Mercato (2012-2014)
- mrozzi
- Juventino

- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Transfer można włożyć między bajki. Ponoć Marotta proponował wymianę Matri-Nocerino, ale Milan odrzucił taką opcję.19 pisze:http://www.acmilan.com.pl/news/Duze-zai ... erino-7028
Podobno interesujemy się Nocerino, jakby transfer miałby się zamknąć do 5mln to ja jestem za.
- 19
- Juventino

- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
To nie było tak, że to Galliani proponował wymianę, a Marotta odmówił? Takie zachowanie Marotty byłoby logiczne bo przy oddzielnych negocjacjach jest wstanie wynegocjować lepsze warunki transferu Matriego i ewentualnie Nocerino
- meda11
- Juventino

Dla dobra wszystkich użytkowników forum zachowaj takie durne komentarze dla siebie. Proszę...Castiel pisze:Znając życie Matri będzie sobie lepiej radził w Milanie. Tam nie będzie miał tych wszystkich kretyńskich zadań taktycznych. Większa swoboda na pewno wyjdzie mu na dobre.
@ Boncol
Wielkie tak dla Nainggolana w Juve. Jego charakter i umiejętności predysponują do gry pod okiem Conte. To gość, który w lepszej drużynie i z odpowiednim trenejro wskoczy półkę wyżej - swego czasu w takiej sytuacji pisano: potwierdzone info.
- zahor
- Juventino

Zgadza się, ale w FIFIE ma za mało punktów więc trzeba go sprzedać. Podobnie zresztą jak wykupionego w tym oknie Peluso.Boncol pisze:Mnie z kolei ciekawi czemu wszyscy tak psioczą na Padoina. Gościa bym nie sprzedawał, bo jest naprawdę wszechstronny i zostawia serce na boisku i ma to przełożenie na mecze, bo nie przypominam sobie żeby jakieś spotkania spektakularnie zawalił. Wymienianie go jednym tchem razem z De Ceglie to dla niego straszny policzek.
Wydaje mi się że Asamoah na środku pomocy w Juventusie to trochę jak to 4-3-3. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że Conte nigdy poważnie nie brał tego pod uwagę, ale raz na jakiś czas ktoś napisze o tym na forum, przez co utrzymuje się takie wrażenie, że to jak najbardziej realna opcja.meda11 pisze: Tylko to by oznaczało, że definitywnie uważamy Kase za wahadłowego, a to już nie bardzo mi odpowiada.
Ja właśnie odnoszę przeciwne wrażenie. Facet potrafi się raz na jakiś czas podłączyć pod akcję ofensywną, wyskoczyć znikąd i strzelić gola, ale w odbiorze nie jest jakimś megatytanem. Taki trochę Marchisio sprzed ery Conte. Zresztą jak będę mieć chwilę czasu to poszukam jakichś statystyk dotyczących jego odbiorów i wślizgów.francois pisze: Ja byłbym na nie z innego powodu - on nie pasuje do stylu Conte. Typowy przecinak. Akcje kombinacyjne czasem mu się zdarzają, ale lepszy od hmm... Padoina (?) chyba nie jest.
- meda11
- Juventino

@zahor
Źle się wyraziłem. Chciałem powiedzieć, że Kasa wg. Conte był, jest i będzie pierwszym wyborem na lewe wahadło. Wolałbym aby tym podstawowym graczem był ktoś bardziej do tego predysponowany, a Kwadwo był tym żelaznym zmiennikiem i kluczowy rezerwowym do środka pomocy. A teraz mamy i zapewne zostaniemy z nim jako podstawowym graczem i Peluso w roli zastępcy. Ewidentnie coś tu nie pasi biorąc pod uwagę jak wygląda sytuacja w obronie, środku pomocy i ataku.
Źle się wyraziłem. Chciałem powiedzieć, że Kasa wg. Conte był, jest i będzie pierwszym wyborem na lewe wahadło. Wolałbym aby tym podstawowym graczem był ktoś bardziej do tego predysponowany, a Kwadwo był tym żelaznym zmiennikiem i kluczowy rezerwowym do środka pomocy. A teraz mamy i zapewne zostaniemy z nim jako podstawowym graczem i Peluso w roli zastępcy. Ewidentnie coś tu nie pasi biorąc pod uwagę jak wygląda sytuacja w obronie, środku pomocy i ataku.
- Alexinhio-10
- Juventino

- Podziekował: 49 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Czlowieczku po to jest forum zeby wyrazac swoja opinie jak Ci sie nie podoba to go nie odwiedzaj albo nie komentuj. Poza tym Castiel ma racje, napastnicy maja w tym durnym ustawieniu, dziwne zalozenia taktyczne i chocby tu gral Aguero, czy inny napadzior o wysokich umiejetnosciach to byloby mu ciezko. Llorente ma grac na szpicy albo wysunietego, to samo Matri. Wkurza mnie ze Conte probuje za wszelka cene zawodnikow dostosowac do taktyki, a nie odwrotnie.meda11 pisze:Dla dobra wszystkich użytkowników forum zachowaj takie durne komentarze dla siebie. Proszę...Castiel pisze:Znając życie Matri będzie sobie lepiej radził w Milanie. Tam nie będzie miał tych wszystkich kretyńskich zadań taktycznych. Większa swoboda na pewno wyjdzie mu na dobre.
@ Boncol
Wielkie tak dla Nainggolana w Juve. Jego charakter i umiejętności predysponują do gry pod okiem Conte. To gość, który w lepszej drużynie i z odpowiednim trenejro wskoczy półkę wyżej - swego czasu w takiej sytuacji pisano: potwierdzone info.Tylko to by oznaczało, że definitywnie uważamy Kase za wahadłowego, a to już nie bardzo mi odpowiada.
- Eric6666
- Juventino

1)ustawienie, którym Conte wygrał 2 sezony w Serie A z dużą przewagą?Alexinhio-10 pisze:Czlowieczku po to jest forum zeby wyrazac swoja opinie jak Ci sie nie podoba to go nie odwiedzaj albo nie komentuj. Poza tym Castiel ma racje, napastnicy maja w tym durnym ustawieniu, dziwne zalozenia taktyczne i chocby tu gral Aguero, czy inny napadzior o wysokich umiejetnosciach to byloby mu ciezko. Llorente ma grac na szpicy albo wysunietego, to samo Matri. Wkurza mnie ze Conte probuje za wszelka cene zawodnikow dostosowac do taktyki, a nie odwrotnie.meda11 pisze:Dla dobra wszystkich użytkowników forum zachowaj takie durne komentarze dla siebie. Proszę...Castiel pisze:Znając życie Matri będzie sobie lepiej radził w Milanie. Tam nie będzie miał tych wszystkich kretyńskich zadań taktycznych. Większa swoboda na pewno wyjdzie mu na dobre.
@ Boncol
Wielkie tak dla Nainggolana w Juve. Jego charakter i umiejętności predysponują do gry pod okiem Conte. To gość, który w lepszej drużynie i z odpowiednim trenejro wskoczy półkę wyżej - swego czasu w takiej sytuacji pisano: potwierdzone info.Tylko to by oznaczało, że definitywnie uważamy Kase za wahadłowego, a to już nie bardzo mi odpowiada.
2)póki co Tevez pokazuje, że te "durne" ustawienie mu nie przeszkadza. Rozumiem, że to nie jest zawodnik o dużych umiejętnościach?
3)Ostatnim zdaniem dobiłeś wszystko. Przykładem były sezony pod Diego i Krasicia, gdzie ustawienie było pod zawodnika.
Wydaje mi się, że jedyne czego nie wymaga się tak bardzo w Milanie to walka napastnika w defensywie, a co jest normalnością w nowoczesnej piłce zaczynając od Bayernu, przez Barcelonę po Manchester United.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- meda11
- Juventino

Jeśli wytyczne Conte są kretyńskie i durne, a przy tym wygrywamy w dwa lata 4 trofea to co można powiedzieć o zdaniu Castiela i Twoim człowieczku? Przykro mi, że z takimi debeściakami w napadzie jakich mieliśmy w ostatnich dwóch sezonach nie zobaczyłeś przy choćby jednym nazwisku 20-25 bramek tylko ok. 10 przy czterech. :doh:
- Kucharius1
- Juventino

Masz racje! Nic mnie tak nie wkurza jak napastnik harujący przy odbiorze piłkiAlexinhio-10 pisze:Poza tym Castiel ma racje, napastnicy maja w tym durnym ustawieniu, dziwne zalozenia taktyczne i chocby tu gral Aguero, czy inny napadzior o wysokich umiejetnosciach to byloby mu ciezko. Llorente ma grac na szpicy albo wysunietego, to samo Matri. Wkurza mnie ze Conte probuje za wszelka cene zawodnikow dostosowac do taktyki, a nie odwrotnie.
Prawda! A zobacz jak ten cały Hejnkes ograniczał taktycznie Mandziukicia, Rojbena, Milera i Riberego! Nic nie grali w zeszłym sezonie!!!!!!!!111Kucharius1 pisze:Masz racje! Nic mnie tak nie wkurza jak napastnik harujący przy odbiorze piłkiAlexinhio-10 pisze:Poza tym Castiel ma racje, napastnicy maja w tym durnym ustawieniu, dziwne zalozenia taktyczne i chocby tu gral Aguero, czy inny napadzior o wysokich umiejetnosciach to byloby mu ciezko. Llorente ma grac na szpicy albo wysunietego, to samo Matri. Wkurza mnie ze Conte probuje za wszelka cene zawodnikow dostosowac do taktyki, a nie odwrotnie.Ten cały Conte to już w ogóle żenada.
- szczypek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 36 razy
Chłopaki zanim zjedziecie go do końca pamiętajcie, że

Myślę, że Marotta jeszcze jakiś transfer przygotowuje, pieniądze raczej są (przecież my prawie nic w to mercato nie wydaliśmy, wzmacniając przy tym zespół(!)). Tylko niech to będzie transfer z głową, a nie jakieś Nocerino.
a co za tym idzieAlexinhio-10 pisze:po to jest forum zeby wyrazac swoja opinie
Poszli wonAlexinhio-10 pisze:jak Ci sie nie podoba to go nie odwiedzaj albo nie komentuj.
Myślę, że Marotta jeszcze jakiś transfer przygotowuje, pieniądze raczej są (przecież my prawie nic w to mercato nie wydaliśmy, wzmacniając przy tym zespół(!)). Tylko niech to będzie transfer z głową, a nie jakieś Nocerino.
- Medzeer
- Juventino

W sieci pojawiają się plotki, że z Chelsea odchodzi Mata, możliwe, że pozostanie w londynie i przejdzie do Arsenalu.
Szkoda, że nasz zarząd nie jest zainteresowany. Mata mógłby z łatwością przejąć ciężar rozgrywania piłki od Pirlo. Oczywiście nie jest to zawodnik grający na tej samej pozycji, ale umiejętności ma ogromne. On jako bardziej wysunięty pomocnik, grający za napastnikami, za nim Pogba i Vidal. To byłoby coś. No ale nie ma co marzyć, co nie zmienia faktu, że też strzelam, że jeszcze jakąś niespodziankę nam Marotta zrobi w tym mercato.
Szkoda, że nasz zarząd nie jest zainteresowany. Mata mógłby z łatwością przejąć ciężar rozgrywania piłki od Pirlo. Oczywiście nie jest to zawodnik grający na tej samej pozycji, ale umiejętności ma ogromne. On jako bardziej wysunięty pomocnik, grający za napastnikami, za nim Pogba i Vidal. To byłoby coś. No ale nie ma co marzyć, co nie zmienia faktu, że też strzelam, że jeszcze jakąś niespodziankę nam Marotta zrobi w tym mercato.
- fazzi
- Juventino

- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ale przeciez jest wlasnie odwrotnie. Nie wiem czy pamietasz, ale Conte zaczynał od 4-2-4, ale musial znaleźć miejsce dla Vidala, stąd w środku zaczelismy grać trójką, przeszedł na 4-3-3. Następnie stwierdził, iż szkoda trzymać jednego z 3 b. dobrych stoperow na ławce, więc wymyślił 3-5-2. Jak dla mnie, dostosowuje taktykę do zawodników bardzo dobrze.Alexinhio-10 pisze:Wkurza mnie ze Conte probuje za wszelka cene zawodnikow dostosowac do taktyki, a nie odwrotnie.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"