Mercato (2012-2014)
- Arbuzini
- Juventino
A dlaczego PSG ma sprzedać Verrattiego za 30-35 mln E? Czy Wy byście chcieli żeby Juventus sprzedał Vidala za 40 mln E? Czy klub by się zgodził na taką kwotę? Nie sądzę. Nie pozyskamy Marco za takie pieniądze.
30-40 mln E + Verratti = Pogba? Tak oferta nie będzie miała miejsca. W Paryżu może szastają kasą, ale to nie głupki.
30-40 mln E + Verratti = Pogba? Tak oferta nie będzie miała miejsca. W Paryżu może szastają kasą, ale to nie głupki.
- zahor
- Juventino
Nie, nie możemy. Ktoś wierzy w to, że jak szejkowie z PSG zobaczą kosmiczną ofertę z Turynu opiewającą na 40 baniek (hipotetycznie, bo nie wierzę że wydamy tyle na jednego gracza latem 2014), to wyskoczą im w oczach takie $$ jak w kreskówkach i natychmiast sprzedadzą nam jednego ze swoich czołowych graczy? Nierealne. Verratti odejdzie tylko wtedy, jeżeli będzie nieprzydatny, a na to się nie zanosi. Jest jedną z kluczowych postaci zespołu, gwiazdą, liderem środka pola. Polecam obejrzenie chociażby dzisiejszego spotkania przeciwko Lyonowi, przykład pierwszy z brzegu.pablo1503 pisze: A nie możemy zjeść ciasto i mieć ciastko?
Porównanie do końca nie oddaje tego jak bardzo nieatrakcyjna byłaby dla PSG ewentualna oferta rzędu 30-35 milionów. Różnica polega na tym, że dla Juve taka kwota to góra złota, pozyskanie takich funduszy pozwalałoby przeprowadzić zupełnie inaczej kampanię transferową. Tymczasem w Paryżu jak kogoś będą chcieli, to sobie go po prostu kupią, nieważne czy będą mieli tę forsę od Juventusu czy nie.Arbuzini pisze:Czy Wy byście chcieli żeby Juventus sprzedał Vidala za 40 mln E?
Ja również podłączam się pod tę prośbę.Adrian27th pisze:Co w tym beznadziejnego? Uzasadnij proszę.sebatiaen pisze:Adrian daj na wstrzymanie.
Beznadziejnie sie czyta te teksty o wymianie Pogby za Verattiego, ludzie wam odbija?
- Arbuzini
- Juventino
Trafne, trafne. Zupełnie nie chodziło mi o porównanie zasobności portfeli, ale btw. my podobne oferty już odrzuciliśmy. Tutaj chodziło o pokazanie, że inne zespoły też nie chcą oddawać swoich cennych zawodników. Do pozyskania Verrattiego okoliczności muszą być bardziej sprzyjające niż tylko włożenie 30 baniek.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Tak na szybko, w styczniu: wypozyczamy Coentrao, ktory w Realu malo grywa i lewa strone mamy zalatwiona. Tym samym Asa moze przejsc do srodka, co zalatwia nam temat 20melonow na Radje.
Ibarbo i Cerciemu mowie NIE, bo z grajkami tego poziomu, to my Ligi Mistrzow nie zdobedziemy.
Nani musialby sie nauczyc bronic, jesli mialby u nas grac. Mozna by tez pozbyc sie juz na stale chrustu.
Ibarbo i Cerciemu mowie NIE, bo z grajkami tego poziomu, to my Ligi Mistrzow nie zdobedziemy.
Nani musialby sie nauczyc bronic, jesli mialby u nas grac. Mozna by tez pozbyc sie juz na stale chrustu.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- sebatiaen
- Juventino
Z niektórymi pisze sie jak z dziecmi.
Juz wam sie znudzil Pogba? Chlopak ktory juz teraz jest okolo 40/50 mln euro?, ktory sie sprawdzil u nas i bardzo duzo tej druzynie daje?
Veratti to rozgrywajacy PSG, takich graczy i do tego tak mlodych sie nie sprzedaje.
Tylko frajer bedzie liczyl na transakcje o ktorej piszecie bo Veratti na ten moment jest wart jakies 30.40 mln euro.
Wy macie takie glupie myslenie ze dostaniemy za Pogbe 30 mln euro i mlodego wlocha, naprawde macie francozow az za takich frajerow?
Jezeli Pogba odejdzie do Psg to nie za wymiane o ktorej tak glupio piszecie tylko za pieniadze bo ich poprostu stac na to.
To jest naprawde jakis zart zwaszej strony.
Juz wam sie znudzil Pogba? Chlopak ktory juz teraz jest okolo 40/50 mln euro?, ktory sie sprawdzil u nas i bardzo duzo tej druzynie daje?
Veratti to rozgrywajacy PSG, takich graczy i do tego tak mlodych sie nie sprzedaje.
Tylko frajer bedzie liczyl na transakcje o ktorej piszecie bo Veratti na ten moment jest wart jakies 30.40 mln euro.
Wy macie takie glupie myslenie ze dostaniemy za Pogbe 30 mln euro i mlodego wlocha, naprawde macie francozow az za takich frajerow?
Jezeli Pogba odejdzie do Psg to nie za wymiane o ktorej tak glupio piszecie tylko za pieniadze bo ich poprostu stac na to.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Di Maria nie jest zadowolony z roli rezerwowego i jego agent podobno ma szukac w styczniu nowego klubu dla Argentynczyka.
Panie Marotta. Zadziałaj Pan wypożyczonko, nawet jezeli mielibysmy wydać 30 milionow w lecie..
Panie Marotta. Zadziałaj Pan wypożyczonko, nawet jezeli mielibysmy wydać 30 milionow w lecie..
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- D-Rose
- Juventino
Tez mnie rozwalaja te wizje typu 25/30/40M + MV = Pogba.sebatiaen pisze:Z niektórymi pisze sie jak z dziecmi.
A dlaczego forumowi fachowcy odrzucaja taką o to wizje:
25/30/40M + Pogba = MV?
W czym niby Pogba jest lepszy na tyle od Verrattiego zeby Francuzi musieli jeszcze te 25/30/40M nam dopłacic? Hę?
Jezeli mozliwa byłaby wymiana miedzy Juventusem a PSG to raczej sztuka za sztuke bez dopłaty z jakiejkolwiek strony.
PS: Chetnie bym ich widział w jednym zespole. Oczywiscie nie mam tutaj na mysli klubu z Paryża :twisted:

- Arbuzini
- Juventino
Już nasz w tym interes żeby PSG rzuciło coś ekstra i jest to do ugrania, ale kokosów nie ma się co spodziewać. Ofertę Verratti plus 30-40 mln E brałbym raczej czym prędzej zanim się rozmyślą, bo to jak zobaczyć białego kruka. Prędzej byłbym skłonny uwierzyć w transfer Modricia niż młodego Włocha. Szkoda, że nie udało się pozyskać Marco, eh... Za dużo plusów miało wtedy PSG po swojej stronie
.
Myślę, że na ten moment najlepszym rozgrywającym jakiego możemy pozyskać jest Rakitic. Właściwie cała gra Sevilli od niego zależy. Póki co nie odnowił kontraktu, który jest ważny do końca czerwca 2015. Dodatkowym atutem poza sportowym jest fakt, że posiada szwajcarski paszport. Pytanie na ile Conte umiałby dostosować zespół i samego zawodnika żeby jakość drużyny nie straciła względem wariantu z Pirlo. Ja od czasów jego gry w Niemczech chciałem tego transferu więc własną ocenę sobie odpuszczę
.

Myślę, że na ten moment najlepszym rozgrywającym jakiego możemy pozyskać jest Rakitic. Właściwie cała gra Sevilli od niego zależy. Póki co nie odnowił kontraktu, który jest ważny do końca czerwca 2015. Dodatkowym atutem poza sportowym jest fakt, że posiada szwajcarski paszport. Pytanie na ile Conte umiałby dostosować zespół i samego zawodnika żeby jakość drużyny nie straciła względem wariantu z Pirlo. Ja od czasów jego gry w Niemczech chciałem tego transferu więc własną ocenę sobie odpuszczę

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
No i gdzie tego Di Marię ustawi Conte?Adrian27th pisze:Di Maria nie jest zadowolony z roli rezerwowego i jego agent podobno ma szukac w styczniu nowego klubu dla Argentynczyka.
Gdybyśmy grali zazwyczaj tym 433, to bym się sam silnił do argentynczyka. Lecz skoro nie gramy i wiadomym jest, że szukamy kogoś kto na umożli rotowanie ustawieniem, to po co mam skrzydłowy Realu? Sam napisałeś, że ma dość bycia rezerwowym, niby jak mielibyśmy mu zapewnić pierwszy plac?
I pytanie do zwolenników wymiany Verattiego na Pogbę?
Jaki to ma kurna sens?!
Rozumiem, że martwicie się o następcę Pirlo, ale to musi byc naprawdę ten chłopak? I to jeszcze kosztem piłkarza o potencjale tak ogromnym?
- Adrian27th
- Juventino
Z całym szacunkiem ale Conte MARZY o zawodniku pokroju Di Marii ktory pozwoli mu ustawić druzyne 4-3-3 z Llorente na szpicy. Tevez z powodzeniem moze grać na boku ataku, a mysle ze partner Argentynczyk byłby dla niego dodatkowym bodźccem.Juras_Senat pisze:No i gdzie tego Di Marię ustawi Conte?Adrian27th pisze:Di Maria nie jest zadowolony z roli rezerwowego i jego agent podobno ma szukac w styczniu nowego klubu dla Argentynczyka.
Gdybyśmy grali zazwyczaj tym 433, to bym się sam silnił do argentynczyka. Lecz skoro nie gramy i wiadomym jest, że szukamy kogoś kto na umożli rotowanie ustawieniem, to po co mam skrzydłowy Realu? Sam napisałeś, że ma dość bycia rezerwowym, niby jak mielibyśmy mu zapewnić pierwszy plac?
I pytanie do zwolenników wymiany Verattiego na Pogbę?
Jaki to ma kurna sens?!
Rozumiem, że martwicie się o następcę Pirlo, ale to musi byc naprawdę ten chłopak? I to jeszcze kosztem piłkarza o potencjale tak ogromnym?
Veratti, a Pogba.
Jedyną różnicą w potencjale tych zawodników jest to że Pogba strzela łodnergole. Veratti to obecnie mózg PSG i jest jedynym na świecie następcą Pirlo, mało tego, Pogba może za 2-3 sie znudzić jak Ibra i odejść. Veratti to Juventino. Wielokrotnie deklarował się że jest Fanem Juve i jego marzeniem jest gra u nas. To byłby człowiek który został by u nas do końca kariery (hipotetycznie).
Naszym celem powinno być wykorzystanie potencjału marketingowego Pogby, tak by KRÓL Francji PSG chciał mieć obecnie największą gwiazdę przyszłości rep. Francji u Siebie, a My vice versa.
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- zahor
- Juventino
Już tłumaczę. Żadna pozycja w Juventusie nie jest tak kluczowa, jak rola registy. Możemy sobie pozwolić na to, żeby jeden z obrońców był przeciętny, żeby wahadłowy nie był najwyższych lotów, żeby napastnik był drugorzędny, ale rozgrywający musi być koniecznie topowy. Wahania formy żadnego innego gracza nie mają tak dużego wpływu na jakość gry zespołu, jak te u Pirlo. Kiedy maestro bryluje, Juventus z reguły rozjeżdża rywala jak walec. Jak gra przeciętnie, od razu wygląda to słabiej. A jak go nie ma, jest bicie głową mur takie jak wczoraj. Dlatego co jak co, ale następcą Pirlo musi być zawodnik naprawdę fenomenalny. Nawet kosztem braków na innych pozycjach.Juras_Senat pisze: I pytanie do zwolenników wymiany Verattiego na Pogbę?
Jaki to ma kurna sens?!
Czy musi to być koniecznie Verratti? Nie, może być Schweinsteiger, Iniesta czy Modrić. Problem jest tego typu, że na tamtych zawodników absolutnie nas nie stać i stać nas nie będzie, nie ma co marzyć o tym że wyciągniemy ich latem 2014. Jeżeli znasz jakiegoś gracza, który ma już teraz odpowiednie umiejętności żeby dyrygować grą drużyny aspirującej do ścisłego europejskiego topu, to chętnie przeczytam, ja żadnego takiego gracza będącego w naszym zasięgu finansowym nie jestem w stanie wymienić.
Można rzecz jasna spróbować przebudować zespół tak, żeby jakoś obejść się bez tego jednego dyrygenta w środku pola. Tyle że jak się zaczniemy zastanawiać kogo to trzeba by w tym celu kupić, to się okaże że jeżeli nie chcemy iść w półśrodki, to potrzebujemy worka złota.
Jasne, możemy sobie zakładać warianty optymistyczne. Że Pirlo przedłuży kontrakt i jeszcze przez trzy lata będzie grać tydzień w tydzień na najwyższym poziomie. Że Marotta wyszuka jakiegoś "nowego Vidala" i za grosze sprowadzi nam gracza, który z miejsca stanie się gwiazdą ligi. Że Pogba nagle zacznie widzieć na boisku wszystko i stanie się naturalnym następcą Pirlo. Problem w tym, że możemy się na tym bardzo mocno przejechać. Potencjalnie do stracenia mamy tak dużo, że naprawdę nie warto z definicji odrzucać jakąkolwiek możliwość wymiany Francuza na Włocha.
Sprawdzam. Poproszę jakieś źródło.Adrian27th pisze: Z całym szacunkiem ale Conte MARZY o zawodniku pokroju Di Marii ktory pozwoli mu ustawić druzyne 4-3-3 z Llorente na szpicy.
Rakitić to bardzo dobry zawodnik. Gdybyśmy mieli sprowadzić tej klasy wahadłowego, obrońcę czy napastnika, byłbym mocno na tak. Ale nie mam pewności czy to jest aż taki kaliber gracza, żeby można było od jego dyspozycji uzależnić formę całego zespołu. Naprawdę ciężko mi to rozstrzygnąć.Arbuzini pisze: Myślę, że na ten moment najlepszym rozgrywającym jakiego możemy pozyskać jest Rakitic. Właściwie cała gra Sevilli od niego zależy. Póki co nie odnowił kontraktu, który jest ważny do końca czerwca 2015. Dodatkowym atutem poza sportowym jest fakt, że posiada szwajcarski paszport. Pytanie na ile Conte umiałby dostosować zespół i samego zawodnika żeby jakość drużyny nie straciła względem wariantu z Pirlo. Ja od czasów jego gry w Niemczech chciałem tego transferu więc własną ocenę sobie odpuszczę.
- mibor
- Juventino
Nani był by ciekawym zakupem, ale sądzę że to zwykła kaczka.
Podobnie jak Pogba, zobaczcie z iloma już jest łączony klubami spokojnie.
Widze ze teraz w temacie trwa telenowela Pogba Veratti. Daj,y spokój i skupmy sie na tym co może być realne Coentrao ? czemu nie ale jakies źródła coś? Wtedy rzeczywiście przesunięcie Asy do środka miało by sens.
Tylko czy będzie promocja na Coentrao ? Bo nie sądze by w styczniu Beppe sypnął sporą częśćią kwitu.Kuleja nasze boki i to chyba poki co priorytet.
Podobnie jak Pogba, zobaczcie z iloma już jest łączony klubami spokojnie.
Widze ze teraz w temacie trwa telenowela Pogba Veratti. Daj,y spokój i skupmy sie na tym co może być realne Coentrao ? czemu nie ale jakies źródła coś? Wtedy rzeczywiście przesunięcie Asy do środka miało by sens.
Tylko czy będzie promocja na Coentrao ? Bo nie sądze by w styczniu Beppe sypnął sporą częśćią kwitu.Kuleja nasze boki i to chyba poki co priorytet.
Juve, storia di un grande amore
- Arbuzini
- Juventino
Kwestia z Verrattim jest taka, że zakładamy, że jego przywiązanie do Juventusu może być większe od Pogby. Druga sprawa odnosi się nie do bezpośredniego porównania ich umiejętności, a tego co Verratti potrafi robić wybornie, a Pogba nie. Oczywiście posiadanie tych dwóch zawodników to wielkie marzenie i właściwie skompletowanie pomocy z największym potencjałem, ale to musi pozostać w sferze marzeń. Nie ma co sobie robić nadziei.
Jestem zdania, że nie potrzebujemy już kolejnego b2b do środka pola. Należy skupić się na rozgrywającym, skrzydłowym do 433 oraz wahadłowych do 352. Dobrze by było żeby lewy wingback potrafił również zagrać na obronie.
Jestem zdania, że nie potrzebujemy już kolejnego b2b do środka pola. Należy skupić się na rozgrywającym, skrzydłowym do 433 oraz wahadłowych do 352. Dobrze by było żeby lewy wingback potrafił również zagrać na obronie.
- Adrian27th
- Juventino
Czyli na dobrą sprawe najlepszym transferem na zime był by Coentrao
i wg. mnie Berardi.
Conte wprowadził Pogbe do zespołu, wiec zrobił by to i z młodym Włochem.
i wg. mnie Berardi.
Conte wprowadził Pogbe do zespołu, wiec zrobił by to i z młodym Włochem.
- Kucharius1
- Juventino
Sassuolo wypożyczyło z Juve grającą połówkę Berardiego, jaki mieli by interes w zakończeniu wypożyczenia przed terminem ? Przecież nie możemy zapłacić im za zakończenie wypożyczenia, a zakup ich niegrającej połówki nic nam nie da. Domenico z zimę nie przyjdzie.
Podobna sytuacja z Koncentratem. Marcelo wypadnie w związku z kontuzją i kogo na zdobycie LM poślą ? Nacho ? Tym bardziej że nie zaproponujemy im grubego hajsu, tylko wypożyczenie. Raczej będzie mógł odejść dopiero po sezonie.
Marco V. tak samo. Dlaczego inne kluby miały by nam iść na rękę, skoro sami wymagacie od zarządu twardej ręki w negocjacjach ?
Podobna sytuacja z Koncentratem. Marcelo wypadnie w związku z kontuzją i kogo na zdobycie LM poślą ? Nacho ? Tym bardziej że nie zaproponujemy im grubego hajsu, tylko wypożyczenie. Raczej będzie mógł odejść dopiero po sezonie.
Marco V. tak samo. Dlaczego inne kluby miały by nam iść na rękę, skoro sami wymagacie od zarządu twardej ręki w negocjacjach ?