LaLiga
- nookie
- Juventino
Hincha pisze:Katalonski dziennik sportowy 'el mundo deportivo' nastepnego dnia wyszedl z okladka 'FORZA JUVE'. Podobno w Barcelonie zamiast 'Buenos Dias' tez mowilo sie 'Forza Juve' przez kilka kolejnych dninookie pisze: ..real zostal wyjechany przez JUVE w ostatniej edycji LM...
Absolutnie nie podoba mi sie to co robi Arbamowic z Chelsea, ale widze to troche inaczej niz przypadek Realu.....on oprostu spelnia swoje marzenia, zachcianki....ma kase...wiec kto mu zabroni ja wydawac???? Facet ma tyle pieniedzy, ze watpie aby jedynym celem kupna przez niego Chelsea byla chec zysku :? . Fakt, nie wplywa to dobrze na europejski futbol, bo inne druzyny przedz wiele lat szkola swoja mlodziez, a tu rusek przyjdzie, zamacha takiemu mlodzikowi kasa przed nosem ...... i ###. Jest rowniez w pewnym sensie zagrozeniem dla innych klubow i nie chodzi mi bynajmnije o aspekt sportowy, ale o to ze jak zechce kogos miec w swojej druzynie to bedize go mial
. Mam nadzieje, ze londynski klub nic w tym roku nie zdobedzie, dlatego tylko ze chcialabym by pozostały jeszcze nadzieje, ze nie tylko kasa liczy się w futbolu....ze warto szkolic mlodziez....i przedewszystkim, abysmy nie doczekali sie ekspansji milionerow ktorzy beda chcieli w podobny sposob wyciagac kluby z dlugow.... zabawiajac sie w Swiatego Mikolaja
. Jeden Abramowicz nie jest jeszcze takim zagrozeniam, ael jak bedzie takich z 10
, to za kilka lat mozemy sie doczekac tego, ze to np. Torino bedzie rzadzic w Europie! Nie mam nic do Torino(!), ale to moze calkowicie, nienaturalnie zminic rozklad sil europejskich.
Podobno Abramowicz ostrzy zeby i zamierza po sezonie wylozyc za NASZEGO Ronaldinho 42 mln euro (Barça kupila go ubieglego lata za 25)...dla ruska nie ma ograniczen finansowych....zobaczymy na ile Barça bedzie nieugieta :?
na Twoim miejscu nie denerwowalbym ie tym ze Romek chce ronaldinho...gracze przchodza z innych klubow po roku tylko wtedy gdy im tam nie pasuje..ja ne wiem jak jest ale chyba Ronaldinho ne ma problemow w Barsie wiec powinien zostac..poza tym jakby chcial isc do Chelsae to by poszedl juz w tym sezonie..
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- kouba
- Qualità Juventino
Hincha, o Henry to raczej każdy klub na dzień dzisiejszy może zapomnieć (może oprócz Chelsea, choć nie wiem czy by chciał przejsć do miejscowego klubu
) ale co do Vieriego to dobrze by było jakby przeszedł, to jest chyba jedyny zawodnik który cos prezentuje w Interze, był niezwykle groźny razem z Crespo, teraz juz nie umie tam dobrze współpracować z innymi
Ale On jest bardzo...himeryczny, niczym Hannavald na skoczni
Po Jego odejsciu Inter nie liczyłby sie juz w niczym, ale za to Barca...rośnie w siłe :!:

- KowalFromStolica
- Juventino
Bardzo mnie zastanawia dołek finansowy Barcy.Kasy nie mają ale kupują nowych zawodników.Vieri ma szansę na przejście do Barcy gdy sprzedają Kluiverta, jeśli nie sprzedają, głęboko wątpie.Inter napewno będzie słabszy w walce o scudetto, ale jeden Vieri drużyny nie czyni.
Oby twój miecz nigdy się nie złamał.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
- Hincha
- Juventino
Nie podlizuj sie :lol:kouba napisał:
za to Barca...rośnie w siłe :!:![]()

Jak sie okazalo po objeciu Barçy przez Laporte, stary zarzad zostawil mu w 'spadku' defeficyt ok. 170 mln euro :shock: . Tak wysoka suma byla skutkiem kilku 'wspanialych transferow' szczegolnie mam tu na mysli graczy nazywanych mianem 'nestepcow Pele' lub 'nowych Diego' sciaganych do Katalonii za niebotyczne pieniadze. Rochemback kupiony za ponad 20 mln :shock: , Geovanni tez ponad 20 mln. :shock: itp. Tych 'glupich' transferow bylo na prawde duzo i mija sie z celem wypisywanie ich wszystkich. Dlaczego glupich? Przedewszystkim kwota, a po drugie zaden z nich Maradona nie byl, a Pele tymbardziej. Geovanni nawet na lawke rezerwowych sie nnie lapal, a Roche gral sporadycznie wchodzac jako rezerwowy i to bardzo rzadko. Ostatnio wyszla afera, ze Gaspart za swoich rzadow zaplacil za Saviole nie tak jak publicznioe ogloszono 22 z 'hakiem', ale prawie 40 mln!!!!!!!!!!!!! Podobno byl zdesperowany tym, ze Perez kupil Zidane'a i zamierzal osiagnac jakas przeciwwage wobec odwiecznego rywala - sprowadzajac mloda gwiazdeczke z Argentyny(!)....nojgorsze jednak bylo podpisywanie kontraktow z pilkarzami a'la Gaspart - pilkarze zarabiali nieziemskie sumy (ja grajac w CM'a takich nie oferuje pilkarzom ktorych chce skusic do przejsc do mojego klubu :p). Przez takie podpisywanie kontarktow, stracilismy Rivaldo ktorego klub nie chcial juz dalej utrzymywac (zarabial ok. 10 mln. za sezon) wiec rozwiazal z nim przedterminowo kontrakt (rozwiazanie umowy z Rivaldo to bardzo zlozona sprawa i nie tlyko o kase chodzilo - jak ktos chce ze mna porozmawiac na tematy zwiazane z Barça to zapraszam - 1972851 <- moj ggKowalFromStolicaBardzo mnie zastanawia dołek finansowy Barcy.Kasy nie mają ale kupują nowych zawodników.Vieri ma szansę na przejście do Barcy gdy sprzedają Kluiverta, jeśli nie sprzedają, głęboko wątpie.Inter napewno będzie słabszy w walce o scudetto, ale jeden Vieri drużyny nie czyni.

Maja deficyt, co nie znaczy, ze nie maja kasy... oczywiscie te 170 mln trzeba splacic i nowy zarzad postawil sobie za zadanie uczynic to do konca bierzacego sezonu. Barcelona to nie klub pokroju Szczakowianki Jaworzno dla ktorego deficyt = brak kasy=degradacja. W bardzo znacznym stopniu Barcelone utrzymuja socios placac skladki, a nie wolno zapominac o zyskach! Zarzad FCB ma pieniadze na place dla pilkarzy i ma rezerwy przeznaczone na transfery...podobno na lato juz odlozono 50 mln euroBardzo mnie zastanawia dołek finansowy Barcy.Kasy nie mają ale kupują nowych zawodników

zasypaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!
Dzisja pfuuuuuuuuuu tzn. wczoraj Barcelona zremisowala z Athletic Bilbao 1-1. Wasz (wasz, czy juz mowic mam nasz???) Edgar zadebiutowal, dostal zolta kartke, walczyl, ale chyba trzeba jeszcze troche poczekac az sie lepiej zadomowi...poczeaaakamy. Zaaaaaaaaaasypiam. Bramke dla barcelony strzelil Kluivert (byla to 3000 bramka strzelona przez Barcelone na swoim stadionie - Camp Nou oddano do uzytku w 1957...a statystyka dotyczy takze poprzedniego stadionu Les Corts....oddanego do uzytku........hmmmmmmm nie pamietam, ale na poczatku lat 20' chyba, wczesniej Barcelona sie tutalala po boiskach innych druzyn) Dobra koncze bo zaczyna zalatywac historia Barcelony.
Przepraszam Was za tego posta....on nie mial poruszac tylu tematow i nie mial byc taki dlugi, w sumie to nie wiem czy on jest dlugi, bo mi sie go nie chce czytac.....przepraszam za bledy, literowki, ide sapc!
Zaczynam sie tu troche zadomawiac, a jutro 3 raz w zyciu....tzn 4 bede trzymala za ten klub kciuki....(1 raz Real-Juve w 98, 2 i 3 raz dwumecz z realem w 2003...wyznam Wam, ze w finale kibicowalam Milanowi :? ... przpraszam... moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina..... to tak z obojetnosci bardziej...troche zaczynam lubic Juventus)...ale tej 117' minuty meczu z 22 kwietnia ubieglego roku Zalayecie nie wybacze :evil: !
Czekam na rewanz !!!
Zacytuje w tym miejscu tylko jednego z forumowiczow, zminie tylko nazwe 'Juve' na 'Barça'
'Czy wygrywasz czy nie ja i tak kocham cię.'
Barça 'w moim sercu na dobre i na złe.
Moja miłość do ciebie jest nieopisana,
a w żyłach płynie krew w kolorach' blaugrana!!!
!!Visca el Barça!!
Ps. Vieri do Barcelony nie przejdzie!
Visca!
- beavis
- Juventino
Chcialbym zeby Vieri przeszedl do Barcelony. Po pierwsze Barcelone jeszcze lubie a Interu nie trawie strasznie :-D a po drugie Inter rywal do mistrzostwa traci swojego najlepszego napastnika. Szkoda ze mala szansa jest na ten transfer ale zobaczymy co sie dalej wydarzy
- beavis
- Juventino
pilkarzy realu lubie jako pojedynczych graczy ale jako team ich nienawidze
no oprocz Ronaldo jego zawsze bede nie trawil
Najbardziej lubie z realu Zidane bo gral i wiele zrobil dla Juve no i jest wielkia gwiazda pilki oraz Raula podoba mi sie jego sposob gry zreszta nie slychac tak ciagle o nim nie jest tam komercyjna gwiazda on po prostu robi swoje na boisku i to w jakim stylu :-D

- beavis
- Juventino
Desperado---ALEX pisze:A ja was zaskocze :!: Znam Korzyma osobiśćie :!:Mieszkał on w Nowym Sączu a ja tam jezdze na wakacje i kuzyn mi go przedstwaił nawet grałem z nim na hali.Jesli macie jakies pytania to walcie śmiało
mam pytanie: a nosi sie z tym ze jest juz tak gwiazdka?? zaczyna mu juz odbiajc sodowka do glowy?? a jest patriota?? zebu mu sie nie odwidzialo potem gry dla Polski :-D
- KowalFromStolica
- Juventino
Myśle podobnie.Jeśli go teraz wypuścimy z naszego "pięknego"dawidpln pisze:Korzym wyjedzie, spodoba się francuzom i za 3 lata zobaczymy kolejnego emigranta w reprezentacji Francji.

Oby twój miecz nigdy się nie złamał.
- Alexxxxx
- Juventino
Tyle ile w temacie. Dziwi mnie postawa Realu, muszą wchodzić tu w grę wielkie pieniądze, to pewnie dlatego widać ploty o Henrym, Tottim itp. Dla nie dowiraków link:
http://www.tribalfootball.com/january/e ... 00104.html
http://www.tribalfootball.com/january/e ... 00104.html
Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli