Serie A 13/14 (2): JUVENTUS 4-1 Lazio

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 01 września 2013, 00:40

Kubba pisze:Zmiana Barzagliego spowodowana kontuzją... także nie ciekawie.
Nie. Oto słowa Conte:

Io ringrazio sicuramente Barzagli, che è un giocatore che sta giocando con il dolore, si è messo a disposizione. Ho chiesto la sua disponibilità, lui me la sta dando e sta stringendo i denti.

Słowem Conte poprosił piłkarza o grę MIMO bólu, z jakim się obecnie zmaga. Nie powinno być zatem mowy o niczym poważnym (oby). Całe szczęście, że do kolejnego meczu w lidze 2 tygodnie.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2013, 00:43

Pelna dominacja w srodku, szybkosc, plynnosc akcji, genialne przerzuto - asysty Bonuca, spokoj Arturo swietne wykonczenia Vucinicia i Teveza. Ten mecz to chyba jest w czolowce za czasow Conte, bdb odpowiedz dla Papy Smerfa z Napoli i jego kompanii, niech se nie wyobrazaja nie wiadomo czego. 8)

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2013, 01:00

Nie chcę się narazić fanom Il Principino, ale Pogba daje więcej drużynie niż Marchisio (też go lubię). Bonucci podania ala Pirlo i po nich bramki wpadły :D. Bardzo cieszy postawa Teveza. Stara się, a to ważne i efektem są tego 3 bramki. Oby tak dalej. Coś czuje, że JUVE może namieszać w LM :o.
Poza tym b. dobry mecz, tylko szkoda, że Buffon tak wypuścił piłkę przed siebie, a Klose strzelił swojego pierwszego gola JUVE. Zdarza się.

Obrazek
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 01 września 2013, 01:05

Hmm... O spotkaniu powiedziano już chyba absolutnie wszystko. Chciałem tylko zaznaczyć, że jeśli irytujemy się dwutygodniową pauzą na reprezentacje to naprawdę jest dobrze 8)

Teraz kadry, niech nasi wracają cali i zdrowi. Następnie San Siro i Champions League czyli mecze co trzy dni praktycznie do świąt. Brawo Juventus!

Obrazek
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2013, 01:57

Ja ciągle nie wiem dlaczego jesteście zadowoleni. Zagraliśmy zwyczajną taktyką (3-5-2). Uważam, że Q. powinien grać od pierwszej minuty, bo wiadomo, że Vucinic nic nie robi, a Matriego zwolniliśmy.

Szczególnie w pierwszej połowie ta głupia taktyka Conte ograniczała Teveza . Ale za to Vidal na bogatości !!! 2 brameczki pierwsza klasa, orzeł, igła nawet sam Pippo by się nie powstydził.

A co do Marchisio to sprzedać. Szrot, wiadomo, że potrzebujemy tylko 3 pomocników w środku, bo Asa może grać, jak De Celgie zaskoczy na lewej.

Ogólnie mecz wygrany tylko dzięki Chielliniemu, bo wychodził z piłką do innych, podawał. Resztę bym sprzedał !

Buffon to też. Póki można to opchnąć. Wiadomo, że Storari zaskoczy po czasie, a z niego z dychę można pociągnać ... ale kogo zezol kupi ? Byle nie Ibre, bo rzygam sprzedawczykami.

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
dav3d

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2013, 03:09

Ein pisze:Ja ciągle nie wiem dlaczego jesteście zadowoleni. Zagraliśmy zwyczajną taktyką (3-5-2). Uważam, że Q. powinien grać od pierwszej minuty, bo wiadomo, że Vucinic nic nie robi, a Matriego zwolniliśmy.

Szczególnie w pierwszej połowie ta głupia taktyka Conte ograniczała Teveza . Ale za to Vidal na bogatości !!! 2 brameczki pierwsza klasa, orzeł, igła nawet sam Pippo by się nie powstydził.

A co do Marchisio to sprzedać. Szrot, wiadomo, że potrzebujemy tylko 3 pomocników w środku, bo Asa może grać, jak De Celgie zaskoczy na lewej.

Ogólnie mecz wygrany tylko dzięki Chielliniemu, bo wychodził z piłką do innych, podawał. Resztę bym sprzedał !

Buffon to też. Póki można to opchnąć. Wiadomo, że Storari zaskoczy po czasie, a z niego z dychę można pociągnać ... ale kogo zezol kupi ? Byle nie Ibre, bo rzygam sprzedawczykami.
Widzę, że ktoś bardzo hucznie pożegnał wakacje... :whistle:

topboxing.pl zapraszam :)
Dacin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 września 2013, 05:02

Buffon- jak zwykle (bez błędu się nie obejdzie)
Pirlo - słabo- jak cały zeszły sezon (wasz guru niech się uczy od Bonucciego i Pogby)
Atak- super- ale Conte- geniusz taktyczny, przy dobrym wyniku i grze w przewadze nie da pograć nowym (Llorente)

A ogólnie fajny meczyk, oby tak dalej:)

Juve!!! storia di un grande amore!
Wiellkaaaaaaaa miłoooooooooośść!
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2013, 10:09

mrozzi pisze:
Kubba pisze:Zmiana Barzagliego spowodowana kontuzją... także nie ciekawie.
Nie(..).
Mea culpa, źle to zrozumiałem. Dopiero 3tyg nauki włoskiego :prochno:

Patrzta kto, pojawił się na stadionie(meczu?)
EDIT:
pumex pisze:]Czy mnie się tylko wydaje, czy po jednej stronie za bramką zostały wymienione krzesełka na takie w kolorze włoskiej flagi? Wcześniej tego nie było...
Raczej nie, to są chyba kartony przygotowane na oprawę meczową.
Ostatnio zmieniony 01 września 2013, 10:27 przez Kubba, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2013, 10:16

Kubba pisze:Patrzta kto, pojawił się na stadionie(meczu?)
Czy mnie się tylko wydaje, czy po jednej stronie za bramką zostały wymienione krzesełka na takie w kolorze włoskiej flagi? Wcześniej tego nie było...

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2013, 10:24

Piękny mecz i aż szkoda, że na następny trzeba będzie poczekać jeszcze dwa tygodnie. Kocham Vidala, niech się to okienko już kończy i Arturo podpisuje ten nowy kontrakt. Jedyne do czego można się przyczepić to bardzo duża ilość strzałów z dystansu, na które pozwolili nasi:

Obrazek

Buffon zanotował wczoraj aż 10 obron, a rzadko kiedy zdarza mu się być zmuszonym tak często interweniować w jednym meczu.

Obrazek
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2013, 10:26

Krzesełka tam ważne... Fajny mają ten klub legend. :whistle:

Obrazek
booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2013, 10:33

Przyznam szczerze że nie spodziewałem się drugiego tak łatwego zwycięstwa nad Lazio w tak krótkim odstępie czasu. W związku z tym nasuwa mi się na myśl pytanie czy to Juve jest już tak mocne czy Lazio aż tak słabe? Po trzech pierwszych oficjalnych spotkaniach morda mi się cieszy że wreszcie w przodzie mamy klasowego piłkarza który potrafi rozruszać naszą ofensywę, mowa oczywiście o Tevezie. Cieszy też to że drużyna nie jest już tak uzależniona od Pirlo który spokojnie może przejść obok meczu nie martwiąc się o to że bez jego podań koledzy nic nie wskurają.
Zastanawia mnie tez jak wyglądała by gra naszego zespołu ze środkiem pola złożonym z trzech b2b Marchisio-Pogba-Vidal. Liczę że z jakimiś słabszym zespołem Conte zdecyduje się właśnie tak ułożyć środkową linię w celach rozpoznawczych.

★ ★ ★
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2013, 10:37

Arcadio Morello pisze:Nie chcę się narazić fanom Il Principino, ale Pogba daje więcej drużynie niż Marchisio (też go lubię).
Osobiście sądzę, że dwa spotkania w pełnym wymiarze to wciąż za mało by wyciągać jakieś dalekosiężne wnioski, natomiast póki co widać u Pogby pewne mankamenty - przede wszystkim mocno gubi ustawienie i czasami trochę się spóźni z tyłu, acz trudno powiedzieć ile mu zajmie poprawienie tego. Kocurem w ofensywie natomiast jest niebagatelnym.

Póki co jednak nasz Markiz chyba nie musi czuć się specjalnie zagrożony i raczej pozostanie pierwszym wyborem trenera.

Jak Pirlo umrze ze starości to Tevez zostanie moim idolem :v
Ostatnio zmieniony 01 września 2013, 10:41 przez Alfa i Omega, łącznie zmieniany 1 raz.

krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2013, 10:39

Owszem tez jestem zaskoczony ze znowu wbili 4 gole Marchettiemu, co w poprzednich sezonach wbicie 2 goli było sukcesem. To dobrze świadczy o formie naszych ulubieńców ;) Jeden jest problem który mnie martwi .... Nie mamy lewego skrzydła i z Realem bedzie cieżko grac z tak słabym Asamoahem. On jest najsłabszym zawodnikiem w naszej ekipie.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2013, 10:41

Panowie mamy topa w ataku w końcu! Tevez mając te 1,5 sytuacji na mecz zdołał walnąć w poprzeczke i strzelic bramke :bravo: ponadto swietnie gra w destrukcji, cofa sie (mamy swojego Vidala ataku :) ) itd. W końcu podobała mi się wczoraj ta gra kombinacyjna Vucinicia z Tevezem, widac ze sie co raz lepiej rozumieją..I kurcze...znowu 4 bramki wpakowalismy Lazio..nie przypominam sobie byśmy robili sobie takie kanonady w zeszłym roku poza meczem z Pescarą i Romą Zemana. Lazio nam nigdy nie leżało, do tego stopnia że aż przegraliśmy z nimi CI a w tym sezonie ich jedziemy równo jak jakiś beniaminków.

Zablokowany