LM 13/14 (gr. B) [2]: JUVENTUS 2-2 Galatasaray

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
lichy696

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2013, 21:38

Jacky pisze:Mam rozsadnego streama, ale nie dam linka, bo im wiecej osob oglada, tym bardziej sie tnie.
Jest transmisja live na Italia 1. Kanał 327 nc+ na Cyfrowy Polsacie nie znam numeru.

PS. Do przerwy jest FATALNIE. Pirlo przy piłce w grze - same górne podania, piłka stojąca - same niecelne. :angry:

Mam jedną ************ schizofrenię...
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2013, 21:39

Przepraszam, może akurat mnie nie wypada pisać takich rzeczy, ale nasi wszelką technikę, nieszablonowość i finezję zostawili w lesie jak byli na grzybach. Conte rozrobił worek cementu, kazał im zjeść (dla Chielliniego podwójna porca. Ja rozumiem, że obrońca wirtuozem być nie musi, ale Matko Boska, są pewne granice) i tak to mniej więcej wygląda.

Błędu obrony komentował nie będę, ale niech mi tylko Conte powie, że mamy pecha, bo przeciwnik wykorzystuje pierwszą i jedyną okazję...
Nasz trenejro ma minę jak Dziadek Caludio R. za 'najlepszych czasów'

Drugi sezon w LM a nasi dalej nie skumali, że to nie Serie A :rotfl:

Obrazek
grande amore

Juventino
Juventino

Murawa miejscami konkretnie przeorana. Ostrrro graja :twisted:
Nie bijcie, ale mialam dobre przeczucie, ze Drogba strzeli jako pierwszy, ino wynik po pierwszej polowie ciut inny.

Brama na konto Gigiego i Bonu, niestety.
Ostatnio zmieniony 02 października 2013, 21:45 przez grande amore, łącznie zmieniany 1 raz.

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

ta taktyka 3-5-2 sie wypaliła !! Żeby grać ta chora taktyka to trza mieć dobrych dwóch roznego rodzaju napastników, sam Tevez to za malo. Dotyczy to równiez lewego skrzydłowego, którego jest brak. Trzeba grac 4-3-3 i nie kombinować

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 02 października 2013, 21:40

nie chce nic mowic, alejak przegramy ten mecz, a wszystko na to wskazuje, to praktycznie przekreslamy szanse na awans.. bez kitu

frequenweiche

Juventino
Juventino

a właśnie, mam taką prośbę. Czy mógłby ktoś notować jakieś ciekawostki, najlepsze komentarze z n sport? Kanał posiadam, ale oczywiście nie działa i oglądam po rusku :x

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Dzium pisze:Mając Pirlo, Pogbe i Vidala w środku pola piłkę rozgrywa Tevez :bravo:
Dokładnie. Bardzo brakuję Claudio, Pogba to jednak nie to samo. Potrafi zachwycić ale bywa tak że przez 20 min nic nie robi. Marchisio koleny do wejścia!

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2013, 21:42

Wojtek pisze:Co za kaleta z Buffona...skoro wychodzi do piłki to musi w nią trafić!! Zreszta Bonucci nie lepszy.
Nie zwalałbym tego na Buffona. Co prawda mógł trafić w piłkę, ale chyba bał się kontaktu fizycznego z Drogbą. Winą obarczałbym Bonucciego. Co to było w ogóle za podanie? Jako ostatni obrońca podbija piłkę na wysokość 10min, która ląduje na 16 metrze od bramki. To granie, że nie ma dla nas straconej piłki jest czasem zgubne. A wystarczyło wypieprzyć ją na aut.
Jesteśmy lepsi, ale niewystarczająco dobrzy. Brakuje ewidentnie błysku Pogby.
W letnim okienko ściągamy prawo-skrzydłowego i zmieniamy ustawienie na 4-3-3, bo już pomału tracę nadzieję w obecne ustawienie.
Bonucci z boiska i Gio niech wejdzie. Pieprze herezje, ale wierzę, że z trójką z przodu osiągniemy więcej.
Ostatnio zmieniony 02 października 2013, 21:44 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2013, 21:42

Nieco lepiej niż ostatnio Pirlo, nieżle Pogba, słabo Vidal, fatalnie skrzydła, wolno, schematycznie i jeszcze raz wolno, chociaż niby naszym bardziej zależy, gol na konto w zdecydowanie większym stopniu Bonucciego. Akurat dziś musiał se przypomnieć o swoich babolach. Zaczyna się robić słabo.Oby się zmobilizowali w II połowie.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2013, 21:43

Bonucci back to the past? Rozgrywanie i ten błąd jak za pamiętnych 2 pierwszych lat w naszych barwach :bravo: Conte ołpen jor ajs! Ta taktyka się wypaliła już do maximum. Każdy wie , że będziemy grać dzidą. Odbieramy piłkę i patrzę może być ciekawie bo nie ma tam dużo kebabów ,ale..... nasi sobie truchtają w kierunku ich bramki i nagle mamy 10 zawodników broniących dostępu do bramki. Jesteśmy chyba najgorszym zespołem w Europie pod względem dośrodkowań :| Ja się pytam co oni ćwiczą na treningach ? Porażka po walce ok , rozumiem. Ale kuźwa nie w takim stylu , że tracimy i dopiero się budzimy z palcem w 4 literach.

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Pierwszy celny strzał oddany w 46 minucie najlepiej opisuje ten mecz.
Gol w 100% na konto Bonuca, Gigi przytomnie wybiegł ratować póki było co, nie udało się, trudno. Gdyby nasz obrońca nie zachował się jak amator z okręgówki bramkarz nie musiałby stawiać wszystkiego na jedną karte.
Bezblędnie dziś gra Pirlo, celne przerzuty, 2-3 dobre prostopadłe piłki, do tego 2-3 wazne przechwyty. A no i zero głupich strat do tego.
Mam nadzieje, że w przerwie wejdzie Marchisio, bo Pogba dziś pozoruje gre za co powinien dostać 2 meczowego bana.
Co ma być to będzie. Miałem co prawda nadzieje, że już mecz z Duńczykami był odpowiednik prysznicem dla naszych, ale jak widać chłopaki nie ucza się na blędach.

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Ja tylko nie rozumiem dlaczego cały czas gramy górą, a Llorente na ławie...
Dante93 pisze: Bezblędnie dziś gra Pirlo, celne przerzuty, 2-3 dobre prostopadłe piłki, do tego 2-3 wazne przechwyty. A no i zero głupich strat do tego.
.
Oj ze dwa razy mu zabrali i poszła groźna kontra. Według mnie słaby mecz dzisiaj rozgrywa...
Ostatnio zmieniony 02 października 2013, 21:44 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.

Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Na własnej połowie wymieniamy milion podań, a kiedy trzeba zrobić coś na połowie przeciwnika to.. odbierają nam piłkę. Galata za to jednym prostym podaniem przez środek przechodzi na naszą połowę.
Ta cała gra "drużynowa" o której mówi Conte nie ma prawa się udać. Jeżeli nie ma indywidualności na skrzydle to możemy zapomnieć o przedostawaniu sie w pole karne rywali, bo jak narazie udaje nam się to przypadkiem.
Pirlo nagle zapomniał jak zagrywa się dokładne piłki - rzuca je nieprzemyślanie i oddaje rywalowi. Buffon robi kolejny błąd i nie wiem czy to już naprawde starość ich dopadła czy to zwykły brak formy.
3-5-2 przestało sie sprawdzać, bo wszystkie zespoły wiedzą, ze tak zaczniemy mecz. Nie ma zaskoczenia, nie ma skrzydeł i nie ma snajpera na boisku, czyli Llorente. Tevez robi co może, ale nie potrafi sie odnaleźć na boisku. Mirko zaliczył pierwszy sprint w meczu i kontuzja.. dziwne.
Albo zmienimy ustawienie jak w końcówce z Toro gdzie było to chyba 4-3-2-1 albo bedziemy oglądali biede do końca meczu.
Oczywiście ustawienia Conte nie zmieni, ale mam nadzieje, ze z farta chociaż zrezmisujemy bo z taką grą w tym ustawieniu to jest maks co mozemy zrobić - Mamy jeszcze 2 połowe, oby coś ruszyło po przerwie.
Ostatnio zmieniony 02 października 2013, 21:44 przez Wicior, łącznie zmieniany 1 raz.

lichy696

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2013, 21:44

naros pisze:
Dzium pisze:Mając Pirlo, Pogbe i Vidala w środku pola piłkę rozgrywa Tevez :bravo:
Dokładnie. Bardzo brakuję Claudio, Pogba to jednak nie to samo. Potrafi zachwycić ale bywa tak że przez 20 min nic nie robi. Marchisio koleny do wejścia!
Zauważ ile piłek stracił Pogba w pierwszej połowie. Często po tym jak rywal odebrał mu piłkę albo wygrał pojedynek o nią, odchodził i Turcy mieli zaczyn na kontratak. Tylko zmień Francuza jak Pirlo gra taki sam piach. Nie rozumiem jak mogliśmy oddać Giaccha :/ Facet wchodził i był wszędzie. Takiego piłkarza nam trzeba w drugich 45'.

Mam jedną ************ schizofrenię...
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 października 2013, 21:44

naros pisze: Bardzo brakuję Claudio, Pogba to jednak nie to samo. Potrafi zachwycić ale bywa tak że przez 20 min nic nie robi. Marchisio koleny do wejścia!
Szczerze? Gdyby Marchisio grał to jestem pewien, że w przerwie co drugi komentarz brzmiałby "Markiz znowu tryb ninja!!!!!111".

Wydaję mi się mimo wszystko, że nie przegramy. Odwracanie losów mecz idzie nam ostatnio dobrze w przeciwieństwie do gry.

Zablokowany