Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2013, 12:18

Jeśli ktoś myśli dalej, że Roma straci punkty w jakiś głupi sposób ze średniakiem ligi to mówię.. Nie straci.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2013, 12:48

wagner pisze:Jeśli ktoś myśli dalej, że Roma straci punkty w jakiś głupi sposób ze średniakiem ligi to mówię.. Nie straci.
No to chyba oszalałeś :P Każdemu zdarzają się wpadki, nawet Barcelona w swoich najlepszych okresach czy Bayern teraz potrafili zgubić punkty ze słabszymi drużynami. Sezon jest zbyt długi żeby rozegrać go bez żadnego potknięcia, tam grają tylko ludzie.
Stawiam, że jeszcze w tym roku nie raz stracą punkty. Oby tylko Juve regularnie je zdobywało to o resztę nie będę się martwił.

#AllegriOut
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 01 listopada 2013, 13:20

Lucas87 pisze: Oglądałem wczorajszy mecz Romy na Orange Sport i uważam, że (pomimo usprawiedliwienia- pewnymi ubytkami w składzie) faktycznie ten zespół nie prezentuje niczego nadzwyczajnego. Chievo skupiło się tylko na defensywie, szło im dobrze- to fakt. Głupio wyszło, że
Ale do końca pozostało 28 kolejek, więc wszyscy jeszcze nie raz pogubią punkty. Jeśli Rzymianie zagrają w styczniu przeciwko nam, w formie podobnej do wczorajszej - wówczas jestem spokojny o Juventus.
Przed Torino jest rzeczywiście duża szansa, aby stać się pierwszą drużyną, która urwie punkt/(y)- podopiecznym Garcii.
Powiem szczerze, że Roma - nie umniejszając faktu, że grają imponująco z przodu i z tyłu - ma naprawdę masę szczęścia. W każdym z trzech meczach - Udinese, Napoli i Inter - rywale mieli niesamowite okazję do zdobycia gola. I nie były to sytuacje w 80 minucie przy stanie 2-0 czy 3-0 dla Romy, ale w pierwszych połowach przy 0-0 czy ewentualnie 1-0. Strzał Guarina, sytuacja Di Natale, okazje Inisgne czy Pandeva - słupki, poprzeczki, spojenia - naprawdę było tego sporo. Roma zaczyna mnie już denerwować. Ale co by nie mówić - grają naprawdę niesamowitą piłkę, a ich spotkania ogląda się naprawdę dobrze.

Obrazek
Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2013, 19:03

Przyznam szczerze, że nie widziałem żadnego ich meczu, passa jest imponująca, byłem ostatnio w Rzymie i widać wysyp Romanistów wszędzie, chyba że tam jest tak normalnie i Laziale chowają się po slumsach to nie wiem, nie mogę się doczekać meczu z nami, to będzie prawdziwy sprawdzian i próba sił która pokaże na czym stoimy, my i oni.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 21:34

Ktoś ogląda dzisiejszy mecz z Torino? Jak wyglądało pierwsze 30 minut? Dopiero wtedy włączyłem mecz.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 21:37

Skibil pisze:Jak wyglądało pierwsze 30 minut?
Nudy.

Jeżeli Cerci sam czegoś nie wymyśli (a w drugiej połowie solidniej go przypilnują), to będzie kolejna wygrana Romy.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 21:39

Oglada ktos Rome?

O ile przez pierwsze 20 minut grali Rzymianie bardzo dobrze, to potem nie byli w stanie nawet oddac strzalu. Co do Torino, to Cerci jest chyba w zyciowej formie, nie da sie go dogonic, a tak krotko prowadzi pilke przy nodze, ze nawet w duzym gaszczu jest w stanie sie przedrzec albo wywalczyc wolnego. I jeszcze dochodza te cholernie kasliwe strzaly lewa noga.

Z Romy podoba mi sie chyba tylko Pjanic. Kilka fajnych pilek i przytomna asysta. Momentami tez fajnie wyglada ich gra pressingiem i skutecznosc w obronie. Chociaz Balzaretti dzisiaj przegrywa niemal wszystkie pojedynki z... Cercim :prochno:

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
daroo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 21:43

Co zrobiła obrona Toro przy akcji bramkowej? Tragedia :angry: Roma miała przewagę optyczną, dłużej utrzymywali się przy piłce ale niewiele z tego wynikało, bo gdy podeszli na 25 metr to brakowało pomysłu na sforsowanie obrony gospodarzy. Torino na początku nie potrafiło się zorganizować do kontr ale z biegiem czasu co raz lepiej im to wychodziło i kilka razy Roma była w tarapatach. Cerci szaleje.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 21:50

Dobra. Pora na rozwiązanie ostateczne. Jeśli dzisiaj Roma ponownie wygra, w następnym spotkaniu postawię na ich zwycięstwo. I możecie mi wierzyć, że z moim szczęściem, w końcu stracą punkty.

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 21:54

Kamex22 pisze:Dobra. Pora na rozwiązanie ostateczne. Jeśli dzisiaj Roma ponownie wygra, w następnym spotkaniu postawię na ich zwycięstwo. I możecie mi wierzyć, że z moim szczęściem, w końcu stracą punkty.
Postaw postaw bo innaczej bedzie ciezko zatrzymac Roma ktora jak narazie spokojnie idzie po 11 wygrana z rzedu.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 22:08

Tak musialo to sie skonczyc - Cerci i 1:1. Swietnie gra Torino w drugiej polowie, Roma kompletnie zawodzi, nawet strzalu nie oddali.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 22:08

Hah, ciesze sie po bramce Toro. Jakiez to zabawne. ; )

Pierwszy raz włączyłem mecz Romy i naprawde nie wiem jak oni wyrobili te passe. Go Toro!

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 22:22

Zabawny to był nurek Maicona.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 22:32

Kamex22 pisze:Dobra. Pora na rozwiązanie ostateczne. Jeśli dzisiaj Roma ponownie wygra, w następnym spotkaniu postawię na ich zwycięstwo. I możecie mi wierzyć, że z moim szczęściem, w końcu stracą punkty.
Postawiłeś na LIVE ? :prochno:

Obrazek
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2013, 22:40

Sila Spokoju pisze:
Postawiłeś na LIVE ? :prochno:
Kasa nie zdążyła z konta bankowego na konto buka dojść :( Ale liczy się efekt! :P

Swoją drogą brawo dla Torino. Radość po ich golu to dziwne uczucie. Jednak moim zdaniem sędzia był dziś po stronie Turynu.
Ostatnio zmieniony 03 listopada 2013, 22:41 przez Kamex22, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ