Serie A 13/14 (7): JUVENTUS 3-2 Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 23:14

Kiedyś bym się smucił, że przez repry nie zobaczę Juve, a teraz się cieszę że odsapnę od tego syfu co grają ostatnimi czasy. Na te stracone gole nie da się patrzeć. Niech przez tą przerwę Conte katuje każdego powtórkami tych goli ku przestrodze, żeby się ogarnęli. Niech te dłuższy czas wykorzystają na wzmożoną pracę i konstruktywne wnioski to obejrzymy Juventus ten z dwumeczów przeciwko Lazio. Oby już było tylko coraz lepiej :ok:

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 23:16

Ufff jakos to dowieźliśmy, bo juz sie bałem, dobrze, ze błąd Pogby przytrafił sie przy wyniku 3-1, bo Conte chyba by go rozszarpał :P Chiellini dzisiaj wymiatał i to dosłownie wszędzie :D Pirlo duży + chociaż piłek niedokładnych miał też kilka. Cieszmy sie z 3ptk teraz reprezentacje Tevez wypocznie, oby Juventini w Squadra Azzurra biorąc pod uwage pewny awans na MŚ też dostali troche luzu, bo po przerwie klubowej maratonu ciąg dalszy.

FORZA JUVE !!

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Kamex22 pisze:Swoją drogą spójrzcie kto jest obecnie 5. w tabeli :D

Mam wrażenie, że jakbyśmy chcieli to moglibyśmy pokonać każdą drużynę na świecie. Problem rzecz jasna w tym, źe tak bardzo nam się nie chce...
Bo ja wiem? Przy tej formie Buffona i obrony cwani, ruchliwi napastnicy mogliby nas podziurawić.

Ej, za co Mexes właściwie wyleciał? Bo mi to umknęło.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Bardzo podobał mi się manewr z Pogbą na prawym skrzydle.
Mając na skrzydłach dwóch zawodników którzy potrafią huknąć z dystansu rywal nie może się tak dobrze zamknąć i od ręki grało nam się lepiej. Paul nieogranie nadrabiał umiejętnościami, a że wyszedł klops? Takiego samego miał Padoin, dwa podobne Vidal.

Jeszcze ruchliwy Giovinco dołożył swoje i jest zwycięstwo.
Chciałem w ogóle zrobić laurkę naszemu małemu, łysemu rycerzykowi, że wykorzystuje niemal każdą minutę, którą dostaje od Conte, że to jedyny zawodnik w składzie, który nie gra gorzej w tym sezonie, ba!, gra nawet znacznie lepiej i że ogólnie jego gra daje pewne nadzieje, że z tego szaleństewka będzie metoda i pociecha. Ale po bramce nieco zgasł i dobre zagrania przeplatał słabymi, więc laurki nie będzie, a jedynie Dobra Robota Sebuś :* :ok:

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 23:21

deszczowy pisze:
Kamex22 pisze:Swoją drogą spójrzcie kto jest obecnie 5. w tabeli :D

Mam wrażenie, że jakbyśmy chcieli to moglibyśmy pokonać każdą drużynę na świecie. Problem rzecz jasna w tym, źe tak bardzo nam się nie chce...
Bo ja wiem? Przy tej formie Buffona i obrony cwani, ruchliwi napastnicy mogliby nas podziurawić.

Przy bramce Giovinco faul na Vidalu, pozniej przed wolnym.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 23:22

Jakby Rysiek miał skilla Pogby na skrzydle...

Czuć było w grze więcej energii, Pirlo i Chiellini nareszcie się przebudzili! Za takie spotkania kocha się Giorgio, nawet ta petarda z pierwszej połowy mu siadła, nie mówiąc o golu.
Coś drgnęło, mam nadzieję, że to nie tylko kwestia motywacji na Milan.
deszczowy pisze:
1 żółta za faul, druga za jakiś komentarz prawdopodobnie.
Ostatnio zmieniony 06 października 2013, 23:25 przez mateelv, łącznie zmieniany 1 raz.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 23:23

Nie podoba mi się pomysł Conte z Pogbą na wing-backu. Wolałbym już tam widzieć Vidala, który miał przynajmniej w przeszłości jakieś kontakty z łataniem boków obrony.

Giovinco, Pirlo i Chiellini dobrze, Buffon niepewnie.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 23:31

mateelv wydaje mi się, że to jednak motywacja na Milan i to do końca jeszcze nie taka wielka. Dlatego moim zdaniem nic nie drgnęło no chyba tylko Asa bardziej ofensywny no i Pogba świetnie grający na każdej pozycji. Z drugiej strony Vidal i obrona ciągle słabo, Tevez też zaczyna (nie podobał mi się już z Galatą), Pirlo w kratkę, Isla tragedia no kurcze można dalej wymieniać. Ja jakoś nie widzę, żeby coś drgnęło, a ciągle to ktoś powtarza czy to po wygranej w męczarniach, czy to po niesłusznej wygranej, czy po remisie lub farciarskiej wygranej. Nie czuję tego. Nie jest dobrze i cieszmy się z tego, że choć punkty w tabeli tego nie wskazują.

Hehe widzę, że nawet na forum dzisiaj po meczu Marchisio ma tryb Ninja.

Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 23:52

Swoją drogą Kwadwo ma niezłą tą petardę w prawej nodze. Czemu jej częściej nie używa. No i chyba pierwszy raz widziałem jak w meczu schodził z piłką ze skrzydła do środka... czemu tego nie robią?
Pytanie odnośnie Teveza, w City i UTD też nie potrafił biec z piłką przy nodze czy to tylko u nas ma jakieś problemy ? Co chwile mam wrażenie , że za daleko ją wypuszcza, albo mu odskakuje.
Jeżeli Markiz się nie obudzi , to zastanawiałbym się nad tymi 30 bańkami.

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2013, 00:05

Marchisio fajnie dziś pracował w odbiorze czego efektem był np gol Giovincio. Mamy w pomocy 4 muszkieterów i wydaje mi się że najlepsze ustawienie dla nas to obecnie 4-3-1-2 z klasycznym rombem w pomocy. Vidal grał dziś nieco wyżej i spokojnie dałby radę na trequartiście.Po lewej Marchisio a po prawej Pogba.Tak by to wyglądało na papierze a na boisku płynna wymiana miejsc pomopcników jak w kadrze Italii. Do tego dochodzi Stefan na swojej optymalnej pozycji.Na lewej Chiellini też dałby radę,co było widać dziś jakie miał chęci w ofensywie.W obronie jest świetny a resztę nadrabia wielkim sercem do gry. W takim ustawieniu nie ucierpiałby także Tevez bo nadal grałby tak jak obecnie w parze z innym atakującym. Na ławkę Asa ale wchodziłby w miejsce Marchisio a nie jak teraz przyklejony do lini bocznej.

Co do meczu to wiedziałem,że ten gol Muntariego może nam wyjść tylko na dobre bo nasi musieli ostrzej ruszyć do przodu.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 października 2013, 00:07

Masa niewymuszonych błędów, gra ponownie ewidentnie się nam nie klei, ilość start/niecelnych passów zliczyć nikt nie jest w stanie...

Poza tym geniusz Pirlo, wreszcie trafiona zmiana Conte i bezradność tak naprawdę Milanu daje nam cenne trzy punkty. Sielanka to nie była.

Ps. Szkoda mi tego Matriego w Milanie.

Obrazek
booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2013, 00:15

rufi8 pisze:Ale asystę mimo to zanotował.
Taką asystę to i nawet ja bym zaliczył. Najsłabszy mecz Vidala w naszych barwach. Dużo strat, podania niedokładne lub nie w tempo, masa złych decyzji, często spóźniony w obronie. Oby na Real się ogarnął.
Conte albo jest już tak zdesperowany że zdecydował się na Pogbe w roli WB albo zaczyna szukać nowych pomysłów co by zniwelować mankamenty naszego teamu. Oby to drugie.
Czy tylko ja odniosłem takie wrażenie że Tevez nie był faulowany przez de Jonga a tylko ładnie przyaktorzył?

★ ★ ★
Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2013, 00:16

Oby od tego meczu gra Juventusu była tylko lepsza :-D.
Buffon według mnie powinien usiąść kilka meczy na ławce, a w jego miejsce wpuścić Storariego. Przede wszystkim poprawić obronę, bo robią straszne błędy. Pasowało by zagrać 4 obrońcami. Jak tak dalej kiepsko będziemy grać w obronie to Real nas pojedzie z 6:0.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 07 października 2013, 02:32

Liverpool grając 3ci (?) raz w sezonie taktyką 3-5-2 wyglądał lepiej niż Juve bawiące się w to 3ci sezon.

3 pkt. są, także opić (check) i zapomnieć.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2013, 07:23

jackop pisze:Liverpool grając 3ci (?) raz w sezonie taktyką 3-5-2 wyglądał lepiej niż Juve bawiące się w to 3ci sezon.
Ano właśnie - Liverpool takim ustawieniem zaskakuje swoich rywali, nas już niemal wszyscy rozczytali. Mimo to kolejne 3 punkty. Oby każdy kryzys był taki, jak ten obecny...

Kolejny raz musimy gonić wynik, mocno to irytujące. Pocieszające jest natomiast to, że ani razu w takiej sytuacji nie przegraliśmy, a tylko 3 zremisowaliśmy.

Co to będzie, jak zaczniemy grać "normalnie"? :think:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Zablokowany