Transfery w Europie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2013, 13:08

troche dziwne, ze Mou chce odstrzelic akurat Mate, gosc mial niesamowite statystyki w zeszlym sezonie i ogromny wplyw na gre Chelsea. ciekawe dokad ewentualnie pojdzie, sadze, ze raczej zostanie w Anglii, United? a moze Arsenal? oh, wait...

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2013, 13:15

pablo1503 pisze: Mata w Juve :pray:
Gdzie byś go wcisnął w 3-5-2?

Nie wiem czemu Mou chce odpalić Matę? Juan to naprawdę świetny zawodnik. W poprzednim sezonie to on trzymał Chelsea w ryzach. Genialne statystyki, trochę mnie to dziwi :doh: Podobnie jak Luiz, którego Mourinho też chyba nie docenia. No, ale zobaczymy.

Obrazek
baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2013, 13:39

squinter pisze:troche dziwne, ze Mou chce odstrzelic akurat Mate, gosc mial niesamowite statystyki w zeszlym sezonie i ogromny wplyw na gre Chelsea. ciekawe dokad ewentualnie pojdzie, sadze, ze raczej zostanie w Anglii, United? a moze Arsenal? oh, wait...
Nie no Arsenal to ja bym od razu odrzucił każdy wie jak ich "wielkie zakupy" wyglądają w tym roku :D

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2013, 14:02

Skoro odpalił nawet Casillasa, wcześniej mając za nic legendę Raula- to wzruszą go statystyki Maty :?: Często nie rozumiem niektórych decyzji Mou, ale co poradzić :think: To on wygrał dwa razy Ligę Mistrzów, więc wolno mu bardzo dużo.

PS. Mata w Juve :?: Nie bardzo, Conte nie ma zamiaru zmieniać ustawienia na 4-3-3.

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2013, 14:07

squinter pisze:troche dziwne, ze Mou chce odstrzelic akurat Mate, gosc mial niesamowite statystyki w zeszlym sezonie i ogromny wplyw na gre Chelsea. ciekawe dokad ewentualnie pojdzie, sadze, ze raczej zostanie w Anglii, United? a moze Arsenal? oh, wait...
Predzej Real lub Barcelona. Z reszta mowi sie ze Mata to poziom Iniesty.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2013, 14:24

Bruce Badura pisze:

Nie ma szans. Dla mnie Mata jest najbardziej przereklamowanym pilkarzem Chelsea i widać ze The Special One także to zauważyl. On poziomu Iniesty nie osiągnąl nigdy ani nawet się nie zbliżyl.

Obrazek
Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2013, 14:40

Cabrini_idol pisze:
Bruce Badura pisze:

Nie ma szans. Dla mnie Mata jest najbardziej przereklamowanym pilkarzem Chelsea i widać ze The Special One także to zauważyl. On poziomu Iniesty nie osiągnąl nigdy ani nawet się nie zbliżyl.
Statystyki w tym przypadku nie kłamią. Są wręcz brutalne.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2013, 00:06

Cabrini_idol pisze: Nie ma szans. Dla mnie Mata jest najbardziej przereklamowanym pilkarzem Chelsea i widać ze The Special One także to zauważyl. On poziomu Iniesty nie osiągnąl nigdy ani nawet się nie zbliżyl.
Chyba w reprezentacji Hiszpanii. Mata robił całą grę w poprzednim sezonie w Chelsea. Bez Niego - nie mam wątpliwości - Chelsea nie byłaby w TOP4. Naprawdę oglądałem mecze Chelsea, w FPL od Maty lepszy był chyba tylko Van Persie i może Bale.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2013, 00:17

Cabrini_idol pisze:
Bruce Badura pisze:

Stary, ale tak szczerze, ile widziałeś meczów Chelsea w tamtym sezonie? Facet może grać na lewym ofensywnym/prawym ofensywnym/ofensywnym i jako cofnięty napastnik. Szczerze, to chętnie bym go przygarnął i zmieniał ustawienie na 3-5-1-1.
E:
Totki i Real doszły do porozumienia odnośnie Bale. Transfer ma wynosić dokładnie 100mln. To są jakieś jaja. Jak facet, który nic do tej pory w dorosłej piłce nie osiągnął, może zostać najdroższym piłkarzem w historii? Porównując jego osiągnięcia do osiągnięć Ronaldo czy Zidane'a podczas ich transferów, to Bale wypada na jakiegoś no-name'a.

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2013, 16:55

Mubarak Wakaso, o którym swego czasu mówiło się w kontekście gracza na nasze lewe wahadlo..zasila Rubin Kazań za 6 mln €.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2013, 14:23

Eriksen bliski przejścia do Tottenhamu. Mówi się o kwocie opiewającej na 12 mln Euro. Taki talent za taką małą kasę.
Tottenham naprawdę jest zmobilizowany, żeby wyprzedzić Arsenal i zając miejsce w TOP 4.
zahor pisze:tymczasem mam wrażenie że Walijczyka też za często oglądać nie miałeś okazji. Ten facet jest po prostu fenomenalny, a będzie jeszcze lepszy. Czy wart 100 milionów? Niewykluczone.
Akurat Tottenham w tamtym sezonie oglądałem bardzo często i tu się z Tobą zgadzam - facet jest niesamowity. Bez wątpienia TOP 5-7 zawodników na świecie. Jednak dalej uważam, że nie jest wart tych 100 baniek.
Czy sprawdzi się w Realu? Zobaczymy. Podejrzewam, że szykowany będzie jako odpowiednik Ronaldo. Prawoskrzydłowy z zejście do środka i strzałem z dystansu.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2013, 14:51 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2013, 14:41

pablo1503 pisze:Jak facet, który nic do tej pory w dorosłej piłce nie osiągnął, może zostać najdroższym piłkarzem w historii?
A co dokładnie powinien był Twoim zdaniem osiągnąć? Wygrać Ligę Mistrzów z potężnym Tottenhamem, czy zdobyć Mistrzostwo Świata z reprezentacją Walii?
pablo1503 pisze: Porównując jego osiągnięcia do osiągnięć Ronaldo czy Zidane'a podczas ich transferów, to Bale wypada na jakiegoś no-name'a.
Porównanie do Zidane'a, który w momencie transferu miał 29 lat jest zupełnie z sufitu. Co do Ronaldo - owszem, Portugalczyk miał na koncie triumf w LM (i w konsekwencji Złotą Piłkę), ale jeżeli patrzeć na umiejętności, to moim zdaniem w tej chwili Bale'owi naprawdę niewiele do ówczesnego CR7 brakuje. Strofujesz (całkiem słusznie zresztą) Cabriniego za to, że zabiera głos na temat piłkarza, którego przypuszczalnie nie widział na oczy, a tymczasem mam wrażenie że Walijczyka też za często oglądać nie miałeś okazji. Ten facet jest po prostu fenomenalny, a będzie jeszcze lepszy. Czy wart 100 milionów? Niewykluczone.

Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2013, 17:13

Eto'o oficjalnie w Chelsea.
Dobry transfer Londyńczyków, w końcu mają jakiegoś napastnika.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2013, 17:32

Dzium pisze:Eto'o oficjalnie w Chelsea.
Dobry transfer Londyńczyków, w końcu mają jakiegoś napastnika.
Jak widać tylko przejeżdżał przez Mediolan na swoim rowerze :lol:

To chyba kończy temat Rooney'a.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2013, 17:44

zahor pisze:jeżeli patrzeć na umiejętności, to moim zdaniem w tej chwili Bale'owi naprawdę niewiele do ówczesnego CR7 brakuje
chyba trochę przyćpałeś ;) bale ma dużo gorszą słabszą nogę o ile można mówić, że w ogóle ją ma, nie strzela też tyle goli z głowy więc i głowę ma dużo gorszą, z marketingowego punktu widzenia także jest kila razy słabszy a w zasadzie można powiedzieć, że jedyne co ma dobrego to genialna lewa noga i szybkość, z pewnością więc nie jest warty 100mln jednakże w realu może okazać się ostatnim elementem ofensywnej układanki, kimś kto sprawi że ich atak będzie "kompletny" i jeśli ich stać na wydanie takiej kasy czy poświęcenie w tym celu higuaina i jeszcze 5 innych graczy w tm ozila czy di marie to ok, ich sprawa... natomiast w żadnym wypadku nie jest tyle warty i każdy inny klub wolałby kupić za takie pieniądze 2-4 innych zawodników z których KAŻDY by ich wzmocnił ;) CR7 to inna półka, piłkarz kompletny i jeśli ktokolwiek poza nim jest warty 2 razy tyle to naymary, falcao czy inne topy to z pewnością jest to póki co tylko messi

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
ODPOWIEDZ