Mercato (2012-2014)
- SKAr7
- Juventino
Jeśli chodzi o obronę to to patałach, jakiego w Turynie nie widziano od "odejścia" Grosso. No, może po tym co wyrabia w tym sezonie w Sassuolo - Zieglera. Jeśli chodzi o atak to coś tam umie i w tym sezonie naprawdę mi się całkiem podoba, tylko to trzeba podzielić. Biabiany grający ofensywnie w 4-3-3 lubującego się w kontrach Donadoniego, a Biabiany potencjalnie grający u bazującego na kontroli Conte to będą dwaj różni piłkarze.Arbuzini pisze: ale Francuz to nie jest jakiś totalny patałach.
Wszystko rozbija się o pytanie, jak często Tonio chce korzystać z 4-3-3 albo florenckiej wersji 3-5-2. Bo jeśli 5-10 razy w sezonie, to chyba trochę nie ma sensu.
- Arbuzini
- Juventino
W 433 od jakiegoś roku to on gra dość sporadycznie, bo Parma poszła w kierunku 352 i w tej roli również jest ich podstawowym zawodnikiem. Ta taktyka ma też dla niego plusu, bo nie widać, że jest dość słaby w wykończeniu. Serio aż tak słabo broni? Z nami całkiem ogarniał.SKAr7 pisze:Biabiany grający ofensywnie w 4-3-3 lubującego się w kontrach Donadoniego, a Biabiany potencjalnie grający u bazującego na kontroli Conte to będą dwaj różni piłkarze.Arbuzini pisze: ale Francuz to nie jest jakiś totalny patałach.
Szkoda, że wszystko wskazuje na to, że jednak pozyskamy go definitywnie. Sakai, Willems, Rodriguez - nazwiska z takiego klucza działają na mnie zdecydowanie lepiej...
- jakku1
- Juventino
Najpowazniejszym kandydatem na prawa flanke jest w tej chwili Biabiany. Duzo sie o tym mowi i pisze. Ale warunek jest podobno taki, ze musimy awansowac do dalszej fazy CL.
Ostatnio tez prasa wspominala o D'Ambrosio ora Cercim z Torino. Tym pierwszym interesuje sie wiele klubow, w tym np. Napoli, bo chlopakowi niedlugo sie konczy kontrakt a przy tym gra calkiem fajnie. Cerci to na chwile obecna po prostu zbyt kosztowny "temat" i tak srednio pasuje do koncepcji gry stosowanej przez Conte. Chociaz ja osobiscie przywitalbym go otwartmi ramionami (a jeszcze chetnie przywitalbym Candreve, ktory jesli chodzi o gre 433 to jest zdecydowanie najlepszym kandydatem na prawoskrzydlowego).
Oprocz tego, to tak niesmialo przeciekaja informacje, ze w przyszlym sezonie 2 albo 3 mlodszych graczy wejdze do druzyny, a niektorzy starsi, siedzacy na lawce pilkarze zostana sprzedani. Mowi sie o Lealim, Berardim, Gerbaudo, Gabbiadinim albo Sorensenie. Niektore nazwiska z tej listy wydaja mi sie mniej realne niz inne, ale kazdy moze miec przeciez swoja opinie.
O Coentrao sie nic ciekawego nie doczytalem, tak jak i o innych kandydatach na lewa obrone. Ostatnio pojawilo sie za to nowe nazwisko do pomocy - Banega. Sadze jednak, ze albo przedluzymy kontrakt z Pirlo, albo zupelnie zmienimy koncepcje gry w pomocy. Niemniej faktycznie, mozna sie spodziewac jakiegos wzmocnienia do srodka pola, nawet zima, ale raczej nie na pozycji registy - wczesniej mowilo sie o Nainggolanie, Jorginho, etc.
Ostatnio tez prasa wspominala o D'Ambrosio ora Cercim z Torino. Tym pierwszym interesuje sie wiele klubow, w tym np. Napoli, bo chlopakowi niedlugo sie konczy kontrakt a przy tym gra calkiem fajnie. Cerci to na chwile obecna po prostu zbyt kosztowny "temat" i tak srednio pasuje do koncepcji gry stosowanej przez Conte. Chociaz ja osobiscie przywitalbym go otwartmi ramionami (a jeszcze chetnie przywitalbym Candreve, ktory jesli chodzi o gre 433 to jest zdecydowanie najlepszym kandydatem na prawoskrzydlowego).
Oprocz tego, to tak niesmialo przeciekaja informacje, ze w przyszlym sezonie 2 albo 3 mlodszych graczy wejdze do druzyny, a niektorzy starsi, siedzacy na lawce pilkarze zostana sprzedani. Mowi sie o Lealim, Berardim, Gerbaudo, Gabbiadinim albo Sorensenie. Niektore nazwiska z tej listy wydaja mi sie mniej realne niz inne, ale kazdy moze miec przeciez swoja opinie.
O Coentrao sie nic ciekawego nie doczytalem, tak jak i o innych kandydatach na lewa obrone. Ostatnio pojawilo sie za to nowe nazwisko do pomocy - Banega. Sadze jednak, ze albo przedluzymy kontrakt z Pirlo, albo zupelnie zmienimy koncepcje gry w pomocy. Niemniej faktycznie, mozna sie spodziewac jakiegos wzmocnienia do srodka pola, nawet zima, ale raczej nie na pozycji registy - wczesniej mowilo sie o Nainggolanie, Jorginho, etc.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- -JuveFan-
- Juventino
Witam wszystkich. Chciałbym poznać Wasze zdanie na temat kilku piłkarzy. Co byście powiedzieli żebyśmy spróbowali ściągnąć któregoś z nich:
- Adrian (Atletico M)
- Adam Johnson (Sunderland)
- Dusan Tadic (Twente)
- Luciano Narsingh (PSV)
Szczególnie ciekawi mnie jakby Tadic sprawdził sie u nas w 4-3-3 na prawym skrzydle. W tym sezonie w Eredivisie ma on ciekawe statystyki, 11 meczy, 5 goli, 6 asyst.
Opłacałoby się o któregoś postarać?
- Adrian (Atletico M)
- Adam Johnson (Sunderland)
- Dusan Tadic (Twente)
- Luciano Narsingh (PSV)
Szczególnie ciekawi mnie jakby Tadic sprawdził sie u nas w 4-3-3 na prawym skrzydle. W tym sezonie w Eredivisie ma on ciekawe statystyki, 11 meczy, 5 goli, 6 asyst.
Opłacałoby się o któregoś postarać?
- pumex
- Juventino
Takie plotki powodują, że krew mnie zalewa. Musimy awansować do dalszej fazy CL - brzmi to tak, jakbyśmy się starali o Riberego, a nie o jakiegoś pożal się Boże grajczynę z Parmyjakku1 pisze:Najpowazniejszym kandydatem na prawa flanke jest w tej chwili Biabiany. Duzo sie o tym mowi i pisze. Ale warunek jest podobno taki, ze musimy awansowac do dalszej fazy CL.

Styczniowego mercato boję się tak, jak kiedyś wywiadówki w szkole, a nawet bardziej.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
A co to niby ma wspólnego? To raptem dwa/cztery dodatkowe mecze. No chyba nie chodzi o wpływyjakku1 pisze:Ale warunek jest podobno taki, ze musimy awansowac do dalszej fazy CL.

-JuveFan-, chętnie bym podyskutował, ale z tych graczy, to tylko kiedyś kiedyś kiedyś widziałem w akcji Adriana i Johnsona.
- zahor
- Juventino
Fakt, jak wyjdziemy z grupy z drugiego miejsca i trafimy na jakiś Bayern czy inną Barcelonę, to Biabiany będzie tym człowiekiem który zrobi różnicę.sebatiaen pisze:chodzi o to ze potrzebny nam skrzydlowy ofensywny ale na LM
To potwierdzone info?sebatiaen pisze: jak odpadniemy z LM juz teraz to po co nam on?przeciez w seriea itak sobie poradzimy
Podobnie jak przedmówcy, ja też żadnego innego związku między tymi dwoma rzeczami nie widzę, domyślam się że chodzi o aspekt finansowy. jakku1, wiadomo Ci cokolwiek na temat tego ile gość miałby kosztować?
Owszem, mówiło się sporo, ale wynikało to z błędnej interpretacji słów Antka. Chodziło o to, że dla niego jedynym prawoskrzydłowym do 4-3-3 w kadrze Juventusu jest Pepe - a zatem ani Giovinco, ani Quagliarelli, ani Isli, ani nikogo innego za gracza pasującego na tę pozycję nie uważa. Co z jednej strony ani nie oznaczało, że Juventus przejdzie na 4-3-3 jak tylko wróci Pepe, a z drugiej nie wyklucza grania tym ustawieniem bez Simone - po prostu w tamto miejsce trzeba wówczas upchnąć kogoś, dla kogo nie jest to normalna pozycja. Jak Marchisio.sebatiaen pisze:sporo sie mowilo o tym, ze Pepe nie ma i nie mozemy na 4-3-3 przejsc.
Ostatnio zmieniony 09 listopada 2013, 12:44 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- sebatiaen
- Juventino
Zawsze antek mialby alternatywne 4-3-3, sporo sie mowilo o tym, ze Pepe nie ma i nie mozemy na 4-3-3 przejsc.
Moze wlasnie francuz jest ta tania mozliwoscia do zmiany taktyki?
no nie wiem, moze sie myle ale tak mi sie wydaje.
Moze wlasnie francuz jest ta tania mozliwoscia do zmiany taktyki?
no nie wiem, moze sie myle ale tak mi sie wydaje.
- jakku1
- Juventino
Tez wydaje mi sie, ze chodzi o aspekt finansowy, ale nie jestem tego do konca pewien. To znaczy, zadnych informacji w tej materii nie mam, wiec moge tylko i wylacznie zgadywac.
Kiedys czytalem, ze chcemy w styczniu nabyc polowe karty Biabianego z Parmy z koniecznoscia wykupu drugiej polowy po sezonie. Nie chce tutaj sklamac, ale o ile dobrze pamietam to mowilo sie wtedy o 12m euro za calosc. Na taka kwote oszacowalismy wartosc Francuza, Parma sie podobno z tym zgodzila. Wystapily jednak inne problemy (jak zwykle
), poniewaz Marotta chcial do transakcji wykupu polowy karty wlaczyc jakichs naszych pilkarzy (nie wiem kogo), zeby zbic nasza naleznosc pieniezna do 3-4m. Wygladaloby to pewnie tak (zgaduje), ze teraz placimy np. 4 banki i dajemy Parmie jakichs dwoch mlodzikow (tez pewnie w 50%), a po sezonie reszta.
O ile nie uwazam, ze Biabiany to jest jakis koszmarny pomysl, to jednak pytanie brzmi czy nie lepiej byloby postarac sie o kogos naprawde klase wyzej, kto idealnie pasowalby do taktyki i wymagan Conte jesli chodzi o prawy atak w 433. Biabiany ma ten duzy plus, ze moze grac jako skrzydlowy w 433 i jako prawe wahadlo w 352, fakt. Jednak w lidze wloskiej gra pilkarz, ktory pod kazdym wzgledem idealnie pasuje do naszej druzyny (na prawe skrzydlo 433), jest wszechstronny i waleczny. Mowa o Candrevie. Problem polega na tym, ze to sa tylko i wylacznie moje pobozne zyczenia poniewa pilkarz Lazio niedawno przedluzyl kontrakt i pewnie trzeba za niego zaplacic z 20 baniek. Niestety.
Kiedys czytalem, ze chcemy w styczniu nabyc polowe karty Biabianego z Parmy z koniecznoscia wykupu drugiej polowy po sezonie. Nie chce tutaj sklamac, ale o ile dobrze pamietam to mowilo sie wtedy o 12m euro za calosc. Na taka kwote oszacowalismy wartosc Francuza, Parma sie podobno z tym zgodzila. Wystapily jednak inne problemy (jak zwykle

O ile nie uwazam, ze Biabiany to jest jakis koszmarny pomysl, to jednak pytanie brzmi czy nie lepiej byloby postarac sie o kogos naprawde klase wyzej, kto idealnie pasowalby do taktyki i wymagan Conte jesli chodzi o prawy atak w 433. Biabiany ma ten duzy plus, ze moze grac jako skrzydlowy w 433 i jako prawe wahadlo w 352, fakt. Jednak w lidze wloskiej gra pilkarz, ktory pod kazdym wzgledem idealnie pasuje do naszej druzyny (na prawe skrzydlo 433), jest wszechstronny i waleczny. Mowa o Candrevie. Problem polega na tym, ze to sa tylko i wylacznie moje pobozne zyczenia poniewa pilkarz Lazio niedawno przedluzyl kontrakt i pewnie trzeba za niego zaplacic z 20 baniek. Niestety.

- deszczowy
- Juventino
Podobno nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki, jakku. Candreva został przez nas odpalony z kiepską łatką i wątpię, by chciał powtórzyć pobyt u nas. Choć pieniądze, oczywiście, czynią cuda.
- Il Fenomeno
- Juventino
Candreva to przeciętniak? Ciekawe rzeczy.
Z chęcią zobaczyłbym gracza Lazio w Juventusie. Pasowałby do koncepcji Conte. Jest szalenie waleczny, wybiegany, a piłkarsko zdecydowanie lepszy od Pepe.
Z chęcią zobaczyłbym gracza Lazio w Juventusie. Pasowałby do koncepcji Conte. Jest szalenie waleczny, wybiegany, a piłkarsko zdecydowanie lepszy od Pepe.

- Castiel
- Juventino
Ja to lubię sobie czasami usiąść zamknąć oczy i marzyć jakby to wyglądało gdyby w Juve grali Kondogbia, Arda Turan, Menez, Rakitic. Potem otwieram oczy i wale się w mordę bo Agnelli i spółka nigdy w życiu nie wydadzą dużej kasy na świetnych piłkarzy. Wolą wydać 25 mln na dwóch średnich i co najwyżej dobrych. Denerwuje mnie robienie z siebie takiego dusigrosza i biedaka, a potem wydaje się 18 mln na kontuzjowanego skrzydłowego. Już chyba czas kupować w okienku 1-2 zawodników za konkretną kasę. Ławka jest szeroka i nie ma już co uzupełniać luk Peluso itp tworami.
Wnerwiające jest to, że ostatnio udawało się dziennikarzom przewidzieć kto do nas przejdzie i takie nazwiska jak Biabiany wywołują u mnie reakcje jak u dziecka na widok strzykawki i igły. Na większość nazwisk nam serwowanych wiele z nich to zwykłe ploty, ale do 90% z nich kibice Juve będą reagować tak i najgorsze jest to, że przynajmniej jeden słabiak/średniak/przeciętniak i tak do nas trafi.
Peluso, Padoin, De Ceglie, Motta, Isla, Giovinco no i może Quag. Ich trzeba po sezonie sprzedać nawet za kebaba byleby się ich pozbyć i ściągnąć zawodnika na porządnym poziomie, który zrobi różnice.
Wnerwiające jest to, że ostatnio udawało się dziennikarzom przewidzieć kto do nas przejdzie i takie nazwiska jak Biabiany wywołują u mnie reakcje jak u dziecka na widok strzykawki i igły. Na większość nazwisk nam serwowanych wiele z nich to zwykłe ploty, ale do 90% z nich kibice Juve będą reagować tak i najgorsze jest to, że przynajmniej jeden słabiak/średniak/przeciętniak i tak do nas trafi.
Peluso, Padoin, De Ceglie, Motta, Isla, Giovinco no i może Quag. Ich trzeba po sezonie sprzedać nawet za kebaba byleby się ich pozbyć i ściągnąć zawodnika na porządnym poziomie, który zrobi różnice.
- jakku1
- Juventino
@Deszczu
A Caceres?:D
A co do Kondogbii, Castiel, to on byl u nas jedna noga. Jeszcze przed transferem do Sevilli. Mielismy za niego zaplacic 5m euro, wszystko bylo dograne, ale chlopak stwierdzil, ze Juventus to dla niego za wysokie progi i woli poki co grac, a nie grzac lawke. Dlatego poszedl do Sevilli.
Marat, Menez z kolei ma dwie wady. Nie moze grac w pucharach w tym sezonie juz i ma wysoki kontrakt. Ale tez wolalbym Meneza od Biabianego. No i gdzies mi sie obilo o uszy, ze niedlugo szefostwo PSG ma z nim usiasc do stolu w sprawie nowego kontraktu.
Ja bym sie rozejrzal po Serie A, jesli chodzi o pilkarzy z konczacym sie kontraktem. Mozna wylowic naprawde fajnych graczy na lawke, zupelnie za darmo i z niewielka gaza.
A Caceres?:D
A co do Kondogbii, Castiel, to on byl u nas jedna noga. Jeszcze przed transferem do Sevilli. Mielismy za niego zaplacic 5m euro, wszystko bylo dograne, ale chlopak stwierdzil, ze Juventus to dla niego za wysokie progi i woli poki co grac, a nie grzac lawke. Dlatego poszedl do Sevilli.
Marat, Menez z kolei ma dwie wady. Nie moze grac w pucharach w tym sezonie juz i ma wysoki kontrakt. Ale tez wolalbym Meneza od Biabianego. No i gdzies mi sie obilo o uszy, ze niedlugo szefostwo PSG ma z nim usiasc do stolu w sprawie nowego kontraktu.
Ja bym sie rozejrzal po Serie A, jesli chodzi o pilkarzy z konczacym sie kontraktem. Mozna wylowic naprawde fajnych graczy na lawke, zupelnie za darmo i z niewielka gaza.