Kontuzje

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2013, 20:29

szczypek pisze:
Robaku pisze:No to Peluso i Martin dostaną swoje szanse, mam nadzieje, że Conte da znowu pograć Martinowi,
Peluso jest gorszy od Urusa, ale sympatie Conte jednak tutaj też się liczą.
Martin zawsze dobrze dawał przeciwko Milanowi, wiec powinno być dobrze.
Jakie sympatie? Caceres pod nieobecność Chielliniego był i jest pierwszym jego następcą.
Był do momentu wtrybienia się Peluso w drużynę, teraz nie byłbym taki pewny.
Szczypku - dobry zart tynfa wart.
Juve - Sampdoria - Peluso -90 min - Martin - 0
Juve - fiora - Peluso 90 min - Martin - 30 min
Juve - Celtic - Peluso 69 min - Martin - 90 min ( tutaj gramy Peluso jako wingbackiem)
A potem powrocił Kielon!

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2013, 21:06

Robaku pisze:Był do momentu wtrybienia się Peluso w drużynę, teraz nie byłbym taki pewny.
Juve - Celtic - Peluso 69 min - Martin - 90 min ( tutaj gramy Peluso jako wingbackiem)
A potem powrocił Kielon!
Dobra propaganda nie jest zła. Gdzie mecz z Parmą i 90 minut Caceresa? Udinese i ta sama historia? Genoa nie inaczej? Chievo i znowu 90 minut?

Peluso dostał 90 minut z Sampdorią, gdzie nie zachwycił, ale został sprawdzony. Z Fiorentiną zagrał, ponieważ wydaje mi się, że Caceres był oszczędzany na Celtic.

Możesz się upierać przy swoim, ja wiem, że jeśli Caceres będzie w pełni zdrowy to wybiegnie na pozycji Chielliniego w podstawie, Peluso w najlepszym wypadku pohasa na lewej stronie.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2013, 21:11

szczypek pisze:
Robaku pisze:Był do momentu wtrybienia się Peluso w drużynę, teraz nie byłbym taki pewny.
A potem powrocił Kielon!
Dobra propaganda nie jest zła. Gdzie mecz z Parmą i 90 minut Caceresa? Udinese i ta sama historia? Genoa nie inaczej? Chievo i znowu 90 minut?

Peluso dostał 90 minut z Sampdorią, gdzie nie zachwycił, ale został sprawdzony. Z Fiorentiną zagrał, ponieważ wydaje mi się, że Caceres był oszczędzany na Celtic.

Możesz się upierać przy swoim, ja wiem, że jeśli Caceres będzie w pełni zdrowy to wybiegnie na pozycji Chielliniego w podstawie, Peluso w najlepszym wypadku pohasa na lewej stronie.
Nie wiem gdzie te mecze, wszedłem na whoscored.com i spisalem spotkania przed kontuzją martina.
No tak przecież to logiczne, że oszczędzamy Martina na Celtic i dlatego w Glasgow gra Peluso 70 min i 90 Martin.

Poza tym nie tylko moim zdaniem Peluso (niestety wybiegnie w I składzie z Lazio) al takie zdanie ma również częśc kibiców Juve.

A tak abstrahujac od Kielona, Martina i Peluso - to Bendtner miał wrocic pod koniec marca czy on jeszcze zagra w tym sezonie?

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2013, 22:30

Robaku pisze:Nie wiem gdzie te mecze, wszedłem na whoscored.com i spisalem spotkania przed kontuzją martina.
Były były.
Robaku pisze:No tak przecież to logiczne, że oszczędzamy Martina na Celtic i dlatego w Glasgow gra Peluso 70 min i 90 Martin.
Gdybam, nie wiadomo w jakiej był kondycji fizycznej. Niedługo później doznał kontuzji.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 19 listopada 2013, 18:58

Czas odkurzyć temat, nie dzieje się dobrze http://www.gazzetta.it/Calcio/Squadre/J ... 6647.shtml
Co to być :!: :?:

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2013, 19:35

Przy okazji. Jajcarski skład na La Gazzetta. O ile trójki w obronie Caceres-Chiellini-Peluso przy tych kontuzjach można się spodziewać, o tyle z De Ceglie na RWB pojechali :prochno:

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2013, 21:52

@D@$ pisze:Caceres-Chiellini-Peluso
Lubiłem zawsze tego typu awaryjne sytuacje w FM-ie (kiedy to było?). Ciekawe, jak Kielon zagra jako centralny punnkt trzyosobowej defensywy, "rozgrywający", bo z tej trójki to jednak najpewniej on zajmie centralne miejsce. Chociaż chyba lepszym rozwiązaniem przy tej sytuacji personalnej byłoby przejście na czwórkę z tyłu i nie zdziwię się, jeśli Conte to zrobi. Pytanie tylko kto wtedy na prawym ataku. Znowu nieszczęsny Marchisio?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2013, 22:04

Dragon pisze:Czas odkurzyć temat, nie dzieje się dobrze http://www.gazzetta.it/Calcio/Squadre/J ... 6647.shtml
Co to być :!: :?:

Może ktoś powiedzieć o co chodzi? Bo wg translatora Lichy wypada na dwa mecze. Ale nie ufam tłumaczowi :P

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 listopada 2013, 00:02

Kamex22 pisze: Może ktoś powiedzieć o co chodzi? Bo wg translatora Lichy wypada na dwa mecze. Ale nie ufam tłumaczowi :P
Nie tyle wypada, co przeciąga się jego powrót do odpowiedniej dyspozycji i nie będzie jeszcze gotowy na mecz z Livorno.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 20 listopada 2013, 10:07

Dopiero był news, że wraca i zagra od 1 minuty a tu nagle.... nie mam pytań, taki kawał chłopa a nie gra prawie 2 miechy akurat kiedy jest niezbędny.
Peluso :doh: Dajcie spokój...

Obrazek
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2013, 10:27

Łukasz pisze:
@D@$ pisze:Caceres-Chiellini-Peluso
Lubiłem zawsze tego typu awaryjne sytuacje w FM-ie (kiedy to było?). Ciekawe, jak Kielon zagra jako centralny punnkt trzyosobowej defensywy, "rozgrywający", bo z tej trójki to jednak najpewniej on zajmie centralne miejsce. Chociaż chyba lepszym rozwiązaniem przy tej sytuacji personalnej byłoby przejście na czwórkę z tyłu i nie zdziwię się, jeśli Conte to zrobi. Pytanie tylko kto wtedy na prawym ataku. Znowu nieszczęsny Marchisio?
a czy przypadkiem Caceres nie gral juz w centrum? ( sory za brak polskich znakow, ale pisze na niemieckiej klawie ;x )

Mozna sie tylko cieszyc ze to Livorno, a nie Roma, albo Napoli.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2013, 11:15

Eric6666 pisze: a czy przypadkiem Caceres nie gral juz w centrum? ( sory za brak polskich znakow, ale pisze na niemieckiej klawie ;x )
W centrum trzyosobowej formacji? Nie przypominam sobie. Zahor? Alina? Urus nie potrafi podawać.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 listopada 2013, 11:34

Łukasz pisze: W centrum trzyosobowej formacji? Nie przypominam sobie. Zahor? Alina? Urus nie potrafi podawać.
Ja sobie też niczego takiego nie mogę przypomnieć, z tego co pamiętam to za Bonucciego grywał tam Marrone. Weźmy jednak pod uwagę że ten mecz będzie bardzo specyficzny. Po pierwsze, z tak awaryjną linią obrony nie mieliśmy chyba jeszcze nigdy za Conte do czynienia. Po drugie, pachnie mi to kolejnym spotkaniem, w którym rywal zamknie się we własnym polu karnym, a nasi obrońcy będą operowali piłką wręcz na jego połowie. I jeszcze jedno - jeżeli Caceres nie potrafi podawać, to co dopiero powiedzieć o Chiellinim? No, ale to już są rozważania które powinny się znaleźć raczej w świeżo założonym temacie meczowym.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 listopada 2013, 14:18

zahor pisze:jeżeli Caceres nie potrafi podawać, to co dopiero powiedzieć o Chiellinim?
Szczerze? Kiel jest drewniany, ale z tym jego antytalentem do podawania to bym nie przesadzał, to się zrobiło coś takiego, jak kiedyś "Pirlo nie umie biegać". Już po kilku meczach w tym sezonie, w których nie było się o co do G.C. przywalić, padły opinie, że tragicznie podaje i takie tam. Stereotypowe opinie na wyrost. Kielon to nie Pirlo, ale przy Caceresie (który ma sporo atutów, ale na pewno nie jest to jeden z nich) i tak wygląda w tym elemencie solidnie. Ba, przy zamku grywa w 3-5-2 bardzo wysoko, na połowie przeciwnika, i operuje piłką dość swobodnie (jak na niego ;) ), do tego bardzo, ale to bardzo poprawił słabszą nogę w ostatnich 3 sezonach. Kiedyś w ogóle jej nie używał, teraz nie ma z tym problemu w razie konieczności.

Szkoda, że Urus tak mało grał w tym sezonie, bo chciałbym porównać, jak kształtuje się procent celnych podań u obu.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2013, 18:11

Pirlo wypada do końca roku, może będzie gotowy na romę. <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> !
http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... +40+giorni
" Obrażenie drugiego stopnia więzadła pobocznego przyśrodkowego w prawym kolanie."

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
ODPOWIEDZ