Serie A 13/14 (2): JUVENTUS 4-1 Lazio

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2013, 21:37

Gramy dobrze, choć od 35 minuty całkowicie oddaliśmy pole gry. Nie podoba mi się nasze bardzo pasywne blokowanie strzałów Lazio. Świetne asysty Pogby i Bonucciego. Denerwują mnie tak pechowo tracone bramki, jednak jeśli koniec końców wygramy, to przynajmniej Vimesy nie zgarną punktów za czyste konto w fantasy :D

Tagliavento czasem dziwnie gwiżdże, a przy kartce dla Leo nieźle odpalił. Moim zdaniem tam było czyściuteńko :stop:

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2013, 21:37

Wojtek pisze: no i mam nadzieje że Vidal trafi pierwszy raz do siatki dzisiaj ;)
:ok:
Ogólnie, tak do 20min jarała mnie nasza gra. Szkoda straconej bramki, ostrzeliwują nas trochę z dystansu.

P.S Tevez = MOC

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2013, 21:38

Za dużo pozwalamy Lazio, jeśli nie ogarną w drugiej połowie tego, to prędzej, czy później ( odpukać ) władują nam coś w stylu tej kontaktowej :naughty:

Mam nadzieje, że Conte ich obudzi w przerwie, bo dawno nie pamiętam, żeby na naszym terenie Gigi miał tyle roboty. Aż dziwnie się to ogląda z nerwami.
W drugiej niech strzelą 3 dla uspokojenia i byleby dotrzymać do końca.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Początek zacny, ale potem to kontry Lazio stały się baaardzo groźne. Petković odrobił lekcje. Zawodnik Rzymian z piłką do bramki, czy 5tki Buffona nie wejdzie, ale sama piłka już tak. Strzały zza pola karnego są strasznie niebezpieczne. Nasza defensywa w ogóle nie zasłania drogi piłki do bramki, a także sam Buffon źle wybija, bo robi to przed siebie...

Tevez i Vucinić po jednych pieniądzach... Słabo.
Szkoda niesłusznej kartki Leo.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Sądziłem, że już po meczu, a tu proszę.

Ładnie gra cały zespół. Szkoda błędu Buffona, ale cóż - kiedy Klose musiał bramkę strzelić :P

Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że Lichy, Bonu i Vidal (może wraz z Pepe) gdyby była możliwość bójki jak w hokeju to by przejechali po drużynie przeciwnika i dodatkowo znokautowali sędziego :prochno:

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2013, 21:39

Pierwsze 25 - 30 minut bardzo dobre. Po stracie gola bylo juz duzo slabiej. Bramka na konto Buffona - nie moze parowac pilek przed siebie. Potem zrobil to drugi raz po uderzeniu Hernanesa.

Na plus Bonucci, Vidal i Tevez. Asamoah kilka razy fajnie odebral pilke, ale moglby przynajmniej probowac blokowac te wrzutki Cavandy. Lichtsteiner troche lepiej niz w meczu z Sampa.

Aha, nie jestem pewien, ale wydaje mi sie, ze nalezal sie nam ewidentny karny.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2013, 21:40

pumex pisze: Tagliavento czasem dziwnie gwiżdże, a przy kartce dla Leo nieźle odpalił. Moim zdaniem tam było czyściuteńko :stop:
kilka decyzji dziwnych, wlasnie wspomniana przez Ciebie sytuacja z Leo, ewidentny faul na Tevezie przed polem karnym, no i ta sytuacja z blokowaniem Carlitosa w polu karnym... moim zdaniem z podyktowania karnego by sie obronil.

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2013, 21:40

Dziwny mecz w naszym wykonaniu. Niespodziewane 2 szybkie bramki, może nawet za szybkie. Buffon ma więcej pracy niż bramkarz rywala :shock: Tak nie może być. Chociaż do przerwy mamy przewagę jednej bramki i jest dobrze. Conte musi ich ogarnąć, żeby grali tak jak do straty bramki. FORZA, 3 pkt konieczne. No i Vidal, Pogba, Tevez :bravo:

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2013, 21:42

Czemu gramy w 10 ? Czy musimy naprawdę oglądać ciągle Vucinica ?

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2013, 21:43

Dzisiejszy mecz przypomina mi mecz z Chelsea na wyjeździe. Tam padła bramka Oscara z dystansu. Pirlo podobnie jak dziś grał wtedy słabo.
Koncentrejszyn w drugiej połowie, ragazzi!

[RAF]ErrazoR

Juventino
Juventino

Jesli macie dobry necik to polecam transmisje z tego sopcasta,jest bez komentarza wiec glosniki na maxa i jak na stadionie :)

Channel - 124995

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Robaku pisze:Kto tam liczył dziś na bramkę Vidala ? Brawo. Bardzo dobrze.
It's me! :D

No cóż...prowadziliśmy gre i mieliśmy 2:0 ale błąd Buffona i mamy 2:1 a potem kompletna padaka...Fajną taktyke ma Lazio, masz piłke to strzelaj ... Ależ pass Bonucciego! :prochno: Szkoda że radość trwała zaledwie dwie minuty :P Vucinic zero, chciałbym za niego Ll.

Conte musi ich nieźle opieprzyć, bo może sie źle skończyć.

FORZA!

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Virgil pisze:Czemu gramy w 10 ? Czy musimy naprawdę oglądać ciągle Vucinica ?
Chryste, co by było gdyby grał jeszcze Marchisio?

Dobrze, że jest Pogba, świetna asysta.

Całe Juve przygasło, Antek musi ich rozbudzić w szatni!

frequenweiche

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2013, 21:44

proszę proszę proszę Antoś zmnień Wuczinicza. Nawet wolałbym popatrzeć na naszą atomową mrówkę, bo dawno go nie było.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2013, 21:44

Virgil pisze:Czemu gramy w 10 ? Czy musimy naprawdę oglądać ciągle Vucinica ?
Też miałem się pytać czy ktoś widział dzisiaj Vucinicia.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Zablokowany