Transfery w Europie
- Eric6666
- Juventino
Czy znalazł ktoś ile Bale ma zarabiać w Realu? więcej niż CR7? bo ja znalazłem tylko 4 mln, ale to chyba z Totenhamu jeszcze
wloski wielkie dzięki! chociaż 7 też wydaje się mało :-D
Ostatnio zmieniony 03 września 2013, 19:08 przez Eric6666, łącznie zmieniany 1 raz.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- wloski
- Juventino
Podczas tego całego zamieszania usłyszałem o 7 mln, 4 mln jest kwotą dość niską jak na tak wysoki transfer (wiem wiem od tego nie jest pensja uzależniona) i to w końcu Real Madryt, a nie JuventusEric6666 pisze:Czy znalazł ktoś ile Bale ma zarabiać w Realu? więcej niż CR7? bo ja znalazłem tylko 4 mln, ale to chyba z Totenhamu jeszcze

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
W Realu zorientowali się, że głupio wyszło, więc po gazetach teraz lata info:
Sprzedali Ozila bo mieli dosyć nacisków jego ojca, złego Mustafy, na nowy kontrakt z podwyżką. Sam Mesut tak naprawdę kocha Madryt i to jego wymarzony klub, ale zły Mustafa tak mu namieszał w głowie, że wylądował w Londynie.
:lol:
Sprzedali Ozila bo mieli dosyć nacisków jego ojca, złego Mustafy, na nowy kontrakt z podwyżką. Sam Mesut tak naprawdę kocha Madryt i to jego wymarzony klub, ale zły Mustafa tak mu namieszał w głowie, że wylądował w Londynie.
:lol:
- Castiel
- Juventino
Świetne zdjęcie. Może i Beppe dziwnie wygląda z tym zezem, a Agnelli z jedną brwią z wygląda nadawałby się na Gargamela, ale kurde - goście łeb do interesów mają niezły. Wyciągnięcie tej 6 za 25 mln to jednak sztuka.Bazyliszek pisze: Jakby na to nie patrzeć...nasz zarząd to jednak majstersztyk
- mixery
- Juventino
Beppe wie co robi. Nie wiem czy taki był jego zamysł co do pracy w Juve czy zarząd mu to nakreślił, ale mi się to bardzo podoba. Wielu mu zarzucało że wniósł do Turynu "mentalność z Sampdorii" czy jakkolwiek to szło, ale czy źle na tym wyszliśmy?
Ale o Martinezie pamiętamy
.
Ale o Martinezie pamiętamy

- evilboy
- Juventino
Ale zdajecie sobie sprawę, jak wiele manipulacji jest w tej grafice, nie?
Równie dobrze można po lewej stronie postawić Jorge Martineza (12 mln) czy Eliero Elię (9 mln), a po prawej Villę (2,1 mln), Quintero (5 mln), Michu (2,5 mln), Abidala (darmo), Kaka (darmo), Eto'o (darmo) itp.
Podtrzymuję swoją kontrowersyjną tezę - to nie Marotta jest magikiem a Conte.

Równie dobrze można po lewej stronie postawić Jorge Martineza (12 mln) czy Eliero Elię (9 mln), a po prawej Villę (2,1 mln), Quintero (5 mln), Michu (2,5 mln), Abidala (darmo), Kaka (darmo), Eto'o (darmo) itp.

Podtrzymuję swoją kontrowersyjną tezę - to nie Marotta jest magikiem a Conte.
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- Arbuzini
- Juventino
Diabełku, tylko my mówimy tutaj o JEDNYM zespole i o JEDNYM dyrektorze. Trzeba być naprawdę zawziętym na Marotte (nie wiem za co w sumie...) żeby nie zauważyć, że gość jest regularny w tym co robi i potrafi ściągać świetnych zawodników za bezcen. W dodatku wreszcie rozruszał nasze inwestycje w młodych zawodników, mimo że Włochy zdecydowanie nie są przyjazne takim ruchom. Popełnia błędy? A kto tego nie robi. Święty Lucek też ma na sumieniu sporo grzeszków.
Conte jest geniuszem, ale nie przepisujmy mu cech boskich. Gość jest trenerem i tylko trenerem. Nie - trenerem, dyrektorem sportowym, scoutem i prezesem. Tego żaden człowiek na ziemi nie byłby w stanie ogarnąć. Na pewno w klubie liczą się z jego zdaniem, ale że tak powiem - robota sama się nie zrobi.
A na koniec - ktoś w tym Conte, króla Serie B, dostrzegł ogromny potencjał i postanowił zatrudnić.
Conte jest geniuszem, ale nie przepisujmy mu cech boskich. Gość jest trenerem i tylko trenerem. Nie - trenerem, dyrektorem sportowym, scoutem i prezesem. Tego żaden człowiek na ziemi nie byłby w stanie ogarnąć. Na pewno w klubie liczą się z jego zdaniem, ale że tak powiem - robota sama się nie zrobi.
A na koniec - ktoś w tym Conte, króla Serie B, dostrzegł ogromny potencjał i postanowił zatrudnić.
- gucio_juve
- Juventino
Ma zarabiać siedem milionów, a drugie siedem trafi do niego pewnie drogą mniej legalną. Podatki w Hiszpanii wszak wysokie. Pisała niedawno o tym Marca nawet. Także siedem to oficjalna wersja.Eric6666 pisze:Czy znalazł ktoś ile Bale ma zarabiać w Realu? więcej niż CR7? bo ja znalazłem tylko 4 mln, ale to chyba z Totenhamu jeszcze
- Lucas87
- Juventino
A co mają wspólnego Elia i Martinez z Kaką, Eto'o czy Abidalem- bo nie bardzo rozumiem
Bazyliszek słusznie zamieścił tę fotografię pokazując, że Juventus płacąc 1/4 sumy transferu Bale (jednego świetnego piłkarza)- potrafił pozyskać sześciu świetnych piłkarzy.
Zwykłe porównanie polityki transferowej Realu (bicia rekordów pod publikę) i Starej Damy. Kwiatki pokroju Martineza właściwie każdemu się mogą zdarzyć. Np. taka Barcelona u szczytu swojej wielkości sprowadziła niejakiego Czygrińskiego za 25 mln euro, ale po odegraniu roli niemalże statysty- Ukrainiec szybko odszedł w niesławie. Takich przypadków jest w piłce zbyt wiele, aby sądzić, że Juventus czy Marotta nie potrafią dokonywać transferów.

Bazyliszek słusznie zamieścił tę fotografię pokazując, że Juventus płacąc 1/4 sumy transferu Bale (jednego świetnego piłkarza)- potrafił pozyskać sześciu świetnych piłkarzy.
Zwykłe porównanie polityki transferowej Realu (bicia rekordów pod publikę) i Starej Damy. Kwiatki pokroju Martineza właściwie każdemu się mogą zdarzyć. Np. taka Barcelona u szczytu swojej wielkości sprowadziła niejakiego Czygrińskiego za 25 mln euro, ale po odegraniu roli niemalże statysty- Ukrainiec szybko odszedł w niesławie. Takich przypadków jest w piłce zbyt wiele, aby sądzić, że Juventus czy Marotta nie potrafią dokonywać transferów.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- TheWitcher
- Juventino
Jak Ci wyszło, 9 mln jak sam Sanchez kosztował z 38 ? 

- evilboy
- Juventino
Okej, skoro macie pretensje do metodologii, to inaczej:
Großkreutz (0) + Lewandowski (4,75) + Kagawa (0,35) + Bender (1,5) + Hummels (4,2) + Piszczek (0) = 10,8 mln EUR
Matri = 18 mln EUR
Krasić = 15 mln EUR
Martinez = 12 mln EUR
Jeden zespół, jeden trener, jeden dyrektor itp.
-------------------------------------------------------------------------
W żaden sposób nie jestem zawzięty na Marottę. Nie można negatywnie oceniać całokształtu pracy dyrektora sportowego, kiedy zespół wygrywa mecz za meczem, bije rekordy i jest na najlepszej drodze do zdobycia Ligi Mistrzów.
Beppe regularny? W czym? W nieprzepłacaniu? Nie powiedziałbym - wystarczy spojrzeć na dwa jego pierwsze okienka transferowe w Juventusie, które są potwierdzeniem mojej tezy, że to Conte jest tym, który odmienił Juve.
Co mieliśmy w sezonie 2010/2011? Ściąganie mnóstwa szrotu, często za duże pieniądze. Za papy Delneriego Bonucci grał najzwyczajniej słabo i 15,5 mln wydawało się dużą przesadą. Po sezonie skończonym na 7 miejscu nikt by nie pomyślał, że Barzagli stanie się zawodnikiem nie do przejścia. Pamiętam do dziś jakie komentarze sypały się wtedy pod newsem o wykupieniu Pepe i Motty. Musicie przyznać, że nie było kolorowo i wielu (w tym ja sam) po tym jednym roku żądało głów obu czterookich z Sampdorii. Potem przyszedł Conte i nagle - przy niezmienionych metodach pracy Marotty - skończyliśmy sezon bez żadnej porażki w lidze.
Nie mówię, że Beppe jest złym dyrektorem - po prostu uważam, że to Conte sprawia, iż nawet przeciętni zawodnicy z każdym miesiącem morderczych treningów bardzo się rozwijają i "nie ma lipy" ktokolwiek by był w składzie. Przecież nie bez powodu Bayer oddał nam Vidala za grosze - on tam nie grał wybitnie, dopiero u nas, przy Conte, osiągnął status jednego z najlepszych pomocników świata.
edit:
Aaaa, i zapomniałbym o zahorowym: pół Dżowinka = 11 mln EUR
Großkreutz (0) + Lewandowski (4,75) + Kagawa (0,35) + Bender (1,5) + Hummels (4,2) + Piszczek (0) = 10,8 mln EUR
Matri = 18 mln EUR
Krasić = 15 mln EUR
Martinez = 12 mln EUR
Jeden zespół, jeden trener, jeden dyrektor itp.
-------------------------------------------------------------------------
W żaden sposób nie jestem zawzięty na Marottę. Nie można negatywnie oceniać całokształtu pracy dyrektora sportowego, kiedy zespół wygrywa mecz za meczem, bije rekordy i jest na najlepszej drodze do zdobycia Ligi Mistrzów.
Beppe regularny? W czym? W nieprzepłacaniu? Nie powiedziałbym - wystarczy spojrzeć na dwa jego pierwsze okienka transferowe w Juventusie, które są potwierdzeniem mojej tezy, że to Conte jest tym, który odmienił Juve.
Co mieliśmy w sezonie 2010/2011? Ściąganie mnóstwa szrotu, często za duże pieniądze. Za papy Delneriego Bonucci grał najzwyczajniej słabo i 15,5 mln wydawało się dużą przesadą. Po sezonie skończonym na 7 miejscu nikt by nie pomyślał, że Barzagli stanie się zawodnikiem nie do przejścia. Pamiętam do dziś jakie komentarze sypały się wtedy pod newsem o wykupieniu Pepe i Motty. Musicie przyznać, że nie było kolorowo i wielu (w tym ja sam) po tym jednym roku żądało głów obu czterookich z Sampdorii. Potem przyszedł Conte i nagle - przy niezmienionych metodach pracy Marotty - skończyliśmy sezon bez żadnej porażki w lidze.
Nie mówię, że Beppe jest złym dyrektorem - po prostu uważam, że to Conte sprawia, iż nawet przeciętni zawodnicy z każdym miesiącem morderczych treningów bardzo się rozwijają i "nie ma lipy" ktokolwiek by był w składzie. Przecież nie bez powodu Bayer oddał nam Vidala za grosze - on tam nie grał wybitnie, dopiero u nas, przy Conte, osiągnął status jednego z najlepszych pomocników świata.
edit:
Aaaa, i zapomniałbym o zahorowym: pół Dżowinka = 11 mln EUR

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- Kucharius1
- Juventino
evilboy pisze: Przecież nie bez powodu Bayer oddał nam Vidala za grosze - on tam nie grał wybitnie
Tym jednym wyrażeniem udowodniłeś że nie masz pojęcia o czym mówisz. W ostatnim swoim sezonie w Bundeslidze strzelił 10 goli i zaliczył 11 asyst. Bayer został vicemistrzem, a Vidala Kicker ogłosił klasą światową, otarł się nawet o miano najlepszego piłkarza ligi, ale co tam grać w piłkę zaczął przy Conte :roll:
I Conte nic by z Juve nie dokonał gdyby nie transfer Pirlo i Vidala w pamiętnym okienku. Twoje tezy nie mają za grosz sensu, trener jest szalenie istotny, ale to nie on wygrywa na boisku.