Serie A 13/14 (9): JUVENTUS 2-0 Genoa
- pumex
- Juventino

Mecz 9 kolejki SerieA 13/14: JUVENTUS - Genoa
Czas:
27.10.2013 (niedziela), godzina 15:00
Pozostało:

Miejsce:
Turyn - Juventus Stadium (41 254)
O przeciwniku:
Rok założenia: 1893
Barwy: Czerwono-niebieskie
Przydomek: Grifone, Rossoblu
Prezes: Enrico Preziosi
Menedżer: Gian Piero Gasperini
Oficjalna strona Genoa CFC
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 1
Remisów: 1
Przegranych: 2
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 1
Przegranych: 2
Ostatnie mecze:
(20.10.2013) – Genoa 2:1 Chievo (SerieA)
(06.10.2013) – Catania 1:1 Genoa (SerieA)
(28.09.2013) – Genoa 0:2 Napoli (SerieA)
(24.09.2013) – Udinese 1:0 Genoa (SerieA)
(21.09.2013) – Genoa 0:0 Livorno (SerieA)
Najlepszy strzelec:
Alberto Gilardino (3 gole w SerieA)

Najlepszy asystent:
Giovanni Marchese (2 asysty w SerieA)

Aktualna sytuacja w tabeli SerieA:

JUVENTUS:
Ligowa forma u siebie:
Zwycięstw: 3
Remisów: 0
Przegranych: 0
Ligowa forma na wyjeździe:
Zwycięstw: 3
Przegranych: 1
Ostatnie mecze:
(23.10.2013) – Real Madryt 2:1 JUVENTUS (Champions League)
(20.10.2013) – Fiorentina 4:2 JUVENTUS (SerieA)
(06.10.2013) – JUVENTUS 3:2 Milan (SerieA)
(02.10.2013) – JUVENTUS 2:2 Galatasaray (Champions League)
(29.09.2013) – Torino 0:1 JUVENTUS (SerieA)
Najlepszy strzelec:
Carlos Tevez (4 gole w SerieA), Arturo Vidal (3 gole w SerieA, 1 gol w Champions League)

Najlepszy asystent:
Leonardo Bonucci, Arturo Vidal (3 asysty w SerieA)

HISTORIA SPOTKAŃ Z GENOĄ
Przewidywane składy
Wg LGDS:
JUVENTUS
Genoa
Wg SKY:

mecz na żywo w TV:
Orange Sport
Arena Sport 4 (serbia)
Arena Sport 4 HD (cro)
bTV Action / HD
C+ Liga Campeones / HD
Canal 9 (norway)
Digi Sport 1 (cze/svk)
NTV Plus Futbol 2 / HD
Sky Calcio 1 / HD
Sky Sport 1 (italy) / HD
BUL: Voyo Sport [online]
DEN: C SPORTS [online]
NOR: C SPORTS [online]
SWE: C SPORTS [online]
mecz w Internecie:
Kilknij, żeby dowiedzieć się więcej o transmisjach przez internet! (szczegóły, linki do spotkań, porady)
źródła: www.juvepoland.com , www.juventus.com, www.seriea.pl , www.liveonsat.com , www.wikipedia.pl , www.gazzetta.it , www.stadiony.net
Kibice w wielu miastach Polski spotykają się by razem oglądać ten mecz.
Dlatego zrób to i Ty, kliknij aby zajrzeć na forum, do pokoju KIBICE
Wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki.

- zakiii
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Czyli wychodzi na to, że zmiana ustawienia była tylko jednorazowa, a szkoda bo fajnie to wyglądało i przy dalszym rozwoju mogłoby dać nam dużo radości w przyszłości. Liczę na dobry występ Llorente w tym meczu.
- squinter
- Juventino
Genoa jest druzyna, ktora po prostu w obecnej sytuacji MUSIMY rozjechac, aby wrocic na sciezke zwyciestw.
Mam nadzieje, ze wyjdziemy takim samym ustawieniem jak na Real, ciekaw jestem jak sprawdziloby sie z ligowym slabiakiem.
Mam nadzieje, ze wyjdziemy takim samym ustawieniem jak na Real, ciekaw jestem jak sprawdziloby sie z ligowym slabiakiem.
- Krystek
- Juventino
Mój pierwszy mecz Juventusu na którym będę
Mam nadzieję, że nie zawiodę się i będzie dobry mecz i pewne zwycięstwo.
Jeśli wyjdzie taki skład to akurat zobaczę w akcji tych zawodników których chcę

Mam nadzieję, że nie zawiodę się i będzie dobry mecz i pewne zwycięstwo.
Jeśli wyjdzie taki skład to akurat zobaczę w akcji tych zawodników których chcę

Forza Juve!
- @D@$
- Juventino
Dziwna jest ta rozpiska SKY, ale oni chyba zawsze źle poukładają, nawet jak prawidłowo zawodników podają. La Gazzetta daje na RWB Pogbę a Vidala do środka i to chyba bliższe prawdy. Dziwi mnie tylko, że po meczu z Realem Conte nie da odpocząć nikomu z czwórki środkowych pomocników, grozi to urazem, ale w sumie też nie bardzo jest kim postraszyć.
Teraz patrzę, że w tygodniu też jest liga
Trochę lipa. Pewnie na Parmę będą lekkie rezerwy.
Lichy, Mirko, Fabio wracajcie i Pepe... nie, tu już się nie łudzę.
Teraz patrzę, że w tygodniu też jest liga

Lichy, Mirko, Fabio wracajcie i Pepe... nie, tu już się nie łudzę.
Że niby Bonucci za mało ruchliwy na wahadło?pumex pisze:Narzekasz na Sky? Zobacz, co przygotował
Ostatnio zmieniony 25 października 2013, 13:54 przez @D@$, łącznie zmieniany 2 razy.
- pablo1503
- Juventino
Kiedy w ogóle ci panowie wrócą do treningów?@D@$ pisze:Lichy, Mirko, Fabio wracajcie i Pepe... nie, tu już się nie łudzę.
Nie rozumiem akcji z Pepe. Jak za gówniarza odnosiło się 'kontuzję', to nie można było grać przez dwa dni max. Ja się pytam, jaką on odniósł kontuzję, że nie gra już od ponad roku? Jak dobrze pamiętam, to było to w meczu przed sezonowym. Mówiło się, że Pepe tylko naciągnął mięsień. W tym samym meczu martwiono się o więzadła Caseresa, który został brutalnie sfaulowany. Urus był gotowy do gry kilka tygodni później, a na Włocha nadal się doczekać nie możemy.
Conte wie, że nam nie idzie 3-5-2. W ostatnich dniach przed meczem z Realem na Santiago Bernabeu postanowił zmienić taktykę na 4-3-3. Efekt? Na Genue wyjdziemy 3-5-2.
Mam nadzieję, że to tylko wymysły dziennikarzy, bo chłopaki dopiero wczoraj wrócili z Madrytu, a oni już wiedzą jakim zagrają ustawieniem w niedziele.

- Wojtek
- Juventino
Jakbym chciał : wychodzimy 4-3-3, Teveza trafia hat-tricka a Llorente dokłada dwa trafienia, to jest jednostronny mecz, Genoa nawet nam nie zagrozi i skonczymy na zero z tyłu, tym samym podbudujemy swoje morale i zpomnimy o dwóch ostatnich porażkach.
Jak będzie : wyjdziemy 3-5-2, mecz od początku bedzie słaby, chwila nie uwagi i Gilardino daje prowadzenie przyjezdnym. Juve rzuca sie do ataku i mamy 1:1, schodzimy do szatni. Druga połowa, Juve cos tam konstruuje ale słabiutko jest lecz jakims cudem udaje sie strzelić gola na 2:1 i Juve dopisuje sobie 3 punkty. Ale czy taki wynik i taka gra podbuduje nasze morale? Wątpie.
27/10/2013 Juventus - Genoa
30/10/2013 Juventus - Catania
02/11/2013 Parma - Juventus
05/11/2013 Juventus - Real
10/11/2013 Juventus - Napoli
Z pięciu następnych spotkań aż 4! zagramy u siebie i jeśli chcemy uratować ten sezon to musimy wszystkie wygrać (szczególnie dwa ostatnie).
Jak będzie : wyjdziemy 3-5-2, mecz od początku bedzie słaby, chwila nie uwagi i Gilardino daje prowadzenie przyjezdnym. Juve rzuca sie do ataku i mamy 1:1, schodzimy do szatni. Druga połowa, Juve cos tam konstruuje ale słabiutko jest lecz jakims cudem udaje sie strzelić gola na 2:1 i Juve dopisuje sobie 3 punkty. Ale czy taki wynik i taka gra podbuduje nasze morale? Wątpie.
27/10/2013 Juventus - Genoa
30/10/2013 Juventus - Catania
02/11/2013 Parma - Juventus
05/11/2013 Juventus - Real
10/11/2013 Juventus - Napoli
Z pięciu następnych spotkań aż 4! zagramy u siebie i jeśli chcemy uratować ten sezon to musimy wszystkie wygrać (szczególnie dwa ostatnie).
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Llorente podobno bardzo cieszy sie ze zmiany systemu na 4-3-3 i widzi w tym uwolnienie swojego potencjału.
Na Genoe możemy to zastosowac. Może spróbować posadzić Barze i dać zagrać Chielliniemu-Bonucciemu w srodku z Ogbonna na lewej?
Na Genoe możemy to zastosowac. Może spróbować posadzić Barze i dać zagrać Chielliniemu-Bonucciemu w srodku z Ogbonna na lewej?
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Lucas87
- Juventino
A ten osobnik z Tuttosport sporządzając to ustawienie był chyba z lekka nietrzeźwy, albo to miała być jakaś śmieszna prowakcja niby
Mam nadzieję, że meczem z Genuą zaczniemy zarówno marsz na szczyt ligowej tabeli jak również zrewanżujemy się Realowi 05.11.
Można spokojnie poeskperymentować z ustawieniem, byleby nie sugerować się szaleństwami znawców z Tutto... :C
Ciekawie byłoby spróbować Pogbę na skrzydle, lecz lepiej nie powtarzać pomysłu z Caceresem na boku obrony.

Mam nadzieję, że meczem z Genuą zaczniemy zarówno marsz na szczyt ligowej tabeli jak również zrewanżujemy się Realowi 05.11.
Można spokojnie poeskperymentować z ustawieniem, byleby nie sugerować się szaleństwami znawców z Tutto... :C
Ciekawie byłoby spróbować Pogbę na skrzydle, lecz lepiej nie powtarzać pomysłu z Caceresem na boku obrony.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- Castiel
- Juventino
Już widzę jak Conte zmienia ustawienie. Pewnie czyta forum JP i tutejsi eksperci przemówili mu do rozumu, że ktoś na skrzydłach musi być bo przeciwnicy będą sobie tam luzem biegać.
Chciałbym żeby Antoś mnie zaskoczył, ale nie liczę na to.
Chciałbym żeby Antoś mnie zaskoczył, ale nie liczę na to.