Serie A 13/14 (1): Sampdoria 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 22:42

Mecz oglądałem od 65. minuty, więc bramki nie widziałem. W sumie od tej 65 min. też niewiele więcej widziałem, poza bezsensowną żółtą Vucinica i trochę nieudolną obronę od 80 minuty, tak jakbyśmy grali w dziewięciu.
Najważniejsze że są 3 pkt. i przekleństwo Sampdorii przełamane.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 22:43

Druga polowa fajna w wykonaniu Pogby. Tak czy inaczej, najbardziej podobal mi sie Tevez - swietnie sie utrzymywal przy pilce, bardzo rzadko tracil no i strzelil bramke. Mirko mimo faktu, ze pierwszej polowy nie mial najgorszej, w drugiej juz byl do zmiany. Prosilo sie o wpuszczenie Llorente gdzies w 65 minucie.

Slabo dzisiaj Lichtsteiner, kompletnie nic nie potrafil wymyslic na tej prawej stronie, ale nic dziwnego, w koncu to OBRONCA. Przydalby sie nam w kadrze ktos bardziej ofensywny, z dryblingiem i szybkoscia, jesli chodzi o te prawa stronie.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 22:43

Tevez juz od 1 kolejki daje nam 3 punkty :-D ważne zwycięstwo na inauguracje po bardzo ciężkim meczu. Świetnie rozmontowaliśmy obrone Sampy przy golu. Vucinic juz zaczyna irytowac, w pre seasonie gral dobrze zeby zapewnic sobie spokojny byt w Turynie a jak przychodzi sezon to popada w przeciętnosc i ma wywalone na wszystko, jak zwykle.. Licze na Llorente od 1 minuty w następnym ligowym meczu.

PS. Świetny mecz Gabbiadiniego, naprawde nie wiedziałem, że gość ma taką technike! Bardzo dobrze, że mamy jego 50% karty, jesli bedzie tak dalej gral i sie rozwijal, to zawita do nas w przyszłym roku.

Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 22:44

Chłopakom z Genui się chyba ring z boiskiem z pomylił.

Na "+":
- jakiś koleś pięknie odbił się od Pogby na środku boiska :C
- akcja bramkowa
- dokładna rozgrzewka Llorente
- 3 punkty
- Manolo

Na "-":
- Giovinco (w imię zasad)
Bazyliszek pisze:Tevez juz od 1 kolejki daje nam 3 punkty Very Happy
:doh:
Bazyliszek pisze:Vucinic juz zaczyna irytowac, w pre seasonie gral dobrze zeby zapewnic sobie spokojny byt w Turynie a jak przychodzi sezon to popada w przeciętnosc i ma wywalone na wszystko, jak zwykle..
:doh: :doh: :doh:
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2013, 22:47 przez Szaq, łącznie zmieniany 1 raz.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 22:46

bajbek17 pisze:Conte to gral w piłkę?
Nie, nie grał. W ogóle to słaby trener, wyrzucić go. Słyszałem, że Del Neri ostatnio bez pracy, może jakby mu dać wysoki kontrakt i wolną rękę na rynku transferowym to by zechciał przyjść?

Biorąc pod uwagę, że jest początek sezonu, my nie wygraliśmy z Sampdorią na wyjeździe od 7 lat, mocno padało, a Delio Rossi to bardzo dobry szkoleniowiec, jestem zadowolony z meczu. Sampdoria nie miała chyba żadnego groźnego strzału na bramkę, więc w zasadzie kontrowaliśmy przebieg boiskowych wydarzeń.

Jeszcze nie ma września, a w lepszej części Mediolanu już -3. Zmarzną biedaczki :C

Edit: Aha, czerwona kartka dla tego gamonia jak najbardziej zasłużona.
Bazyliszek pisze:Vucinic juz zaczyna irytowac, w pre seasonie gral dobrze zeby zapewnic sobie spokojny byt w Turynie a jak przychodzi sezon to popada w przeciętnosc i ma wywalone na wszystko, jak zwykle..
Obrazek
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2013, 22:49 przez bendzamin, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Ważne, trudne 3 punkty. Trochę nabrałem obaw jak zobaczyłem na początku meczu jaka jest pogoda, w takich warunkach można naprawdę frajersko stracić bramkę, ale na szczęście to się nie stało.
Podoba mi się gra Teveza, mimo że nie pokazał jeszcze czegoś nadzwyczajnego to widać, że gość ma klasę i na pewno podniesie siłę naszego ataku. Vidal trochę niewidoczny, ale to chyba dlatego, że to tak naprawdę on zastępował Marchisio.
Antonio chyba podpatrzył ze zmianami samego Franka Smudę :D

#AllegriOut
Tengen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Cóż, Sampa się dobrze broniła, lało porządnie, pierwszy mecz sezonu. Są 3 pkt i na ciekawszą grę jeszcze przyjdzie czas. Ważne, że nie popełniliśmy jakichś karygodnych błędów. Forza i do przodu :ok:

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 22:47

Misja wykonana. Gdy nie idzie jednak strzelamy tego gola więcej. Vidal i Lichy złapali kartki zupełnie jak w meczu z Bayernem, zresztą odwołań do bawarczyków w komentarzu było sporo.
Dobrze Barzagli zachował się w tym grzęzawisku, gdy była ta bilardowa sytuacja.
Conte chyba specjalnie robi te symboliczne zmiany, żeby jednak w ostatnich dniach mercato wykurzyć paru gagatków.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 22:48

kuba2424 pisze:Mecz oglądałem od 65. minuty, więc bramki nie widziałem. W sumie od tej 65 min. też niewiele więcej widziałem
...więc po co zabierasz głos? :roll:

Jakby ktoś obejrzał tylko gol ze spotkania, pewnie pomyślałby, że Juve klepało Sampę jak chciało. Tymczasem brakowało ostrej jazdy, ale jestem w stanie to zrozumieć. Deszcz, 1 mecz sezonu, nieprzyjemny wyjazd w Genui. Takimi meczami wygrywa się Scudetto, dlatego dobrze zaczęliśmy i jedziemy dalej.

Nie rozumiem po co czepiacie się tych zmian Conte, to typowe zagranie przy takim wyniku. Z resztą Llorente rozgrzewał się bardzo długo, Giovinco chyba prawie wcale, co oznacza, że Antek czuł być może problemy z wynikiem w powietrzu, posyłając tak wcześnie Hiszpana do warm-up'u. W taką pogodę wszystko mogło się zdarzyć.

Dissy Pogby pod nosem jak schodził z rozciętą głową :lol:

Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 22:48

mnowo pisze:
bajbek17 pisze:Conte to gral w piłkę? Bo chyba nie wie jak czuje się zawodnik wchodzący na dwie minuty. Jednen skład to cały sezon nie pociągnie.
Wyluzuj. Mówisz jakby co najmniej dokonywał tak późno zmian już przez pół sezonu. To dopiero pierwszy mecz, a Conte to nie Ranieri, co udowodnił już w poprzednich latach.
Spójrz na poprzednie sezony, to zobaczysz ,że to nie pierwszy raz takie zmiany. Jest dobrym motywatorem , ale też dobrym demotywatorem. Już lepiej żeby w ogóle nie dokonał zmiany, mina LLorenta najlepiej o tym świadczyła. Pogba, jak tak dalej będzie grał , to nie ma bata ,żeby Markiz go wygryzł. A Mirko? Druga połowa w jego wykonaniu była tragiczna i tak jak już ktoś wcześniej pisał, prosił się do zmiany od 60 minuty...żółtko najlepiej świadczy o jego bezradności. Dobra gra w obronie, pomoc też solidnie , a Tevez przechodzi moje oczekiwania odnośnie waleczności. Widać , że się dobrze u nas czuje i oby tak dalej!

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 22:51

strong return pisze:Mozliwe, ze cos w tym co pisal Pumi jest, 3:5:2 jest ciezkie dla napastnikow
Pumiś, prawda to? Bo coś mi się kojarzy, że na początku zeszłego sezonu wykłócałeś się ze mną, że wcale tak nie jest, tylko nasi napastnicy to kołki :think:

rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 22:53

Chiellini dzisiaj wszystkie przegrane pojedynki "naprawiał" subtelnymi faulami. Całe szczęście, że na początku spotkania nie spowodował karnego :? W faulowaniu (tzw. taktycznym) jest genialny.

Jestem pod wrażeniem technicznej gry Manolo. To między innymi z jego powodu Chiellini gubił się.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 22:54

Najważniejsze, że ta zla passa Sampy przelamana, możliwe, że chlopcy mieli to w glowach. Po drugie fajnie, że bez kontuzji.
Szkoda zmian tak późnych, ale myślę, że Conte jednak bał się o wynik.
Fajnie Tevez zagral i spokojnie sobie myślę, że Conte bedzie rotowal miedzy LL a Mirasem w zaleznosci od humoru, przeciwnika itp.

Za tydzień o tej samej porze na Canal + Juve - Lazio. I tutaj trzeba powalczyć również bo lekko nie będzie. Lazio będzie spięte po tym superpucharze.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 22:56

@Szaq, bendzamin
Moze coś więcej wydukacie do swojej opinii niz wklejanie durnych gifow? podważcie moja opinie, powiedzcie ze Vucinic zagral w dzisiejszym spotkaniu znakomite zawody! bo te gify wyraźnie sugerują, że według was Vucinic zagral kompletnie przeciwnie niż to opisałem w swojej wypowiedzi.
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2013, 22:59 przez Piti, łącznie zmieniany 2 razy.

Pabloz9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2013, 22:57

Żaden z naszych piłkarzy nie zagrał na swoim, wysokim poziomie. Graliśmy z zespołem, z którym ostatni raz wygraliśmy za kadencji Ciro; na gorącym terenie, a mimo to zdobyliśmy trzy punkty. That's the spirit!

"I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego."
Zablokowany