Serie A 13/14 (3): Inter 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 10:42

Pan Mietek pisze:pumi, możesz uzupełnić informację o transmisji w TV - będzie na NSport
Dzięki, Mietku, zmienione :ok: Sorry, że dopiero teraz, ale czasu jakby brak :wink:

Widzę, że dyskusja o gorącym meczu toczy się w najlepsze. Ja od siebie dodam:

<pumex mode>To będzie ciężki mecz</pumex mode> :wink:

Już bardziej serio, to widzę, że wielu Juventinich ma mocno optymistyczne podejście licząc na nasz pogrom. Inter sezon zaczął dobrze, mecz z nami będzie ich pierwszym prawdziwym testem, więc na pewno będą zapieprzać jak dziki, żeby sobie i innym coś udowodnić. Pamiętacie? Podobnie było z nami w sezonie 11/12, kiedy bodaj w 5-tej kolejce podejmowaliśmy na Juventus Stadium Milan, który był wówczas murowanym kandydatem do kolejnego Scudetto, a nasza ambicja pozwoliła nam ich całkowicie zdominować (Rossoneri mieli chyba raptem 1 celny strzał na bramkę). Nie wieszczę, że teraz Inter podobnie nas stłamsi, nie chciałbym tego, ale prosto nie będzie. Widać jak na dłoni, że są nieporównywalnie lepiej przygotowani niż za kadencji Straciatelli, a Mazzarri to trener wybitnie anty-Juve, który swoich zawodników nakręci porządnie na to starcie. Dobrze, jakby nasi na ten mecz zapomnieli, że są obrońcami tytułu i podeszli do starcia jakby to oni mieli coś udowodnić, wtedy powinno być git.

Bardzo liczę, że Vucinic będzie dostępny. Sry, ale jednak Llorente jeszcze nie ufam, a Mira jak nie lubię, tak uczciwie muszę stwierdzić, że jego współpraca z Carlitosem układa się pierwyj sort :ok: Szkoda też nieobecności Marchisio, bo on w meczach z Interem zazwyczaj grał świetnie. Ajajaj, fajnie byłoby wygrać i już na początku podciąć Nerazzurrim skrzydła.

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 10:48

Bazyliszek pisze:
zahor pisze::shock: Przez kogo?
Przez ludzi, ktorzy się znają na piłce - ostatnio przez Wengera, jeszcze wczesniej przez Lucescu i Villasa-Boasa. Nie wiem doprawdy co w tym dziwnego, trochę wiary w Juventus :roll:
Powiedzieli że Juventus jest faworytem do wygrania LM? Dla mnie najbardziej wiarygodna w tej kwestii jest ocena bukmacherów, którzy nie bawią się w kurtuazję tylko starają się obiektywnie wycenić szanse i mają od tego sztab ekspertów. I z tego co mi wiadomo, żadna firma bukmacherska nie stawia Juventusu w roli głównego faworyta (ani nawet wśród piątki głównych faworytów). Jeżeli uważasz że nie mają racji, że się nie znają, że Wenger wie lepiej, to postaw jakieś konkretniejsze siano - można sporo zarobić.
pumex pisze:Podobnie było z nami w sezonie 11/12, kiedy bodaj w 5-tej kolejce podejmowaliśmy na Juventus Stadium Milan, który był wówczas murowanym kandydatem do kolejnego Scudetto, a nasza ambicja pozwoliła nam ich całkowicie zdominować (Rossoneri mieli chyba raptem 1 celny strzał na bramkę). Nie wieszczę, że teraz Inter podobnie nas stłamsi, nie chciałbym tego, ale prosto nie będzie.
Zgadza się, tyle że wówczas Milan wystartował dość niemrawo i zwycięstwo Juventusu było poważnie brane pod uwagę, z tego co pamiętam to byliśmy faworytem bukmacherów, skoro już ten temat poruszam. Teraz z kolei Inter wystartował nieźle (chociaż kto oglądał mecz z Genoą, wie że wyglądało to mocno przeciętnie) ale Juventus zdążył dwa razy wgnieść Lazio w ziemię i jakikolwiek inny wynik niż wygrana gości będzie jednak niespodzianką. Nie sensacją, ale niespodzianką.
iltalismano pisze: Co wygrał Conte poza Italią? Jego okazja w LM zakończyła się wygraniem grupy składającej sie z Chelsea i Szachtaru,a przygode zakończyła porażka z ewentualnym zwycięzcą. To nie jest sukces?
Faktycznie, byłbym zapomniał, w takim razie porównanie do Messiego nasuwa się samo.
Ostatnio zmieniony 10 września 2013, 11:12 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 11:04

zahor pisze:
iltalismano pisze:Jak sie okazało, jest przecietnym grajkiem na Serie A, jak i Mazzarri.
Kiedy się tak okazało że Mazzarri jest przeciętny? I drugie pytanie - co takiego wielkiegoo poza Włochami ugrał Conte, co go odróżnia od prowincjonalnego Kreta na Serie A?
iltalismano pisze: Jak widać, dalej Twoje komentarze nie zawierają kszty argumentu. Ciagle tylko ten sam bełkot.
Być może dlatego, że wypisujesz takie bzdury, że ciężko jest je normalnie skomentować.
Ja rozumiem ze masz problemy, ale daj już spokój, od tego są specjalisci.

Kiedy sie okazało że jest przeciętny? eee, od poczatku jego kariery?
Ranieri osiągnał tyle co Mazzarri, a nawet chyba więcej.
Ex-Neapolitanczyk majac lepszy kadrowo skłąd przegrał z Conte walke o mistrzostwo, juz nie mówiąc o pogromie w Turynie.

Co wygrał Conte poza Italią? Jego okazja w LM zakończyła się wygraniem grupy składającej sie z Chelsea i Szachtaru,a przygode zakończyła porażka z ewentualnym zwycięzcą. To nie jest sukces?

Już nie wspominając że porównujesz Conte do prowincjonalnego kreta, bo przecież każdy potrafi cały sezon przejść bez porażki.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Dieego22

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 11:12

Kimi pisze:
Dieego22 pisze:Nie wiem czego ty nie rozumiesz :D.
Posiadajacy gorsza kadre Inter wygra pewnie w tym meczu 3:0, poniewaz Mazzarri dobrze przygotowal ten zespol a oni dadza z siebie wszystko.
Obrazek
Haha dobre z prezesem :D.
Macie jakis temat z takimi memami? Chetnie zobacze.
Ale pies to jakis rasowy powinien byc, w Serie B nigdy nie byl jak inne kundle :D.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 11:14

zahor pisze:Powiedzieli że Juventus jest faworytem do wygrania LM?
Tak więc gdzie indziej nas w tej drabince LM umieścić jak nie na poziomie półfinału-finału? Oczywiście, to wysoko, ale mimo wszystko uważam, że do takiego miana, jednego z faworytów LM, aspirujemy. Jasne, nie jesteśmy Bayernem czy innym Realem, że każdy inny wynik niż finał to będzie niedosyt, ale jednocześnie jeżeli odpadniemy w 1/8 to będzie to ogromna niespodzianka, przynajmniej dla mnie.
Zresztą, mniejsza o to, myśle, że główne przesłanie tego co napisałem odczytałeś poprawnie- powróciliśmy już praktycznie na sam szczyt i to głównie dzięki Conte, co stanowi olbrzymi argument w tym jego wirtualnym pojedynku z Mazzarim :prochno:

Llorente musi prezentować się naprawde żałośnie skoro nawet teraz, w przypadku kontuzji Vucinicia, nie potrafi sobie wywalczyć pierwszej '11' na mecz z interem. Za rywali ma skreślonego już dawno Giovinco, i Quagliarelle który fizycznie był już jedną nogą poza Juve. Źle to wygląda z prespektywy Hiszpana.

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 11:27

Dante93 pisze: Tak więc gdzie indziej nas w tej drabince LM umieścić jak nie na poziomie półfinału-finału? Oczywiście, to wysoko, ale mimo wszystko uważam, że do takiego miana, jednego z faworytów LM, aspirujemy. Jasne, nie jesteśmy Bayernem czy innym Realem, że każdy inny wynik niż finał to będzie niedosyt, ale jednocześnie jeżeli odpadniemy w 1/8 to będzie to ogromna niespodzianka, przynajmniej dla mnie.
Typowanie kategoriami "moim zdaniem dojdziemy do ćwierćfinału/półfinału/finału" jest bez sensu, bo bardzo dużo zależy od losowania. W zeszłym roku gdybyśmy trafili lepiej w ćwierćfinale, to moglibyśmy ten etap przejść, ale z drugiej strony mogliśmy się tam nawet nie znaleźć, gdyby zamiast Celtiku Łysy z UEFA wyciągnął nam Real. W tym roku tak samo - piszesz że zdziwi Cię odpadnięcie w 1/8, podczas gdy ja jestem sobie taki scenariusz wyobrazić. Porażka z Realem na SB i remis u siebie (brzmi absurdalnie? nie sądzę), wychodzimy z grupy z drugiego miejsca i trafiamy na Bayern, Chelsea, Man Utd czy Barcelonę i mamy baaardzo ciężko.

Dieego22

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 11:56

zahor pisze:
Dante93 pisze: Tak więc gdzie indziej nas w tej drabince LM umieścić jak nie na poziomie półfinału-finału? Oczywiście, to wysoko, ale mimo wszystko uważam, że do takiego miana, jednego z faworytów LM, aspirujemy. Jasne, nie jesteśmy Bayernem czy innym Realem, że każdy inny wynik niż finał to będzie niedosyt, ale jednocześnie jeżeli odpadniemy w 1/8 to będzie to ogromna niespodzianka, przynajmniej dla mnie.
Typowanie kategoriami "moim zdaniem dojdziemy do ćwierćfinału/półfinału/finału" jest bez sensu, bo bardzo dużo zależy od losowania. W zeszłym roku gdybyśmy trafili lepiej w ćwierćfinale, to moglibyśmy ten etap przejść, ale z drugiej strony mogliśmy się tam nawet nie znaleźć, gdyby zamiast Celtiku Łysy z UEFA wyciągnął nam Real. W tym roku tak samo - piszesz że zdziwi Cię odpadnięcie w 1/8, podczas gdy ja jestem sobie taki scenariusz wyobrazić. Porażka z Realem na SB i remis u siebie (brzmi absurdalnie? nie sądzę), wychodzimy z grupy z drugiego miejsca i trafiamy na Bayern, Chelsea, Man Utd czy Barcelonę i mamy baaardzo ciężko.
Dobrze mowisz, w LM duzo zalezy od losowania w 1/4 dostaliscie najtrudniej jak sie dalo, bo Galate czy Malage to na pewno byscie pokonali.Chociaz mecz z Bayernem pokazal czego Juve brakuje:
1.Napastnikow w pierwszym meczu pamietam Matri i Quagliarela grali to byl smiech, bez ataku graliscie. Vucinic to tez chyba nie ten poziom, w Serie A ma 100 pilek i 3 dobrze zagra, w LM bedzie mial tylko 3 +(Llorente to nawet na boisko nie wpuszcza).
Teraz rozwiazaliscie Tevezem, ktory ma dobry poczatek ale tego wysunietego wciaz brakuje. Jak ogladalem wasze mecze to Tevez zapierdziela, bierze gre na siebie,a Vucinic strata za strata az za ktoryms razem jakies piekne podanie czy strzal w LM tyle okazji sie nie ma.
2.Brak zmiennikow w obronie Peluso? Na Bayern?
Teraz macie Ogbonne powinno byc lepiej
3.Brak zmiennikow w pomocy i tu moze byc dla was masakra w srodku pola jest Pogba ale co gdy wypadnie dwoch?albo ktos na skrzydle? De Ceglie bedzie gral? Juz nie macie nawet "Dzjakerino :D".
4.Brak alternatyw. Mial byc Nani aby w razie potrzeby zmienic taktyke ale nie ma.
Jak beda was omijac kontuzje,Vucinic bedzie gral mecze zycia w LM lub Llorente przypomni sobie jak w Bilbao gral to moze zajsc daleko,a jak sie poszczesci w losowaniu to na pewno :D.
Grajcie nawet do finalu, punktow dla Serie A nabijcie ale w finale to przegrajcie :D.
Ostatnio zmieniony 10 września 2013, 11:58 przez Dieego22, łącznie zmieniany 1 raz.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 11:56

Dieego22 pisze:Napoli stworzyl Mazzarri sciagajac takich graczy jak:
Dossena,Zuniga,Campagnaro,De Santics,Quagliarella,CAVANI,Inler,Pandev,Dzemaili,Britos czy Behrami- oni stworzyli sile Napoli.
Z ekipy Reji to tam sie ostal Cannavaro,Lavezzi, Hamsik i Maggio a i Walter wypromowal ich dopiero :P.
Z tego co wiem, Mazzari jest trenerem a nie DS, także jego zasługa przy doborze zawodników są co najwyżej pośrednie. Ale trenerem jest dobrym/solidnym, chyba jego przyjście to najlepsze co mogłoby spotkac Inter, bo na powrót Jose to się raczej nie zanosi poki co :)
Michellaga pisze:Nowy trener dostaje 100 mln na transfery czyli napewno moze sciagac piłkarzy pod swoj koncept. Trzeba powiedziec ze Conte zrobił to co najmniej dobrze. Najbardziej boli mnie to ze Vidal który publicznie mówił ze chce przejsc do Interu niestety poszedł do was.
100 mln to było dofinansowanie z Exoru, jednorazowe i raczej nie wszystko poszło na transfery.
Vidal chciał iść do Interu? :shock: Może była to jedna z opcji, ale bez przesady, głównie mówiło sie o Juve i Bayernie.
W ogóle byłoby dobrze tym dwóm panom których zacytowałem zmienić rangę.
Lugi997 pisze:Inter - Juve w nSport :dance:

Dla mnie miłe zaskoczenie.
Miłe zaskoczenie to byłby Orange Sport.
Teraz są po 2-3 mecze w kolejce w TV, więc byłoby dziwne gdyby szlagieru nie puścili, chyba, że nie masz Canalu i do tego pijesz.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 12:53

Dieego22 pisze:to jest forum o pilce noznej, juventusie,wloskiej lidze
Nie wiem co Ty sobie wkręciłeś, ale ja na samej górze tego forum widzę takie malowidło:
Obrazek
Dieego22 pisze:Sposnora szukasz czy co?
Nie, czego o Interze powiedzieć nie można :prochno:
pumex pisze:Już bardziej serio, to widzę, że wielu Juventinich ma mocno optymistyczne podejście licząc na nasz pogrom.
I bardzo dobrze wszyscy robią, bo liczenie na pogrom nie jest niczym złym :wink: Jesteśmy Juventusem, pumexie, nie możemy srać przed żadnym rywalem ani tym bardziej zakładać na wstępie, że może się nie udać. Ma sie udać, ma być pogrom. Ja pamiętam jak przed tamtym meczem z Milanem to samo pisałem tutaj w dyskusji z zahorem. Każdy rywal, tym bardziej taki, ma być dla nas motywacją i ja tego od Juventusu oczekuję.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 13:40

szczypek pisze:
pumex pisze:Już bardziej serio, to widzę, że wielu Juventinich ma mocno optymistyczne podejście licząc na nasz pogrom.
I bardzo dobrze wszyscy robią, bo liczenie na pogrom nie jest niczym złym :wink: Jesteśmy Juventusem, pumexie, nie możemy srać przed żadnym rywalem ani tym bardziej zakładać na wstępie, że może się nie udać. Ma sie udać, ma być pogrom. Ja pamiętam jak przed tamtym meczem z Milanem to samo pisałem tutaj w dyskusji z zahorem. Każdy rywal, tym bardziej taki, ma być dla nas motywacją i ja tego od Juventusu oczekuję.
W sumie, w większości masz rację, choć czasem przydałoby się zrównoważyć dawkę hurraoptymizmu z cząstką obiektywizmu. Bayernem to by jeszcze chyba nie jesteśmy, więc w każdym meczu ligowym klepać wszystkich po 5:0 nie będziemy, choć daj nam Boże... :wink:

Obrazek
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 13:46

Dante93 pisze:Conte, co stanowi olbrzymi argument w tym jego wirtualnym pojedynku z Mazzarim :prochno:
Nie chodzi o pojedynek, tylko o to, że niedocenia się tutaj Mazzarriego przez pewne grono. To dobry trener, zdecydowanie najlepszy od Mou, który zawsze narzuca druzynom swój walterowski styl gry. Jego kluby są tez zawsze dobrze przygotowane do sezonu, po ciężkich preseasonach znanych też u Conte. Zespoły Mazzariego grają bardzo ostro. Wykonał dobrą robę w Napoli, wykonywał dobrą w Sampie. Nie każdy dobry trener musi mieć gablotę wypełnioną w medalach, bo nie każdy pracuje w jednym ze ścisłej światowej czołówki klubów. Prandelli? Bardzo dobry trener, a jeżeli patrzymy tylko na jego klubowe osiągnięcia, to wygrał.. nic i nalezy powiedzieć, że przeciętna trenerzyna, trenerski Amauri. Mimo, że wykonał świetną pracę w Fiorentinie, wczesniej w Parmie, a gdyby nie problemy osobiste to pewnie i w Romie. Z drugiej strony nie potrafiący nadać kolejny rok drużynie żadnego stylu Allegri, czyli mistrz Włoch. Sprawa jasna trener Milanu lepszy.

Bazyliszek pisze:Z czego mial ten Vidal wypalać? o ile mi wiadomo gosc nie był jakims no name i jakims pilkarzem nieoszlifowanym, już w niemczech byl jednym z lepszych na swojej pozycji w Bundeslidze, w końcu był juz po słowie z Bayernem, a interesował się nim również wtedy Manchester United.
Czyli widzisz obalasz argument, że Conte miał szczęście, że Vidal wypalił nawiązujący do Cavaniego, Hamisika i Mazzairego, przy okazji też możemy obalić, że Conte nie wycinął z niego co najlepsze, bo to po prostu dobry gracz. Wkład Conte w Vidala i Mazzarriego w Cavaniego czy Hamiska taki sam. Żaden. Trener nie ma nic do gadania. Zresztą chyba tylko skład ustala (chyba, że czasem robi to za niego prezes).
Ostatnio zmieniony 10 września 2013, 14:00 przez Il Fenomeno, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 13:59

Witam po tygodnowym odwyku.Jeśli z Interem nie będzie mógł zagrać Miras to w jego miejsce dałbym Llorente. Trzeba dać mu prawdziwą szansę i to nie w jednym meczu,inaczej skończy jak Elia czy Bendtner. Niestety jego sytuacja nie wygląda dobrze. Jak tak dalej będzie to w styczniu wypożyczenie. Co innego Tevez ( Top Player ) zaczyna się po mału spłacać i on jest największą nadzieją na ten mecz. Łatwo nie będzie ale wygramy ten mecz obroną.Nie stracimy gola a do bramki Interu coś napewno wpadnie.Typuję 0-2 po golach Teveza i Vidala.

PS. Gracie w Moja 11 Serie A ? Fajna zabawa i liga więcej emocji dostarcza.

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 14:01

szczypek pisze:
Inter ma najpotężniejszego sponsora w całej lidze - polską firmę oknoplast, która notabene notuje niewytłumaczalny spadek wartości na rynku od jakiegoś czasu :C

Ale pies to jakis rasowy powinien byc,
Najlepsze co znalazłem a co kojarzy mi się z interem - KLIK - taki podobny do morattiego, może to jego pies? 8)

Dieego22

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 14:37

Kimi pisze:
szczypek pisze:
Inter ma najpotężniejszego sponsora w całej lidze - polską firmę oknoplast, która notabene notuje niewytłumaczalny spadek wartości na rynku od jakiegoś czasu :C
No Inter ma najpotezniejszego sponsora w lidze Pirelli, ktory placi nam wiecej niz wam Jeep czy Milanowi Fly Emirates :D.
Na mocy nowego kontraktu rowniez Nike zaplaci najwiecej Interowi w serie A.
A oknoplast nie wiem jak tam sobie radzi :D, wiem ze od tego sezonu rowniez sponsoruja BVB.

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 10 września 2013, 15:01

Dieego22 pisze:No Inter ma najpotezniejszego sponsora w lidze Pirelli, ktory placi nam wiecej niz wam Jeep czy Milanowi Fly Emirates :D.
Opowiedz nam o tym więcej, jak to Inter stać na własny stadion :whistle:

Zablokowany