Seriale

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2013, 09:44

Finał BB świetny. Tu nie chodziło o jakieś super wydmuchane fajerwerkowe motywy na sam koniec, a o dobre i najbardziej rozsądne (z mojego punktu widzenia) zakończenie. Ja kupuje to po całości.

Jest to koniec, więc trochę smutno, ale za to serial zakończył się (jako jedyny...?) na topie, po wszystkich kapitalnych sezonach, a nie jak w przypadku np. Dextera o dwa za dużo.

Oglądałem wiele fantastycznych seriali, ale raczej na pewno mogę stwierdzić, że BB jest najlepszym jaki widziałem. Wiele osób widzi na pierwszym miejscu The Wire, ale dla mnie przygody chemika są lepsze.

joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2013, 11:06

Krótko podsumowując, zakończenie bardzo dobre takie jakiego się (mniej więcej) spodziewałem, najważniejsze że niczego nie spieprzyli. Aczkolwiek liczyłem że być może będzie coś co powali mnie na kolana, chociaż sam nie wiem co by to miało być :)

A ten serial The Wire dobry? Warto poświęcić mu czas?

Dydux666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2013, 11:11

Bardzo mi się finał podobał. SPOILER:
Ja patrzę na działania Walta jak na jego rozgrzeszenie. Załatwił kasę rodzinie, Jessiego i zabił tych wszystkich paskudnych psychopatów. Łącznie ze sobą, bo on też się takim stał. Zyskał znowu w moich oczach, bo właśnie od początku 5 sezonu zachowywał się jak goście, którymi wcześniej się brzydził.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2013, 13:06

Kubba pisze:Jest to koniec, więc trochę smutno, ale za to serial zakończył się (jako jedyny...?) na topie, po wszystkich kapitalnych sezonach, a nie jak w przypadku np. Dextera o dwa za dużo.
Chyba o cztery ;). Po Trójkowym chyba wszystkie sezony na z grubsza tym samym poziomie. Ja 5 i 6 praktycznie pominąłem, uzupełniłem sobie wiedzę czytając opisy odcinków na necie.

Do poziomu Breaking Bad nie ma nawet co porównywać, bo to jest jeden z lepszych seriali w historii. Choć muszę przyznać, że Kompania Braci zrobiła na mnie dużo większe wrażenie, ale to było dość dawno temu i może teraz zmieniłbym zdanie.

Konrad_cmf_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2013, 03:15

Kolejny <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> odcinek Sons Of Anarchy. Akcja trzyma w napięciu. Wielu momentów można się spodziewać, ale człowiek siada i nie myśli o tym..daje się ponieść temu co zaoferowali aktorzy. Kiwam głową z podziwu!

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2013, 23:43

Ogląda ktoś z was "Homeland"? Bo ja się wkręciłem w ten serial. Naprawdę klasa! :ok:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 października 2013, 23:30

Czy ktoś zaznajomiony z Walking Dead byłby wstanie wyjaśnić przyczynę śmierci świni, jak i ... (sami wiecie kogo)

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2013, 07:53

deszczowy pisze:Ogląda ktoś z was "Homeland"? Bo ja się wkręciłem w ten serial. Naprawdę klasa! :ok:

No jasne, spoko serial. Choć wydaję mi się, że długo go nie pociągną :) 2 sezon słabszy od pierwszego, który był bardzo dobry ;)
3 sezon co prawda się zaczął, jednak ja czekam do ostatniego odcinka, żeby łyknąć wszystko na raz :C
BB się skończyło więc zacząłem oglądać, jeden sezon obejrzałem jakiś rok temu. Wczoraj miałem trochę czasu to obejrzałem 7 odcinków :prochno:
Dobrze, że mi się na początku średnio spodobał, bo teraz obejrzę sobie już wszystko na raz :happy:
A co do SoA to też czekam, do końca tego sezonu. Choć w tym wypadku nie wiem czy wytrzymam :roll:

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 18 października 2013, 12:26

annihilator1988 pisze:Czy ktoś zaznajomiony z Walking Dead byłby wstanie wyjaśnić przyczynę śmierci świni, jak i ... (sami wiecie kogo)
Ten chłopak w okularkach co na koniec pod prysznicem upadł i się zamienił w sztywnego, bo zapewne o niego chodzi - wydaje mi się, że sprawcą tego był ten jeleń, za którego dziękował na początku odcinka Derylowi. Widocznie musiał być zarażony ten jeleń. A ze świnią też jestem ciekaw...

Ogólnie pierwszy odcinek nowej serii taki sobie wg mnie. Szczerze to spodziewałem się czegoś lepszego, ale mam nadzieję, że to się wszystko rozkręci i będzie coraz więcej akcji.

Ciekawi mnie jeszcze jedno, jak to się rozwiąże wszystko z gubernatorem :think:

jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 października 2013, 20:01

Gdzieś w początkowych odcinkach było, że każdy jest zarażony. Zarażone mięso jelenia...hmm, mógłby to być bodziec do "uwolnienia" wirusa, potwierdziłaby to martwa świnia. Choć z drugiej strony mięso jedli już wcześniej na farmie i jakim cudem nikt nie zachorował.
Tak samo można doczepić się do wody pitnej. Przecież szwendacze wielokrotnie w niej przebywały. :think: Ale bądź co bądź dobry motyw na wątek.

Z kolei strasznie mnie irytuje ciągnięcie wątku z Gubernatorem. W poprzednim sezonie był ogrom szumu i czekało się na ostateczny, finałowy pojedynek. Dostaliśmy kilka wybuchów, strzałów i tyle. Jak to ma niby teraz wyglądać? Zbierze nową ekipę i z powrotem ruszy na Ricka i spółkę? Tandetne.

Początek pupy nie urwał, Rick na grządce, słuchaweczki w uszach, świnki kwiczą, kurki chodzą, kwiatki w doniczkach...nie przemówiło to do mnie jakoś. Oby nie było powtórki sezonu na farmie.

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2013, 15:27

Ogląda ktoś z was "House of Cards"? Po początkowym zachwycie "Homeland" muszę przyznać, że HoC zjada przygody Carrie i Brody'ego.

Dydux666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2013, 16:35

deszczowy pisze:Ogląda ktoś z was "House of Cards"? Po początkowym zachwycie "Homeland" muszę przyznać, że HoC zjada przygody Carrie i Brody'ego.
Ja niedawno obejrzałem pierwszy odcinek i mi się bardzo spodobało. Niesamowity Spacey :bravo:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2013, 17:14

Ja właśnie kończę pierwszy sezon. Drugi już jest on-line?

Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 16 listopada 2013, 17:19

Myślę że google szybciej odpowie na Twoje pytanie, niż ktoś na forum...
(http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ho ... s_episodes)

Wszyscy zachwycają się tym serialem.... Chyba dostanie ode mnie jeszcze jedną szansę.

Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2013, 17:56

deszczowy pisze:Ogląda ktoś z was "House of Cards"? Po początkowym zachwycie "Homeland" muszę przyznać, że HoC zjada przygody Carrie i Brody'ego.
Ja dzisiaj dokańczam 3 ostatnie odcinki. Serial bardzo dobry, a Kevin Spacey jeszcze lepszy.

Warto zagłębić się w ten "homeland" ? Bo szczerze mówiąc nie lubie oglądać filmów/seriali gdzie główną postacią jest kobieta. Mało akcji, a większość wątków to jakieś miłosne rozterki.

ODPOWIEDZ