Serie A 13/14 (3): Inter 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 14 września 2013, 11:27

Dieego22 pisze:No bo wszyscy stawialismy wtedy 0:3 dla Interu
Taa, gdyby lepsza skuteczność Marchisio to po 20 minutach gry byłoby już 3:0 dla Juventusu.

Ta strona o Interze jest bardzo żałosna. No ale czego oczekiwać od ludzi, którzy Juventus nazywają złodziejami jednocześnie mając świadomość tego, że ukradli wywalczone na boisku mistrzostwo.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 września 2013, 11:54

Hehe smiesza mnie czasami ludzie na tym forum.
Co sie stanie jak przegramy? nasi zepna pposlady i wygraja 4 mecze zrzedu pozniej.
Jak Matri odchodzil to tez tak plakaliscie a caly czas go jechaliscie wczesniej.
Mamy lepszy zespol ale kazdemu wpadka sie moze zdarzyc, wtym roku mamy indywidualnosc w ataku w postaci Teveza i napewno mozemy ten mecz wygrac.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2013, 12:33

Zawsze ciężko nam się grało z drużynami Mazzarriego, szczególnie na wyjazdach. Policzyłem sobie nasze mecze przeciwko drużynom nowego szkoleniowca Interu poza Turynem i wyszło mi coś takiego:

04/05: Reggina 2:1 Juventus
05/06: Reggina 0:2 Juventus
07/08: Sampdoria 3:3 Juventus
08/09 Sampdoria 0:0 Juventus
09/10 Napoli 3:1 Juventus
10/11: Napoli 3:0 Juventus
11/12: Napoli 3:3 Juventus
12/13: Napoli 1:1 Juventus

Jak widać tylko jedno zwycięstwo i to w ostatniej kolejce sezonu w którym przyklepaliśmy 29-te mistrzostwo Włoch. Nie świadczy to oczywiście o niczym konkretnym poza tym, że Mazzarri mając atut własnego boiska, potrafi nieźle przygotować zespół do starcia z nami.

Nie wiem co sądzić o obecnym Interze, to dla mnie spora zagadka. Skład praktycznie niezmieniony w stosunku do zeszłego sezonu, doszedł jedynie bardzo dobry Campagnaro, no i Jonathan przynajmniej w dwóch pierwszych kolejkach to zupełnie inna postać niż w zeszłych rozgrwkach. Myślę, że ten mecz z nami będzie dla nich obrazem na jakim etapie się obecnie znajdują. Pokonali Genoe po średnim meczu i Catanie, która prawdopodobnie nie będzie tak groźną drużyną jak w poprzednich rozgrwkach. Jak dla mnie potencjału na zostanie 'Juventusem 11/12' nie mają, obecność na pudle byłaby myśle sporym sukcesem.

O nas natomiast jestem absolutnie spokojny. Jeżeli tylko będziemy zmotywowani, a jestem pewien, że Conte wszystkich ugryzie w jaja przed meczem to wygramy. Trzecia wygrana pod rząd w starciu ligowym z Interem na Meazza? To serio byłoby coś, niedługo byśmy mogli spoglądać w kalendarz i patrzeć kiedy wyjazd na Inter, bo to pewne punkty.

Obstawiam standardowo 1:2, niech historia znów zatoczy koło.

kaczy19FJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2013, 13:41

Jak widać tylko jedno zwycięstwo i to w ostatniej kolejce sezonu w którym przyklepaliśmy 29-te mistrzostwo Włoch. Nie świadczy to oczywiście o niczym konkretnym poza tym, że Mazzarri mając atut własnego boiska, potrafi nieźle przygotować zespół.......

31... scudetto. :think:

Z mazzarim zawsze ciężko się nam grało, jednakże myślę że damy im radę :bravo:

Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2013, 13:50

Kaczy, przeczytaj dokładnie o co mu chodzi.

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2013, 13:51

kaczy19FJ pisze:
Jak widać tylko jedno zwycięstwo i to w ostatniej kolejce sezonu w którym przyklepaliśmy 29-te mistrzostwo Włoch. Nie świadczy to oczywiście o niczym konkretnym poza tym, że Mazzarri mając atut własnego boiska, potrafi nieźle przygotować zespół.......

31... scudetto. :think:
Koledze chodziło o ten mecz 05/06: Reggina 0:2 Juventus. Czyli dobrze napisał;) 29-te scudetto;)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 września 2013, 14:05

Zespołem lepszym jesteśmy niewątpliwie, ale także obawiam się tego spotkania. Inter będzie chciał udowodnić, że pod wodzą nowego szkoleniowca na coś go stać. Musimy podejść do meczu z takim zaangażowaniem jak w meczu z Lazio. Wówczas widać było mnóstwo jakości po naszej stronie, agresywny pressing, fajne pomysły na rozgrywanie akcji. Kibice interu przed tym meczem się spinają, ja wolę zachować spokój i liczę na naszych. Nie ma co porównywać 2 pierwszych kolejek obu drużyn. W tabeli po 6 pkt, ale my graliśmy na wyjeździe z Sampą, która często urywa punkty faworytom + roznieśliśmy u siebie rzymian. Inter co prawda rozprawił się widowiskowo z Catanią i to na jej terenie, ale zespół ten nie postawił trudnych warunków w tym meczu.

Dziś liczę na pewną, profesorską grę w defensywie, opanowanie środka pola i przebłyski Vidala/Pogby/Teveza czy też Vucinicia (o ile zagra). Pełna koncentracja i po 3 pkt. :pray:

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 września 2013, 14:28

ja mam nadzieję, że nasi wreszcie odrobili pracę domową i zaczną blokować strzały z dystansu. to najsłabszy element naszej defensywy, w poprzednim sezonie kosztowało to nas utratę ważnych bramek, w tym Lazio już zdążyło pokazać jak takie strzały mogą nas zaboleć.
najważniejsze 3 punkty. nasi muszą wyjść skoncentrowani i zdeterminowani, gotowi na walkę na całego. w tym meczu nie ma miejsca na słabość.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 września 2013, 14:40

Nedved1983 pisze:ja mam nadzieję, że nasi wreszcie odrobili pracę domową i zaczną blokować strzały z dystansu. to najsłabszy element naszej defensywy, w poprzednim sezonie kosztowało to nas utratę ważnych bramek, w tym Lazio już zdążyło pokazać jak takie strzały mogą nas zaboleć.
Tak się akurat złożyło, że Lazio nic innego nie było nam w stanie przeciwstawić. Piłkarze tego zespołu nie byli w stanie zbliżyć się do naszego pola karnego i wyglądało to tak, a nie inaczej. Rzadko się zdarza, że aż tyle strzałów z dystansu jest tak celnych/niebezpiecznych. Zgodzę się jednak, że musimy grać pressingiem także przed linią pola karnego.

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 września 2013, 14:46

sama liczba strzałów z dystansu to nie wszystko. często wystarczy, że do bramki wpadnie ten jeden celny strzał ( 1 mecz z Chelsea, 1 bramka stracona z Bayernem...). w dzisiejszej piłce strzały z dystansu są bardzo niebezpieczną bronią. nasi muszą wreszcie zacząć w większym stopniu blokować takie sytuacje ( wyeliminować ich nie sposób).
stadion praktycznie wyprzedany, będzie napięcie, atmosfera.
gorączka przedmeczowa rośnie, z tego wszystkiego chyba pójdę upiec lazanię.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 września 2013, 15:09

Nedved1983, piszesz o blokowaniu strzałów, mnie natomiast martwi głównie fakt, że Buffon dość często odbija je przed siebie zamiast do boku, a nasi obrońcy nie są w stanie do tej piłki doskoczyć szybciej od rywala. Parę goli zarówno w barwach Juventusu, jak i reprezentacji w ten sposób Gigi w ciągu ostatnich miesięcy wpuścił. Bardziej zatem niż nad blokowaniem, proponowałbym popracować nad asekurowaniem bramkarza.
Ostatnio zmieniony 14 września 2013, 15:31 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 września 2013, 15:22

święta prawda. niestety(?), z każdym nowym modelem piłki, coraz trudniej bronić strzały z dystansu( nie wspominając nawet o próbie złapania takiego strzału). wystarczy niewielki błąd w ustawieniu, chwila dekoncentracji... zarówno bramkarza jak i defensorów. powinniśmy na to zwrócić większą uwagę, tym bardziej, że od dawna mamy z tym problem. idę o zakład, że każdy z trenerów naszych rywali także to zauważył.
w zeszłym sezonie po meczu z nami zaczął się kryzys interu, oby w tym mieli podobnie :D mamy przewagę na każdej możliwej pozycji, musimy to wykorzystać.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2013, 17:14

Nasi wydawałoby się kontuzjowani zawodnicy zagrają w tym meczu.
Oficjalne:
Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah; Tevez, Vucinic.
Ławka:
Storari, Citti, Ogbonna, De Ceglie, Giovinco, Peluso, Llorente, Motta, Padoin, Quagliarella, Isla

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2013, 17:23

Bardzo liczę na Vucinicia, mam nadzieję, że będzie miał powody pokazać, że jest "ok". Niemniej, przeraźliwie wygląda lista rezerwowych pomocników. Jest zagadkowy Isla i bezpłciowy Padoin :shock: :? :/ I co w ogóle robi tutaj Motta?

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2013, 17:31

annihilator1988 pisze:I co w ogóle robi tutaj Motta?
może po prostu przekonał do siebie Conte od tak .. po prostu ..

Zablokowany