Serie A 13/14 (7): JUVENTUS 3-2 Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 22:44

Gio jak zwykle strzela już przy stanie 2-1 dla nas więc norma. Dla mnie najsłabszy dzisiaj Tevez a Kieon do spóły z Pirlo najlepsi.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 22:45

Boooze ale zenada, mało brakowało a Milan w swoim stylu wywalczyłby remis ;) Mam nadzieje że ta bramka na 3:2 da coś do myślenia Conte, bo za dużo bramek tracimy. Pogba powinien dostać od Antonio opieprz, zbyt nonszalancko chciał zagrać, bo zamiast iść kontrą i zagrać do środka to zwalnia i chce sie pokiwać! :/

Coś niemożliwego się stało. Po bramce na 2:1 graliśmy dalej i strzeliliśmy na 3! BRAWO, NIE BYLIŚMY MINIMALISTAMI jak to zazwyczaj bywa u nas.

Może mi ktoś powiedzieć jak obrona która rok temu była nie do prześcia w tym sezonie gra niesamowitą padake, 2 gole z galata, 2 z milanem. A Bonu sobie przypomniał najlepsze czasy kiedy swoimi podbiciami i odbiciami mylił Buffona (Chelsea czy Milan).

Dopóki nie przegramy jakiegos meczu to Conte niczego nie zmieni i będziemy grali taką padake jak do tej pory...

Słabo, słabo.

FORZA JUVE!
bajbek17 pisze:Gio jak zwykle strzela już przy stanie 2-1 dla nas więc norma.
Coooo!? Przecież seba strzelił na 2:1, swoją drogą nie wiedziałem że ma tyle siły :D no chyba że te siatki takie słabe są :prochno:
Ostatnio zmieniony 06 października 2013, 22:45 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 22:45

lenor pisze:Giovinco strzelił, trzeba gdzieś to zanotować.
Dodajmy, że bramka została strzelona wtedy, gdy mecz jeszcze nie był rozstrzygnięty :prochno:

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 22:46

Nie wierzę w to co piszę ale jednak: brawo Giovinco! :-D

No i dalej grając nic 3-5-2 udaje się wygrać. :lol: Na drużynach które koniec końców będą w pierwszej 6-8ce mamy 7 punktów. Nieźle zważywszy na prezentowaną formę i dyspozycje mentalną.

Obrazek
daroo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 22:46

Największy pozytyw w tym wszystkim jest taki, że mimo fatalnej gry oraz pomocy sędziów mamy po tych 7 meczach kontakt z Romą i Napoli, a nad merdaczami 5 pkt przewagi. I to by było na tyle, bo ciężko patrzeć z optymizmem na kolejne mecze... Te 3 punkty były dziś obowiązkiem, a wcale nie przyszły łatwo.

karosznurek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 22:47

Cieszy wygrana i bramka Giovinco. Martwi niestety nasza gra w obronie, a w szczególności sytuacje po których padły bramki dla Milanu. Najlepiej zagrał Chiellini.

"Vincere non importante l'unica cosa che conta."
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 22:48

Wojtuś to taka mała ironia była :wink: Mexes mnie zawsze wkurzał, ale dzisiaj to już przesadził. Tylko to zamieszanie z kartkami to ja dalej nie wiem o co chodziło. Pyskówki tam nie widziałem jak sugerowali komentatorzy.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 22:48

fazzi pisze:Pogba wejdzie i dam nam zwycięstwo.
Because he is the one :ok:

Dobre zmiany. Po wejściu Pogby faktycznie się wiara rozruszała, no a Seba wiadomo.

Nie był to powalający mecz w naszym wykonaniu, ale wydaje mi się, że progres jakiś był. Chociaż po pierwszej straconej bramce zamknąłem oczy na 5 minut, to przynajmniej nie była tak frajerska jak te tracone ostatnimi czasy :prochno: Po wyrównaniu znowu stagnacja w grze, zwolnienie tempa, przez co pierwsza połowa mogła się właściwie skończyć po kwadransie. Ale już druga była ze wskazaniem na Juve.

Rewelacji nie ma, ale to i tak jeden z lepszych naszych meczów w ostatnim czasie.

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 22:49

to jakaś parodia.z Galatą strzelamy na 2:1 w 87 minucie, po czym frajersko tracimy bramkę i remisujemy. tu prowadzimy 3:1, rywal gra w 10 i nie istnieje a my w 90 głupio tracimy bramkę kontaktową. to jest niegodne mistrza Włoch! nasza defensywa i gra obronna całej drużyny woła o pomstę do nieba. najważniejsze 3 punkty ale gra żenująca, niegodna Juventusu.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 22:51

Danielpiero pisze:ten z numerem 23 to był dzisiaj sobowtór Vidala?
Cos w tym jest.. 6 (!) strat przy trzech przechwytach.
2 niecelne strzaly, dwa dobre prostopadle podania..
Po tym meczy to chyba bym mu zredukowal zarobki a ie podwyzszyl :prochno:
Arturo ogarnij sie jak i cale Juve..
Jak jest co odrabiac to gramy jak hieny ktore wyczuly swieza padline..
Wyrównamy- to gra wyglada jakby wszyscy dopiero co odeszli od kolacji i odechcialo sie wiecej..
Tyle bylo gadki o tym "glodzie", a gdyby nie bledy Milanu to nic by nie udowodnili. Myslalem, ze przed przerwa reprezentacyjna i przy drugi z rzedu meczy przed wlasna publicznoscia, pokaza pazur i dadza troche radosci i spokoju kibicom, ale sie mylilem.
Ciesza 3 punkty i nic wiecej.
Pogba musi grac na prawym skrzydle..
Marotta WHY??

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

B@rt pisze:
Rewelacji nie ma, ale to i tak jeden z lepszych naszych meczów w ostatnim czasie.
Czytam to po każdym meczu i w większości przypadkach to zwykła herezija jest.

Edit: mogliśmy jednak sprzedać tego Vidala za te 40 baniek nie?
Ostatnio zmieniony 06 października 2013, 22:52 przez bajbek17, łącznie zmieniany 1 raz.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Szkoda tylko, że prawie wszystko co leci w naszą bramkę to w nią wpada :prochno:

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Rottweill

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 24 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 22:52

Martwi też słaby Vidal. Mam nadzieję, że się to powtarzać nie będzie, bo bez Chilijczyka leżymy, mając już na końcu języka kwik.

Obrazek
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 22:55

Straszne są te straty bramek przez głupie błędy. Jak nie Bonu to Isla a jak nie Pirlo to Pogba. Trzeba popracować nad koncentracją. Pogba zachował się fatalnie a Milan w żadnym wypadku nie zasłużył na drugą bramkę. Za to ewidentnie na czerwoną kartkę zasłużył Mexes, mało tego zawieszenie do końca sezonu albo choćby na kilka miesięcy powinno być adekwatne do jego czynów (wiem że to nie przejdzie ale zasłużył). Po tym co zrobił z Giorgio zbluzgałbym go jak psa ale nie chcę dostać kartki z powodu kogoś tak żałosnego. Niestety Buffon jest albo bez formy albo również brakuję mu koncentracji. Już dawno nie obawiałem się gdy widziałem strzał lecący w kierunku naszej bramki. Gigi do roboty bo czarno to widzę! Bardzo ważne 3 pkt i w końcu obraz delikatnie lepszej gry (druga połowa). Skuteczność też poprawiamy więc jestem dobrej myśli. Gio - wejście smoka!!!
FORZA JUVE!!

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2013, 22:56

Każdy biadoli na słaby mecz i tempo. Za to ja jestem wniebowzięty poziomem spotkania, bo wcześniej obejrzałem sobie wisła-legia.
Komentatorzy już wyliczali minuty bez gola niestrzelonego przez Matriego :rotfl:
Chiellini najlepszy na świecie na swojej pozycji.
Tevez zostawia mnóstwo sił na boisku :bravo:
Muntari chyba do teraz nie dowierza że walnął dwie bramy
Barzali szeroki w barach i w ogóle taki napompowany
Noi piętka Mexesa. Wybija nieudolnie za linie końcową mało przy tym nie wybijając zębów
Brama Giovinco :bravo: Sam na sam, kładzie obrońce na dupsko i momentalny strzał na długi róg, zrobił to tak szybko że głowa mała.
Ostatnio zmieniony 06 października 2013, 23:04 przez juveman7, łącznie zmieniany 1 raz.

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
Zablokowany