Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2013, 20:04

Marotta mnie rozczarował swoją wypowiedzią :x
Powiedział, że nigdy nie negocjowali transferu Naniego :evil:

Forza Juve!
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2013, 21:37

Krystek pisze:Marotta mnie rozczarował swoją wypowiedzią :x
Powiedział, że nigdy nie negocjowali transferu Naniego :evil:
nigdy nie negocjowal ale moze zacząć, najpierw trzeba odchudzić kadre bo mamy zbyt wielu graczy a potem brać się za wzmocnienia. Możliwe też, że nie chce zdradzać że się kimkolwiek interesuje, myślisz ze tylko Juve ma chrapke na Naniego? jeśli miałby odejść w przyszłym roku za darmo to bardzo wątpie że do nas.. wyskoczy jakieś PSG czy inne Monaco z bajońską tygodniówką i tyle go będziemy widzieć, no chyba że sobie go zaklepiemy w styczniu tak jak to zrobiliśmy z Llorente.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2013, 21:38

Matri w Milanie

Około 11 mln €, jutro ma przejść testy medyczne, przy czym już od dziś przebywa w Mediolanie.

Z naszego punktu widzenia deal lata - sprzedać Matriego za 11 sprowadzając Apacza za 9 ;) Oczywiście u diavolich szał radości... z racji faktu, że u nich obrona kuleje a pomoc mają średnio ogarniętą i to właśnie atak z Balo i S92 wydawał się ogarnięty najbardziej.

http://www.football-italia.net/38936/of ... oins-milan

Z tego co mówił Beppe - przy sprzedaży Matriego - Q zostaje, by mieć pięciu napadziorów, co wydaje się rozsądne zważywszy, że Boakye jest w Elche.

Pytanie na co ta kasa pójdzie?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2013, 21:41

Gadu gadu, a Matri oficjalnie w Mediolanie :!: :dance: 11 baniek do kasy klubu.

Capolavoro Marotta. :smile: Kibice mediolańczyków będą wściekli w obliczu braku kasy - mogli ją spożytkować na wzmocnienie innych formacji, ale to już nie nasz problem.

Grazie, Mitra. :bravo:

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2013, 21:51

Federica :(

A tak na serio. 11 mln za Matriego... Good deal. :lol:

Obrazek
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2013, 21:53

Taa D Rose, tak sie zachowujesz jak bys byl jej wirtualnym kochankiem a ona nagle uciekła z innym.
Troche klasy żołnierzu :C

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2013, 21:53

D-Rose pisze:Federica :(
Federica zostaje. :smile: Marotta zapewnia, że, podobnie jak para Pogba-Vidal, jest absolutnie "nie do ruszenia". 8)

Z takimi pieniędzmi możemy coś działać. Przebąkiwało się coś o kwocie przekraczającej ponad 10 mln, ale to pozostawało raczej w sferze marzeń. W ogóle jestem zaskoczony, że udało się nam go sprzedać i to nie za marne grosze... :bravo:

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2013, 21:55

Oby Llorente wypalił... Wolałem aby to Quag i Giovinek zostali sprzedani, ale mówi się trudno. W Matrim widziałem zastępce Ferdka.

Spoko, że 11 baniek wejdzie... swoją drogą transakcja nie obejmuje pewnej pani na F ?? :prochno:

whitesignus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2013, 22:00

Prawie taki faptime jak podczas sprowadzenia Teveza :C

No jeszcze w Juve zostalo do opylenia pare "nalecialosci" sprzed kilku sezonow. Jesli Marotta to jeszcze ogarnie do 2 wrzesnia, to ja juz teraz dalbym mu nagrode za najlepszego menagera 13/14 :D

Serce w barwach bialo czarnych od 2003r.
Obrazek
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2013, 22:05

sebatiaen pisze:Taa D Rose, tak sie zachowujesz jak bys byl jej wirtualnym kochankiem a ona nagle uciekła z innym.
Troche klasy żołnierzu :C
Sledze ja na twitterze wiec smutno mi, ze teraz bedzie pisac o jakims smiesznym milanie :(

Federica zostaje.
Ja uwazam, ze pertraktacje wygladałw tak:

Galliani: Chcemy Federice w Medioanie.
Zezol: 11 MLN + Matri
Galliani: Deal

Nie wierze, ze te 11 mln za Matriego :D

Obrazek
X_ray

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2013, 22:17

D-Rose pisze: Ja uwazam, ze pertraktacje wygladałw tak:

Galliani: Chcemy Federice w Medioanie.
Zezol: 11 MLN + Matri
Galliani: Deal

Nie wierze, ze te 11 mln za Matriego :D
Raczej:

G: Chcemy Matriego, dajemy 2 mln.
M: Mało!
G: No dobra...2,5?
M: Mało...ale że trzeba by się go pozbyć to z ciężkim sercem dorzucam Federice...niech stracę.
G: 11!
M: Deal 8)

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2013, 22:20

wasze pieprzenie na temat dupy matriego przechodzi ludzkie pojęcie.

Świetna sprawa. To była ostatnia chwila na sprzedaż Matriego - w obecnym sezonie nie grałby, a za rok mielibyśmy powtórkę z Amauriego.
Pogodziłem się z tym, że Quagliarelli nikt nie łyknie, ale naprawdę nie ma zainteresowania Mottą?!

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2013, 22:21

Matri, mimo wszystkich przestrzelonych okazji, to jeden z moich ulubionych grajków z obecnego Juve. Fakt - jego potencjał techniczny był dość ograniczony, a skuteczność nie była zadowalająca, ale zawsze na boisku pracował, biegał, szukał sytuacji... Trochę szkoda. Ale z drugiej strony - jakoś szczególnie potrzebny nam nie był, a pewnie, jako wychowanek, chciał jeszcze zagrać w ACM. No i jednak, biorąc pod uwagę, ile zapłaciliśmy za Teveza, Milaniści wcyhodzą na frajerów. Tak czy siak - oby mu się wiodło w Milanie.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2013, 22:31

Tak się zastanawiam, czy z Matrim nie ma podobnej sytuacji, co swego czasu z Joveticiem. Już tłumaczę - Viola zakontraktowała Gomeza, bo pewne były przenosiny Czarnogórca na Wyspy. Wczoraj te doniesienia o pewnym Nanim i dzisiaj Matri. Z jednej strony chcielibyśmy wziąć Naniego w przyszłym roku za darmo, ale wiadomo - wówczas może być po jabłkach, bo na takich warunkach będzie go chciało bardzo wiele klubów.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2013, 22:35

Podzielam zdanie Łukasza. Facet był pracowity i w odróżnieniu od wielu piłkarzy potrafił dość dobrze znosić presje otoczenia - nawet jak się zaciął to dalej walczył i harował, a w momencie przełamania pokazał wszystkim szydzącym na trybunach doskonale znaną cieszynkę. Jedyny problem Matriego to brak talentu czysto piłkarskiego na miarę największych klubów. Gdyby był lepszy czysto piłkarsko to w połączeniu z jego profesjonalizmem zaszedłby bardzo wysoko. A tak już na zawsze pozostanie gwarantem 10-12 bramek w Serie A. Brawo Marotta!

PS. Co ten Milan zrobił... Na ich miejscu czułbym się zgwałcony przez Juventus. Pierw Tevez, a teraz Matri. :prochno:

Obrazek
Zablokowany