Serie A 13/14 (7): JUVENTUS 3-2 Milan
- stahoo
- Juventino
heh, nie 3-5-2 jest spoko, nie jest w naszym wykonaniu schematyczne i rywale nie wiedza jak z nami grać. Nie mamy często na boisku 5 obrońców i gra nie jest uzalezniona od będącego bez formy Pirlo. Jest przecież okej bo to tylko zapis cyferek, a na boisku piłkarze maja przecież inne zadania! Wiem to, bo mimo, że się już niemal nie udzialam na forum, to czasem czytam!!!!zahor pisze:Ewidentnie wina 3-5-2.
Widzę tak jak kiedyś była moda na hejty taktyki, tak teraz panuje moda na obronę 3-5-2 za wszelką cenę.
Żeby nie było, akurat na Milany, Napoli i Reale to ma sens. Na reszte ogórków nie.
Ostatnio zmieniony 06 października 2013, 21:44 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piti
- Juventino
juz tak nie placzcie
Conte ma taka taktyke zeby oddac pole rywalowi w 1 polowie, ogolnie zeby sie nie spocic, grac schematycznie a w 2 polowie ruszyc na rywala zauwazylem to we wszystkich meczach w tym sezonie. Zauwazcie, ze po bramce Muntariego nasi zamkneli rywala i zaczeli nacierac i fajne akcje robic, po bramce Pirlo zamiast isc za ciosem znow wrocili do tych schematow i zaczelo sie to o czym wspominalem. To poprostu ekonomiczna gra, gromadzimy siły na kluczowe momenty na wiosne, nie będziemy się przecież żyłować i wypruwać sobie flakow na wrzesniowe/pazdziernikowe mecze
Conte ma taka taktyke zeby oddac pole rywalowi w 1 polowie, ogolnie zeby sie nie spocic, grac schematycznie a w 2 polowie ruszyc na rywala zauwazylem to we wszystkich meczach w tym sezonie. Zauwazcie, ze po bramce Muntariego nasi zamkneli rywala i zaczeli nacierac i fajne akcje robic, po bramce Pirlo zamiast isc za ciosem znow wrocili do tych schematow i zaczelo sie to o czym wspominalem. To poprostu ekonomiczna gra, gromadzimy siły na kluczowe momenty na wiosne, nie będziemy się przecież żyłować i wypruwać sobie flakow na wrzesniowe/pazdziernikowe mecze
Ostatnio zmieniony 06 października 2013, 21:46 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek
- Juventino
http://www.drhtv.com.pl/drhtv3.htmlbajbek17 pisze:A posiada ktoś konkretnego lina do transmisji bo u mnie dziś masakra. Matri słabo.
Marco Marotta na boisko!!
Spalonego napewno nie było.MaxFromJam_89 pisze:Wydaje mi się że był minimalny spalony tak więc sprawiedliwie nie strzeliłWojtek pisze: O ile pokochałem Quaga po tym co zrobił z Galatą to teraz przesadził, jak można nie wykorzystać takiej setki!? Przecież to wykorzystałoby 50% userów JP którzy kiedykolwiek mieli styczność z piłką...![]()
Ostatnio zmieniony 06 października 2013, 21:45 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
- artur_89
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
http://www.feed2all.eu/watch/212835/2/w ... .html[url]bajbek17 pisze:Nikt nie zauważył słabej gry Teveza? Ktoś ma linka do jakiejś dobrej transmisji?
- juvemaroko
- Juventino
Tevez nawet jesli nie gra rewelacyjnie to biega caly czas i nie raz broni pod wlasna bramka.bajbek17 pisze:Nikt nie zauważył słabej gry Teveza? Ktoś ma linka do jakiejś dobrej transmisji?
Szkoda tego glupiego gola , oby udalo sie wykorzystac kolejnych szanse w drugiej polowie.
- SKAr7
- Juventino
W tym pierwszym przypadku nie tyle krył, ile wracał ze spalonego po pojedynku chwilę wcześniej. Bardziej bym się zastanowił, jak to się stało, że nasza trójka obrońców skupiła się na połowie szerokości boiska, zostawiając jednemu Padoinowi drugie 50%. Aż tak dobrze to on kryć nie potrafi. Bramka albo na konto Conte, albo na brak koncentracji.zahor pisze:Nie wiem jak ocenić jego zachowanie przy golu. Z jednej strony ewidentnie złamał linię spalonego, ale on tam chyba kogoś krył i nie wiem czy miał możliwość wyjść do przodu odpowiednio szybko.jakku1 pisze:Podoba mi sie dzisiaj Asamoah.
Vidala wezmę w obronę - krzywe podanie do Padoina raczej nie było błędem Chilijczyka, a brakiem zrozumienia. Podanie do Fabio lepsze być nie mogło, w odróżnieniu od adresata.
W tym drugim przypadku też nie wiem, jak chcesz wmówić, że de facto wybicie piłki za linię może być kwestią braku zrozumienia. Szczególnie, że w tej akcji jeden z dwójki Tevez-FQ wychodził do prostopadłego podania, a Mexes, jak to on, był w swoim świecie. Podanie do Q. faktycznie wymuskane, ale to mało jak na niego.
- Molek big fun juve
- Juventino
1. Wymienić jak najszybciej murawę lub zwolnić ogrodnika bo kolejny mecz z rzędu to wygląda jak kretowisko.
2. Quaglia marnujący setę i pokazujący , że to przez murawę bo mu piłka podskoczyła . Szkoda tylko , że murawa się wyrwała po uderzeniu i przy tylniej nodze.
3. Forumowi obrońcy tejże wspaniałej taktyki... nawet Pan Lipiński stwierdza , że może pora coś nowego wdrożyć , bo staliśmy się zbyt przewidywalni. Tak wiem, ,żadną wyrocznią nie jest... ale jednak jako dziennikarz sportowy ma jednak większą wiedzę od nas
4. Szkoda , że nie ma konkursu aby stać się na tydzień zawodnikiem Juve, bo mnie ciekawi co im Conte gada. Zaczynamy grać po bramce straconej, a jak wyrównujemy to wracamy do wielkiej padaki.
5. Pogba grający w trybie ninja i tak jest wciąż 2 klasy lepszy od ninja Marchisio.
6. Padoin może i poprawnie w kryciu i obronie , ale jak przechodzimy do ofensywy to gramy bez niego , bo jest zupełnie bezproduktywny.
7. Conte...może najwyższa pora odpalić FM2013 w celu znalezienia nowej taktyki ? Bo to już naprawdę jest żal i płacz, a nie chce mi się wierzyć, że naszym już radości nie sprawia wygrywanie ligi, bo w LM gramy to samo G.
2. Quaglia marnujący setę i pokazujący , że to przez murawę bo mu piłka podskoczyła . Szkoda tylko , że murawa się wyrwała po uderzeniu i przy tylniej nodze.
3. Forumowi obrońcy tejże wspaniałej taktyki... nawet Pan Lipiński stwierdza , że może pora coś nowego wdrożyć , bo staliśmy się zbyt przewidywalni. Tak wiem, ,żadną wyrocznią nie jest... ale jednak jako dziennikarz sportowy ma jednak większą wiedzę od nas

4. Szkoda , że nie ma konkursu aby stać się na tydzień zawodnikiem Juve, bo mnie ciekawi co im Conte gada. Zaczynamy grać po bramce straconej, a jak wyrównujemy to wracamy do wielkiej padaki.
5. Pogba grający w trybie ninja i tak jest wciąż 2 klasy lepszy od ninja Marchisio.
6. Padoin może i poprawnie w kryciu i obronie , ale jak przechodzimy do ofensywy to gramy bez niego , bo jest zupełnie bezproduktywny.
7. Conte...może najwyższa pora odpalić FM2013 w celu znalezienia nowej taktyki ? Bo to już naprawdę jest żal i płacz, a nie chce mi się wierzyć, że naszym już radości nie sprawia wygrywanie ligi, bo w LM gramy to samo G.
Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe