Transfery w Europie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Boncol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2013, 12:40

O Eriksena mało klubów się biło, bo na tle piłkarzy Utrechtu itp. łatwo jest błyszczeć. W Tottenhamie pewnie nawet pierwszej 11 nie ugra, ale dla was kwota 11 mln to fakt, że kończy mu się za rok kontrakt, a dla mnie, że może i mu się kończy, ale jakoś Europa się o niego nie biła i cena nie mogła być przez to zbyt wygórowana.

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2013, 14:22

Jak to jest z tym Balem? Real oferował 100mln £, a teraz Tottenham ma się zgodzić( już to zrobił?) na kwotę 93 milionów € :doh:

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2013, 20:46

Mateuszello pisze:Jak to jest z tym Balem? Real oferował 100mln £, a teraz Tottenham ma się zgodzić( już to zrobił?) na kwotę 93 milionów € :doh:
Ile oferował to tyle w Madrycie i Londynie wiedzą. Ot, fakt prasowy.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 13:44

Ozil na badaniach w Arsenalu :shock:

Beka z Realu, kupili kompletnie nie potrzebnego zespołowi Bale za 92 mln €, to jeszcze nie wzmocnili newralgicznych pozycji, m.in. środek obrony (nie uwazam by Pepe byl dobry m obrońcą, Varane kontuzja, jedyniue Sergio Ramos trzyma opziom) no i przede wszystkim nie wzmocnili pozycji napastnika na którą tak bardzo narzekali w zezłym sezonie. Zamiast tego pozbywają się rozgrywającego, który na sezon notował 30-40 asyst i byl kluczową postacią w drużynie..Nie rozumiem Pereza, ale on ma od czasu do czasu takie odpały, że lubi sprzedać zawodnika ktory spisuje się dobrze w Realu, przykład Van der Vaarta ktory w cale taki zly nie byl w Realu (do dziś dzień żałuje że nie poszedł do nas z HSV :( )

Wenger chyba zamknął jape wszystkim tym transferem, dodatkowo mówi się o Di Marii i Draxlerze, ale w to juz osobiscie nie wierze..prędzej jakiegoś Dembe Ba sprowadzą jako uzupełnienie i to wszystko.

Aha i byłbym zapomniał..Viviano w Arsenalu :P

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 14:53

ozil w lidze miał 13 asyst ostatnio a sezon wcześniej 17 więc nie przesadzaj... poza tym ławka teraz tak czy inaczej więc po co mają go trzymać skoro arsenal rzuci dobre pieniądze?

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 15:01

Z tym Ozilem, z tego co widzę, jeszcze nic pewnego. Żadnych badań nie przechodzi, chyba, że mam nieaktualne info. [w jednych źródłach piszą tak, w innych inaczej, sam już nie wiem]

Poza tym:
1) Fellaini ponoć blisko United
2) Liverpool zgarnął Sakho z PSG i Mosesa z Chelsea (wypożyczenie)
3) Demichelis wylądował w City

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 16:31

Maly pisze:ozil w lidze miał 13 asyst ostatnio a sezon wcześniej 17 więc nie przesadzaj... poza tym ławka teraz tak czy inaczej więc po co mają go trzymać skoro arsenal rzuci dobre pieniądze?
niewiem, moze tylko jesli chodzi o La Lige te 17 asyst? tutaj mam takie zestawienie, statystyki Ozila z drużyny jak i reprezentacji:
Obrazek

swoja droga na tym obrazku mozemy zobaczyc kto jest bardziej 'efektowny' a kto 'efektywny' ;) Dlaczego lawka? obecnie jest w slabszej formie ale to nadal jeden z najlepszych playmakerow na świecie.
Ostatnio zmieniony 02 września 2013, 16:37 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 16:39

Bazyliszek pisze:przede wszystkim nie wzmocnili pozycji napastnika na którą tak bardzo narzekali w zezłym sezonie.
Ależ wzmocnili. Ronaldo będzie nie raz występował na szpicy.

Sprzedaży Ozila nie pojmuję, tożto przekozak jest. Jego wybór też dziwny dosyć. Arsenal? :think:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 17:23

Bazyliszek pisze:
Maly pisze:ozil w lidze miał 13 asyst ostatnio a sezon wcześniej 17 więc nie przesadzaj... poza tym ławka teraz tak czy inaczej więc po co mają go trzymać skoro arsenal rzuci dobre pieniądze?
niewiem, moze tylko jesli chodzi o La Lige te 17 asyst? tutaj mam takie zestawienie, statystyki Ozila z drużyny jak i reprezentacji:
Obrazek

swoja droga na tym obrazku mozemy zobaczyc kto jest bardziej 'efektowny' a kto 'efektywny' ;) Dlaczego lawka? obecnie jest w slabszej formie ale to nadal jeden z najlepszych playmakerow na świecie.
Jeżeli policzysz mu asysty z ligi, Ligi Mistrzów i reprezentacji to rzeczywiście tak wychodzi: http://espnfc.com/player/_/id/84775/mes ... #ui-tabs-1. Aczkolwiek wybór Arsenalu też mnie dziwi.

Obrazek
Junakson

Madridista
Madridista

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 19:26

Perez to idiota, beka z Realu - tyle w skrócie odnośnie odejścia Ozila.

Kolejny po Makelele, Morientesie, Sneijderze i Robbenie świetny piłkarz, którego odchodzi z winy Pereza, bo wolał zakupić kolejnego galactico - tym razem wybór padł Walijczyka z końskim ryjem.

Isco wygryzł Ozila ostatnio, ale co z tego, to dopiero początek sezonu. I teraz nie ma zmiennika dla Hiszpana albo w przypadku kontuzji nikt konkretny go nie zastąpi (od biedy Modrić, który i tak prezentuje się o niebo lepiej w srodku pola). Poza tym wątpię, żeby Isco cały sezon grał tak jak obecnie.

To Mesut był motorem napędowym Realu w ostatnich 3 sezonach, to po jego genialnych asystach Ronaldo strzelał Barcelonie, jego strata będzie BARDZO bolesna.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 20:13

Wenger jest świetny;x brakowało mu napastnika, całe okienko próbował ściągnąć Suareza ( co byłoby genialnym posunięciem ), a skończy z kolejnym pomocnikiem ( ma już Cazorlę, Rosickiego, Ramsaya, Wilshare, Artetę, Diabiego, ), gdzie na miejscu Ozila był Cazorla/Rosicky i świetnie się sprawdzali. Za to drewniany Giroud musi być nabijany, aby coś ustrzelić...

Staty Niemca się imponujące, ale obawiam się, że Wenger obstawił najmniej potrzebną pozycję w zespole. Wolałbym go w Manchesterze United, gdzie wolą kolejnego lewego obrońcę, żeby walczył z Evrą, a po drugiej stronie będzie biegał Jones/Valencia, bo Rafaela strasznie kontuzje łapią :angry: :angry: .

Powtórzę co zawsze powtarzałem. Zawodnicy odchodzący z Realu z takim szumem okazują się potem znaczącymi osobami w całej europie. Może Niemiec ugra dla Arsenalu mistrza :prochno: :prochno:

Ps. Demba Ba idzie ma przejść do Arsenalu dodatkowo. Brawo Dembra, odejść jako gwiazda z Newcastle, aby zostać rezerwowym w Chelsea i po pół roku zostać wypchniętym :bravo: , ale kasa się zgadza. A Arsenal pół roku temu przegrał w wyścigu o tego zawodnika, by teraz pewnie dostać go za darmo na wypożyczenie/za kilka milionów.

Ps2. Wiadomo co z Coentrao? Ancelotti go nie chcę, miał odejść do Tote, a tu cisza? może Marotta da za niego te 17 mln zamiast Belga :prochno:

18:45 Niebawem rozpoczyna się spotkanie Juventusu z Romą. Nie tylko w sprawie Quagliarelli, lecz także Marquinho. Obecny jest agent Fabio oraz Alberto Gilardino, którym jest Beppe Bozzo, a także agent Marco Borriello.

Marco "wruć" :prochno:

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 20:50

1. Nasz były skrzydłowy - Elia, przeszedł właśnie do Ajaxu na zasadzie wypożyczenia.
2. Joel Obi wypożyczony do Parmy.
3. Libor Kozak przeniósł się na wyspy, a mianowicie do Aston Villi za... 8 baniek :shock:
4. Herrera i Fellaini są bliscy UTD, ale prawdopodobnie przyjdzie tylko jeden. Pierwszy miałby kosztować 36 mln, a drugi 24.
5. Suarez potwierdził, że co najmniej do końca sezonu będzie grał w Liverpoolu.
L
Plotki: PSG zainteresowane kupnem Maty, a Tottenham wypożyczeniem Hulka.

Obrazek
pęto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 23:00

Coentrao zostaje w Realu. Na konfie Ancelotti to zapowiedział.

Tymczasem Benfica: http://transfery.info/60435,siqueira-w-benfice

Kolesia chciało Man U, więc nie może być aż tak słaby. Do tego doświadczony w SerieA... :)

We will say what time will tell....

Verbum Labile debet non esse stabile.
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2013, 00:25

Transfer Özila jest jak dla mnie większym szokiem, niż gigantyczne pieniądze zapłacone za Bale'a. Jak dla mnie Mały Głód był najlepszym piłkarzem Realu w ostatnich latach (oprócz CR). Myślałem, że kto jak kto, ale on jest nie na sprzedaż. A tu proszę.

Arsenal robi świetny interes. Cena wysoka, ale adekwatna do umiejętności - Arsene zbierał, zbierał i nazbierał. Kontrakt kosmiczny, ale ...level up.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2013, 08:24

Łukasz pisze:Transfer Özila jest jak dla mnie większym szokiem, niż gigantyczne pieniądze zapłacone za Bale'a. Jak dla mnie Mały Głód był najlepszym piłkarzem Realu w ostatnich latach (oprócz CR). Myślałem, że kto jak kto, ale on jest nie na sprzedaż. A tu proszę.

Arsenal robi świetny interes. Cena wysoka, ale adekwatna do umiejętności - Arsene zbierał, zbierał i nazbierał. Kontrakt kosmiczny, ale ...level up.
Arsenal kupił fenomenalnego piłkarza ale czy oni tak korzystnie na tym wyjdą? Nie sądzę. Ofensywa nie była u nich problemem, oni mają mnóstwo świetnych piłkarzy do ataku natomiast jak nie było tak dalej nie ma obrony i defensywnych pomocników, którzy byliby naprawdę dobrzy w obronie bo nie są raczej takimi Arteta i Wilshere.

Everton stracił Fellainiego ale mimo wszystko uważam, że ostatecznie nieźle na tym wyszli. McCarthy i Barry to bardzo dobrzy zawodnicy a kosztowali połowę tego co dostali za Belga z którego odejściem trzeba było od jakiegoś czasu się liczyć.

ODPOWIEDZ