Sezon 2013/2014
- pumex
- Juventino
Boże broń, Boże chrońmeda11 pisze:To co Ibarbo robi dla drużyny to przechodzi ludzkie pojęcie. :shock: Koleś haruje na całym boisku za trzech. Nie zdziwię się jeśli w lato Conte zażyczy sobie tego dorodnego murzyna z Kolumbii jako 4-5 napastnika.

Myślę, że tak chętnie obwieszczany tutaj koniec Romy jest lekkim nonsensem. Przypisywanie nam mistrzostwa już teraz również.

- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Sorensen właśnie dostał 2 żółtą kartkę, więc Parma gra w przewadze.

- Castiel
- Juventino
Porażka lub remis Napoli byłby nam baaaaardzo na rękę. Roma złapała zadyszkę, ale ciekaw jestem jak będzie po nowym roku. My w styczniu dajemy dupska na całej linii. Oni mogą się odbudować.
EDIT: Meczu nie oglądałem, ale Lazio mnie rozczarowało. Liczyłem na niespodziankę i odskoczenie śmieciarzom. Szkoda.
EDIT: Meczu nie oglądałem, ale Lazio mnie rozczarowało. Liczyłem na niespodziankę i odskoczenie śmieciarzom. Szkoda.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Cholera nie mogę znaleźć tematu o pucharze Włoch, więc zadam pytanie w tym temacie.
Czy w IV rundzie Coppa Italia będzie rozgrywany dwumecz, czy jedynie mecz na stadionie gospodarza ?
Czy w IV rundzie Coppa Italia będzie rozgrywany dwumecz, czy jedynie mecz na stadionie gospodarza ?

- Kucharius1
- Juventino
Zdaje się że pojedyncze spotkanie.Sila Spokoju pisze:Cholera nie mogę znaleźć tematu o pucharze Włoch, więc zadam pytanie w tym temacie.
- Vimes
- Juventino
- ^Wojciech
- Juventino
Taka ciekawostka ze strony Fanatix.com, gdzie "11" wybierana tylko i wyłącznie na podstawie suchych statystyk :-)
Kolejny interesujący sezon Serie A. AS Roma miała świetny początek, ale w ostatnich kolejkach spuściła z tonu i na czele tabeli znalazł się Juventus. Trudno będzie zatrzymać drużynę Antonio Conte, zwłaszcza jeśli nie uda się awansować do kolejnej fazy Ligi Mistrzów i wszystkie siły zostaną rzucone na obronę mistrzowskiego tytułu.
W lidze doszło do wielu zmian na polu transferowym, także na stanowiskach trenerskich. Inter Mediolan został przejęty przez Waltera Mazzarriego i przegrał tylko raz w czternastu meczach, a Napoli wygląda mocno pod wodzą Rafaela Beniteza.
W jedenastce znalazło się po trzech zawodników AS Roma i Interu Mediolan. Kompletnie niespodziewanie najwyższą średnią ocen (7,93) wśród piłkarzy Serie A ma pomocnik Interu Mediolan, Ricky Alvarez, z którego kibice Nerazzurrich szydzili w poprzednim sezonie.
Ustawienie: 3-2-3-2 (w nawiasie kolejno: klub, ilość rozegranych spotkań, średnia ocen)
Bramkarz: Mattia Perin (Genoa; 14; 7,29)
Obrońcy: Hugo Campagnaro (Inter; 7; 7,87), Luca Antei (Sassuolo; 7; 7,81), Alessandro Lucarelli (Parma; 13; 7,76)
Defensywni pomocnicy: Paul Pogba (Juventus; 14; 7,72), Daniele De Rossi (Roma; 14; 7,69)
Pomocnicy: Miralem Pjanic (Roma; 14; 7,69), Francesco Totti (Roma; 8; 7,80), Ricardo Alvarez (Inter; 13; 7,93)
Napastnicy: Rodrigo Palacio (Inter; 14, 7,60), Carlos Tevez (Juventus; 14; 7,69)
Kolejny interesujący sezon Serie A. AS Roma miała świetny początek, ale w ostatnich kolejkach spuściła z tonu i na czele tabeli znalazł się Juventus. Trudno będzie zatrzymać drużynę Antonio Conte, zwłaszcza jeśli nie uda się awansować do kolejnej fazy Ligi Mistrzów i wszystkie siły zostaną rzucone na obronę mistrzowskiego tytułu.
W lidze doszło do wielu zmian na polu transferowym, także na stanowiskach trenerskich. Inter Mediolan został przejęty przez Waltera Mazzarriego i przegrał tylko raz w czternastu meczach, a Napoli wygląda mocno pod wodzą Rafaela Beniteza.
W jedenastce znalazło się po trzech zawodników AS Roma i Interu Mediolan. Kompletnie niespodziewanie najwyższą średnią ocen (7,93) wśród piłkarzy Serie A ma pomocnik Interu Mediolan, Ricky Alvarez, z którego kibice Nerazzurrich szydzili w poprzednim sezonie.
Ustawienie: 3-2-3-2 (w nawiasie kolejno: klub, ilość rozegranych spotkań, średnia ocen)
Bramkarz: Mattia Perin (Genoa; 14; 7,29)
Obrońcy: Hugo Campagnaro (Inter; 7; 7,87), Luca Antei (Sassuolo; 7; 7,81), Alessandro Lucarelli (Parma; 13; 7,76)
Defensywni pomocnicy: Paul Pogba (Juventus; 14; 7,72), Daniele De Rossi (Roma; 14; 7,69)
Pomocnicy: Miralem Pjanic (Roma; 14; 7,69), Francesco Totti (Roma; 8; 7,80), Ricardo Alvarez (Inter; 13; 7,93)
Napastnicy: Rodrigo Palacio (Inter; 14, 7,60), Carlos Tevez (Juventus; 14; 7,69)
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Fiorentina-Chievo
Milan-Spezia
Juventus-Avellino
Lazio-Parma
Catania-Siena
Udinese-Inter
Roma-Sampdoria
Napoli-Atalanta
Tak wyglądają pary CI. Początek łatwy, później pewnie Roma. Półfinał Napoli?
Milan-Spezia
Juventus-Avellino
Lazio-Parma
Catania-Siena
Udinese-Inter
Roma-Sampdoria
Napoli-Atalanta
Tak wyglądają pary CI. Początek łatwy, później pewnie Roma. Półfinał Napoli?
- pumex
- Juventino
Jeśli ktoś jeszcze myśli o Immobile jako o talencie i przyszłym graczu Juventusu to proszę niech sobie włączy mecz Udinese - Torino, który pozbawi wszelkich wątpliwości. Tak - Immobile gra tragicznie, niepierwszy raz.
PS. Mógłby ktoś zorientowany przybliżyć sprawy przebudowy Stadio Friuli? Zaczęła się ona dobry czas temu, a nie widać żadnych postępów w pracach
edit: patrz no... strzelił gola i wyszedłem na głupka
PS. Mógłby ktoś zorientowany przybliżyć sprawy przebudowy Stadio Friuli? Zaczęła się ona dobry czas temu, a nie widać żadnych postępów w pracach

edit: patrz no... strzelił gola i wyszedłem na głupka

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Oj i tak się długo maskowałeśpumex pisze: edit: patrz no... strzelił gola i wyszedłem na głupka

Bardziej w tej chwili liczę na Manolo, niekoniecznie jako gracza pierwszego składu, żeby chociaż się na ławkę nadawał.
- Kucharius1
- Juventino
Manolo ładnie potrafi poklepać piłkę, do tego dokłada niezły strzał z dystansu i lepszą technikę. Ciro ładnie sobie radzi w tym Toro, będzie można korzystnie sprzedać połówkę tego zawodnikaMarat87 pisze:Oj i tak się długo maskowałeśpumex pisze: edit: patrz no... strzelił gola i wyszedłem na głupka![]()
Bardziej w tej chwili liczę na Manolo, niekoniecznie jako gracza pierwszego składu, żeby chociaż się na ławkę nadawał.

- jakku1
- Juventino
Immobile i Gabbiadini po srednio-slabym poczatku zaczynaja cos grac. Ten pierwszy ma calkiem fajne statystyki, zagral w tym sezonie 1031 minut zdobywajac 6 bramek i notujac tez 2 asysty. To jest dobry rezultat jak na 2 sezon w Serie A. Nie sadze, aby Ciro kiedys mial stanowic o sile Juve, natomiast ladne pieniadze z jego transferu nam z pewnoscia wpadna w rece (wciaz mamy 50% jego karty).
Gabbiadini mial ostatnio slabszy okres, dobrze wygladal w pierwszym kolejkach sezonu i w meczach sparingowych, natomiast pozniej bylo zdecydowanie gorzej. Jednak... Manolo zwow gra dobrze, powiedzialbym nawet, ze momentami bardzo dobrze. Wplynela na to zmiana jego pozycji na boisku, od jakiegos czasu bowiem chlopak wystepuje jak prawoskrzydlowy. Pelni podobna funkcje jak swego czasu Lewandowski w Lechu. Moim zdaniem, Gabbiadini to bardzo ciekawy zawodnik, ma naprawde duzy talent, pytanie brzmi czy bedzie w stanie go wykorzystac i czy to wystarczy aby kiedys powalczyc o gre w barwach Juve. Jego dorobek strzelecki w tym sezonie moglby byc jednak wiekszy (poki co 4 bramki).
Gabbiadini mial ostatnio slabszy okres, dobrze wygladal w pierwszym kolejkach sezonu i w meczach sparingowych, natomiast pozniej bylo zdecydowanie gorzej. Jednak... Manolo zwow gra dobrze, powiedzialbym nawet, ze momentami bardzo dobrze. Wplynela na to zmiana jego pozycji na boisku, od jakiegos czasu bowiem chlopak wystepuje jak prawoskrzydlowy. Pelni podobna funkcje jak swego czasu Lewandowski w Lechu. Moim zdaniem, Gabbiadini to bardzo ciekawy zawodnik, ma naprawde duzy talent, pytanie brzmi czy bedzie w stanie go wykorzystac i czy to wystarczy aby kiedys powalczyc o gre w barwach Juve. Jego dorobek strzelecki w tym sezonie moglby byc jednak wiekszy (poki co 4 bramki).
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Il Fenomeno
- Juventino
Czytałem ponad miesiąc temu, że prace zostały wstrzymane przez włoską biurokracje (jakieś pozwolenia) i mogą zostać wznowione nawet dopiero za rok (ale nie dam sobie nic uciąć czy to prawda). Roma też ma z tym spore problemy, już dwa lata się męczą, chociaż ostatnio poinformowali, że jeszcze w tym roku podadzą jakieś nowe, dobre informacje.pumex pisze: PS. Mógłby ktoś zorientowany przybliżyć sprawy przebudowy Stadio Friuli? Zaczęła się ona dobry czas temu, a nie widać żadnych postępów w pracach![]()

- pumex
- Juventino
Dzięx za infoIl Fenomeno pisze:Czytałem ponad miesiąc temu, że prace zostały wstrzymane przez włoską biurokracje (jakieś pozwolenia) i mogą zostać wznowione nawet dopiero za rok (ale nie dam sobie nic uciąć czy to prawda). Roma też ma z tym spore problemy, już dwa lata się męczą, chociaż ostatnio poinformowali, że jeszcze w tym roku podadzą jakieś nowe, dobre informacje.pumex pisze: PS. Mógłby ktoś zorientowany przybliżyć sprawy przebudowy Stadio Friuli? Zaczęła się ona dobry czas temu, a nie widać żadnych postępów w pracach![]()

Fantastyczny mecz w Neapolu. Odstawić żony tudzież dziewczyny w kąt i oglądać!