Wszystko o Milanie
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
I chce wrócić do ligi, w której kopany będzie zdecydowanie częściej.D-Rose pisze:Boateng sie pogubił ale Kaka od paru lat gra bez kolan.Ouh_yeah pisze:Jeśli Boateng "gdzieś się pogubił", to co powiedzieć o Kace?
- SKAr7
- Juventino
Ja się ogólnie zgadzam, tylko jak wyglądają konkrety? Ja nie widzę ciekawego obrońcy na rynku transferowym do wyciągnięcia za fajne pieniądze. Mówiło się o Sakho, ale nie wierzę, że są realne szanse na dogadanie się z PSG.mrozzi pisze:Przede wszystkim mają dziurawą obronę i tym się powinni zająć w pierwszej kolejności.SKAr7 pisze: Mówi się o Kace i Kuczce, a to już jest duo, które mogłoby coś zmienić w pierwszym składzie Milanu. Na razie to ploty, ale to byłyby dwójka, które zmieniłoby moje zapatrywania na perspektywy Milanu na ten sezon. I na przyszłość.
Tymczasem w ostatnim meczu ligowym środek pola Milanu składał się z Poliego, Montoliwo i prześredniego Nocerino. To, pod względem umiejętności w obronie nie są piłkarze, przy których jakikolwiek obrońca świata wygląda dobrze. Kucka już daje pewien konkret i stabilność.
Kaka gra bez kolan, okej, ale ile już razy zmiana środowiska robiła takie rzeczy, że Lourdes się chowa? Szczególnie z Realu. Takiego Rossiego forum już dawno pochowało i zakopało, a okazuje się póki co najlepszym transferem Violi.
- pablo1503
- Juventino
Nigdy za nim nie przepadałem. Pewnie dlatego, że nie lubię klasycznych '9', a biorąc pod uwagę jego umiejętności, to wszystko się kumulowało. Mimo wszystko, przykre będzie oglądanie go w innej drużynie.Bazyliszek pisze:
3maj sie Ale Ale Alejandro
Ponoć ma dostać '9' po Super Pippo :lol:
Jakby nie patrząc, to Matri jest pierwszym piłkarzem od dłuższego czasu(nie licząc Alexa), który odegrał jakąś rolę w Juventusie i teraz odchodzi do innego klubu.
Może jakiś zakład, że Matri zdobędzie >13 bramek? 8)

- jarmel
- Redaktor
Szkoda mi Matriego, zawsze go ceniłem i nigdy nie miałem jakiś skłonności do jechania go o wszystko jak to robiła większość z Was 
Moim zdaniem to błąd, powinniśmy pozbyć się Q i/lub Giovinco.
Sprzedaż Boatenga na parę dni przed końcem mercato to dla mnie dziwny ruch no chyba, że mają już jakiś transfer pewny.

Moim zdaniem to błąd, powinniśmy pozbyć się Q i/lub Giovinco.
Sprzedaż Boatenga na parę dni przed końcem mercato to dla mnie dziwny ruch no chyba, że mają już jakiś transfer pewny.
#AllegriOut
- Simi
- Qualità Juventino
Z tego co czytałem na forach Milanu, to dobrze ze odszedł. Cały czas podobno pretensje do drużyny a i jemu samemu się już nie chciało grać. Jak pozyskają Honde to nie poczują straty BoatengaBobby X pisze:Sprzedali Boatenga![]()

Powodzenia Matri w nowym klubie!
- Piotr Juvefan
- Juventino
Milan za bardzo skąpi na niego,mogą się nie dogadać i sprowadzić go za darmo,ale czuje że Galiani sprowadzi Kake,który chce odejść i głośno o tym mówi.Wiec gdzie jesli nie do Milanu?Ponoć jego ojciec juz negocjuje z Milanem.zahor pisze:A skoro wraca Kaka, to co będzie z Hondą?Piotr Juvefan pisze:Jeśli odchodzi Boateng to sprawa jest jasna wróci Kaka...

- pumex
- Juventino
Sprzedaż Boatenga to według mnie świetny ruch Milanu, głównie z trzech powodów:
1. Niezła kasa
2. Boa nie mógł wpasować się w obecny system gry Rossonerich. Na boku ataku raczej się nie sprawdzał. Jako trequartista grał równie słabo, natomiast na b2b był ponoć za mało ruchliwy i było kiepsko z jego ustawieniem się na boisku. Ogólnie grał średnio, poza niesamowitymi, krótkimi okresami zdarzającymi się nieregularnie.
3. Ponoć paskudny charakter
Kaka w Milanie? A kto pokryje koszty? Przecież swoją pensję Brazylijczyk musiałby zredukować o ponad połowę. Honda byłby dużo lepszym ruchem dla Milanistów i mam nadzieję, że pozyskają go dopiero w zimie, a nie teraz.
Jeśli chodzi o transfer Matriego starając się patrzeć od strony Mediolanu, to kompletnie takiego ruchu nie rozumiem. Płacić za gościa 11 baniek, który po powrocie Pazziniego pewnie będzie 3-cim snajperem w hierarchii. Czy naprawdę chwilowym zastępcą Balo nie mógł być ten Petanga? Ale co tam, to nie moja broszka
1. Niezła kasa
2. Boa nie mógł wpasować się w obecny system gry Rossonerich. Na boku ataku raczej się nie sprawdzał. Jako trequartista grał równie słabo, natomiast na b2b był ponoć za mało ruchliwy i było kiepsko z jego ustawieniem się na boisku. Ogólnie grał średnio, poza niesamowitymi, krótkimi okresami zdarzającymi się nieregularnie.
3. Ponoć paskudny charakter
Kaka w Milanie? A kto pokryje koszty? Przecież swoją pensję Brazylijczyk musiałby zredukować o ponad połowę. Honda byłby dużo lepszym ruchem dla Milanistów i mam nadzieję, że pozyskają go dopiero w zimie, a nie teraz.
Jeśli chodzi o transfer Matriego starając się patrzeć od strony Mediolanu, to kompletnie takiego ruchu nie rozumiem. Płacić za gościa 11 baniek, który po powrocie Pazziniego pewnie będzie 3-cim snajperem w hierarchii. Czy naprawdę chwilowym zastępcą Balo nie mógł być ten Petanga? Ale co tam, to nie moja broszka

- Bobeknaklo
- Juventino
Nie sądzę. Myślę że formacja ataku Faraon - Matri - Balotelli może być hitem tego sezonu. Nigdy się nie zgodzę, że Pazzini jest lepszy od Matriego. Ja nieszczególnie go kochałem bo jest raczej statecznym napastnikiem, tyczką. Odchodzi się już od tego w dzisiejszej piłce, teraz każdy biega wszędzie i robi wszystko, a Matri to taki człowiek który wykańcza, dobija, wciska nogę gdzie trzeba. Aczkolwiek przy szybkości i kreatywności jego partnerów w ataku odciążony od zadań defensywnych Matri może być strzałem w dziesiątkę. Myślę, że lekko ubije 10 bramek, a jeśli pogra regularnie to i więcej.
- pablo1503
- Juventino
To jaka była w końcu jego nominalna pozycja? Boateng od lat miotany był jak szatan po tym boisku. Od ŚP, przez trequartiste, po skrzydłowego. Zawsze myślałem, że to ŚPO, ale na stronie Milanu często krytykowali Allegriego za ustawianie go za napastnikami.pumex pisze:Boa nie mógł wpasować się w obecny system gry Rossonerich. Na boku ataku raczej się nie sprawdzał. Jako trequartista grał równie słabo, natomiast na b2b był ponoć za mało ruchliwy i było kiepsko z jego ustawieniem się na boisku

- pumex
- Juventino
Balotelli jako boczny napastnik? Takie coś ktoś w Milanie w ogóle rozważa, skoro do tej pory (poprawcie mnie, jeśli się mylę) grał głównie jako FW?Bobeknaklo pisze:Myślę że formacja ataku Faraon - Matri - Balotelli może być hitem tego sezonu.
No właśnie ciężko jednoznacznie stwierdzić, przynajmniej mniepablo1503 pisze:To jaka była w końcu jego nominalna pozycja?

- Mateuszello
- Juventino
Nie rozumiem trochę tego transferu. Cieszę się, że pozbędziemy się najgorszego napastnika w obecnej koncepcji Conte za aż takie pieniądze, ale po co on Milanowi? Alternatywa dla Balo za 11 milionów?
Mniej czy więcej? Ludzie, porzućcie ten chory system :doh: Czy tylko ja nie wiem kiedy to oznacza "mniej", a kiedy "więcej"? Oczywiście często przy negocjowanych kwotach transferowych nie trudno się domyślić. Nie możecie użyć +/- albo po prostu napisać słownie? Te "dziubki" mają swoje zastosowanie w praktyce zestawiając ze sobą 2 liczby(dwie wartości) określając przy tym co jest większe od drugiego.Bazyliszek pisze: Może jakiś zakład, że Matri zdobędzie >13 bramek? 8)
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą

-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
- pablo1503
- Juventino
Mateuszello pisze:Nie rozumiem trochę tego transferu. Cieszę się, że pozbędziemy się najgorszego napastnika w obecnej koncepcji Conte za aż takie pieniądze, ale po co on Milanowi? Alternatywa dla Balo za 11 milionów?Mniej czy więcej? Ludzie, porzućcie ten chory system :doh: Czy tylko ja nie wiem kiedy to oznacza "mniej", a kiedy "więcej"? Oczywiście często przy negocjowanych kwotach transferowych nie trudno się domyślić. Nie możecie użyć +/- albo po prostu napisać słownie? Te "dziubki" mają swoje zastosowanie w praktyce zestawiając ze sobą 2 liczby(dwie wartości) określając przy tym co jest większe od drugiego.Bazyliszek pisze: Może jakiś zakład, że Matri zdobędzie >13 bramek? 8)

Więcej. Skoro nie widzisz dwóch liczb, bo wstaw sobie w puste pole 'X'. Jak zobaczysz, ze niewiadoma 'zjada' liczbę obok, to znaczy, że 'X' jest większy. Pierwsza lekcja darmowa, po następnych będę się upominał na PW. 8)
PS. Cytujesz mnie, a w polu jest napisane Bazyliszek...

Powodzenia, Matri.