Jak radzą sobie byli Juventini
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Patrząc na naszą grę w sparingach, narobilibyśmy sobie tylko siaryDon Paolo pisze:Może Juventus powinien to wykorzystać? Nawiązać kontakt z Guangzhou? ...i trochę zarobić na chińskich kibicach? Przelecieć się do Państwa Środka na tournee?

- Don Paolo
- Juventino
Ouh_yeah pisze:Patrząc na naszą grę w sparingach, narobilibyśmy sobie tylko siaryDon Paolo pisze:Może Juventus powinien to wykorzystać? Nawiązać kontakt z Guangzhou? ...i trochę zarobić na chińskich kibicach? Przelecieć się do Państwa Środka na tournee?
Ale pomysł nie najgorszy. Juventus nie może też zaniedbywać tamtych rejonów świata. Chińczycy są coraz bardziej majętni, żyje im się coraz lepiej, jest ich jak wiemy duuuuuużo. Te wszystkie czynniki sprawiają, że są celem dla wszystkich potęg europejskich. Najlepiej ten potencjał wykorzystują kluby z Premier League, a potem dziwimy się, że różnice między klubami SA, a PL są tak duże

Jedna wizyta Juventusu w Chinach, dobra promocja (z wykorzystaniem tych wszystkich historii z Marcello Lippim w tle) = otwarcie kolejnych fanklubów nie tylko w Chinach, ale i w Azji.
PS. Trzecie z rzędu mistrzostwo Chin w wykonaniu Guangzhou Evergrande stało się faktem.
Sam Marcello Lippi w dwa lata wygrał już:
2 Mistrzostwa Chin
1 Puchar Chin
i ma szansę na zdobycie azjatyckiej Champions League i udział w Klubowych Mistrzostwach Świata. Musi tylko lub aż wygrać w finale z Seulem (tam gra kumpel Vucinicia :-D z kadry. Ten sam co pokarał Polaków w ostatnim meczu reprezentacji).
- @D@$
- Juventino
Ja go widziałem wczoraj na facebooku na zdjęciu z naszym MirkoDragon pisze:Panowie i panie, czy ktoś wie gdzie gra Milos Krasić? Mi szczerze to umknęło ale wczoraj mi o sobie przypomniał... strzelając gola w meczu Bastia 4-1 Lorient na 3-1.

Ale dobrze że Milos gra w ogóle, bo w Fenerbahce to różnie bywało.
- Dante93
- Juventino
Szkoda kolesia. Pamiętam, że nim przyszedł do Juventusu gdy oglądałem jakieś skróty z jego udziałem to robił piorunujące wrażenie. Gdy transfer stał się faktem to chyba wszyscy byli zadowoleni z tego, że to własnie Serb a nie Dzeko przybył do Turynu. A tymczasem po paru latach się okazało, że facet nawet w Turcji nie miał wielkich szans na gre.@D@$ pisze:Ale dobrze że Milos gra w ogóle, bo w Fenerbahce to różnie bywało.
Zresztą ogoólnie można wysnuć wniosek, że większość piłkarzy będących w podobnej sytuacji do Serba, po odejściu z Juventusu szybko kończyli kopanie piłki na topowym poziomie. Coby nie być gołosłownym to można jednym tchem obok Milosa wymienić jeszcze Momo Sissoko i mimo wszystko Melo, który jednak nie zrobił takiej kariery na jaką zapowiadało się gdy spojrzy się na kwote jego transferu.
ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
- Vincitore
- Juventino
Bramka Alexa dla FC Sydney w inauguracyjnym meczu ligi autralijskiej. Il Capitano podciągnął z piłką z okolic połowy, później w polu karnym wdał się w drybling z dwoma zawodnikami Newcastle Jets i po ładnym zwodzie dał prowadzenie swojej drużynie. Do przerwy Sydney prowadzi 1:0.
- jarmel
- Redaktor
A tymczasem ponoć Treze chce wrócić do Europy. Ostatnio coraz częściej pojawiają się plotki na ten temat, czytałem coś że jego agent mówił o zainteresowaniu nim przez kilka naprawdę dużych klubów. Słyszałem, że jest na liście życzeń.. Barcelony, bo Martino zażyczył sobie klasyczną 9 
#AllegriOut
- God
- Juventino
Druga kolejka za oceanem i nasz Il Capitano zszedł już w 32 minucie meczu z kontuzją lewej łydki, po czym przeciwnik rozstrzelał drużynę Sydney aż 4:0... * :roll:
Ma ktoś może więcej informacji co z Alexem
Czy to coś poważniejszego, ile będzie pauzował? :?
Ma ktoś może więcej informacji co z Alexem

Feel my pain, feel my sorrow, you will never survive it.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Matri wreszcie trafił do Siatki!
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- MoreLL_FTL
- Juventino
To fakt, ale oprócz wspomnianej wyżej bramki kontaktowej zaliczył fajne odegranie piętką w tempo, jednak jego kolega w sytuacji sam na sam nie sprostał zadaniu (nie pamiętam, który zawodnik).naros pisze:I zrobił piękną lukę w murze przy bramce na 3:2 w doliczonym czasie gryAdrian27th pisze:Matri wreszcie trafił do Siatki!
- MichałJuve124
- Juventino
Dzisiaj Trezeguet dwie brameczki strzelił :-D

- jarmel
- Redaktor
Tym samym przekraczając próg 300 strzelonych goli w karierze. Nigdy chyba nie zrozumiem jak można było go tak potraktować tym bardziej zatrudniając później takich asów jak np. Bendtner.Michał14-juve124 pisze:Dzisiaj Trezeguet dwie brameczki strzelił :-D
#AllegriOut
- MichałJuve124
- Juventino
Dzisiaj Del Piero z karniaka i wygrali 3:2,Trezeguet z szczupaka strzelił.A tak Lippi powiedział o Alexie "Alex ma akurat urodziny? To świetnie się składa! Pragnę zadedykować mu to zwycięstwo. Del Piero był najlepszym piłkarzem, którego kiedykolwiek trenowałem. To był przywilej mieć w szatni taką osobę - dodał." :-D