LM 13/14 (gr. B) [3]: Real Madryt 2-1 JUVENTUS
- LordJuve
- Juventino
Czy hipokryzja Vidala wyklucza w jakikolwiek sposób hipokryzję Ronaldo? Obaj zachowali się w sposób żenujący, problem w tym, że nasza "gwiazda" zrobiła to w gorszym stylu, a dodatkowo naraziła się na 2 żółtą kartkę za symulację.Ouh_yeah pisze:
to już jakiś wyższy poziom hipokryzji
- peste
- Juventino
Mecz nie zachwycił, ale kompromitacji nie było. Sędzia wiadomo
.
Vidal był zahaczany zanim, zrobił dziurę w SB i należał nam się karny :!:
Polecam powtórki akcji "od tyłu". Wyraznie widać, że Illarramendi zahaczył prawą nogą noge Arturo.
Niech Antonio trzyma się 4-3-3 a będzie progres.

Vidal był zahaczany zanim, zrobił dziurę w SB i należał nam się karny :!:
Polecam powtórki akcji "od tyłu". Wyraznie widać, że Illarramendi zahaczył prawą nogą noge Arturo.
Niech Antonio trzyma się 4-3-3 a będzie progres.
Ostatnio zmieniony 23 października 2013, 23:22 przez peste, łącznie zmieniany 1 raz.
- LordJuve
- Juventino
Dokładnie, rozgryzłeś mnie...chyba się popłaczę... :płaczę: Czemu mądre zdania (patrz moja sygnaturka), przeplatasz takimi głupotami? Stary, nie idź tą drogą wyznaczoną prymitywizmem Pana Z.!szczypek pisze:Przecież Lord nie jest kibicem Juventusu. Owszem - był, ale po tym jak potraktowali Del Piero, zszedł z tej drogi.
Ostatnio zmieniony 23 października 2013, 23:15 przez LordJuve, łącznie zmieniany 1 raz.
- koki90
- Juventino
Żal na pewno pozostaje, bo o ile karnego można było przeboleć, choć w moim odczuciu go być nie powinno, to czerwonej już w zupełności nie da się zdzierżyć. Nawet mimo tego żal, że nie spróbowaliśmy pokazać nieco jaj i ustrzelić wyrównującej bramki. Żal tym bardziej, że przeciwnik po prostu na to pozwalał. Sytuacja nieciekawa, ale da się z tego wyjść. Wszystko w naszych rękach... a właściwie nogach.
- zahor
- Juventino
Junakson pisze:Beka z hejtów na Ronaldo, dostal po mordzie to upadl, jakby byl sam faul bez kartki albo żółta, to nikt by nie pamietal o tej sytuacji nawet. To wina sędziego przecież.
A Vidal nie aktorzył też, tylko zarył w murawę i raczej chciał rożnego, bo nie dotknął piłki, a nie karnego.

Nie wiem co Vidal krzyczał do sędziego, ale chyba nie jest na tyle bezczelny żeby go przekonywać, że wyleciał w powietrze bo był faul. Co zaś się tyczy Ronaldo, ciekaw jestem jak Wy byście się zachowali gdybyście w pełnym biegu dostali w pysk kościstą łapą Chielliniego. Od siebie tam trochę pewnie dołożył, ale zasadniczo to proponowałbym skupić swoje hejty na osobie arbitra, a nie Portugalczyka.
Twoje odczucie bierze się zapewne stąd, że oglądasz na co dzień ligę włoską która jest specyficzna i w której sędziowie na takie rzeczy często przymykają oko. Natomiast w Lidze Mistrzów zwyczaje są inne i nieodgwizdanie tego faulu byłoby dużym błędem.koki90 pisze:Żal na pewno pozostaje, bo o ile karnego można było przeboleć, choć w moim odczuciu go być nie powinno
- juvemaroko
- Juventino
Niestety nie widzialem akcji i czerwona kartke zeby ocenic czy moglby ktos podac linka? z gory dziekuje
- Dzium
- Juventino
Chiellini zrobił taki zamach, że położyłby Kliczko bez problemu...
Panowie, nie róbcie jaj z pogrzebu. Szanujący się piłkarz, po takim zachowaniu Kielona stanąłby w miejscu i pokazał sędziemu, że był przytrzymywany. Niestety Cristiano do takich nie należy i położył się na ziemi, jakby właśnie stracił 2 zęby.
Stąd te hejty na Portugalczyka.
Panowie, nie róbcie jaj z pogrzebu. Szanujący się piłkarz, po takim zachowaniu Kielona stanąłby w miejscu i pokazał sędziemu, że był przytrzymywany. Niestety Cristiano do takich nie należy i położył się na ziemi, jakby właśnie stracił 2 zęby.
Stąd te hejty na Portugalczyka.
- Muminek
- Juventino
https://lh5.googleusercontent.com/-tbB7 ... -1JUVa.gifjuvemaroko pisze:Niestety nie widzialem akcji i czerwona kartke zeby ocenic czy moglby ktos podac linka? z gory dziekuje
Cud ,że przeżył.
- grande amore
- Juventino
Tez polecam. Robia naprawde dobre okulary, a i wybor oprawek przebogatygucio_juve pisze:Panie Grafe, VisionExpres super optyk - ile lat, tyle procent zniżki.
[...]
Swoja droga, moze i pierwszy mecz LM tego goscia, ale i na ligowych boiskach zdarzaja sie takie sceny, a Graefe sedziuje przeciez od 10 sezonow i pewnie widzial niejedno. Mam rozumiec, ze ta czerwona kartka byla tak zawczasu wreczona, "bo Ronaldo"?
Z Vidala tez rechotalamOuh_yeah pisze:to już jakiś wyższy poziom hipokryzji

Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- Ein
- Juventino
Ostre słowa ostrego typa. Czekamy na odezw drugiej strony.szczypek pisze:Może dlatego, że mam Cię już ku.rwa serdecznie dość? Jak pewnie wszyscy inni użytkownicy tego forum?LordJuve pisze:Czemu?
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- juvemaroko
- Juventino
DziekujeMuminek pisze:https://lh5.googleusercontent.com/-tbB7 ... -1JUVa.gifjuvemaroko pisze:Niestety nie widzialem akcji i czerwona kartke zeby ocenic czy moglby ktos podac linka? z gory dziekuje
Cud ,że przeżył.
bylo faul na conajmniej ziolta kartka moim zdaniem
Pytanie: Czy Ronaldo wychodzil na czysta pozycja?
- Arbuzini
- Juventino
Ustaw Pirlo na skrzydle i też nazwij go typowym przecinakiem... Brak słów, no po prostu, brak słów.Zdun pisze:Claudio dno dna...ktoś tu pisał że nie jest to typowy.. przerwij podaj ? :rotfl: on grał w ogóle ?a te jego rajdy kiwki strzały mmm i te przyjecię w polu karnym w 85 minucie miodzio...Real jest tragiczny u siebie z nimi wygramy
Mecz mogłem oglądać od ~60 minuty i nie wiem, dlaczego takie cięgi zbiera Vidal. Moim zdaniem przez ten czas w środku pola grał najlepiej. Nie wiem co strzeliło Conte do głowy, że postanowił ustawić Marchisio na skrzydle w 433, skoro eksperymenty siwego Ranieriego pokazały, że nawet 442 nie powinien tak grać.
Ogbonna póki co wygląda na lekką wtopę transferową, ale jeśli ktoś ma ochotę krytykować za ten ruch Marottę radzę trochę poczekać i mieć też w pamięci, jak mocno o tego zawodnika zabiegał Conte.
Przez ten czas, co mogłem oglądać mecz, gra na prawdę nie była tragiczna. Byliśmy stroną przeważającą, choć tempo gry było dość flegmatyczne. Zakładam jednak, że wszystko dla nas potoczy się optymistycznie. Conte wreszcie się ogarnie i przeniesie to na zespół. Dzisiaj znowu w garniturze, a nie dresie - lubię to. Dobrych rytuałów się nie porzuca. Innego scenariusza, jak wyjście z grupy nie przewiduję. Liczę, że w zimie jednak wrócimy na rynek transferowy i sprowadzimy naszemu trenerowi zawodnika, który będzie mógł biegać na prawym skrzydle w 433. Przede wszystkim jednak gra w obronie musi wrócić do poziomu sprzed dwóch lat. Bzdurą jest, że Barzagli jest za stary i dlatego gramy kaszanę. Wszyscy jak jeden mąż walą babole bez względu na wiek. Przez dwa ostatnie sezony przede wszystkim graliśmy na najwyższym poziomie w obronie i nawet jeśli z przodu działy się cyrki nie z tej ziemi to nie przegrywaliśmy. To jest moim zdaniem kluczowy element plus ograniczenie bezsensownych wrzutek ze skrzydeł i pod koniec sezonu możemy wyjść z sytuacji z twarzą. Wierzę w to. Ba, ja to wiem.
- kuba2424
- Juventino
Urodził nam się następny Sokrates!!!LordJuve pisze: Co do rewanżu, wiem tylko tyle, że nic pewnego na ten temat nie wiem.
I że niby co / kto miałby ci dać takie argumenty?! Wróżki z ezo tv?LordJuve pisze: oczywiście chciałbym dostać argumenty za tezą w stylu "pojedziemy Real jak za dawnych lat", czy "już w szatni drżą na myśl o spotkaniu z Juventusem".
Szczypek ma rację - ty nie jesteś kibicem Juve. Dlatego po prostu cię i twoje pesymistyczne komentarze w przyszłości zignoruje.