Mercato (2012-2014)
- mayek
- Juventino
Tak, mam nawet kandydata za Pepe. Gosc strzelil w Serie A w 8 meczach 6 goli i 3 asysty, ma 19 lat.. wiemy kto to? podpowiem mamy polowe jego karty.Dużo, jak na gościa, który potrafi tylko szybko biegać - z kopaniem gorzej. Ale jak rozumiem - potrzebujemy kogoś za Pepe, który nie wyzdrowieje.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Warto zauważyć że Rodrigez o którym mowilem - zagrał swietne zawody uwiecznione bramka przeciwko BVB.
Chlopak bylby idealny na lewe skrzydło. Poki jest 'tani'.
Chlopak bylby idealny na lewe skrzydło. Poki jest 'tani'.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Arbuzini
- Juventino
Willems i Rodriguez to chyba najlepsi młodzi lewi obrońcy, którzy również daliby sobie radę w roli wahadłowego. Holendrowi chyba nawet by ta rola bardziej pasowała. Tych dwóch panów, przesunięcie Asamoaha do środka i jakiś solidny "midfield controller" na konkurenta Pirlo to moje marzenie na przyszły sezon.
Niestety obawiam się, że nie trafi do nas żaden z tej dwójki, a zmiennikiem Pirlo zostanie wracający Marrone.
Niestety obawiam się, że nie trafi do nas żaden z tej dwójki, a zmiennikiem Pirlo zostanie wracający Marrone.
- Astarot
- Juventino
Willems - 169 cm wzrostuArbuzini pisze:Willems i Rodriguez to chyba najlepsi młodzi lewi obrońcy, którzy również daliby sobie radę w roli wahadłowego. Holendrowi chyba nawet by ta rola bardziej pasowała. Tych dwóch panów, przesunięcie Asamoaha do środka i jakiś solidny "midfield controller" na konkurenta Pirlo to moje marzenie na przyszły sezon.

Rodríguez - rok temu Wfl W. zapłacił za niego ponad 8 mln euro ... czyli my musielibyśmy dać z 15 mln - za hiszpana

Ja wiem ,że SerieA nie jest zbyt bogata w dobrych lewych obrońców/skrzydłowych ale jest choćby taki Nicola Murru który jak na razie gra rewelacyjny sezon. Cellino nie jest łatwy w obejściu jednak po tym sezonie wypadało by zainwestować w połowę jego karty.
- Arbuzini
- Juventino
Roberto Carlos jeśli się jeszcze nie schodził to ma 168 cm, co zresztą na skrzydle nie jest jakimś czynnikiem dominującym. Szczególnie jeśli chodzi o wahadło. Myślę, że Conte wycałowałby Marotte po stopach, gdyby ten mu sprowadził Verrattiego, który jest jeszcze niższy. Byli u nas trenerzy, którzy przywiązywali większą wagę do wzrostu. Jakby nie było Willems jest najmłodszym zawodnikiem w historii ME i w 2012 zagrał od pierwszej minuty w trzech spotkaniach więc wyśmiewanie go za to, że jest kurduplem nie jest gut.
Na Hiszpana to wiesz co można... z dziewczyną się pobawić. Formalnie to Rodriguez jest Szwajcarem, tam grał w strukturach młodzieżowych i jest kumplem Rysia z reprezentacji. A co do helweckich defensorów chyba mamy dobre doświadczenia. 15 mln E? I co z tego? Za Asamoaha daliśmy 18, a za Ogbonne 13 + bonusy. Jeśli Conte uzna zawodnika za niezbędnego to cena nie powinna stanowić problemu, bo to piłkarz w naszym zasięgu.
Tak jak podkreśliłem - to są tylko zawodnicy, którzy moim zdaniem w młodym pokoleniu są najlepszymi lewymi obrońcami posiadającymi cechy do grania w roli wahadłowego na wysokim poziomie. To, że w poszukiwaniu piłkarza na lewą stronę nie wyściubimy nosa poza półwysep Apeniński jest wysoce prawdopodobne.
Murru nie kojarzę, choć skoro to nastolatek i gra dość regularnie w Serie A to może coś w nim jest. Nie wiem, nie wypowiem się, bo nie znam człowieka. W połóweczkę zawsze można zainwestować, choć w kontekście niezbędnych i palących wzmocnień nic nam to właściwie nie daje
.
Na Hiszpana to wiesz co można... z dziewczyną się pobawić. Formalnie to Rodriguez jest Szwajcarem, tam grał w strukturach młodzieżowych i jest kumplem Rysia z reprezentacji. A co do helweckich defensorów chyba mamy dobre doświadczenia. 15 mln E? I co z tego? Za Asamoaha daliśmy 18, a za Ogbonne 13 + bonusy. Jeśli Conte uzna zawodnika za niezbędnego to cena nie powinna stanowić problemu, bo to piłkarz w naszym zasięgu.
Tak jak podkreśliłem - to są tylko zawodnicy, którzy moim zdaniem w młodym pokoleniu są najlepszymi lewymi obrońcami posiadającymi cechy do grania w roli wahadłowego na wysokim poziomie. To, że w poszukiwaniu piłkarza na lewą stronę nie wyściubimy nosa poza półwysep Apeniński jest wysoce prawdopodobne.
Murru nie kojarzę, choć skoro to nastolatek i gra dość regularnie w Serie A to może coś w nim jest. Nie wiem, nie wypowiem się, bo nie znam człowieka. W połóweczkę zawsze można zainwestować, choć w kontekście niezbędnych i palących wzmocnień nic nam to właściwie nie daje

- Castiel
- Juventino
Mnie boli jedna rzecz - mianowicie jakiś rozwój naszych zawodników. Już nie mówię o Pogbie i Vidalu, ale co z resztą? Głównie mam tutaj na myśli wahadłowych. Wszyscy, którzy grają na tych pozycjach praktycznie prezentują ten sam poziom. Dośrodkowania i drybling bez zmian.
Chyba tak trochę głupio siedzieć i mówić - rób to w czym jesteś dobry i ok, ja wolałbym by robili to w czym są dobrzy i pracowali nad swoimi słabymi stronami. Nie dziwie się z jednej strony, że pchamy się środkiem non stop bo na tych skrzydłach nie ma wiele do zaoferowania bo przy dobrym skrzydłowym z dobrym dośrodkowaniem Llorente już miałby pewnie z 10 goli na koncie.
Chyba tak trochę głupio siedzieć i mówić - rób to w czym jesteś dobry i ok, ja wolałbym by robili to w czym są dobrzy i pracowali nad swoimi słabymi stronami. Nie dziwie się z jednej strony, że pchamy się środkiem non stop bo na tych skrzydłach nie ma wiele do zaoferowania bo przy dobrym skrzydłowym z dobrym dośrodkowaniem Llorente już miałby pewnie z 10 goli na koncie.
- wagner
- Juventino
Wystarczy że wykorzystał by swoje sytuacje z meczu z Geoną (?) [chyba to o ten mecz mi chodzi ale nie jestem pewien] i już by miał je o kilka więcej.Castiel pisze:Nie dziwie się z jednej strony, że pchamy się środkiem non stop bo na tych skrzydłach nie ma wiele do zaoferowania bo przy dobrym skrzydłowym z dobrym dośrodkowaniem Llorente już miałby pewnie z 10 goli na koncie.
- jakku1
- Juventino
Jest kilka ciekawych plotek od Sky.
Nie chce mi sie w to wierzyc, ale podobno zawodnikiem do wylotu z Juve w styczniu ma byc Vucinic. Pieniadze z tego transferu mamy przeznaczyc na skrzydlowego do formacji 433.
Druga plotka zaklada powaznie zainteresowanie Jorginho z Hellas. O Nainggolanie zrobilo sie ostatnio troche ciszej.
Nie chce mi sie w to wierzyc, ale podobno zawodnikiem do wylotu z Juve w styczniu ma byc Vucinic. Pieniadze z tego transferu mamy przeznaczyc na skrzydlowego do formacji 433.
Druga plotka zaklada powaznie zainteresowanie Jorginho z Hellas. O Nainggolanie zrobilo sie ostatnio troche ciszej.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
I świetnie, jakoś nie brakuje mi Mirka. W końcu można być zadowolonym z ataku Juve. Tevez-LL daja rade. Eta Beta jako joker również, a i Giovinco jest przydatny, wchodząc z ławki na podmęczonego rywala.
Problem może nastąpić w razie kontuzji Teveza i to jest chyba jedyny argument przeciwko odejściu Vucinica.
Problem może nastąpić w razie kontuzji Teveza i to jest chyba jedyny argument przeciwko odejściu Vucinica.
- Vimes
- Juventino
Hiszpańska prasa pisze o możliwym zainteresowaniu Daniego Alvesa przejściem do Juve: "Dani Alves in Juve link". W przyszłym roku piłkarz kończy 31 lat. Jego obecny kontrakt wygasa w 2015 roku.
To byłby Marotta style - transfer:)Vimes pisze:Hiszpańska prasa pisze o możliwym zainteresowaniu Daniego Alvesa przejściem do Juve: "Dani Alves in Juve link". W przyszłym roku piłkarz kończy 31 lat. Jego obecny kontrakt wygasa w 2015 roku.
Gdzieś tam usłyszałem,że Juve obserwuje Jasona Harta z ManC, ale ile w tym prawdy. W ogóle nie śledzę Premier League i nie wiem jak się dogaduje z nim Pellegrini, ale Hart calkiem przyejmny był na tyle ile go widziałem.
Mirasem jeszcze niedawno interesowała się Marsylia,więc może w tamtym kierunku pójdzie.
Póki co nam go nie brakuje i myślę, że tak będzie. FaQa jest naprawde w dobrej formie, poza tym jesli te pogłoski o Berardim są prawdziwe to pewnie go w lato na okres przygotowawczy weźmiemy, a co potem to tylko zalezy od jego dyspozycji. Mimo wszystko za ok. 45 dni okienko otwiera się na nowo.
Czas na Motte, miejmy nadzieję, że te słabsze drużyny, które bronia się przed spadkiem powyciągają do końca od nas młodzików czy tych którzy już są Antosiowi nie potrzebni.
- Castiel
- Juventino
Ja tam po Vucinicu nie będę płakał. Jakbyśmy dostali Meneza to nie byłoby źle tylko ten z kolei grać w LM nie może. Mirko już chyba nie jest nam niezbędny.
Co do Alvesa to bądźmy poważni - to baba. Przewraca się, symuluje. Umiejętności ma, ale zachowanie to co innego.
Co do Alvesa to bądźmy poważni - to baba. Przewraca się, symuluje. Umiejętności ma, ale zachowanie to co innego.
To byłby Marotta style - transfer:)Vimes pisze:Hiszpańska prasa pisze o możliwym zainteresowaniu Daniego Alvesa przejściem do Juve: "Dani Alves in Juve link". W przyszłym roku piłkarz kończy 31 lat. Jego obecny kontrakt wygasa w 2015 roku.
Gdzieś tam usłyszałem,że Juve obserwuje Jasona Harta z ManC, ale ile w tym prawdy. W ogóle nie śledzę Premier League i nie wiem jak się dogaduje z nim Pellegrini, ale Hart calkiem przyejmny był na tyle ile go widziałem.
Mirasem jeszcze niedawno interesowała się Marsylia,więc może w tamtym kierunku pójdzie.
Póki co nam go nie brakuje i myślę, że tak będzie. FaQa jest naprawde w dobrej formie, poza tym jesli te pogłoski o Berardim są prawdziwe to pewnie go w lato na okres przygotowawczy weźmiemy, a co potem to tylko zalezy od jego dyspozycji. Mimo wszystko za ok. 45 dni okienko otwiera się na nowo.
Czas na Motte, miejmy nadzieję, że te słabsze drużyny, które bronia się przed spadkiem powyciągają do końca od nas młodzików czy tych którzy już są Antosiowi nie potrzebni.
- ewerthon
- Juventino
To równie prawdopodobne jak Bale w Juve czy Pirlo w Interze. Barcelona jeszcze dwa lata temu miała kłopoty z nowym kontraktem Alvesa, bo facet dawał do zrozumienia, że jak nie dostanie odpowiednich pieniędzy, to przejdzie do City. On zarabia coś ponad 6 mln euro na sezon. Ktokolwiek uważa, że Brazylijczyk zgodzi się na obniżkę zarobków kiedy będzie po trzydziestce? Krótko mówiąc - plota wzięta z pupy.Vimes pisze:Hiszpańska prasa pisze o możliwym zainteresowaniu Daniego Alvesa przejściem do Juve: "Dani Alves in Juve link".
- Bruce Badura
- Juventino
Vucinica na pewno nie sprowadzano jako gracza kluczowego. Miał być ten, mityczny wręcz na tym forum, TOP. Nie wiem kim my się wtedy jaraliśmy? Aguero chyba, tak? A, że chłopak nieźle się do drużyny wprowadził to i pograł te dwa sezony. Teraz jasne jest, że sprzedając go i kupując kogoś tam, znów wchodzimy jeden szczebelek wyżej.
Xerdan Shaqiri odchodzi z Bayernu, podobno.
Napoli widzi go na skrzydle, też podobno. A ja tam lubię tego konusa z motorkiem w tyłku. Naszego konusa z kolei, to on wciąga noskiem na śniadanko.
Xerdan Shaqiri odchodzi z Bayernu, podobno.
Napoli widzi go na skrzydle, też podobno. A ja tam lubię tego konusa z motorkiem w tyłku. Naszego konusa z kolei, to on wciąga noskiem na śniadanko.