Liga Mistrzów 2013/14
- blizzarder
- Juventino
Jedyne co bym dzisiaj postawil to Juve i Real, ale kursy takie niskie, ze szkoda sie bawic. W zeszlym sezonie postawilbym na Bayern z City, ale w tym - nic nie wiadomo. United z Szachtarem to jeden z tych meczow, ktorych sie po prostu nie obstawia, kurs nieproporcjonalny do ryzyka.
- Vimes
- Juventino
ahojekk pisze:A to już widzieli? Coś a'la Real z Elche, Balotelli fauluje ale ma karnego

W meczu Basel z Schalke pojawił się transparent nie związany z wydarzeniem sportowym, powodujący zagrożenie dla widzów, a w konsekwencji przerwanie meczu: http://www.youtube.com/watch?v=iNZ6Wdx_xvQ. Oczekuję surowej kary finansowej dla klubu i co najmniej jednego meczu bez udziału publiczności. Niech UEFA pokaże, że potrafi tam walczyć z kibolstwem równie skutecznie jak w Polsce.
- juventussek
- Juventino
Milan jak zwykle, graja lipe, strzela na koniec z karnego i tyle, zawsze im sie upiecze. Dzisiaj gramy z Galatasaray, snilo mi sie ze przegralismy, ale to tylko sen ;d, niestety bede w robocie i nie zobacze meczu.
- jarmel
- Redaktor
Jakim kibolstwem? Przecież to z kibicowaniem nie miało nic wspólnego, to wysłannicy greenpeace wpadli na kolejny genialny pomysły, a z klubem nie mają nic wspólnego.Vimes pisze:
W meczu Basel z Schalke pojawił się transparent nie związany z wydarzeniem sportowym, powodujący zagrożenie dla widzów, a w konsekwencji przerwanie meczu: http://www.youtube.com/watch?v=iNZ6Wdx_xvQ. Oczekuję surowej kary finansowej dla klubu i co najmniej jednego meczu bez udziału publiczności. Niech UEFA pokaże, że potrafi tam walczyć z kibolstwem równie skutecznie jak w Polsce.
Dlaczego mieliby teraz karać Basel za wybryki tych oszołomów?
#AllegriOut
- pablo1503
- Juventino
Dopiero teraz zobaczyłem ten 'faul'.Vimes pisze:Obejrzyj to jeszcze raz na filmiku: http://www.dailymotion.com/video/x15fdeb_balo_sport
To są jaja. Nigdy w życiu nie widziałem tak naciąganego faulu. Mam wrażenie, że symulka Pepe, jest niczym przy tym popisie Mariusza.
Jak ktoś ogląda mecze Milanu, to wie, że Mario w każdym meczu przynajmniej raz lub dwa daje nura i szuka karnego.
Ma ktoś statystkę, ile Mario zdobył bramek z akcji odkąd przyszedł do Milanu? O ile się nie mylę, to 3/4 jego goli padała z 'jedenastki'

- LordJuve
- Juventino
Vimesie, "kibolstwo"...chyba pisząc ten wyraz myślałeś o czymś innym niż Ci się wydaje. Porównywanie tej akcji z transparentem do polskiego kibolstwa jest nie tyle niepoważne, jest śmieszne. Proszę Cię, nie Ty...jarmel pisze:Jakim kibolstwem? Przecież to z kibicowaniem nie miało nic wspólnego, to wysłannicy greenpeace wpadli na kolejny genialny pomysły, a z klubem nie mają nic wspólnego.Vimes pisze:
Dlaczego mieliby teraz karać Basel za wybryki tych oszołomów?
jarmel, można mieć różny stosunek do Greenpeace. Sam nie jestem ich specjalnym zwolennikiem, ale Gazpromowi zawsze warto utrudniać życie. Poza tym akcja, imho, genialna. Nie tylko dobrze przemyślana, ale i zorganizowana. Jakim cudem oni to wnieśli na stadion i zainstalowali? Przekaz poszedł w świat, kilka milionów osób mogło zapoznać się z ideą. Moim zdaniem cel został osiągnięty, więc akcja się udała.
- Bruce Badura
- Juventino
No to jedziemy z faktami, chronologicznie, wg. transfermarkt:blizzarder pisze:Jestem kibicem Arsenalu i az sie zalogowalem zeby odpowiedziec. Arsenal w ostatnich 10 meczach Premier League zeszlego sezonu odniosl 8 zwyciestw, zanotowal 1 remis i 1 porazke.
1. 1/8 finału mecze rewanżowe śr, 13.03.2013 20:45 W - Bayern Monachium 4-3-3 defensywnie 68.000 0:2
2. 29 wt, 16.04.2013 20:45 D - FC Everton 6.Miejsce 4-3-3 defensywnie 60.071 0:0
30 sob, 16.03.2013 16:00 W - Swansea City 9.Miejsce 4-3-3 defensywnie 20.583 0:2
31 sob, 30.03.2013 16:00 D - FC Reading 19.Miejsce 4-3-3 defensywnie 60.082 4:1
32 sob, 06.04.2013 16:00 W - West Bromwich Albion 8.Miejsce 4-3-3 defensywnie 26.144 1:2
33 sob, 13.04.2013 16:00 D - Norwich City 14.Miejsce 4-3-3 defensywnie 60.095 3:1
34 sob, 20.04.2013 16:00 W - FC Fulham 10.Miejsce 4-3-3 defensywnie 25.700 0:1
35 ndz, 28.04.2013 17:00 D - Manchester United 1.Miejsce 4-3-3 defensywnie 60.112 1:1
36 sob, 04.05.2013 18:30 W - Queens Park Rangers 19.Miejsce 4-3-3 defensywnie 18.178 0:1
37 wt, 14.05.2013 20:45 D - Wigan Athletic 18.Miejsce 4-3-3 defensywnie 60.068 4:1
38 ndz, 19.05.2013 17:00 W - Newcastle United 13.Miejsce 4-3-3 defensywnie 52.354 0:1
sezon bieżący
1 sob, 17.08.2013 16:00 D - Aston Villa 4-3-3 defensywnie 60.003 1:3 Spielbericht
2 sob, 24.08.2013 13:45 W - FC Fulham 9.Miejsce 4-3-3 defensywnie 25.622 1:3 Spielbericht
3 ndz, 01.09.2013 17:00 D - Tottenham Hotspur 2.Miejsce 4-3-3 defensywnie 60.071 1:0 Spielbericht
4 sob, 14.09.2013 16:00 W - AFC Sunderland 19.Miejsce 4-2-3-1 39.055 1:3 Spielbericht
5 ndz, 22.09.2013 14:30 D - Stoke City 7.Miejsce 4-2-3-1 50.002 3:1 Spielbericht
6 sob, 28.09.2013 18:30 W - Swansea City 9.Miejsce 4-2-3-1 20.712 1:2 Spielbericht
Delikatnie mówiąc rywale pupy nie urywają. Seria może i w pewnych kręgach budzi respekt, ale już mówię z czego ona wynika. Pomijam fakt, że arcykorzystny był sam terminarz, brak uczestnictwa w pucharach itp.
Od kilku sezonów już tak jest, że cieniujecie w pierwszej rundzie ligi, później spinacie się na rewanże, kiedy perspektywa braku LM zagląda wam głęboko w oczy. Zawsze macie jednak w kadrze tego gracza, który wepchnie was na te 4 miejsce w lidze - ostatnio był to zazwyczaj Cazorla, nieco wcześniej Van Persie.
Nie wiem jakim cudem. Może dlatego, że trafiliście na leszczy? Czytałem komentarze w przedmeczowym temacie na kanonierach i pamiętam - "byle strzelić gola na wyjeździe". No i jakoś się strzelić udało.blizzarder pisze:W dwumeczu z Fenerbahce 5-0 Ozil nie gral jeszcze dla Arsenalu. Jakim cudem Kanonierzy wygrali?
Przede wszystkim nieco zmieniliście ustawienie, oczywiście pod Oezila. Przyszedł i w 5 meczach zdobył gola i zaliczył 5 asyst. Nie uważasz, że z miejsca stał się waszym kluczowym graczem? Moim zdaniem wprowadził on po prostu nową jakość w ataku, a każdego z pozostałych przerasta o klasę - tylko Cazorla w wysokiej formie może się z nim równać. Reszta to dla mnie przeciętni zawodnicy, szczerze mówiąc nikogo z nich nie widziałbym w Juve. Oczywiście jest to tylko mój punkt widzenia i musiałem go przedstawić, gdyż poczułem się wywołany do tablicy. Wszystko jak zwykle wyjdzie w praniu.blizzarder pisze: Ozil debiutowal w meczu z Sunderlandem, czyli w 4 kolejce. Jakim cudem Arsenal wygral w 2 i 3 kolejce z Fulham i Tottenhamem? Kurcze, niemozliwe. Mecz gdzie Ozil naprawde robil roznice to Stoke w 5 kolejce (2 asysty i jedna prawie asysta) i dzisiejszy mecz, choc i bez niego bysmy wygrali.
- Vimes
- Juventino
bendzamin pisze:http://www.fiorentinanews.com/wp-conten ... milan2.jpg
Apropo Milanu... krzyk mody prosto z Florencji :lol:

A może coś takiego na koszulkę

Ostatnio zmieniony 02 października 2013, 17:25 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.
- zahor
- Juventino
Jak by Ci to powiedzieć - lojalność Vidali i innych Pogb została już wystawiana na próbę w ten sposób, że przychodziły konkretne oferty z klubów, które od ręki byłyby w stanie zaoferować dużo większe pensje. Przy czym oferty za Vidala składały drużyny, które oprócz pieniędzy mają też historię i perspektywy na odnoszenie sukcesów w najbliższych latach, jak Bayern czy Real. Nie jestem naiwnym idealistą, który wierzy że skoro Vidal wytatuował sobie trzy gwiazdki, to do końca kariery będzie grać w Juve, nawet za darmo. Ale jakoś nie widzi mi się żeby miał wymusić na Marotcie transfer do Atalanty, jak tylko obiecają mu tam osiem czy dziesięć baniek.blizzarder pisze: W Serie A nie ma tego problemu co w Premier League. Gdyby pojawil sie jakis multimiliarder i wykupil Atalante czy inna Parme, lojalnosc Vidali i innych Pogb zostalaby wystawiona na probe, bo z tego co wiem tez kiepsko placicie i macie szczescie, ze Tevez zdecydowal sie na obnizenie zarobkow zeby u Was grac.
Co do Teveza - nie wiem czy to jest kwestia szczęścia. Szczęście to jest jak się znajdzie na ulicy sto złotych albo jak się piłka odbije dwa razy od słupka i nie wpadnie do bramki (dla bramkarza, rzecz jasna), natomiast w tym że Tevez podjął taką, a nie inną decyzję farta jakoś nie widzę.
- blizzarder
- Juventino
Macie swoj punkt widzenia i to rozumiem. Ja np. nie widzialbym nikogo z Juve w skladzie Arsenalu. Ewentualnie bylby to Vidal i Pogba. Pierwszy do rotacji, drugi jako zmiennik. Nie bede wywolywal wojny na Waszym forum, wlasnie dlatego, ze to forum Juventusu. Jezeli uwazasz, ze Arsenal gra dobrze tylko dzieki przyjsciu Ozila - masz do tego prawo. Dla mnie wazne zeby po prostu wygrywal, niewazne dzieki komu.
Co do przeciwnikow Arsenalu w korzystnej serii - kazdy kibic Premier League to doceni. Punkty z teoretycznie slabszymi rywalami zdazyl juz zgubic United, City, Liverpool czy Chelsea. Jedynie Tottenham nie daje ciala, ale oni z kolei przegrali z nami.
Co do przeciwnikow Arsenalu w korzystnej serii - kazdy kibic Premier League to doceni. Punkty z teoretycznie slabszymi rywalami zdazyl juz zgubic United, City, Liverpool czy Chelsea. Jedynie Tottenham nie daje ciala, ale oni z kolei przegrali z nami.
- meda11
- Juventino
Słucham rozpływających się nad Bayernem chłopaków z Canal+, oglądam akcje i bramki w meczu, widzę Lahma jako defensywnego pomocnika (?!) i zastanawiam się co też ma do powiedzenia pacjent, który szydził z Guardioli i zepsucia maszyny Heynckesa. Powolutku, krok po kroku Pep przeobraża drużynę z Monachium na swoją modłę łącząc dwa świetnie funkcjonujące style. W sumie w LM i Bundeskopance są na samej górze tabeli i łącznie mają na koncie 20 strzelonych i 3 stracone gole.
- Paulo
- Juventino
A ja dzisiaj przecierałem oczy ze zdumienia jak jakiś Heraklit czy inny potomek oliwkowych drzewek pakował bramy dla Olympiakosu, z czego trzecia bramka to klasa wybitnie światowa. Gościu umiał się znaleźć w polu karnym lepiej niż nasza cała 5 napastników...
A i na deser Angel Di Maria...international level.
A i na deser Angel Di Maria...international level.