty gadasz coś o braku "kreatywności". Kreatywnością to on się wykazuje jak schodzi w miejsce Vidala kiedy ten wbija w pole karne czy na prawe skrzydło lub zastawiając piłkę i pozwala się sfaulować - tylko po to, by Pirlo mógł wrzucić piłkę z 30 metra.
Ostatnio zmieniony 05 grudnia 2013, 22:07 przez meda11, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2013, 22:04

To ja już wolę Ryśka z jedną nogą.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2013, 22:11

annihilator1988 pisze: Tylko, że wytyczne trenera nie zabraniają wykazania się kreatywnością, np., gdy spóźniony obrońca próbuje odebrać piłkę na pełnej szybkości.
Masz oczywiście rację. Ale spokojnie mogą uniemożliwić/utrudniać mu znalezienie się w takiej sytuacji. Tak, jak uniemożliwiają Buffonowi, czy Bonucciemu.

Problem w tym, że mijasz się z treścią tego, co napisałem. Padoin nie został sprowadzony po to, żeby znajdować i wykazywać się kreatywnością w takich sytuacjach. Został obgadany przez trio Marotta-Conte-Paratici (jak to grzmiał ostatnio Tonio) i sprowadzony dla określonych umiejętności, tych, które posiada, a nie tych których nie posiada, nigdy nie posiadał i nie będzie posiadał. I po prostu dziwi mnie, że jest rozliczany na forum z tych drugich. Trochę tak, jakbym czytał narzekania na to, że Bonucci ma mało bramek.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2013, 22:28

"W określonym celu sprowadzony". Fajnie, ale wciąż cienki (reszta to filozowanie tanie), oczekuję, że latem rola takiego Padoina zostanie zmarginalizowana. Min. długą ławką możemy próbować wygrywać w Europie, skoro nie finansami. Jestem w stanie zrozumieć nie klepanie po plecach piłkarzy, którzy niewiele wnoszą. Naturalne poniekąd. Liczę na chociaż to 0:1, nie spodziewałem się aż tylu zmian, skoro ostatni mecz graliśmy 5 dni temu, a nie np. 3. Jeżeli o czymś myślimy, to Galatasaray, które dostaje 2:10 od Realu, nie ma obrony i ma kłopoty w Pucharze, nie powinno być wielką przeszkodą, Skoro Conte tak zdecydowal, to ok, ale musimy wygrać tak czy siak, przy braku Pirlo jesteśmy IMO bardziej narażeni na wpadki.
Małą nutką optymizmu napawa mnie to jeno, że wczoraj Bendtner zdobył gola dla AFC po podanie Jenkinsona.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2013, 22:41

SKAr7 pisze:Też trochę nie chwytam numeru z narzekaniami na Padoina :think: To znaczy tak - on wyraźnie gra tak, jak trener każe. Oczekujecie, że nagle będzie próbował kiwek przy linii, łamanek formacji i wejść w pole karne przez 3 rywali? To wtedy trener go odsunie od składu i cała praca życia pójdzie się %&$(#
Jeśli już do kogoś mieć wąty to do Antonio. Chciał takiego zawodnika? Chciał. Daje mu często grać? Daje. Każe mu grać po najmniejszej linii oporu i niezbyt efektownie? Każe.
Dziś podczas standardowej 2-godzinnej rundki na whoscored zauważyłem, że Padoin jest 7. w Serie A pod względem celności podań. Koleś gra ultrabezpiecznie.
annihilator1988 pisze:Padoina broni niska pensja, choć i tam mam nadzieje, że latem zastąpi go inny gracz Seria A, bo są lepsi od niego, grający za te same pieniądze
Wymień nazwiska, bo ja ostatnio napisałem, że "lepszych za taką pensję nie da się znaleźć".

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2013, 22:50

annihilator1988 pisze:są lepsi od niego, grający za te same pieniądze, za których przy korzystnych okolicznościach Juventus nie musiałby płacić więcej niż 5 mln euro.
Proszę nazwiska takich piłkarzy, którzy dodatkowo nie będą mieć nic przeciwko temu, że będą trzecim wyborem szkoleniowca na tę pozycję i przy braku kontuzji zagrają w sezonie 200 minut.
strong return pisze:"oczekuję, że latem rola takiego Padoina zostanie zmarginalizowana.
Tzn. że będzie nie trzecim, a czwartym albo piątym do gry na prawej stronie? Chyba że mówimy o grze w środku, tutaj jego rola zostanie zmarginalizowana najpewniej już zimą.
Dragon pisze: Generalnie to Conte powinien pogonić Marotte żeby kogoś ściągnąć a nie czekać na Pepe jak na Boga, który pozwoli mu kombinować z taktyką bo nie pozwoli.
Pisałem już pierdyliard razy, ale co mi szkodzi, napiszę pierdyliard pierwszy - Conte nie czeka ze zmianą taktyki na Pepe. Przeczytaj dokładnie tę wypowiedź, na którą się powołujesz.
SKAr7 pisze:Tak, jak uniemożliwiają Buffonowi, czy Bonucciemu.
Kreatywnością i nieszablonowym zagraniem, którego nikt od niego nie wymagał, popisał się ostatnio Boruc w starciu z Arsenalem. Z takich samych powodów, dla których polski bramkarz nie powinien tego na przyszłość robić, również Padoinowi zaleca się unikać efektownych zagrań. Skala zagrożenia może inna, ale ogólna idea dokładnie taka sama.
annihilator1988 pisze: Uważam, że taki Schiattarella jest lepszy.
Ale masz jakieś informacje które mogą sugerować, że absolutnie nie wadziłoby mu gdyby miał szanse zagrać raz na dwa miesiące?
Ostatnio zmieniony 05 grudnia 2013, 23:01 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2013, 22:55

alina pisze:
annihilator1988 pisze:Padoina broni niska pensja, choć i tam mam nadzieje, że latem zastąpi go inny gracz Seria A, bo są lepsi od niego, grający za te same pieniądze
Wymień nazwiska, bo ja ostatnio napisałem, że "lepszych za taką pensję nie da się znaleźć".
Uważam, że taki Schiattarella jest lepszy. Dasz mi jeszcze trochę czasu (2 miesiące :P) to postaram się obejrzeć mecze innych słabeuszy, nie tylko Livorno.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2013, 23:12

Ja to bym chciał by klub stale się rozwijał i by każdy zawodnik, który przyjdzie był lepszy od poprzedniego, ale to niemożliwe. Czy to na prawdę musi tak wyglądać - ściągamy jakiegoś dobrego gościa typu np Lichtsteiner i uznajemy, że nic już lepszego nie można mieć na tej pozycji? Nie to, że mam pretensje do Sfefana, odwala niesamowitą robotę, ale chyba celem jest zbudować drużynę, która będzie najlepsza? Z atakiem zrobiono to czego wszyscy chcieli. Sprowadzono 2 graczy lepszych od poprzedników. Inne pozycje są już takie super hiper, że nie ma co zmieniać? W sumie mówi się, że po co zmieniać coś co jest dobre...po to pewnie by było coś lepszego. Trzeba chyba dążyć do doskonałości.
Oby nasi w tym meczu szybko strzelili 2 bramki bo przewiduje pchanie się środkiem na chama.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2013, 23:25

zahor pisze: Tzn. że będzie nie trzecim, a czwartym albo piątym do gry na prawej stronie?
Zwał jak zwał, ja bym chciał 2 nowych WB i ktoś z 2 Padoin/Isla odchodzi. I nie tylko.
Castiel pisze: Trzeba chyba dążyć do doskonałości.
Mam nadzieję, że chcą do tego dążyć i zaczną w lato od skrzydeł, a nowa umowa z Adidasem jest tego sygnałem.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Zablokowany