Serie A 13/14 (12): JUVENTUS 3-0 Napoli

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 listopada 2013, 22:46

Najbardziej cieszy mnie fakt, iż Buffon w końcu bronił. Oby tak już pozostało.

P.S
Seta Vidala <facepalm>

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 10 listopada 2013, 22:47

Nasi piłkarze zmiażdżyli mi jajka.

Po cichu liczyłem na masę bramek z naszej strony oraz ciekawą grę i ani przez chwilę dzisiaj nie byłem zawiedziony. Bałem się co prawda straty bramki około 70 minuty, ale 5 minut później nasz Andrzej wyjaśnił sprawę, a Po Po Po Po Po Po Pogba dobił drużynę z Neapolu ;)

Perfekcyjny mecz, pięknie dzisiaj Andrea rozrzucał piłki. Bezbłędna obrona i kapitalno-fantastyczny Buffon.

Szkoda niewykorzystanych sytuacji bo wynik powyżej 5tki zrobiłby wrażenie na wszystkich, a i naszym piłkarzom dosztukowałby jeszcze skrzydeł, które i tak po tym meczu pewnie mamy wielkie ;)

Cieszę się niemiłosiernie z wygranej i podsumuję to jednym zdaniem. Posprzątaliśmy śmieci w Turynie, bo Turyn to czyste miasto !

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 10 listopada 2013, 22:49

fazzi pisze:Seta Vidala <facepalm>
Akcja była prawie idealna, pół asysty zapisałby na swoim koncie nawet Isla (który dzisiaj W OFENSYWIE zagrał bardzo dobry mecz!). Idealna byłaby gdyby Arturo podał do Llorente, który dobrze się pokazywał, no ale nie można mieć wszystkiego.
pablo1503 pisze:Co za weekend. Moja urodziny, remis Romy, wygrana z Napoli i szczypek w swoim jubileuszowym poście zacytował nikogo innego, jak mnie. :smile:
:oops:

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2013, 22:50

Dopiero wróciłem do domu, zdążyłem na hymn na końcu :roll: Widziałem jedynie bramki, masakra. Mogłby ktoś po krótce napisać kto jak zagrał u nas i ważniejsze postacie z Napoli?

#AllegriOut
Bruce Badura

Juventino
Juventino

Ten Reina to naprawdę nie jest zły bramkarz. Brawo dla LL i Isli!
Rozwaliło mnie to zdjęcie. Widać komu bardziej zależało na zwycięstwie i potwierdziło się, że Napoli dużo słabsze na wyjazdach jest.

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Mate.G pisze:
kuba2424 pisze: Teraz czekam na oklaski ;)
Brawo jesteś świetny.
Dzięki! Oby tak częściej!

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 10 listopada 2013, 22:52

Oglądam teraz w skrócie powtórki goli. Dobrze, że przy tym strzale, Pogba nie trafił Fernando w twarz (a było bardzo blisko, polecam się temu przyjrzeć na spokojnie :P ), bo by pewnie opuścił bosiko od razu.

jarmel pisze:Dopiero wróciłem do domu, zdążyłem na hymn na końcu :roll: Widziałem jedynie bramki, masakra. Mogłby ktoś po krótce napisać kto jak zagrał u nas i ważniejsze postacie z Napoli?
Juve:

Buffon - Bronił niemożliwie, najlepszy występ w tym sezonie, znajdź sobie dobry skrót - była akcja, że Insignie zchodził ostro na krótki słupek i tam strzelał, Buffon był metr od słupka i tylko pięść wystawił i to zablokował :P

Ogbonna - Nawet solidnie, ale pierwsza żółta kartka, za zablokowanie wybicia Reiny, a drugiej też mogło nie być (tzn faul taktyczny w środku pola, nie musiał faulować)

Bonucci - Prawdziwy Bonuc, agresywny, dobra akcja jak się Higuainem kiwali przy naszej chorągiewce i go Bonuc przeszedł :bravo:

Barzagli - Normalnie, solidnie.

Asa - Ktoś już wspomniał, że żelazne płuca, ładnie biegał, kilka błędnych wybić, ale też kilka dobrych zagrań.

Pogba - Ktoś wyżej wspomniał, że kolejny mecz bez formy. Jak dla mnie mega forma - może i na początku tryb ninja, ale w końcu dużo kiwa, kręci się z tą piłką no i po prostu ośmiesza rywali.

Piękny gol.

Obrazek

Pirlo - Podawał tak jak się od niego wymaga + ten gol z wolnego.

Vidal - Dobrze z tyłu, głupia żółta kartka (znajdź w skrócie), z przodu mało widoczny, jedynie asysta przy golu Pogby. No i zmarnowana setka :?

Isla - Coraz lepiej gra na tej prawej flance, dużo wrzutek, niezłych zagrań, zejść, z tyłu też nienajgorzej.

Para napastników - Powiem o nich jednocześnie, bo poza golem ze spalonego [LLorente] i asystą przy nim [Tevez] mocno się nie wyróżniali, natomiast widać wzrost współpracy, fajnie sobie pogrywają.
Ostatnio zmieniony 10 listopada 2013, 23:01 przez Mehehehe, łącznie zmieniany 1 raz.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2013, 22:53

Na wielkie brawa zasługują dzisiaj Buffon , Barzagli no i Rumcajs z Turynu :smile:

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2013, 22:53

Mnie nadal martwi postawa Ogbonny. Pierwsza żółta zupełnie bezsensowna...

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 10 listopada 2013, 22:54

No proszę jakie ohhhhyyy-ehyyyy! Ale czekajcie! Przecież zagraliśmy 3-5-2! Uuuu nędza na całego! Nie taki Juventus chcemy oglądać! Conte beton powinien zagrać 4-3-3 to byśmy wygrali 6-0.

Poważnie mówiąc - brawo chłopaki! Świetnie w obronie i w ataku. Świetny mecz Teveza i jeszcze lepszy Buffona oraz Pirlo. Taka gra jak dzisiaj mejkuje maj next łik cały!

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2013, 22:55

yanquez pisze:No proszę jakie ohhhhyyy-ehyyyy! Ale czekajcie! Przecież zagraliśmy 3-5-2! Uuuu nędza na całego! Nie taki Juventus chcemy oglądać! Conte beton powinien zagrać 4-3-3 to byśmy wygrali 6-0.
Ale byś się zdziwił, co??

mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2013, 22:56

Conte skakal niczym małysz na Wielkij Krokwi ;)

Juve, storia di un grande amore
zahor

Juventino
Juventino

szczypek pisze: Czekam na krytykę ustawienia.
3-5-2 nie nadaje się na ogórki (bo jest bicie głową w mur), ale z kolei Europy nim też nie zawojujemy. Szczęśliwie dzisiaj nie graliśmy ani z ogórkami, ani w Lidze Mistrzów, więc się udało. Aczkolwiek można się zawsze zastanowić czy to nie jest tak, że taktyka była zła tylko po prostu piłkarze dobrze zagrali :prochno:

Swoją drogą, dzisiaj obalony został (przynajmniej w jakimś stopniu) kolejny mit, a mianowicie ten o Hiszpanach w Serie A. O ile Callejón był faktycznie bez formy, o tyle wypadli Reina i Llorente bardzo, bardzo dobrze. Ten pierwszy być może skorzysta z zamieszania i wskoczy do bramki w kadrze, a ten drugi chyba powoli zamyka usta wszystkim swoim krytykom. Oczywiście dzisiaj kilka razy coś tam nie zagrał, gdzieś z kimś się nie zrozumiał, piłka mu odskoczyła, ale generalnie rzecz biorąc Bask rozumie o co w tej taktyce Conte chodzi i jego użyteczność dla zespołu z meczu na mecz jest coraz większa.

A byłaby jeszcze większa, gdyby Juventus przestał wykonywać rzuty rożne w sposób żenujący. Jeżeli jest coś, czego nie można dzisiaj nie skrytykować, to właśnie sposób wykonywania tych stałych fragmentów gry. Na czerwoną kartkę Ogbonny mogę przymknąć oko, na kilka błędów w obronie też, ale te kornery to jest dramat, tym bardziej że mamy tak doskonale grających głową graczy jak Bonucci, Llorente, Pogba czy (dzisiaj nieobecny) Chiellini i tak świetnie kopiącego stojącą piłkę gracza jak Pirlo. Ten rożny rozegrany na krótko, który skończył się wycofaniem piłki na własną połowę to było doskonałe podsumowanie trwającej od dłuższego czasu impotencji Juventusu przy tym stałym fragmencie gry.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Sędzia miał tupet, najpierw zachował sie jak drewno i piłka się od niego odbiła a potem czerwo dla Ogbony.
Fajny mecz, dobra atmosfera.
Conte i jego wykop piłki :prochno:
Ogólnie to ja osobiście do nikogo nie mogę się przyczepić, szkoda mi tylko, że Fabio gra tak krótko :think:

Dobrze, że Conte taki lekki bo jakby ważył ze 100kg i skakał tak po swoich kumplach to by się tego mogło źle skończyć :D

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2013, 22:58

jarmel pisze:Dopiero wróciłem do domu, zdążyłem na hymn na końcu :roll: Widziałem jedynie bramki, masakra. Mogłby ktoś po krótce napisać kto jak zagrał u nas i ważniejsze postacie z Napoli?
Cała drużyna zagrała dobrze, troszkę mniej widoczny był Vidal. W Napoli najlepszy Insigne, reszta bezbarwna. Kapitalna bramki Pogby i Pirlo :-D

Fino Alla Fine Forza Juventus!
Zablokowany