LM 13/14 (gr. B) [5]: JUVENTUS 3-1 FC Kobenhavn
- deszczowy
- Juventino
Oby wystarczyły na Galatasaray... Aczkolwiek wydaje mi się, że z kebabami to będzie zupełnie inny mecz. Hmh. Skoro Real zrobił nam prezent, to przydałoby się to wykorzystać.booyak pisze:Pracować panie Conte nad ofensywą bo te nasze schematy na Bayerny i inne Barcelony nie starczą.
- SKAr7
- Juventino
Zasadniczo, to ze sporym prawdopodobieństwem obie akcje zakończyłyby się bramką. Pogba musiał tylko przyjąć ciężką piłkę i miał potem czyste podanie do środka, a Lewik to już w ogóle mógłby się pytać w który róg bramkarz chce dostać piłkę.booyak pisze: Dziś dwa karne. Co gdyby nie one?
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Teraz narzekacie na Padoina, a jak mówiłem, że już lepiej będzie jeśli zagra Motta (w meczu z Livorno), to były troskliwe głosy obrońców. Padoin jest po prostu na ten moment słaby. To, z całym szacunkiem, poziom De Ceglie.
Przestańcie też, na litość boską, narzekać na styl gry. Kogo to dziś powinno obchodzić...
Vidal <3
Przestańcie też, na litość boską, narzekać na styl gry. Kogo to dziś powinno obchodzić...
Vidal <3
- kuba2424
- Juventino
Co do sytuacji Pogby, niemiałbym pewności czy umoeści piłki w siatce, ale sytuacja Ll to 100% bramka.SKAr7 pisze:Zasadniczo, to ze sporym prawdopodobieństwem obie akcje zakończyłyby się bramką. Pogba musiał tylko przyjąć ciężką piłkę i miał potem czyste podanie do środka, a Lewik to już w ogóle mógłby się pytać w który róg bramkarz chce dostać piłkę.booyak pisze: Dziś dwa karne. Co gdyby nie one?
Nie zmienia to faktu, że mało tych bramek z gry.
- Lypsky
- Juventino
Chiellini po raz kolejny nie zachwyca, dużo pewniejszy jest obecnie Bonucci. Wejście Marchisio to jakaś kpina - koleś gra strasznie - głupie straty, złe podania, spowalnianie akcji. Wygląda jakby zupełnie nie rozumiał się z resztą drużyny.
Llorente jest w gazie i wierzę, że stać go na jeszcze więcej. Szkoda, że Carlitos nie przełamał się, ale mam nadzieję, że nastąpi to niebawem.
Ważne jest zwycięstwo, teraz będzie już tylko lepiej.
Llorente jest w gazie i wierzę, że stać go na jeszcze więcej. Szkoda, że Carlitos nie przełamał się, ale mam nadzieję, że nastąpi to niebawem.
Ważne jest zwycięstwo, teraz będzie już tylko lepiej.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- mateo369
- Juventino
Real wbił turkom 10 bramek, jeśli nam w tej sytuacji nie udałoby się awansować to nawet nie wiem jak należałoby nazwać taką sytuację. Na szczęście nawet nie ma co zaprzątać sobie tym głowy.deszczowy pisze:Oby wystarczyły na Galatasaray...booyak pisze:Pracować panie Conte nad ofensywą bo te nasze schematy na Bayerny i inne Barcelony nie starczą.
Jedyne co mnie zastanawia to te rzuty rożne. Mamy świetnie grającego głową LL, jest jeszcze wysoki Pogba, Kielon czy Bonucci, a Pirlo ciągle próbuje rozgrywać a dziś to już była przesada zważywszy na fakt, że Duńczycy przy narożniku od razu ustawiali nie jednego a dwóch swoich zawodników.
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2013, 23:07 przez mateo369, łącznie zmieniany 1 raz.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- deszczowy
- Juventino
Lypsky ma rację i powtarza to, o czym mówiłem - w tej chwili Chiellini jest najsłabszym ogniwem naszej obrony. Tak, jak Marchisio pomocy.
- Gotti
- Juventino
Nie pamiętam kiedy on grał dobrze. Chyba pierwszy sezon Conte w Juve.Chiellini po raz kolejny nie zachwyca
Możliwe, że się po prostu wypalił i trzeba go sprzedać to samo tyczy się Marchisio, który ani Pogby ani Vidala ze składu nie wygryzie, bo gra piach, zresztą ja nigdy nie byłem jego zwolennikiem, bo ten "tryb ninja" jest zwyczajnie smutny.
- Lucas87
- Juventino
Może, wielki mecz to nie był w naszym wykonaniu, ale jest upragnione od dawna zwycięstwo w Lidze Mistrzów. Vidal, dwie pewnie wykonane jedenastki i wspaniały gol - główką. Ogromny udział Llorente przy golach Chilijczyka, świetna centra Pogby na 3-1. Tevez pokazał to do czego nas przyzwyczaił, walkę na całego, szkoda,że jeszcze się nie odblokował.
Myślę, że w Stambule, będzie podobnie jak rok temu w Doniecku. Musi być dobrze
Myślę, że w Stambule, będzie podobnie jak rok temu w Doniecku. Musi być dobrze

Ostatnio zmieniony 27 listopada 2013, 23:10 przez Lucas87, łącznie zmieniany 1 raz.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- Zdun
- Juventino
Wygrana 3-1 cieszy, ale styl beznadziejny. Całe szczęście że remis w Turcji nam wystarczy, ale co z tego....w 1/8 Bayern Barca hmmm troszkę kiepsko to wygląda , bo powinnismy prowadzic w tym meczu 3-0 4-0 a nie 1-0 jakiś babol i 1-1 się zrobilo u siebie i nerwówka.
Niby mamy 3 super pomocników w srodku pola, a wszystkie akcje grane są dluga piłką na LIorente, troche smutne.
Niby mamy 3 super pomocników w srodku pola, a wszystkie akcje grane są dluga piłką na LIorente, troche smutne.
- booyak
- Juventino
Możemy być pewni że w Turcji musimy spiąć się dwa razy bardziej niż dziś. Atmosfera na stadionie to jedno, stawka meczu to drugie a trzecie to na pewno drużyna o klasę lepsza do pokonania niż Kopenhaga. Niestety już dziś jestem pełen obaw wyjazdu do kebabów.deszczowy pisze:Oby wystarczyły na Galatasaray... Aczkolwiek wydaje mi się, że z kebabami to będzie zupełnie inny mecz. Hmh. Skoro Real zrobił nam prezent, to przydałoby się to wykorzystać.
Co do drugiej sytuacji mógłbym się zgodzić, choć i tak Mellberga asekurował już drugi obrońca tak przy pierwszej sytuacji szczerzę wątpię w jej powodzenie gdyby nie ręka. Karne jak najbardziej słuszne, są one zresztą elementem gry i bramki w taki sposób zdobywane niczego nie minimalizują. Chodzi mi jednak o to że na zespoły z górnej półki nasza ofensywa to nadal mało. Tevezowi dziś woli walki odmówić nie można, jak zawsze zresztą, mimo starań nic mu jednak nie wychodziło. Llorente fajnie się zasłania, fajnie odgrywa ale bez piłek samemu ciężko będzie mu coś ukłuć a tych jak nie było tak nie ma bo dysponujemy skrzydłowymi pokroju Padoina. Dziwi mnie też fakt że mając wysokich, dobrze grających głową piłkarzy jak właśnie Hiszpan czy Chiellini nie potrafimy tego wykorzystać przy stałych fragmentach gry próbując jakiś śmiesznych rozegrań które nie stwarzają żadnego zagrożenia.SKAr7 pisze:Zasadniczo, to ze sporym prawdopodobieństwem obie akcje zakończyłyby się bramką. Pogba musiał tylko przyjąć ciężką piłkę i miał potem czyste podanie do środka, a Lewik to już w ogóle mógłby się pytać w który róg bramkarz chce dostać piłkę.
★ ★ ★
- kuba2424
- Juventino
No to jest chyba oczywiste, więc nie wiem po co porównywać tych dwóch stoperów ze sobą. Mało tego ze jest lepszym obrońcą, daje dużo więcej w grze do przodu - jego podania bywają naprawdę bardzo sensowne i groźne. Chiellini też ma czasem groźne podania, ale niestety tylko groźne do naszej bramki.Lypsky pisze:Chiellini po raz kolejny nie zachwyca, dużo pewniejszy jest obecnie Bonucci.
- Lypsky
- Juventino
To było równie oczywiste kiedy Leonardo popełniał babola za babolem, a piłka dziwnym trafem bardzo lubiła odbijać się od niego (szkoda, że w naszym polu karnym)?kuba2424 pisze:No to jest chyba oczywiste, więc nie wiem po co porównywać tych dwóch stoperów ze sobą. Mało tego ze jest lepszym obrońcą, daje dużo więcej w grze do przodu - jego podania bywają naprawdę bardzo sensowne i groźne. Chiellini też ma czasem groźne podania, ale niestety tylko groźne do naszej bramki.Lypsky pisze:Chiellini po raz kolejny nie zachwyca, dużo pewniejszy jest obecnie Bonucci.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- kuba2424
- Juventino
Mówiąc o tym, że popełniał babola za babolem chyba nie masz na myśli właśnie tych sytuacji, kiedy to piłka się o niego odbijała? Bo innych sytuacji, gdzie popełniał babola za babolem nie mogę sobie przypomnieć. Pomijam już dokładność podań naszych obrońców.Lypsky pisze:To było równie oczywiste kiedy Leonardo popełniał babola za babolem, a piłka dziwnym trafem bardzo lubiła odbijać się od niego (szkoda, że w naszym polu karnym)?kuba2424 pisze:No to jest chyba oczywiste, więc nie wiem po co porównywać tych dwóch stoperów ze sobą. Mało tego ze jest lepszym obrońcą, daje dużo więcej w grze do przodu - jego podania bywają naprawdę bardzo sensowne i groźne. Chiellini też ma czasem groźne podania, ale niestety tylko groźne do naszej bramki.Lypsky pisze:Chiellini po raz kolejny nie zachwyca, dużo pewniejszy jest obecnie Bonucci.
- grande amore
- Juventino
Jak to mowia Wlosi tre punti d'oro, zlote, bezcenne wrecz trzy punkty, ktore wprowadzily nas na 2 miejsce w tabeli grupy B. Znow sie liczymy w grze o 1/8 finalu LM, a ja to lubie
Styl, choc zapewne wymaga poprawy, jest mniej wazny, gdyz to nie on decyduje o zwyciestwie. Im jednak lepszy, tym mecz milej sie oglada i dluzej pamieta takie wieczory.
Dobranoc :-)

Dobranoc :-)
Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda