LM 13/14 (gr. B) [4]: JUVENTUS 2-2 Real Madryt
- booyak
- Juventino
gucio_juve Nie przesadzaj. Często zdarza mi się narzekać na Vidala ale dziś naprawdę zagrał fajne zawody. Przede wszystkim bez głupich niedokładnych podań i bez spóźnionych wślizgów. Dużo odbiorów, fajne przerzuty piłki, walka jak zawsze.
★ ★ ★
- mibor
- Juventino
Gdyby, gdyby... grozne sytuacje byly po strzalach z dystansu... bede sie upieral ze brak pomyslu, a jak cos wyszlo to padaka bo albo walilismy prosto w Ikera albo nas kasowano.jakku1 pisze:
Bo jednak sytuacje byly, nawet bardzo dobre, a nie powiedzialbym, ze 90% z nich to dzielo przypadku. Pomysl byl i jest, potrafimy stwarzac sytuacje podbramkowe, problem jest dalej ze skutecznoscia. Gdyby
Juve, storia di un grande amore
- zahor
- Juventino
Nie, nie będzie. Żaden piłkarz na świecie nie potrafi tak kapitalnie odbierać piłek jak Arturo Vidal, a już na pewno nie Belg z Cagliari. Gdyby dzisiaj on był w składzie zamiast Chilijczyka, to Juventus na 90% nie schodziłby na przerwę z czystym kontem. Kiedy partnerem Vidala w środku pola obok Pirlo jest Pogba, a nie Marchisio, normą jest że Arturo gra bardziej cofnięty, zabezpiecza tyły. Dzisiaj wychodziło mu to kapitalnie, co doceniły największe portale o piłce. Ale dla Ciebie to żaden argument, Ty wiesz lepiej że oprócz strzelenia karnego nic nie zrobił.gucio_juve pisze: Jeżeli mam chwalić Chilijczyka za odbiory, biorąc pod uwagę jego potencjał i możliwości to lepiej kupić Nainggolana - efekt będzie podobny, a pensja kilka razy mniejsza.
- Molek big fun juve
- Juventino
Mam prośbę... taką wielką... Przerzuć się może na Inter co ? Takich lewicowych kibiców nie potrzebuje klub...gucio_juve pisze:Przepraszam, rili. Nie mam nic do powiedzenia, jeśli na goal.com gość ma cztery gwiazdki, a na whoscored 8,6 i piłkarz meczu! (swoją drogą jak go oceniali na innych stronach?) Czapki z głów. Vidal był dzisiaj najlepszym zawodnikiem po naszej stronie. Widzieliście ile fantastycznych odbiorów zanotował? Te akcje, kiedy po podaniu Bonucciego zgrywał głową do obstawianego przez trzech Madrytczyków Llorente, zamiast oddać strzał, albo na skraju pola karnego wycofał do Pirlo. Pewnie nad tym popracuje, a wtedy będzie nota 10 i pięć gwiazdek.zahor pisze:gucio_juve pisze: Vidal prócz perfekcyjnie wykonanego rzutu karnego, równie dobrze wyciągał piłkę z siatki przy trafieniu Llorente, bo jego gra poza tym to tragedia.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Prześledź sobie wszystkie te odbiory, które wykonał Vidal i zastanów się co by było, gdyby nie on. Na whoscored nota 8,6 i oczywiście najlepszy zawodnik meczu, na goal.com jako jedyny w Juve cztery gwiazdki, ale jasne, nie strzelił hat-tricka, tragedia.
Jeżeli mam chwalić Chilijczyka za odbiory, biorąc pod uwagę jego potencjał i możliwości to lepiej kupić Nainggolana - efekt będzie podobny, a pensja kilka razy mniejsza.
Po 1. Conte prosił o wsparcie kibiców, a mam wrażenie , że to piknikowcy z Hiszpanii przyjechali. Same gwizdy , śpiewu malusieńko. Pała dla drughich, vikingów i innych. Zapomnieli chociażby o Noi Vogliamo Questa Vittoria?
Po 2. Pała dla Conte, koledze z którym oglądałem powiedziałem, że na drugą połowę wyjdziemy pewnie z nastawieniem "Bronimy wyniku". Do cholery ile razy mamy srać w gacie by się nauczyć , że nawet prowadząc 1:0 należy dalej grać swoje, a nie pozwalać przeciwnikowi na granie jego piłki.
Po 3. Szkoda mi Martina, bo zagrał zajedwabisty mecz, prócz błędu przy bramce oraz nawinięciu przez Bale'a
Po 4. Wystarczyła jedna wrzutka by LL zrobił swoje... nie można tak częściej?
Po 5. Jak po 1 meczu się główkowałem do CM robi na prawym ataku , tak dalej kminię wtf? Ani odbiorów , ani ataków (Tak tak , miał fajną główkę, ale później ?)
Po 6. Mam wielki szacunek do Gigiego za to co dla nas bronił oraz , że został w Serie B , ale niestety bramkarz to pozycja newralgiczna, Buffon stracił kompletnie refeks i w tej chwili to co leci na bramkę to wpada, a Cassilas dzisiaj pokazał , że mimo , iż nie grasz regularnie dzięki fenomenalnego refleksowi możesz dużo zrobić.
Po 7. Może by do kierwy nędzy zaczęli ćwiczyć te rzuty rożne, bo mnie już moszna boli , jak widzę 5 razy pod rząd te same zagrania Pirlo do Teveza a później do Asa i kapsko z tego wynika.
Po 8. Czemu Pirlo gdy ma piłkę zajedwabiście ułożoną na strzał zagrywa jakąś dziwną gałę, a gdy ma lipną pozycje oraz piłkę na dziwnym pułapie to oddaje strzał

Sytuacja nie jest tragiczna, ale drugie miejsce na tą chwię wiąże się z odpadnięciem. Same maszyny na pierwszych miejscach.
Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe

- Andryk
- Juventino
a co próbowaliśmy zrobić przez 90min ?jarmel pisze:jakku1 wykrakał
Dziwne, że nie próbowaliśmy wygrać tego spotkania, ewidentnie remis był planem minimum, który widocznie piłkarzom odpowiadał. Sytuacja w tabeli już jaśniejsza, nie boję się o wyjście z grupy.
- mibor
- Juventino
Molek big fun juve pisze:Po 6. Mam wielki szacunek do Gigiego za to co dla nas bronił oraz , że został w Serie B , ale niestety bramkarz to pozycja newralgiczna, Buffon stracił kompletnie refeks i w tej chwili to co leci na bramkę to wpada, a Cassilas dzisiaj pokazał , że mimo , iż nie grasz regularnie dzięki fenomenalnego refleksowi możesz dużo zrobić.

Czytajac takie komentarze ogarnia mnie pusty smiech.
Ci mial zrobic przy obu golach? zmniejszyc bramke.
Włącz skróty i zobacz ze 3/4 strzałow to strzały w Ikera...
- gucio_juve
- Juventino
Na jakiej podstawie twierdzisz, że jeżeli Marchisio gra w środku, to Vidal ma więcej zadań ofenswnych (czy też mniej defensywnych)? Wszak Pogba dysponuje zdecydowanie lepszym odbiorem niż Claudio. Ta teza miałaby sens, gdyby Włoch harował w obronie bardziej niż Francuz, a tak nie jest (spójrz w statystyki Serie A, ile odbiorów notuje Markiz, a ile Paul). Gdzie jest też napisane, że prócz strzelenia karnego, Vidal nic nie zrobił? W mojej opinii zagrał po prostu źle jak na swoje możliwości i wymagam od niego, że w sytuacjach kiedy można z akcji wycisnąć maksimum to to po prostu zrobi. Nie oceniam go przez pryzmat gry Caceresa, Asamoaha czy Teveza, bo to nie ma sensu - wszak chyba wszyscy widzieli, że prezentował się od nich lepiej.zahor pisze: Nie, nie będzie. Żaden piłkarz na świecie nie potrafi tak kapitalnie odbierać piłek jak Arturo Vidal, a już na pewno nie Belg z Cagliari. Gdyby dzisiaj on był w składzie zamiast Chilijczyka, to Juventus na 90% nie schodziłby na przerwę z czystym kontem. Kiedy partnerem Vidala w środku pola obok Pirlo jest Pogba, a nie Marchisio, normą jest że Arturo gra bardziej cofnięty, zabezpiecza tyły. Dzisiaj wychodziło mu to kapitalnie, co doceniły największe portale o piłce. Ale dla Ciebie to żaden argument, Ty wiesz lepiej że oprócz strzelenia karnego nic nie zrobił.
Ostatnio zmieniony 06 listopada 2013, 00:05 przez gucio_juve, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Chelsea czy Schalke jest nie do ruszenia ? Śmiem polemizować. Z Atletico też mozna powalczyc, choc bedzie ciezko.Molek big fun juve pisze:
Sytuacja nie jest tragiczna, ale drugie miejsce na tą chwię wiąże się z odpadnięciem. Same maszyny na pierwszych miejscach.
A Manchester United to w tym momencie dno, metr mułu i spodnie całe w ekskrementach. Skoro Stoke mogło z nimi pojechać, Juve także da radę. No i Apacz będzie miał na nich dodatkową motywację. Jak awansujemy, to własnie na United życzyłbym sobie trafić. MU za Sir Alexa, i MU obecne, to mniej więcej taka różnica jak Juventus Conte, i Juventus Del Neriego

A co do meczu, nie rozumiem tłumaczeń Caceresa jak i Asy. Asa na LO jednak się nie sprawdza - to nie był najfortunniejszy z pomyslow, wystawic go na Real w roli w ktorej wystepowal raptem pare razy w zyciu do tej pory - natomiast Caceres swoje dobre zagrania przeplatal z beznadziejnymi, i mimo wszystko moim zdaniem byl najslabszy z naszych szeregow.
BESTER MANN, BESTEEER !

- zahor
- Juventino
Na takiej, że widzę to dość wyraźnie. Zresztą niezależnie ode mnie zaobserwowało to wiele innych osób na tym forum, przez co utwierdziłem się w przekonaniu że mi się to nie przywidziało.gucio_juve pisze: Na jakiej podstawie twierdzisz, że jeżeli Marchisio gra w środku, to Vidal ma więcej zadań ofenswnych?
Tyle że Marchisio bez porównania lepiej potrafi czytać grę w obronie, ustawiać się tak, żeby zabezpieczać tyły i tłamsić w zarodku ewentualne kontry. Poza tym rzadziej zdarzają mu się babole, po których pod bramką Juventusu jest groźnie, przez co nie wymaga takiej asekuracji. Pogba gra bardzo efektownie, umie zrobić w przodzie wiele rzeczy, których Markiz nie potrafi, ale akurat takiego spokoju z tyłu jak Włoch nie jest w stanie zagwarantować.gucio_juve pisze: Wszak Pogba dysponuje zdecydowanie lepszym odbiorem niż Claudio. Ta teza miałaby sens, gdyby Włoch harował w obronie bardziej niż Francuz, a tak nie jest (spójrz w statystyki Serie A, ile odbiorów notuje Markiz, a ile Paul).
gucio_juve pisze: Gdzie jest też napisane, że prócz strzelenia karnego, Vidal nic nie zrobił?
Z tego chyba wynika że wszystko co zrobił oprócz karnego (i wyjęcia piłki z siatki) było tragiczne. Tymczasem ja się będę spierać że zaliczył całą masę odbiorów, które należy ocenić skrajnie inaczej i ogólnie nigdzie tragedii nie było, a wręcz przeciwnie.gucio_juve pisze: Vidal prócz perfekcyjnie wykonanego rzutu karnego, równie dobrze wyciągał piłkę z siatki przy trafieniu Llorente, bo jego gra poza tym to tragedia.
- annihilator1988
- Juventino
Prawda? Ostatnia bramka po rzucie rożnym to chyba gol Peluso, który zdobył w meczu z Lazio w lutym, czy styczniu tego rokuMolek big fun juve pisze: Po 7. Może by do kierwy nędzy zaczęli ćwiczyć te rzuty rożne, bo mnie już moszna boli , jak widzę 5 razy pod rząd te same zagrania Pirlo do Teveza a później do Asa i kapsko z tego wynika.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- bajbek17
- Juventino
Mamy pecha, bo akurat graliśmy z drużyną, która ma świetne skrzydła, a u nas one są najsłabsze. Caceres mało gra i stąd zapewne ten błąd wynikający z braku możliwości zagrania inaczej. Wracając do skrzydeł Bale pokazał przy bramce ile jest wart wiadomo, że nie te 100 baniek, ale wciąż to świetny piłkarz. Asa w tej sytuacji zachował się jak rasowy nie obrońca. Mecz z Turkami na tak gorącym terenie (bo chyba wszyscy zapomnieli o tym po meczu z Relem i 7-1) może nas pogrążyć. Będzie cholernie ciężko.
Pamiętając jak nasze stałe fragmenty gry wyglądały w pierwszym sezonie z Conte na ławce. Teraz nasz kołcz zdaje się odpuścił całkiem ten fragment gry, ale niestety chyba nie zastąpił go niczym innym.annihilator1988 pisze:Prawda? Ostatnia bramka po rzucie rożnym to chyba gol Peluso, który zdobył w meczu z Lazio w lutym, czy styczniu tego rokuMolek big fun juve pisze: Po 7. Może by do kierwy nędzy zaczęli ćwiczyć te rzuty rożne, bo mnie już moszna boli , jak widzę 5 razy pod rząd te same zagrania Pirlo do Teveza a później do Asa i kapsko z tego wynika.Lipnie wygląda rozegranie stałych fragmentów gry w wykonaniu Juve
Ostatnio zmieniony 06 listopada 2013, 00:25 przez bajbek17, łącznie zmieniany 2 razy.
- SKAr7
- Juventino
To prawda, ale Francuz jest bardzo nieokrzesany i lata po boisku czasem bez sensu. Łatwo go ominąć prostą klepką, bo jeszcze ma za mało doświadczenia, by wiedzieć kiedy może podejść wyżej a kiedy musi trzymać środek, żeby nie robić wielkiej dziury w środku. To naturalne, że asertywny gracz będzie miał mniej odbiorów niż "pozytywnie nakręcony", ale to nie znaczy, że ten drugi jest zawsze z tego tytułu lepszą opcją.gucio_juve pisze: Wszak Pogba dysponuje zdecydowanie lepszym odbiorem niż Claudio
A to, że jeden z naszych pomocników gra wyżej, a drugi niżej można spokojnie zaobserwować patrząc na to gdzie przebywają na boisku. Pogba wymieniał się z Tevezem i praktycznie grał w napadzie. Arturo nie schodził z 30-40 metra (chyba, że do przerzutu Pirlo).
Już ja bym się bardziej przyczepił do Argentyńczyka, któremu poza wypuszczeniem przed karnym nie wyszło tak na dobrą sprawę nic. To, że absolutnie każdy jego strzał z dystansu nie trafia w bramkę irytuje mnie bardziej niż strzały z miliardowego kąta Quaqa.
- Molek big fun juve
- Juventino
Mhm , sytuacja z Marchisio rzeczywiście wprost w Ikera leciało , na tą chwilę , Buffon jedynie co by zrobił to patrzył jak piłka leci do bramki. Też go broniłem przez długi czas, ale niestety wieku nie oszuka, sprężyn w nogach nie ma i nie miał właśnie jak Iker czy Diego Lopez, zawsze nadrabiał i słynął z tego , że fenomenalnie potrafił się ustawić, ale ostatnio nawet ma problemy z tym ustawieniem . Tak jak mnie dobija to co on robi przy dośrodkowaniach, leci wrzutka a on stoi dotykając krótki słupek , piłka leci na długi to ten biegnie przez całą bramkę. Spójrz na to co robi Iker, Neuer ... stoją cały szas na środku bramki.mibor pisze:Molek big fun juve pisze:Po 6. Mam wielki szacunek do Gigiego za to co dla nas bronił oraz , że został w Serie B , ale niestety bramkarz to pozycja newralgiczna, Buffon stracił kompletnie refeks i w tej chwili to co leci na bramkę to wpada, a Cassilas dzisiaj pokazał , że mimo , iż nie grasz regularnie dzięki fenomenalnego refleksowi możesz dużo zrobić.![]()
![]()
Czytajac takie komentarze ogarnia mnie pusty smiech.
Ci mial zrobic przy obu golach? zmniejszyc bramke.
Włącz skróty i zobacz ze 3/4 strzałow to strzały w Ikera...
Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe

- deszczowy
- Juventino
Jakoś nie mogę po tym meczu uwierzyć, że wyjdziemy z tej grupy. Nie z tak dysponowaną obroną. To, co było naszym największym atutem staje się powoli naszym przekleństwem.
- mibor
- Juventino
hmm wiem i widze ze buffon jest w dolku, ale miec do niego pretensje ze nic nie wybronil, nadal twierdze ze strzal markiza nie byl mega trudny do obrony. Czy nie mial sprezyn nie powiedzial bym...
My walilismy duzo i w Ikera i jest teraz łał...
My walilismy duzo i w Ikera i jest teraz łał...