Liga Mistrzów 2013/14
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Bayern i Guardiola? Jego 'coś' zrobione z Drużyny Mistrzów, zgubiło już pierwsze punkty w sezonie.Gotti pisze: Akurat Realu to ja bym za wyznacznik nie brał, bo oni też są w budowie[...]
[...]Stopień zaawansowania to Bayern, Barcelona albo ewentualnie obecna Chelsea.
Barcelona i Tata? Pykanie ogórów swoją drogą - ich "siłę" z niezłym skutkiem zdeterminował Superpuchar i mecz z Malagą. Tiki taka się skończyła i nie wróci.
Chelsea z szalonym Mou, wystawiającym przeciwko United drużynę bez napastnika, gdy w kadrze ma Torresa, Ba i Lukaku?
To ten Real w budowie już bardziej odpowiedni.
Jedynym klubem poza Juventusem, który utrzymał stabilność i nie przeprowadził rewolucji jest BVB i to z nimi najchętniej przetestowałbym nasz obecny level.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- joy
- Katalończyk
Znowu Milan? Ileż można. Chciałem porządną drużynę w grupie ale z Milanem już sporo meczów rozegraliśmy, bardziej wolałbym jakichś Anglików. Szczerze to wolałbym Juve bo jesteście w stanie obnażyć więcej naszych słabości. Ogólnie to na ten sezon się nie napalam, bo obrońcy z prawdziwego zdarzenia nadal brakuje. Sporo mocnych ekip w tym sezonie i w każdej grupie można znaleźć coś dla siebie. I jakimiś potknięciami Bayernu też bym się nie przejmował bo to dopiero początki sezonu, a tak naprawdę liczy się forma na wiosnę. Osobiście liczę, że Atleti i RSSS pokażą się z dobrej strony. Wyjście z grupy jak najbardziej w zasięgu obu tych drużyn.
- zahor
- Juventino
Faktycznie, to że ileś lat temu Helguera, Raul czy Guti nie dali rady włoskim drużynom znacznie umniejszy naszemu ewentualnemu zwycięstwu nad zespołem złożonym z Ronaldo, Bale'a czy Oezila, kierowanym przez Ancelottiego.Gotti pisze: Akurat Realu to ja bym za wyznacznik nie brał, bo oni też są w budowie i poza tym Real fatalnie gra z włoskimi drużynami co nawet kilka lat temu jak dobrze pamiętam pokazała Roma, a o meczach Juve vs Real w ostatniej dekadzie dobrze wiemy.
Fakt, sezon w plecy. Gdybym był kibicem Bayernu, wziąłbym porządny sznur i się powiesił.jackop pisze: Bayern i Guardiola? Jego 'coś' zrobione z Drużyny Mistrzów, zgubiło już pierwsze punkty w sezonie.
J.w. Facet pracuje w klubie od miesiąca, ale wymęczone zwycięstwo z Malagą i wyjazdowy remis w Superpucharze jednoznacznie dowodzą, że z tej mąki chleba nie będzie. Kibicom Barcelony polecam kulkę w łeb, lepsze to niż najedzenie się tego wstydu, który im przyniesie w tym sezonie ich drużyna.jackop pisze: Barcelona i Tata? Pykanie ogórów swoją drogą - ich "siłę" z niezłym skutkiem zdeterminował Superpuchar i mecz z Malagą. Tiki taka się skończyła i nie wróci.
No to też jest dziwne. Miejsce tego gościa jest w tak popularnych na tym forum Tworkach, a tymczasem co chwila znajduje się jeszcze większy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, który decyduje się płacić Portugalczykowi miliony za prowadzenie drużyny.jackop pisze: Chelsea z szalonym Mou, wystawiającym przeciwko United drużynę bez napastnika, gdy w kadrze ma Torresa, Ba i Lukaku?
Korzystając z opinii wielu ekspertów chciałem zadać pytanie - czy Juventus w ostatnim meczu powinien się podłożyć Turkom, żeby uwalić Real, czy też powinien jednak zagrać o komplet punktów w grupie?
A tak na poważnie - zgodzę się że Juventus ma w tym roku relatywnie większe szanse niż rok temu (i, czego się obawiam, za rok czy dwa), ale nie ma też co pajacować, bo prawdopodobieństwo wygrania Ligi Mistrzów dalej jest niskie (sądzę że poniżej 10%). Mecz z Realem może być fajnym przetarciem, bo jest to drużyna z europejskiej czołówki, ale też nie jest to taki hegemon jak Bayern rok temu. Taki a nie inny kalendarz sprawi, że Real może do dwumeczu podejść w miarę poważnie i te dwa spotkania mogą być cenną wskazówką dla Conte, a może i dla Marotty na zimowe mercato. Nie lekceważyłbym Galaty. Juventus jest faworytem do awansu, ale pisanie że Stara Dama wyjdzie z grupy na 100% to przejaw ignorancji.
- Junakson
- Madridista
Właśnie po to przyszedł Eto'o, bo Torres to kaleka; Ba średniak, za słaby na czołowe europejskie kluby; Lukaku wschodząca gwiazda.jackop pisze:
Chelsea z szalonym Mou, wystawiającym przeciwko United drużynę bez napastnika, gdy w kadrze ma Torresa, Ba i Lukaku?
Cóż póki co Real gra innym systemem niż za Mou i na razie nie wygląda to za ciekawie, Ronaldo bez formy, gra się nie klei, brak pomysłu, ale do starcia z Juventusem pozostało sporo czasu i powinno być lepiej. Tak, Realowi zawsze niełatwo grało się z Juve, czas to zmienić

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Post do kasacji...
Dzięki szczypkowi zrozumiałem, że jestem tak wielkim frajerem, że nie zasługuję nawet na jego suchy pojazd. Typowym forumowym januszem, o którym robi się przezabawne memy. Człowiekiem, który nigdy nie wygra ankiety i nie napisze swojego alfabetu. Może przestanę tu pisać na zawsze-3-miesiące.
:płaczę:
Dzięki szczypkowi zrozumiałem, że jestem tak wielkim frajerem, że nie zasługuję nawet na jego suchy pojazd. Typowym forumowym januszem, o którym robi się przezabawne memy. Człowiekiem, który nigdy nie wygra ankiety i nie napisze swojego alfabetu. Może przestanę tu pisać na zawsze-3-miesiące.
:płaczę:
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2013, 13:50 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Palnąłeś głupotę (nie pierwszy raz), zahor sprowadził Cię na ziemię i teraz próbujesz zabawnie się z tego wykręcić? Nie ze mną takie numery synku.jackop pisze:No, ale dzięki za komentarz. Swą przenikliwą interpretacją i ciętą ripostą zaimponowałeś Władcy Wszystkich Internetuf
Pojedynki z Realem zawsze mile widziane. Mam nadzieję, że Conte przygotuje coś specjalnego.
- Piti
- Juventino
łapcie ramówke TVP na poszczególne spotkania LM.
nie mam zastrzeżen, choc juz sie gimbaza katalońska burzy, że nie ma w ramówce pierdyliardowej potyczki Milanu z Barcą :lol:Transmisja meczów LM w TVP:
1 kolejka Napoli - BVB
2 kolejka City - Bayern
3 kolejka Real - Juventus
4 kolejka BVB - Arsenal
5 kolejka Bayer - MU
6 kolejka zależna od wyników poszczególnych drużyn.
- francois
- Juventino
To oficjalna ramówka? Myślałem, że decydują na bieżąco.Bazyliszek pisze:łapcie ramówke TVP na poszczególne spotkania LM.
nie mam zastrzeżen, choc juz sie gimbaza katalońska burzy, że nie ma w ramówce pierdyliardowej potyczki Milanu z Barcą :lol:Transmisja meczów LM w TVP:
1 kolejka Napoli - BVB
2 kolejka City - Bayern
3 kolejka Real - Juventus
4 kolejka BVB - Arsenal
5 kolejka Bayer - MU
6 kolejka zależna od wyników poszczególnych drużyn.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Swider10
- Juventino
Lekko nie ma ..., ale nikt nie mówił, że będzie mamy wyrównaną kadre, każdy pogra, chcemy byc najlepsi trzeba to udowodnić grajac nawet co 3 dni!Buffalo pisze:Hmmmmm:
15 września Inter - JUVE
17 września Kopenhaga - JUVE
...(Chievo,Hellas)
29 września Torino - JUVE
2 października JUVE - Galata
6 pażdziernika JUVE - Milan (Milan bedzie po meczu wyjazdowym z Ajaxem)
20 października Viola - JUVE (Fiorentina bedzie po meczu w LE)
23 października Real - JUVE (Real bedzie po meczu u siebie z Malagą)
...(Genua, Catania)
3 listopada Parma - JUVE
5 listopada JUVE - Real (Real bedzie po meczu wyjazdowym z Rayo Vallecano)
10 listopada JUVE - Napoli (Napoli bedzie po domowym meczu z Marsylia)
24 listopada Livorno - JUVE
27 listopada JUVE - Kopenhaga
...(Udinese)
8 grudnia Bologna - JUVE
10 grudnia Galata - JUVE
15 grudnia JUVE - Sassuolo
"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
- Castiel
- Juventino
Nie ma co płakać inni jakoś lżej nie mają i nasi mocniejsi przeciwnicy w lidze również grają w europejskich pucharach. Mamy szeroką i wyrównaną kadrę, która poradzi sobie z pachołkami w lidze i przeciwnikami w LM.
Naszych stać nawet na komplet zwycięstw w LM, ale mi wystarczy by po prostu awansowali obojętne z którego miejsca.
Naszych stać nawet na komplet zwycięstw w LM, ale mi wystarczy by po prostu awansowali obojętne z którego miejsca.
- kuba2424
- Juventino
Twierdzisz że naszych stać na komplet punktów, po czym dodajesz że będziesz happy jeśli awansujemy nawet z drugiego miejsca? To niby jak inni mają nas przeskoczyć w tabeli? Stać mnie na wczasy na Seszele, ale Władysławowo też jest ok!Castiel pisze: Naszych stać nawet na komplet zwycięstw w LM, ale mi wystarczy by po prostu awansowali obojętne z którego miejsca.
Skromniś...
- Castiel
- Juventino
Mówię po prostu, że przeciwników w grupie możemy pokonać każdych, ale jak niektóre z tych meczy skończą się remisem co w efekcie i tak da nam awans to nie będę zawiedziony. Stać nas na to. Juventus pomimo zamian kadrowych miał zawsze jakiś patent na Real, Galata - nie wiem, a ten nowy klub to pewniak do 4 miejsca. Nasi muszą awansować. Nie ma bata, a czy to będzie 1 miejsce czy 2 to mi to wsio ryba.kuba2424 pisze:Twierdzisz że naszych stać na komplet punktów, po czym dodajesz że będziesz happy jeśli awansujemy nawet z drugiego miejsca? To niby jak inni mają nas przeskoczyć w tabeli? Stać mnie na wczasy na Seszele, ale Władysławowo też jest ok!Castiel pisze: Naszych stać nawet na komplet zwycięstw w LM, ale mi wystarczy by po prostu awansowali obojętne z którego miejsca.
Skromniś...
Sorry gdybyśmy byli w grupie z Bayernem i BVB to komplet zwycięstw byłby niemożliwy.
- mazi12
- Juventino
Bale w końcu oficjalnie w Realu. Nasz pojedynek z nimi będzie największym testem w erze Conte. Cholernie nie mogę się już doczekać tych meczów. Oby nasi dobrze się przygotowali, bo łatwo na pewno nie będzie. Ronaldo, Bale, Isco, Benzema, Modric - przed taką ofensywą nasi chyba jeszcze nie stawali.
- domooo
- Juventino
ten terminarz jest ostateczny czy może ligowe mecze przed LM będą przesunięte na soboty?Buffalo pisze:Hmmmmm:
15 września Inter - JUVE
17 września Kopenhaga - JUVE
...(Chievo,Hellas)
29 września Torino - JUVE
2 października JUVE - Galata
6 pażdziernika JUVE - Milan (Milan bedzie po meczu wyjazdowym z Ajaxem)
20 października Viola - JUVE (Fiorentina bedzie po meczu w LE)
23 października Real - JUVE (Real bedzie po meczu u siebie z Malagą)
...(Genua, Catania)
3 listopada Parma - JUVE
5 listopada JUVE - Real (Real bedzie po meczu wyjazdowym z Rayo Vallecano)
10 listopada JUVE - Napoli (Napoli bedzie po domowym meczu z Marsylia)
24 listopada Livorno - JUVE
27 listopada JUVE - Kopenhaga
...(Udinese)
8 grudnia Bologna - JUVE
10 grudnia Galata - JUVE
15 grudnia JUVE - Sassuolo

I żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne