LM 13/14 (gr. B) [4]: JUVENTUS 2-2 Real Madryt

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 14:01

Wiadomo, że nawet w przypadku porażki- nasz awans do następnej rundy, byłby jeszcze możliwy. Ale tu nie ma miejsca na kalkulacje.
Klasa rywala i skala prestiżu takiego spotkania mówi sama za siebie.
Liczę na to, że Carlos i Arturo poprowadzą nas do zwycięstwa, niczym za starych dobrych czasów Alex i Pavel. Królewskim mimo porażki, nie grozi zajęcie miejsca gorszego niż pierwsze ( z pewnością odprawią Galatę i Duńczyków). Zatem o konieczności mobilizacji na 1000% w naszych szeregach, nikogo nie należy nawet przekonywać. Ja pozwolę sobie wytypować wynik na 2-0 dla Starej Damy :ok:

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 14:24

Piszecie, że nawet jak przegramy z Realem to awansujemy dalej. A ja się tylko tak spytam:
Czemu dopisujecie 3 punkty Juve za mecz z Galatą? Turcy to nie są ogórki i poza tym będą grać u siebie. Jak przegramy z Realem to szanse na awans będą minimalne, bo Galata bardzo się zepnie na mecz z Juve.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 14:30

Nasi muszą się otrząsnąć. Minimum na ten sezon to to samo co w poprzednim. 1/4 LM i Scudetto. Jak nie daj boże nie będzie ani jednego z tych rzeczy to polecą głowy.

Julek997

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 15:59

a ja jestem ciekawy czy nasi ultrasi wreszcie przygotują jakąs oprawe. w tym sezonie jeszcze takowej nie było, ale teraz jest okazja i to podwójna u siebie z Realem i Napoli !

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 16:14

Gigi-Caceres-Bonu-Barza-Asa-Pirlo-Vidal-Pogba-Faqu-Tevez-Ll
Myślę, że takie coś można by spróbować. Nie wiem tylko jak Faqu na skrzydle się czuje.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 17:08

bajbek17 pisze:Gigi-Caceres-Bonu-Barza-Asa-Pirlo-Vidal-Pogba-Faqu-Tevez-Ll
Myślę, że takie coś można by spróbować. Nie wiem tylko jak Faqu na skrzydle się czuje.
Przecież sam w to nie wierzysz.

Takim składem to Conte wyjdzie co najwyżej na jakiś sparing z 4. ligowcem w środku tygodnia.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 17:15

alina pisze: Przecież sam w to nie wierzysz.

Takim składem to Conte wyjdzie co najwyżej na jakiś sparing z 4. ligowcem w środku tygodnia.
No wydaje mi się, że tak właśnie grał w Madrycie i tu tylko dwie zmiany Asa za Ogbonne i Faqu za Marchisio.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 17:18

FQ od czarnej roboty na skrzydle? Nie sądzę.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 17:20

Wyjdziemy 3-5-2. Antoś widzi, że chłopaki dochodzą do formy no i po 3 zwycięstwach z rzędu nie będzie eksperymentował.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 17:23

Boję się tego meczu, jakoś czuję, że zamiast w LM będziemy grali w LE, ale obym się mylił.

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 17:43

bajbek17 pisze:

No wydaje mi się, że tak właśnie grał w Madrycie i tu tylko dwie zmiany Asa za Ogbonne i Faqu za Marchisio.
Dokładnie. Dodaj do Twojej ekipy Ogbonnę i Markiza za Q z Asą i od razu to ma jakiś sens.

W Madrycie 4-3-3 było tylko na papierze. Marchisio schodził do środka i wspomagał obronę/środek pola. Czy Q tak zrobi?

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 17:58

Dwa dni mnie nie było, a tutaj widzę takie nagromadzenie perełek.
Sorek21 pisze: Dla Asamoaha nie powinno być różnicy czy gra jako lewy wahadłowy czy lewy obrońca bo to prawie to samo.
:angry:
Nie, absolutnie żadnej różnicy między grą na wahadle (czyli w pomocy), a grą w OBRONIE, gdzie trzeba pilnować linii spalonego (szczególnie z takim rywalem jak Real), gdzie na ma za Twoimi plecami już nikogo żeby zaasekurować, gdzie trzeba momentami schodzić do środka, ubezpieczać i grać we własnym polu karnym, odpowiednio się ustawiać, umieć czysto odebrać piłkę itd? Grałeś Ty kiedyś w piłkę na pełnowymiarowym boisku?
Mehehehe pisze:Zagramy na 100% czwórką z tyłu. Nie wyobrażam sobie Ogbonny i Bonucciego jednocześnie w trójce z tyłu z takim rywalem, z takim potencjałem w ofensywie, jak Real. Kto tam zagra? Obstawiam De Ceglie-Bonucci-Barzagli-Caceres.
De Ceglie? TEN De Ceglie? Facet który jest tykającą bombą zegarową, który w każdej chwili może się kopnąć w czoło, który w defensywie nie gwarantuje praktycznie niczego, zagra od pierwszej minuty przeciwko Realowi Madryt, bo w ostatnim meczu z przesłabą Catanią, ligowym outsiderem, udało mu się akurat nie zawalić bramki?
bajbek17 pisze:

Zapytam wprost - naprawdę wierzysz że Juventus wyjdzie na Real w dokładnie takim ustawieniu, jak to które rozpisałeś?

Mecz nie jest aż tak ważny jak wielu się wydaje, ale to nie powód żeby wymyślać takie kuriozalne teorie i upychać graczy na pozycje, na których nigdy nie grali.
LordJuve pisze:
Gotti pisze:Piszecie, że nawet jak przegramy z Realem to awansujemy dalej. A ja się tylko tak spytam:
Czemu dopisujecie 3 punkty Juve za mecz z Galatą? Turcy to nie są ogórki i poza tym będą grać u siebie. Jak przegramy z Realem to szanse na awans będą minimalne, bo Galata bardzo się zepnie na mecz z Juve.
Dokładnie! To trochę naiwne twierdzić, że mecze z Galatasaray i Kopenhagą będą dla Juve spacerkiem, szczególnie w perspektywie dwóch pierwszych remisów... :roll:
Bardzo fajnie, mam tylko jedno pytanie - kto twierdzi że pojedziemy Turków jak trampkarzy? Nie zetknąłem się nigdzie z takim poglądem, co najwyżej ze stwierdzeniem że wygrana w Stambule powinna być warunkiem dostatecznym (i zarazem koniecznym) awansu, stąd też mecz z Realem nie jest tym z gatunku "o wszystko".
Ostatnio zmieniony 03 listopada 2013, 18:04 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 17:59

Gotti pisze:Piszecie, że nawet jak przegramy z Realem to awansujemy dalej. A ja się tylko tak spytam:
Dokładnie! To trochę naiwne twierdzić, że mecze z Galatasaray i Kopenhagą będą dla Juve spacerkiem, szczególnie w perspektywie dwóch pierwszych remisów... :roll:

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 19:01

LordJuve pisze:
Ale na pewno będą to dużo łatwiejsze spotkania niż z Realem. Dlatego jeśli chodzi o nasz potencjalny awans to więcej nadziei pokładam w scenariuszu gdzie pokonujemy Kopenhagę i Galatę niż poprzez ogranie Realu.

#AllegriOut
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 19:27

zahor Asamoah już nieraz był ustawiany na lewej obronie gdy Conte podczas meczu zmieniał ustawienie, a z tego co pamiętam to np. na mecz z Bayernem wystawił Claudio jako trequartiste więc nie wydaje mi się żeby to był dla Conte problem. Choć nie powiem, że Faqu moim zdaniem poradziłby sobie na skrzydle już bardziej Vucinic, ale w takim meczu Conte wolałby kogoś z bardziej defensywnymi umiejętnościami. Zaproponowałem coś takiego jakby Conte chciał upchać 3 napastników będących obecnie w formie tak jak w tamtych wystawiał całą naszą 4 środkowych pomocników.

Zablokowany