Serie A 13/14 (9): JUVENTUS 2-0 Genoa

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2013, 17:42

3-5-2 :angry: ehh..

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2013, 18:24

Kolejny mecz na przełamanie. Tu już nie ma żadnych "ale", w takich meczach Juventus powinien wygrywać pewnie i bez większego wysiłku. Nie martwię się o ustawienie nawet jeśli wyjdziemy 3-5-2. To sprawdzona taktyka i Conte jest co do niej przekonany mimo że z Realem 4-3-3 nie wyglądało wcale gorzej (nawet lepiej). Jednak nie da się przejść na nowe podstawowe ustawienie z meczu na mecz. To potrzebuję czasu i treningu. Jestem pewien że jeśli nic się nie zmieni w naszej dotychczasowej grze zobaczymy 4-3-3 w tym sezonie jeszcze wiele razy.
Co do składu nie mam zdania, gramy co trzy dni i ufam Conte. On wie co robić. FORZA JUVE!

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 października 2013, 09:49

Powiem krótko, liczę na czwórkę w obronie, czyste konto bramkarza (którym w tym meczu powinien być Storari) i bramkę naszych dwóch napadziorów, którzy wystąpili od początku w meczu z Realem.

Przełamiemy się, stłamsimy i nawrzucamy im trochę bramek, bo?
Bo zmiana czasu.

Obrazek
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 27 października 2013, 12:35

No i nie doczekamy się chyba 4-3-3 w lidze... Szkoda wielka. Wszystkie gazeciory zgodnie wciskają nam 3-5-2.

Tak, czy inaczej liczę na Llorente dzisiaj. Jak szczeli gola, to go kupię w fantasyseriea ;)

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2013, 13:08

yanquez pisze: Tak, czy inaczej liczę na Llorente dzisiaj. Jak szczeli gola, to go kupię w fantasyseriea ;)
Ja zacznę go wystawiać w PESie. Mam nadzieje, że Fernando zagra od pierwszych minut i że coś wciśnie.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2013, 13:13

3-5-2...
Wygramy jedną bramką i się będziemy niemiłosiernie męczyli.
Tevez tyłem do bramki = 3 rywali na plecach.
Llorente 30m przed bramką = brak pożytku.
Z Realem prawdopodobnie wyjdziemy 4-3-3, więc nie rozumiem dlaczego nie szlifujemy tego ustawienia.

Obrazek
MaxFromJam_89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 października 2013, 13:13

Po niezłej pierwszej połowie z Realem miałem nadzieję na 4-3-3(4-3-1-2, Marchisio grał na pozycji napastnika, ale w dalszym ciągu to tylko pomocnik grający wyżej) również dziś. Niestety wszystko wskazuje na 3-5-2, a szkoda. Przede wszystkim na chwilę obecną kadrę mamy bardziej do tego pierwszego ustawienia. Czwórkę obrońców bez problemu możemy zestawić różnymi wariantami (defensywnie skrzydłach Caseres i Chielinni, który i tak gra pół-lewego na chwilę obecną, a ofensywnie Lichtsteiner oraz chociażby Asa). Środek pola bym zmienił całkowicie. Najbliżej obrońców na chwilę obecną najbardziej pasuje wyżej wymieniony już Marchisio. Gość najczęściej znika na cały mecz odwalają tzw "brudną robotę". Asekuruje, gra taktycznie, podwaja krycie z całkiem niezłym rezultatem - tak twierdzi Conte. Asekurując np. Vidala i Pogbe mielibyśmy środek zabezpieczony lepiej niż obecnie.

Z kolei Pirlo w tych elementach leży, truchta tylko od gracza do gracza, a kiedy już zdecyduje się odebrać piłkę to najczęściej z marnym skutkiem. Jeśli chodzi o element podania to Marchisio najczęściej podaje do najbliższego kolegi, często cofa do tyłu, coraz rzadziej asystuje i strzela. Z kolei Andrea grając bliżej bramki za napastnikami mógłby się odrodzić. Miałby więcej okazji do jakiegoś prostopadłego podania (Tevez), bądź dośrodkowania )Llorente. Byłby bardziej pod grą, a i te jego straty po nonszalanckich podaniach nie byłyby takie groźne jak obecnie.

Niestety mamy środek sezonu, gdzie czasu na eksperymenty nie ma. Zagramy utartym 3-5-2, gdzie może uda się wygrać po ładnej grze i wszyscy zapomną o rewolucji (przynajmniej do następnego kiepskiego występu). A może Conte jednak zaskoczy, może nie taką rewolucją, ale chociażby powtórką z Madrytu.
Castiel pisze:Żeby Pirlo mógł grać za napastnikami to musiałby być kilka lat młodszy. Do tego trzeba niezłej szybkości i dryblingu. Nie mamy takiego zawodnika. Wystawienie tam np Vidala czy Pogby to za duża strata w defensywie.
Marchisio też nie ma niezłej szybkości ani dryblingu a grywa na podobnych pozycjach, więc jak już przestawiać któregoś w to miejsce to według mnie zdecydowanie Pirlo. To że na dłuższą metę Pirlo nie da rady tam grać to już inna sprawa, ale łatwiej znaleźć gościa którego w przyszłości można tam obsadzić niż szukać kogoś o charakterystyce Pirlo.
Ostatnio zmieniony 27 października 2013, 13:32 przez MaxFromJam_89, łącznie zmieniany 1 raz.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2013, 13:23

Żeby Pirlo mógł grać za napastnikami to musiałby być kilka lat młodszy. Do tego trzeba niezłej szybkości i dryblingu. Nie mamy takiego zawodnika. Wystawienie tam np Vidala czy Pogby to za duża strata w defensywie.

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2013, 14:04

Di Marzio podaje na Twiterze taki skład:
Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Isla, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah, Tevez, Llorente
Oficjalny profil Juve już też, także oficjalne info :)

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2013, 14:07

Czekam z niecierpliwością, jak ja bym chciał w końcu jakieś 3:0, 4:0...

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2013, 14:17

naros pisze:Di Marzio podaje na Twiterze taki skład:
Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Isla, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah, Tevez, Llorente
Oficjalny profil Juve już też, także oficjalne info :)
Cooo!? :angry: ISLA?! Boże, prosze...

Ewidentnie na prawej od pierwszej minuty powinien wyjść Caceres lub...Pogba, a Marchisio do środka. Mam nadzieje ze to info sie nie potwierdzi :)

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2013, 14:21

Coś czuję, że nie obędzie się dziś bez babola :prochno: Btw. Przynajmniej nie musimy się bać Motty. Swoją drogą to ciekawe, że mam takie odczucia do zawodnika Starej Damy :think:

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2013, 14:40

A ja coś czuję, że wreszcie wygramy wysoko. Drużyna dawno nie przegrała dwóch meczów z rzędu (zdarzyło się to za Conte?), więc będą chcieli odpowiednio zareagować. Może Juventus wygląda zwykle jakby mu się nie chciało, ale w takich sytuacjach zwykle reagowaliśmy natychmiastowo (nawet jeśli następny mecz mamy znowu przegrać/zremisować :prochno: ). Musimy się szybko odbudować.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2013, 14:43

MaxFromJam_89 pisze: Z kolei Andrea grając bliżej bramki za napastnikami mógłby się odrodzić.
Castiel pisze: Żeby Pirlo mógł grać za napastnikami to musiałby być kilka lat młodszy. Do tego trzeba niezłej szybkości i dryblingu. Nie mamy takiego zawodnika. Wystawienie tam np Vidala czy Pogby to za duża strata w defensywie.
Marchisio też nie ma niezłej szybkości ani dryblingu a grywa na podobnych pozycjach, więc jak już przestawiać któregoś w to miejsce to według mnie zdecydowanie Pirlo. To że na dłuższą metę Pirlo nie da rady tam grać to już inna sprawa, ale łatwiej znaleźć gościa którego w przyszłości można tam obsadzić niż szukać kogoś o charakterystyce Pirlo.
Marchisio od Pirlo jest duużo szybszy. Pirlo, nawet jak był młodszy, jako trequartista - właśnie przez swój brak dynamiki - nie sprawdzał się.

Ale - przy murujących ogórkach - byłaby to jakaś opcja.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 października 2013, 15:01

Co jest do cholery?!
Na Orangesport rozpoczął się jakiś kontratak...
A jeszcze przed minutą reklamowali mecz Juve. :angry: :angry: :angry: :angry:

Obrazek
Zablokowany