Taktyka
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
czepiasz się zacytowanego zdania czy całości? 

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Sorek21
- Juventino
Po zakupie Teveza oraz LLorente mamy idealną parę napastników do ustawienia 3-5-2. Niestety to ustawienie nie zawsze daje radę,więc przydałaby się gotowa alternatywa.
..........Buffon
Lichy Barza Chiellini Kolarov
...Vidal Pirlo Marchisio
...Tevez Llorente Vucinić
4-3-3 to pierwsze skojarzenie ale Tevez najlepiej czuje się jako cofnięty napastnik więc wychodzi nam 4-3-1-2
...........Buffon
..Vidal Pirlo Marchisio
.........Tevez
......Llorente Vucinić
Z kolei w najpopularniejszym ustawieniu 4-2-3-1 wyglądałoby to tak
.............Buffon
..........Pogba Vidal
Pepe( Giacherini) Tevez Vucinić
...........LLorente
Niestety jest słaby wybór na skrzydłach (potrzebny Diamanti) a większy wybór w środku pola ( MVP oraz Pogba) więc znów dochodzimy do 4-3-1-2
A na koniec modyfikujemy 4-3-1-2 - Tevez przesuwa się bliżej bramki,skrzydła wychodzą wyżej a za leniwego Vucinića wchodzi Bonucci i wracamy do punktu wyjścia czyli 3-5-2
..........Buffon
...Vidal Pirlo Marchisio
...Tevez Llorente Vucinić
4-3-3 to pierwsze skojarzenie ale Tevez najlepiej czuje się jako cofnięty napastnik więc wychodzi nam 4-3-1-2
...........Buffon
..Vidal Pirlo Marchisio
.........Tevez
......Llorente Vucinić
Z kolei w najpopularniejszym ustawieniu 4-2-3-1 wyglądałoby to tak
.............Buffon
..........Pogba Vidal
Pepe( Giacherini) Tevez Vucinić
...........LLorente
Niestety jest słaby wybór na skrzydłach (potrzebny Diamanti) a większy wybór w środku pola ( MVP oraz Pogba) więc znów dochodzimy do 4-3-1-2
A na koniec modyfikujemy 4-3-1-2 - Tevez przesuwa się bliżej bramki,skrzydła wychodzą wyżej a za leniwego Vucinića wchodzi Bonucci i wracamy do punktu wyjścia czyli 3-5-2
- Lucas87
- Juventino
http://www.footballuser.com/754736/Juventus

Bardzo optymistyczna wersja ustawienia 4-3-3.
Teoretycznie Jovetic jeszcze może się przydać

Bardzo optymistyczna wersja ustawienia 4-3-3.
Teoretycznie Jovetic jeszcze może się przydać
- Maly
- Juventino
wychodzi 3511 którym graliśmy końcówkę sezonuSorek21 pisze:Po zakupie Teveza oraz LLorente mamy idealną parę napastników do ustawienia 3-5-2. (...) 4-3-3 to pierwsze skojarzenie ale Tevez najlepiej czuje się jako cofnięty napastnik więc wychodzi nam 4-3-1-2

o tak:

Ostatnio zmieniony 04 lipca 2013, 13:52 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Maly
- Juventino
o! widzę, że pomyliłem się tylko o tyle, że Conte na LL poznał się o wiele szybciej niż się spodziewałem 
ale nie o tym chciałem... być może nie do końca o taktyce ale to chyba i tak najlepsze miejsce na ten link: otóż SAF opowiada o podłożu swojego sukcesu z MU, w mojej opinii ciekawe nie tylko dla kibiców tego klubu
http://www.theguardian.com/football/201 ... -blueprint

ale nie o tym chciałem... być może nie do końca o taktyce ale to chyba i tak najlepsze miejsce na ten link: otóż SAF opowiada o podłożu swojego sukcesu z MU, w mojej opinii ciekawe nie tylko dla kibiców tego klubu
http://www.theguardian.com/football/201 ... -blueprint
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Piti
- Juventino
Conte w meczu sparingowym z Cuneo próbował taktyki 3-4-3 i to jest taktyka z której można byłoby wykluczyć będącego bez formy Pirlo, w sumie nie taki głupi pomysł i w końcu za pomocą zmiany 1 piłkarza w czasie meczu (np. Pirlo) można byłoby płynnie przejść z 3-5-2 na 3-4-3 Wprowadzając za Mozarta któregoś z naszych napastników i wzmocnić szyki ofensywne, ja to widze tak:

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Mam nadzieje że wreszcie zaczniemy grać trójką z przodu bo Lichy po prawej, a Asa po lewej to za mało, nie mają oni z kim grać. Jest tylko pewien problem, Tevez przyznał że nie lubi grać z boku...
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Sorek21 pisze:Czyli 3-4-1-2 z Tevezem tam gdzie lubi
To by mogło być ciekawe, dwaj napastnicy schodzili by na skrzydła, a Tevez atakował środkiem.
- frequenweiche
- Juventino
a mi się marzy właśnie 3-4-3 tylko bez skrzydłowych z marchisio po lewej, oczywiście nie jako boczny pomocnik, pirlo o pogba na środku i na prawej stronie czteroosobowego środka pomocy grałby vidal
3-4-3 totalnie nie ma sensu. Jest tylko 2 ludzi w środku, więc jak ktoś ustawiłby trójkę, to zapanowałby nad środkiem boiska, a więc zapanowałby i całym meczem (czy jakaś czołowa drużyna gra 2 ludźmi w środku?). W środku mamy dziurę, za to na bokach niepotrzebny tłum: boczni napastnicy, wingbacki (widział ktoś kiedykolwiek ustawienie z wingbackami i wingerami jednocześnie? no właśnie) i jeszcze półboczni obrońcy.
Jak już musicie kombinować, to przesuńcie ŚO do pomocy i macie 4-3-3. Można też ze środkowego napastnika zrobić trequartistę i też to jakoś w miarę wygląda, mimo iż lepiej grać z registą, co widać po współczesnej piłce (choć znów: czy ktoś gra trequartistą za dwoma napastnikami?).
Jak już musicie kombinować, to przesuńcie ŚO do pomocy i macie 4-3-3. Można też ze środkowego napastnika zrobić trequartistę i też to jakoś w miarę wygląda, mimo iż lepiej grać z registą, co widać po współczesnej piłce (choć znów: czy ktoś gra trequartistą za dwoma napastnikami?).