Serie A 13/14 (10): JUVENTUS 4-0 Catania
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Brak mi bedzie Chielliniego w takiej formie na Real..
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
DC zagrał swój pierwszy mecz w tym sezonie od pierwszych minut. Chyba poza Mottą i Rubinho to był jedyny zawodnik, który tak mało grał. Conte skorzystał z krótkiego odstępu między meczami z bardzo słabymi drużynami i dał mu trochę pokopać, żeby chłopak nie dostał hemoroidów od tej ławy. Paradoksalnie, wielu userów JP dostało faktycznego bólu dupy z tego powodu.Maly pisze:mnie natomiast ostatnie "częstsze" granie PDC napełnia obawą czy aby Antek nie szykował go na mecz z realem... czy powinienem się już zaczynać bać?
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
@Arbuzini: do tej pory nie wiem czy to on podawał czy obrońca wybijał piłkę wślizgiem
a może obaj do spółki... 
@Ouh_yeah: znając DC nie można się nie bać jeśli miałby zagrać z realem i tyle ;] a znając także Conte wiem, że on właśnie potrafi tak "przygotować" zawodnika na jeden-dwa mecze pod konkretnego przeciwnika, zakładając że znów wyjdziemy 4 w obronie, co przy pauzie Chielliniego jest dodatkowo prowdopodobne, oraz dodając przeciętny występ Ogbony w Madrycie, ktoś na tej lewej musi zagrać prawda...?

@Ouh_yeah: znając DC nie można się nie bać jeśli miałby zagrać z realem i tyle ;] a znając także Conte wiem, że on właśnie potrafi tak "przygotować" zawodnika na jeden-dwa mecze pod konkretnego przeciwnika, zakładając że znów wyjdziemy 4 w obronie, co przy pauzie Chielliniego jest dodatkowo prowdopodobne, oraz dodając przeciętny występ Ogbony w Madrycie, ktoś na tej lewej musi zagrać prawda...?
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Nie można tej kartki jakoś odwołać? Tym bardziej, że wszyscy potępili owego sędziego.Adrian27th pisze:Brak mi bedzie Chielliniego w takiej formie na Real..
Obrona na zero z tyłu. Tak trzymać!
- PrzemasJuve
- Juventino
oho tradycyjny najazd na de ceglie, matrego nie ma, musi byc koziol ofiarny heh, na moje paulo gra niegorzej niz isla(tak mozna?) i na chwile obecna to smialo nr 2 po asie
a czylijczyk? nie wiem czy bardziej na alibi mozna grac, a jak przeczytalem na jp, ze conte zauwazyl "rosnaca forme" isli szczerze sie usmialem
a czylijczyk? nie wiem czy bardziej na alibi mozna grac, a jak przeczytalem na jp, ze conte zauwazyl "rosnaca forme" isli szczerze sie usmialem

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Arbuzini
- Juventino
Może Przemas ogarnij jeszcze raz ten temat, zrób sobie jakąś tabelkę porównawczą, czy coś i wtedy przestaniesz czepiać się ludzi, że jeżdżą bezpodstawnie pod De Ceglie. Tak najzwyczajniej w świecie nie jest...
- zahor
- Juventino
Z tego co mi wiadomo (chociaż nie mam stuprocentowej pewności), zawieszenie anuluje się w praktyce tylko w przypadku, kiedy sędzia ewidentnie się pomylił gwiżdżąc faul, którego nie było. Analogicznie, zawiesić niewyrzuconego z boiska przez arbitra gracza można tylko wtedy, jeżeli sędzia w ogóle nie zauważy przewinienia. Jeżeli sędzia da żółtą za coś, co kwalifikuje się na czerwoną, gracz pauzować nie będzie. Gdyby Chiellini w ogóle nie popełnił faulu, a Ronaldo oszukał sędziego, to ten pierwszy zostałby po meczu uniewinniony, a drugi najpewniej zawieszony. Tutaj natomiast sędzia podjął decyzję, która raczej była zbyt surowa (chociaż jak pisałem po meczu, nie była aż tak z sufitu, jak wielu się wydawało) i w sumie niezgodna z duchem gry, ale z której jakoś tam się można wybronić. Nie wiem czy kiedykolwiek w historii zdarzyło się cofnięcie zawieszenia w takiej sprawie. Inna sprawa to taka, że termin ewentualnego odwołania chyba już minął.szczypek pisze: Nie można tej kartki jakoś odwołać? Tym bardziej, że wszyscy potępili owego sędziego.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
A o czym teraz piszesz? Bo ja tu widze przewage pochwał dla DeCe. Co wcale nie znaczy, że należy nagle robić z niego jakiegoś boga lewej strony. Gość już swoje zawalił i nikt mu za szybko nie uwierzy teraz.PrzemasJuve pisze:oho tradycyjny najazd na de ceglie, matrego nie ma, musi byc koziol ofiarny heh, na moje paulo gra niegorzej niz isla(tak mozna?) i na chwile obecna to smialo nr 2 po asie
Llorente wczoraj przeciętnie, ale dla mnie i tak jest o wiele lepszy i bardziej przydatny dla drużyny w swojej przeciętności, niż Matri z Quagiem podczas swoich przeciętnych występów. Ten atak w końcu fajnie funkcjonuje. Giovinco to też idealny zawodnik na jokera, na wejście na podmęczonego przeciwnika.
Nie można tak było od razu? Z tym zaangażowaniem? Markiz w dwóch pierwszych minutach świetny pressing i odbiór piłki prawie pod polem karnym przeciwnika. A DeCe po podaniu do Teveza, gdzie był spalony? Doskoczył jeszcze na połowie rywala i odebrał piłkę

PS: Albo jestem głuchy, albo słyszałem jak w drugiej połowie kibice śpiewali - Legia Warszawa )

- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... zhjU#t=131Marat87 pisze:PS: Albo jestem głuchy, albo słyszałem jak w drugiej połowie kibice śpiewali - Legia Warszawa )Ale raczej jestem głuchy...
Zatrzymaj w tym momencie co podałem (2:11). Jest to skrót jeszcze z meczu z Genoą, ale od dawna jest zauważalna obecność barw Legii na Juventus Stadium i barw Juventusu na Pepsi Arena.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
To znaczy orientuję się w tym, że oba kluby maja zgodę i widywałem już transparenty z Legią na JS.
Bardziej pytam, czy ktoś jeszcze słyszał jak kibice Legii śpiewali "Legia Warszawa", czy tylko mi się przesłyszało.
Bardziej pytam, czy ktoś jeszcze słyszał jak kibice Legii śpiewali "Legia Warszawa", czy tylko mi się przesłyszało.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Pewnie by sie dało, ale nie widziałem newsa o rzekomym odwołaniu, co zwykli robić, więc pewnie przesiedzi i nasz ostatnio przewracajacy sie o wlasne nogi Bonucci zagra 'o zgrozo' w środku obrony.szczypek pisze:Nie można tej kartki jakoś odwołać? Tym bardziej, że wszyscy potępili owego sędziego.Adrian27th pisze:Brak mi bedzie Chielliniego w takiej formie na Real..
Obrona na zero z tyłu. Tak trzymać!
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.