Serie A 13/14 (12): JUVENTUS 3-0 Napoli

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2013, 21:42

bardzo fajny mecz gramy, szkoda, ze nie prowadzimy juz 2:0 bo na to zasluzylismy.
super, ze Llorente strzelil, lubie tego chlopaka i zycze mu u nas jak najlepiej, bardzo dobry mecz Pirlo, dobrze rozgrywa, chociaz moglby czasami probowac strzalu z dystansu, bardzo fajnie tez gra Pogba, Vidal niby troche niewidoczny ale tradycyjnie ma kilka waznych przechwytow i nie zawodzi.
strzal Insigne :shock:
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2013, 21:42

Isla nie gra zle, momentami moze sie podobac, ale jednak w jego dzisiejszej grze tez sa mankamenty. Fajnie Ogbonna, jednak wydaje mi sie, ze w dzisiejszym spotkaniu Angelo gra na zbyt duzym ryzyku. Co najmniej dwa razy jego zagrania byly bardzo nonszalanckie. Vidal poprawnie z tylu, z przodu troszke gorzej, chociaz jego wejscie w pole karne przy strzale glowa Lloretne bardzo na plus.

Pogba nijak. On zreszta juz od razu spotkan tak gra i zastanawiam sie kiedy Conte posadzi go na lawce.
Ostatnio zmieniony 10 listopada 2013, 21:44 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2013, 21:43

Mecz nie porywa, ale w sumie to dobrze, bo to znaczy , że w pełni kontrolujemy ten mecz. Pirlo dzisiaj fenomenalnie rozrzuca. Jak narazie w naszych szeregach nie ma chyba nikogo przy kim postawiłbym -.
Ale - chętnie postawię przy kibicach , którzy jak byli najbardziej fanatyczni i potrafili stwarzać nowe przyśpiewki przy nowych zawodnikach , tak teraz ani dopingu ani kreatywności.

No i - dla zarządu, już od kilku spotkań nasza murawa domaga się wymiany , ale dalej gramy na torfowisku. Tylko czekać kiedy ktoś się przewróci , straci przez to piłkę i padnie buda dla rywala.
@Up: No tak , szkoda , że nijaki Pogba i tak jest o 2 klasy lepszy od nijakiego Ninja.
Aaaa i bym zapomniał, rozgrywanie rzutów rożnych już się robi coraz mniej śmieszne. 0 realnego zagrożenie tylko bicie do Kwadwo i niech się dzieje co ma się dziać. Conte serio sobie odpuścił ten fragment gry ? A szkoda , bo średnio mamy 6 rożnych na mecz...
Ostatnio zmieniony 10 listopada 2013, 21:46 przez Molek big fun juve, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
eldoplaza

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 listopada 2013, 21:43

Ma ktoś nie zacinający stream jakość dowolna

FORZA!!!
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 41 razy
Otrzymał podziękowanie: 83 razy

Nieprzeczytany post 10 listopada 2013, 21:44

Coraz bardziej przekonuję się, że mam cholernego pecha...

Powinny siedzieć przynajmniej 2-3 bramki po naszych atakach, a jest 1 i to ze spalonego (co prawda minimalnego, ale jednak). Szkoda tych 2 główek, bo mecz mógłby być już zakończony, a i bramkowa dominacja wyglądałaby bardzo ładnie i podniosłaby nasze morale przed meczami Ligi Mistrzów.

Mam nadzieję, że w drugiej połowie strzelimy przynajmniej jeszcze jedną bramkę, zachowując jednocześnie czyste konto.
“Mam względem Luciano olbrzymi szacunek. To naprawdę zabawne, że od czasu do czasu zdarza nam się pokłócić… Ja przy nim w ogóle nie jestem trenerem, pracuję w tym fachu z przypadku…“ - MAX ALLEGRI

Obrazek
nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 10 listopada 2013, 21:44

Skrzydła zaskakująco dobrze. Mimo wszystko obawiam się babola Isli...
Pirlo niczym profesor.
Powinno być co najmniej 2:0, a to z reguły oznacza, że pewnie zaraz będzie 1:1 :|
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 listopada 2013, 21:46

jakku1 pisze:Isla nie gra zle, momentami moze sie podobac, ale jednak w jego dzisiejszej grze tez sa mankamenty.
Cieszę się że jest ktoś, kto podziela mój pogląd, bo jak wszedłem i zacząłem czytać te peany pod adresem dość przeciętnie moim zdaniem grającego Isli, to się zacząłem zastanawiać czy ten sam mecz oglądam.
jakku1 pisze: Fajnie Ogbonna, jednak wydaje mi sie, ze w dzisiejszym spotkaniu Angelo gra na zbyt duzym ryzyku. Z dwa razy jego zagrania byly bardzo nonszalanckie.
Nie przede wszystkim gdyby bramka padła w tej sytuacji, kiedy Higuain obrócił się mając go na plecach, to byłaby na jego konto.
jakku1 pisze: Vidal poprawnie z tylu, z przodu troszke gorzej, chociaz jego wejscie w pole karne przy strzale glowa Lloretne bardzo na plus.
Pogba nijak. On zreszta juz od razu spotkan tak gra i zastanawiam sie kiedy Conte posadzi go na lawce.
Ja dzisiaj całą trójkę środkowych pomocników oceniłbym na bardzo duży plus. Nie jest przypadkiem że tamten duet Szwajcarów, którzy prawie zawsze są w stanie zdominować środek pola, jest zupełnie bezradny.
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2013, 22:38

Świetny mecz, świetny Buffon! Takie mecze aż chce się oglądać :ok:
Ciekawe, co będą mieli do powiedzenia piłkarze "w-tym-sezonie-scudetto-jest-nasze" Napoli z Hamsikiem na czele. Znowu "coś nie zagrało"? ;p
Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2013, 22:38

No i tak powinno grać Juve, wielkie brawa :bravo: . I teraz nie wiadomo który gol ładniejszy: Pirlo czy Pogby...
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2013, 22:39

Bramkarz gospodarzy miał dziś dzień konia ;) A poza tym piękne zwycięstwo, dość ładna gra (poza drugą połową do bramki Pirlo) i trochę głupota defensywy bo wykartkowali się i Ogbonna i Bonucci.
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Super bramki Pogby i Pirlo, beka z Ogbonny (zwłaszcza pierwsza żółta kartka). Gonimy Romę, zimą lider będzie w Turynie :-D
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

:bravo:

Buffon dzisiaj bardzo pewnie.
FORZA JUVE!!!
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 24 razy
Otrzymał podziękowanie: 43 razy

Po pierwszej połowie powinno być 2:0 i później można było odcinać kupony. A tak to Napoli niemiłosiernie przycisnęło i było nerwowo. Ktoś pisał, że będzie zadowolony z gry jak z Realem. No to własnie taka gra była, tylko bez głupiego błędu i skończyło się szczęśliwie.
Buffon dzisiaj świetnie bronił! Oby to był sygnał zwyżki formy, a nie jednorazowy wybryk.
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 10 listopada 2013, 22:40

Bardzo dobry mecz w naszym wykonaniu. Przede wszystkim brawa dla Pirlo i Buffona, bo zagrali kapitalne spotkanie. Pogba strzelił cudowną bramkę, moim zdaniem to będzie bramka miesiąca. 1 punkt do Romy tylko. :)
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2013, 22:41

Przy strzale Pogby nie widzialem pilki. Fajny mecz naszej defensywy, nie liczac tych ostatnich 5 minut kiedy chyba wszyscy byli juz myslami w szatni. Dobry mecz Ogbonny, mimo tej glupiej czerwoej kartki. Bardzo dobra druga polowa Pirlo, Pogby i Asamoaha. Slabsza Isli, ktory tak gdzies miedzy 55 a 60 minuta mial dwa tak koslawe przyjecia pilki, ze az mi serce zadrzalo.

Buffon - bardzo ladna postawa w koncowce. Mam nadzieje, ze to zwiastun powrotu do formy.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zablokowany